21.11.06
16:19
Знам че има много теми относо този въпрос но моля ви кажете ми че като написах в търсачката ми излезпаха 30 страници
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
21.11.06
16:37
[quote author=“emzo”]Аз лично - бавен въглехидрат 2 часа преди тренировка (овес).
ЗНачи въглехидрати преди трен добре не става ли с нещо сладко
[quote author=“DunevmotorSport”][quote author=“emzo”]Аз лично - бавен въглехидрат 2 часа преди тренировка (овес).
ЗНачи въглехидрати преди трен добре не става ли с нещо сладко
и бълтъчини също.Нищо сладко
21.11.06
17:47
Аз знам, че след тренировка се препоръчва сладко, примерно мед или нещо такова.
Около час преди тренировката протеин, 30-40 мин преди нея бавен въглехидрат, който ще се усвои по време на тренировката, за да ти даде сила, веднага след тренировката може малко бърз въглехидрат, за да попълниш запасите в мускулите, а и да не гориш самите мускули, после при първа възможност протеин.
21.11.06
20:05
Час някъде преди тренировка се тъпча с овесени ядки и имам сила. После ям зраво месо, картофи, ориз такива работи. Незнам дали е правилно, но ти казвам какво аз правя
21.11.06
21:53
Преди тренировка въглехидрати. След тренировка белтъчини и въглехидрати. То си зависи и от целите ти де.
23.11.06
00:25
и аз ли4но ям овес с белтъци или някоя извара с две три филии пълнозърнест хляб :wink: , за след тренировка мед ,креатин 30 мин. по късно суроватъ4ен протеин и един 4ас горе долу по късно ве4е на твърда храна
29.11.06
12:06
То по принцип си се препоръчва преди трен бавни,а след трен бързи въглехидрати(и 40мин-1 час след тях солидна порция протеин).Аз така действам и работи добре :wink:
Искам да се обосновите никакво сладко преди тренировка ЗАЩО аре кажете всички много разбирате :twisted: когато давате съвети обосновете се
29.11.06
19:16
[quote author=“dorian_87”]Искам да се обосновите никакво сладко преди тренировка ЗАЩО аре кажете всички много разбирате :twisted: когато давате съвети обосновете се
Рязко повишава кръвната захар и после съответно рязко пада, което води до сънливост и отпадналост. :wink:
Иначе 2 часа преди трен едно стабилно хапване включващо достатъчно бавни въглехидрати и бълтъчини. Може след това плод или малко ядки.
След трен е ясно(то толкова е казано). Бърз карб, белтък, по-късно белтък+бавен карб и тн... :)
Рядко ти се качва инсулина и ти пада кръвната захар, съответно ти се доспива и нямаш енергия. Простите въглехидрати трябва да са изключение, независимо от ситуацията.
koi hrani sadarjat barzi i koi bavni vaglehidrati ?
Петко К - абе ти от дума не разбираш ли?!
01.12.06
11:31
Бавни въглехидрати:Картофи,овес,ориз
Бързи въглехидрати:мед,глюкоза,банан
След тренировка е хубаво да се взима глюкоза (има я течна и на прах , в състава на течната не трябва да има фруктоза)
Защо “глюкоза” ?
Глюкозата е един от най-важните източници на енергия за всички човешки клетки, като 1 грам глюкоза има 4 килокалории. Чрез биохимичния процес гликолиза, използвайки глюкозата, тялото ни синтезира АТФ - универсалния молекулен носител на енергия в клетките. Глюкозата е изключително важна в произвеждането на протеини и мускулна тъкан от тялото, както и на запасни мазнини.
[quote author=“Sonse”]След тренировка е хубаво да се взима глюкоза (има я течна и на прах , в състава на течната не трябва да има фруктоза)
Защо “глюкоза” ?
Глюкозата е един от най-важните източници на енергия за всички човешки клетки, като 1 грам глюкоза има 4 килокалории. Чрез биохимичния процес гликолиза, използвайки глюкозата, тялото ни синтезира АТФ - универсалния молекулен носител на енергия в клетките. Глюкозата е изключително важна в произвеждането на протеини и мускулна тъкан от тялото, както и на запасни мазнини.
А нужно ли е да взимам глюкоза, ако взимам гейнър ( Whey gainer 4000 ) или гейнърът върши работата на глюкозата ???
10.01.07
14:44
Предпочитам 90мин преди тренировка да не вкарвам нищо освен кафе и вода, енергията организма да си я набавя от мастните запаси..
Аз лично ям 1 ябълка 2 часа преди тренировка (пада се в 17 00), а след тренировка пия 1-2 чаши прясно мляко, защото вече е късно за друга храна (към 21 00 - 22 00).
[quote author=“SteFFo”]Аз лично ям 1 ябълка 2 часа преди тренировка (пада се в 17 00), а след тренировка пия 1-2 чаши прясно мляко, защото вече е късно за друга храна (към 21 00 - 22 00).
Значи нищо не правиш.Единствената причина, за която се сещам да твърдиш, че е късно за друга храна е да си на диета и да искаш да свалиш някой друг килограм.В този случай:
1.млякото е грешка
2.бяло пилешко месо дори и в 23.00 да го ядеш няма да ти попречи,а точно обратното.
Час и половина преди тренировка - 150г пилешки гърди + 100г спагети + 2-3 филии “Бонус”, след тренировка 40г декстроза + омлет от 2 яйца и 200г извара.
[quote author=“jdoe”]Предпочитам 90мин преди тренировка да не вкарвам нищо освен кафе и вода, енергията организма да си я набавя от мастните запаси..
Обясни моля те по-подробно как мога да стимулирам тялото да гори мазнини при анаеробни тренировки, защото за пръв път чувам.
15.01.07
19:21
[quote author=“Azazel”]Какво ще кажете за преди тренировка 3 яйца... :roll:
По добре след трен :wink:
[quote author=“someone```”][quote author=“Azazel”]Какво ще кажете за преди тренировка 3 яйца... :roll:
По добре след трен :wink:
Ахъм...да но след трен, което е в 20:30 ми е вечеря и се губи смисъла от тези яйца...
П.с. Какво ще кажете за протеинов шейк вместо нощен протеин. Към 22 часа - 200 мл мляко, 200 гр извара, 2 банана и 1-2 лъжици мед ?
[quote author=“emzo”][quote author=“SteFFo”]Аз лично ям 1 ябълка 2 часа преди тренировка (пада се в 17 00), а след тренировка пия 1-2 чаши прясно мляко, защото вече е късно за друга храна (към 21 00 - 22 00).
Значи нищо не правиш.Единствената причина, за която се сещам да твърдиш, че е късно за друга храна е да си на диета и да искаш да свалиш някой друг килограм.В този случай:
1.млякото е грешка
2.бяло пилешко месо дори и в 23.00 да го ядеш няма да ти попречи,а точно обратното.
Да, свалям и това ми е най-удобно, защото съм на училище преди фитнес. Какво друго предлагаш да се яде за сваляне?
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече