06.10.04
11:49
Как така при бягане се изгаря мускулна маса? Наистина върши страхотна работа за поддържане на теглото, но не знаех, че изгаря мускулната маса? На всички мускули ли? Как така онези дето тренират бягане са толкова жилави и релефни, само мускулчета? При условие, че човек не иска да трупа мускули, а само да ги релефира и стегне, бягането не е ли най-доброто аеробно упражнение?
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
06.10.04
12:06
Определено ако не искаш да трупаш мускулна маса бягането е най-доброто аеробно упражнение! И на другия ти въпрос - да изгаря мускулна маса по цялото тяло не само на определени места :wink: !
06.10.04
13:58
[quote author=“head_hunter”]Определено ако не искаш да трупаш мускулна маса бягането е най-доброто аеробно упражнение! И на другия ти въпрос - да изгаря мускулна маса по цялото тяло не само на определени места :wink: !
Бягането стяга ли краката отвсякъде?
[quote author=“Sashun”]Бягането стяга ли краката отвсякъде?
Да. Даже корема и задника стяга :)
25.11.04
19:47
Въобще бягането е голяма работа. Последните четири дни заради някаква настинка не можах да тичам и много ми липсваше.
25.11.04
19:53
Дали бягането ще изгори мускулна маса, зависи от диетата ти.
25.11.04
20:09
[quote author=“bobtosh”]Дали бягането ще изгори мускулна маса, зависи от диетата ти.
как така? не разбирам. би ли пояснил.
..мускулите “горят” при всички положения.. заради микро разкъсванията.. както и от факта, че за да достигнеш “аеробно” натоварване.. трябва да преминеш през АТФ-КФ фазата, след което да изчерпиш гликогена.. и когато стигнеш до интензивното горене на мазнини това се съпътства с “горене” и на мускули (белтъци). Един от начините да намалиш това са АК.
Диетата има значение до толкова, как ще се възтановиш... т.е. ако приемаш достатъчно белтъци.. има шанс мускулите ти да се превъзтановят така, че дефакто да са повече от преди да започнеш с тренировката.. :wink: Дано да съм ти помогнал 8)
25.11.04
21:50
точно така... просто исках да кажа че мускулите ако не се възстановяват с правилно хранене ще намаляват, защото са изразходвани белтъци от тях по време на бягането и обратно, ако храненето е недостатъчно за възстановяване на мускулите, то ще се губи и мускул и мазнини....опитах се максимално кратко да го кажа...
27.11.04
14:16
10x
Горят не горят - без аеробики не може. Аз съм свалял 20 кг за месец (трайно!) като вдигнах 2 см на ръцете. Прясно мляко (истинско), протеини, Аминогейм, витамини, малко бири (сори, фен съм) и много тичане. Намалих тежестите, увеличих амплитудата, вдигнах повторенията, забавих темпото, дълбоко дишане.
Яко тичане, яко протеини (може да съм поизгорил някой и друг излишен лев, ама ефекта беше потресаващ, поне за мен).
Аватара не го гледайте - той е сниман 10 години по-късно.
Каква диета или режим на хранене трябва да спазвам за да не трупам (или възстановявам) изгорените мускули след тренировка?И колко време трябва да бягам на пътеката?
Мнението беше редактирано от Mony на 15.04.13 16:13.
27.06.13
22:09
здравейте!
гледам темата е старичка, но ако се намери някой да ми отговори ще съм му много благодарна! :)
момиче съм. допреди няколко години играех футбол и явно от там съм натрупала мускулна маса на краката. и като съм нисичка с тези крачета-набити, още по-ниска се виждам. :D та искам да ги изгоря някак тези мускули, до някаква степен поне.
въпросите са ми:
1.с какво темпо да бягам-бързо, бавно..?
2.по колко време или обиколки на ден да бягам?
3.по колко пъти на седмица да бягам?
4.кои са храните, които възстановяват мускулите и трябва да избягвам, и кои тези, към които да се насоча?
общо взето какво да правя и какво не...
благодарско предварително!
За да свалиш мускулите с тичане, ще трябва доста да ги пренатовариш, което нито може да продължи вечно, нито е нещо полезно и като цяло стабилно и постоянно решение. Едва ли имаш и толкова много и само мускули по бедрата, колкото си мислиш - и да са твърди като бетон, не са ли релефни като на културист, значи има и мазничко, което за жена е нормално и естествено.
Тук малко напосоки стрелям с тия предположения, но много хора имат грешната представа, че краката им са супер яки и само мускул, особено ако са и потичвали или потанцували навремето като теб. Едва ли и щеше да запазиш тези мускули от спорта, щом си го спряла напълно. Като цяло се насочи към сваляне на мазнини и някакви тренировки от сайта, вместо да мислиш как да сваляш мускули като решението на “проблема” ти :)
P.S. Ако все пак краката ти са като на културист, извинявай за безполезността ми :D
Мнението беше редактирано от Желязото на 27.06.13 22:29.
28.06.13
13:31
казано от Желязото на 27.06.13, 22:27:
За да свалиш мускулите с тичане, ще трябва доста да ги пренатовариш, което нито може да продължи вечно, нито е нещо полезно и като цяло стабилно и постоянно решение. Едва ли имаш и толкова много и само мускули по бедрата, колкото си мислиш - и да са твърди като бетон, не са ли релефни като на културист, значи има и мазничко, което за жена е нормално и естествено.
Тук малко напосоки стрелям с тия предположения, но много хора имат грешната представа, че краката им са супер яки и само мускул, особено ако са и потичвали или потанцували навремето като теб. Едва ли и щеше да запазиш тези мускули от спорта, щом си го спряла напълно. Като цяло се насочи към сваляне на мазнини и някакви тренировки от сайта, вместо да мислиш как да сваляш мускули като решението на “проблема” ти :)
P.S. Ако все пак краката ти са като на културист, извинявай за безполезността ми :D
е не казвам, че съм някоя здрава бабанка в краката :D вярно е, че имам мазнини най-вече в ханша и имам намерение да се отърва от тях, но малко се притеснявам да не стане така, че да натрупам мускулна маса... там ми е притеснението, затова питам :)
Не се притеснявай ама хич. То мъжете с всичкия си тестостерон качват мускули трудно, като си скъсват задника от тренировки, ядене и хапчета, а какво остава за едно момиче ;)
29.06.13
09:43
казано от Желязото на 28.06.13, 20:37:
Не се притеснявай ама хич. То мъжете с всичкия си тестостерон качват мускули трудно, като си скъсват задника от тренировки, ядене и хапчета, а какво остава за едно момиче ;)
успокои ме :) благодарско за отговорите! :)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече