01.12.06
19:53
Здравейте. На 19 години съм и от 2 месеца дигам в залата. Като почнах тренировки спрях цигарите и вдигнах килограми, но това беше моментно и се застопорих на 70кг. Затова реших да си направя диета (ВВД)
07
100гр. мюсли
4 яйчни белтъка
чаша натурален сок (обикновено някой нектар)
10
едно обезмаслено кисело мляко
13
200гр. телешко
100гр. ориз
салатка няква
16
чаша натурален сок
50гр. ядки (бадеми или лешници... когато нема и фъстъци)
17
ТРЕНИРОВКА
18.30
200гр. извара
чаша сок
19.30
200гр. пилешко
100гр. ориз
салатка пак...
22
2-3 филии хляб
чаша натурален сок
белтъчини - ~220гр.
въглехидрати - ~440гр.
мазнини - ~55гр.
калории - ~3300
Хапвам по 2-3 лъжици мед след тренировка, спа по 8 часа. Тренирам 4 дневен сплит - понеделник вторник четвъртък и петък.
От 1 седмица карам на тази диета и се чуствам добре, надявам се да има резултати.
Моля споделете ако има нещо което не е наред. Трябва ли да добавя нещо или пък да махна?
Също така искам да попитам в не-тренировачен ден пак ли да си ям така или мога да добавя нещо?
За момента не се интересувам от суплементи и каквито и да е добавки, ще чакам да мине време.
Е.. това е, благодаря предварително за помощта!
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
01.12.06
20:18
Поздравления че си спрял цигарите :)Това тегло не е ли добре за 19 годишен? Но щом си решил диета значи не се харсваш :)Изпуснал си да напишеш колко си висок....
А за диетката ми харесва. Аз бях на нещо подобно :)
преди тренировка зариди добре с въгл. веднага след нея към меда може да прибавиш банани и сложи изварата в 22 и махни хляба
[quote author=“tagira”]Поздравления че си спрял цигарите :)Това тегло не е ли добре за 19 годишен? Но щом си решил диета значи не се харсваш :)Изпуснал си да напишеш колко си висок....
А за диетката ми харесва. Аз бях на нещо подобно :)
А да, вярно... забравих. 185 съм висок, разбираш сега защо не се харесвам...
[quote author=“FLY”]преди тренировка зариди добре с въгл. веднага след нея към меда може да прибавиш банани и сложи изварата в 22 и махни хляба
А като преместя изварата в 22, на нейно място (след тренировка) какво да сложа? Само мед и банани?
01.12.06
21:20
След трен най-добре сложи яйца,те са най-бързо усвояващия се протеин от храна :wink: Изварата и като цяло млечните продукти се усвояват бавно и не са добра идея за след тренировка.Тогава тялото трябва бързо да получи протеин,за да не изпадне в катаболно състояние.
Здравейте отново!
Реших да не отварям нова тема, а да продължа старата.
Значи всичко си е наред, диетата е готина и има резултат, но финансите ми понамаляха малко и трябва да съкратя нещо.
Идеи?
Мисля си, че е най-добре да махна натуралния сок. Ще смъкна 150гр. въглехидрати, но ще смъкна и 25% от парите за 1 ден(2лв). С какво да го сменя? Все пак трябват витаминчета, това ми е ясно... ама не ми идва на ум нищо.
Ще се радвам, ако някой ми помогне да редуцирам още малко нещата откъм финансова част. В този си вид (първия пост) храненето излиза ~8лв. на ден. Ако заменя сока с нещо пак ще падне, но не достатъчно.
Чакам съвети!
EDIT: Всъщност ако махна сока се получават към 220гр. белтък и 320гр. въглехидрати, а калорийте не падат чак толкова много... дали не става и така?
Плодове, така или иначе в тези “натурални” сокчета има само консерванти и захар.
За ядките - орехите мисля, че идват по-евтино от бадеми и лешници.
24.01.07
19:14
[quote author=“emzo”]Плодове, така или иначе в тези “натурални” сокчета има само консерванти и захар.
За ядките - орехите мисля, че идват по-евтино от бадеми и лешници.
ами фъстъци :?: те май са най евтини :wink:
Окей, ядките ги оставете. Да се концентрираме върхо сока (търся заместител) и начин за понижаване цената на цялата диета.
25.01.07
04:08
Сока го махни заЩото само името му е натурално.В закуската добави прясно мляко и някои плод.2 4аса преди трен вкараи на мястото на фъстъците пълнозърнест хляб 3 филии с извара или белтъци за да доиде по евтино.и последното ти ядене махни хляба и тоя смотан сок и изяж едно кисело мляко
25.01.07
17:16
Аз само не разбрах защо ядем банана след тренировка, като той е богат на въглехидрати..... Смисъл може и да си прав, но ако може да ми се обясни :)
Момчета обърквате ме повече, отколкото да ми помагате. Ето все пак какво представлява диетата в момента:
7 часа
100гр. Овесени ядки + 0.5Л обезмаслено прясно мляко
10 часа
обезмаслено кисело мляко
13 часа
200гр. пилешко
100гр. ориз
16 часа
100гр. ядки (орехи/фъстъци)
17 часа
ТРЕНИРОВКА
18.30 часа
4 яйчни белтъка
19.30 часа
200гр. пилешко
100гр. ориз
22 часа
200гр. извара
2-3 филии хляб
Въглехидрати - 320гр.
Белтъчини - 240гр.
Мазнини - 55гр.
Калорий - 3000
Цена(за ден) - ~6.50лв.
Ще помоля който ме съветва нещо, да се обосновава, щото ми е малко странно да приемам съветите така на сляпо...
Примерно - какво им е на фъстъците преди тренировка? Висококалорични, 26 белтък, 16 въглехидрати... кое е неуместното?
И не забравяйте, че целта ми е да смъкна цената на диетата възможно най-много.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече