03.01.07
21:02
А така :)
По темата имаше доста добри мнения, но като цяло
Не е ли по-добре да се храним с Чисти Храни, в които знаем какво има или поне така си мислим, вместо да се храним с храни в които не сме на ясно с половината консерванти, стабилизатори и т.н. как точно влияят на процесите в организма ни?
Вместо Шоколад, който е: Захар, какао, сухо мляко, суроватъчна пудра,масло,емулгатори и още нещо, да се взима декстроза или глюкоза?
Или вместо Мед, който освен пчелен мед незнаеш какво още съдържа?
Не е ли по-добре да се стремим към базовите храни в които поне знаем какво има?
03.01.07
22:43
[quote author=“noobmania”]По темата имаше доста добри мнения, но като цяло
Не е ли по-добре да се храним с Чисти Храни, в които знаем какво има или поне така си мислим, вместо да се храним с храни в които не сме на ясно с половината консерванти, стабилизатори и т.н. как точно влияят на процесите в организма ни?
Вместо Шоколад, който е: Захар, какао, сухо мляко, суроватъчна пудра,масло,емулгатори и още нещо, да се взима декстроза или глюкоза?
Или вместо Мед, който освен пчелен мед незнаеш какво още съдържа?
Не е ли по-добре да се стремим към базовите храни в които поне знаем какво има?
noobmania човек ако ми обясниш базовите храни (в които ако знаехме какво има едва ли щяхме да ядем...) кои са ще съм ти адски признателен.
Morphey може би не съм се изразил правилно но все пак:
къртофи, ориз, зеле, яйца, ... месо, зеленчуци и т.н. имам предвид храни които не са натъпкани до горе с някакви добавки (консерванти емулгатори и т.н.), които можеш сам да си приготвиш и знаеш какво си сложил.
Както и хранителните добавки също знаеш какво има вътре(или поне си мислиш, че знаеш ако това което е написано на етикета е вярно).
Колкото по-опростени са нещата, са толкова по ясни и толкова по-лесно се контролират.
Това имах предвид.
04.01.07
02:01
[quote author=“noobmania”]Питай butthead, той може да ти препоръча мусака преди тренировка, разбира ги нещата с пред и след тренировъчното хранене.
П.С. butthead след като пост-ваш идиотски постове очаквай и идиотски отговори към тях.
ММ и кво викаш мусаката е лоша,а?Според тебе мусаката от кво се прави??!?!От много картофи и много кайма-която ако е от месарницата е чисто месо!Е айде тогава спри с неуместната ирония,защото се излагаш....
04.01.07
09:29
[quote author=“noobmania”]Morphey може би не съм се изразил правилно но все пак:
къртофи, ориз, зеле, яйца, ... месо, зеленчуци и т.н. имам предвид храни които не са натъпкани до горе с някакви добавки (консерванти емулгатори и т.н.), които можеш сам да си приготвиш и знаеш какво си сложил.
Както и хранителните добавки също знаеш какво има вътре(или поне си мислиш, че знаеш ако това което е написано на етикета е вярно).
Колкото по-опростени са нещата, са толкова по ясни и толкова по-лесно се контролират.
Това имах предвид.
Разбрах какво искаше да кажеш ,но никога не мож е да си сигурен какво има в дадена храна ,дори и ако си си я отгледал сам в саксия...
За Коледа имах подарък от Швейцария 1.5кг шоколад под формата на шоколади,бонбони и прочее :)
Изпапках го не съм качил килца и не виждам да ми е излезнало акне...Освен ,че ми беше хубаво и либидото бих казал ,че се покачи доста :)
Аз по принцип рядко ям сладки работи ама сега какво да го правя :twisted:
Има предвид непреработени храни, които са максимално близко до естествения си вид. Каквито са пълнозърнестите храни, яйцата, чистото месо, зеленчуци и плодове. Защото освен, че нямат всякакви боклуци като консерванти и оцветители, те са запазили високата си биологична стойност - витамини, минерали, фибри, които се губят при преработката.
Tpd, според мен си предразположен по-някакъв начин - по-чувствителна кожа или нещо такова. Познавам хора, които нагъват страшно много сладко и нямат пъпки. А принципно нечистата храна си влияе върху тонуса на кожата.
[quote author=“morphey”][quote author=“noobmania”]Morphey може би не съм се изразил правилно но все пак:
Това имах предвид.
Разбрах какво искаше да кажеш ,но никога не мож е да си сигурен какво има в дадена храна ,дори и ако си си я отгледал сам в саксия...
Така си е, ама не схващам защо го отваряш на въпрос.
Има си химия и химия. Примерно едно е да набиваш вафлички от 10 стотинки и разни храни, които си остават същите след престои 3 дена на слънце... И да ядеш картофи, пълнозърнес хляб и т.н. от бавните въгл и мед от бързите.
Примерно познавам хора/на възраст, които на пчелите си не слагат даже и допълнителна захар и си продават меда на пазарчето... Освен това, то си личи когато пчелите са били претъпквани със захар.
Сори за офф-а. :wink:
05.01.07
00:13
[quote author=“tpd”]Има си химия и химия. Примерно едно е да набиваш вафлички от 10 стотинки и разни храни, които си остават същите след престои 3 дена на слънце... И да ядеш картофи, пълнозърнес хляб и т.н. от бавните въгл и мед от бързите.
Примерно познавам хора/на възраст, които на пчелите си не слагат даже и допълнителна захар и си продават меда на пазарчето... Освен това, то си личи когато пчелите са били претъпквани със захар.
Сори за офф-а. :wink:
Аз също познавам и донякъде се опитвам да се занимавам с пчеларство (доста печеливш бизнес е ако си сериозен ) но при меда е лесно -той е един от малкото продукти който се продава на сметка и без да го тъпчат с излишна баластра (не че няма и такива случай но не е обща практика ,поне засега)Поне при меда знам че има поне 5 начина да разбереш дали е чист или има примеси .
Вярно е има разлика ,но точно затова си правим хранителен режим.
Иначе донякъде съм съгласен с израза ” базови храни “
06.01.07
11:21
Според мен шоколада дава само мазнини и на някои хора те са нужни за качване на маса така мисля аз
06.01.07
11:30
[quote author=“Fitnes_Mafiot”]Според мен шоколада дава само мазнини и на някои хора те са нужни за качване на маса така мисля аз
Без мазнини няма тестостерон ,а без тестостерон няма мускули
07.01.07
17:11
А и аз искам да попитам нещо тук за да не отварям нова тема.За захарта става въпрос.Знам че има висок Гликемичен индекс и проблем ли е от време на време да хапвам варена тивка със захар.И какво точно става като ядем храни с висок ГИ
Амиййй, аз хляб общо взето не ям..ама по един шоколад на ден/минимум/ загива.
Не съм забелязал да ми се отразява зле. :?
Ама виж...чипс, баници, пържени картофи и манджи, т’ва може да ме съсипе. :)
11.01.07
16:50
Ами и аз чесно казано по 1-2 вафли на ден омаам / :lol: /. Още от малък имам навика, че като ми падне кръвната захар започват да ми треперат ръцете и краката и трябва да хапна нещо сладко, за да коригира това. По 1-2 вафли си позвлявам, но повече не :) Баници от бързите закуски си позволявам макс 1-2 на 1 месец и то в много редки случаи, а иначе от “Бързите храни” (пици, бургери и т.н.) си хапвам събота и неделя по 1-2 и въобще не ми се отразява (нито качвам, нито свалям.. 184см висок и 73кг.. 8) )
[quote author=“morphey”][quote author=“Fitnes_Mafiot”]Според мен шоколада дава само мазнини и на някои хора те са нужни за качване на маса така мисля аз
Ти ако разчиташ на трансмазнините в шоколада, които са възможно най-вредните, за да си вдигаш тестостерона оле мале :? Необходимото количество и качество мазнини в храната се набавят значително по-лесно от протеините и въглехидратите, за да им се обръща кой-знае какво внимание. Ако диетата ти е добре балансирана откъм сложни въглехидрати и протеин необходимите ти мазнини ще са налице.
11.01.07
22:10
[quote author=“butthead”][quote author=“morphey”][quote author=“Fitnes_Mafiot”]Според мен шоколада дава само мазнини и на някои хора те са нужни за качване на маса така мисля аз
Ти ако разчиташ на трансмазнините в шоколада, които са възможно най-вредните, за да си вдигаш тестостерона оле мале :? Необходимото количество и качество мазнини в храната се набавят значително по-лесно от протеините и въглехидратите, за да им се обръща кой-знае какво внимание. Ако диетата ти е добре балансирана откъм сложни въглехидрати и протеин необходимите ти мазнини ще са налице.
Къде пише ,че си набавям мазнините от шоколад :?: :!:
Коментирам това ,че мазнините са нужни за производството на тестостерон ,
респективно за покачване на ММ
Сигурно, ама така както си му отговорил пича ще вземе да ръба шоколад за маса
11.01.07
23:16
Няма страшно,ограничил съм го вече :)