Кока Кола

Темата е заключена.
Прескочи до:

18.01.07
01:02

[quote author=“MI5”]
След като ти се  :arrow:  Замисляш  :idea:  предполагам избягваш слънцето,бирата,олиото и всичките гореспоменати неща?

Да, с някои уговорки.

[quote author=“MI5”]А за колата..не виждам как я слагаш редом до шоколада,тортата,сладоледа..

Кое е различното? Всички изброени съдържат празни калории от захар и се ядат и пият само за удоволствие (заради вкуса), а не защото са нужни или имат някаква хранителна стойност.

18.01.07
16:45

Aми пич пий си кола, бира, яж кроасани, кифли, банички щом ти харесва. Няма да умреш, вероятно няма да ти се отрази и на здравето ако си на 20. И аз си ги позволявам от време на време в минимални количества, хора сме. Но разликата е там, че ти ако не се ограничаваш от такива храни може да тренираш една година, да взимаш протеин, креатин, глутамин и каквото искаш и ще имаш мижави резултати. Докато аз ще постигна повече тренирайки 2 месеца само на качествена храна. И понеже на мен не ми се тренира 1 година, за да се погледна в огледалото и да видя, че съм си същия, се старая да направя храненето си максимално ефективно. И това не е вманиачаване, нито ми коства някакви кой знае какви усилия. Не съм чревоугодник или жена, да убивам човек за цигара и 2 парченца шоколад. Всичко е въпрос на организация и предварително планиране. А ти ако тренираш само за тонус, пък и да не, пий си кола до насита. Ама спри да пишеш във форум за бодибилдинг, че не е вредна. Основната част от хората тук, особено начинаещите, искат да постигнат сериозна промяна във физиката си.

Средната възраст на форума е около 17 и ГАРАНТИРАМ ТИ, никой не мисли да става културист. Аз като казвам че пия кола,да е ясно, че не пия повече от 1л на ден,но не мога да разбера, защо се дават примери от типа на “ако потопиш крава в 2м кола до 1 седмица ще остане само нейния скелет”  :wink:  ,пък наистина ли смятате, че тя може да има чак пък толкова вреден ефект на някой 18 годишен  :arrow:  ектоморф, който по цял ден търчи-наляво надясно и гори 4 пъти повече калории отколкото е приел.Пък и се тренира преди всичко за здраве,като се вманиачавате дотолкова дали да пиете сок от ананас или сок от грейпфрут (тъй като с второто по-лесно ще сваляте мазнините от корема :idea:  ), то поне да вадихте пари като бодибилдъри,или модели на бельо и т.н. ,а не да се тъпчете с креатин,глутамин,таурин,протеин и още каквото се сетиш за “здраве” и “по-бърз ефект”.Сутрин като закусвам кроасан,поне знам, че го ям, защото ми е вкусно, а не да се тъпча с овес, за да не омазня гърба  :wink:
Има една известна мисъл : ” Работи нещо, което ти харесва, за да не ти се налага да работиш нито ден повече”. В този ред на нещата искам да кажа, че ако тренираш по начин, който ти харесва, ще си тренираш с години и макар и по-бавно ще постигнеш желаните ефекти, докато ако на инат на себе си почнеш да ходиш по 6 дни в седмицата на фитнес и да се тъпчеш на сила,и да ставаш в 2,4 и 6 сутринта да ядеш, за да “не спираш анаболните процеси”, то тогава колко ще издържиш така?-1,2,3 месеца? И после ще се отпуснеш точно за 20 дена и всичко ще си отиде точно толкова бързо, колкото се е и изградило и ще се успокояваш като си казваш “Спокойно,мускулът има памет,ще си върна всичко за 1 седмица” и така ще си мързелуваш и мързелуваш..

П.П. Не мога да разбера защо на някои хора, които влизат за 1ви път във форума и са на по 13-15 години и пускат теми от типа на “искам да направя мускОли за 1 месец..вАзможно ли е?” и им отговаряте “пич, купи си креатин,почвай тягата,тренирай през ден,яж по 3гр белтък на кг и ще има ефект!” и очаквате те да не намразят фитнеса,да не си кажат “абе,цялата тая работа не е за мен...”

П.П. (2)  Айде спирам да пиша по тая тема, че се сраснах с компютъра. (И фитнеса спирам, че ми излезнаха мазоли от писане)

Айде със здраве  :P

19.01.07
14:07

Не искам да ставам културист, честно казано са ми супер отвратителни като ги гледам по снимки. Не “тренирам по 6 пъти на седмица”, нито ставам през нощта да ям. Но 1 л. кола на ден няма да изпия, не защото съм вманиачен, а защото имам поне малко разум в главата.
Не ми е ясно ти правиш ли разлика между това да тренираш за здраве и тонус и да тренираш с цел постигане на някаква реална и забележима промяна във физиката си? Всъщност и при двата варианта храненето е важно, но при втория е от първостепенно значение. На мен лично не ми се влиза в залата само, за да си раздвижа кокалите, а има по-слабички и дебели хора на тях пък хептен не им се тренира само за тонус.

[quote author=“MI5”]
В този ред на нещата искам да кажа, че ако тренираш по начин, който ти харесва, ще си тренираш с години и макар и по-бавно ще постигнеш желаните ефекти...

Това първо не е вярно, второ аз тези “желани ефекти” ще ги постигна за 3 месеца с малко повече акъл на масата и три мързеливи тренировки на седмица.

[quote author=“MI5”]

Сутрин като закусвам кроасан,поне знам, че го ям, защото ми е вкусно, а не да се тъпча с овес, за да не омазня гърба  :wink:

Никой не се тъпче с овес, за да не омазни гърба. Да сравняваш овесени ядки с кроасан е все едно да сравняваш дизелово гориво с пикня. Кроасана е много вкусен, вярно. Аз обаче гледам на храната като на нещо, което ми върши работа. От тази гледна точка кроасана е пълен боклук.

19.01.07
14:24

Само едно мнение...ахммм...

M15 - ясно ти е, че колата НЕ Е полезна.
Аз пък ти казвам, че от голям потребител на кока-кола..съм поотвикнал от нея и сега въобще не ми е тръпка. :)
Въпрос на избор, ама не мисля, че пиенето на кола е - нито толкова вредно, нито толкова важно, че човек да се подлага едва ли не на някви терапии по въпроса.

Butтhead - ясно ти е, че за 3 месеца, надали ще имаш прогрес, като за 3 години..например. 

И не на последно място...донякъде съм съгласен с М15 - като толкова го кефи, нека да пие кола. При положение, че става въпрос за непрофесионален спорт, при който освен резултати се търси и удоволствието, вманиачаването не е добър подход. :)
Ако не смееш да пиеш една чаша безалкохолно или да хапнеш нещо, което ти се яде...5 пъти дневно да си на кантара или да си мериш ръцете.....и си в някакъв постоянен стрес и мислене по такива въпроси ..звучи ми като началото на някакво психично разстройство. :)

FI

19.01.07
14:32

[quote author=“NRG52”]Само едно мнение...ахммм...

M15 - ясно ти е, че колата НЕ Е полезна.
Аз пък ти казвам, че от голям потребител на кока-кола..съм поотвикнал от нея и сега въобще не ми е тръпка. :)
Въпрос на избор, ама не мисля, че пиенето на кола е - нито толкова вредно, нито толкова важно, че човек да се подлага едва ли не на някви терапии по въпроса.

Butтhead - ясно ти е, че за 3 месеца, надали ще имаш прогрес, като за 3 години..например. 

И не на последно място...донякъде съм съгласен с М15 - като толкова го кефи, нека да пие кола. При положение, че става въпрос за непрофесионален спорт, при който освен резултати се търси и удоволствието, вманиачаването не е добър подход. :)
Ако не смееш да пиеш една чаша безалкохолно или да хапнеш нещо, което ти се яде...5 пъти дневно да си на кантара или да си мериш ръцете.....и си в някакъв постоянен стрес и мислене по такива въпроси ..звучи ми като началото на някакво психично разстройство. :)

Абе вие съвсем изместихте темата, а тя беше дали е вредна колата, не дали някоя я пие или не и тук не става дума за вманиачаване. На мен колата не ми е вкусна, затова и не я пия. Не виждам защо толкова се впрягате като ви кажат, че нещо е лошо да се пие или яде, все пак всеки сам си решава.

19.01.07
14:41

Абе Бийвъс ли си Бътхед ли си незнам какъв си, спри да пишеш тия глупости че си щтял да постигнеш някакви си “желани ефекти” за 3 месеца само с 5 храни които ще ядеш всеки ден. Вземи се спри, ако ставаше така досега всички в тоя форум щтяхме да сме с ръце над 45 см! Ако ставаше както ти казваш с храна и лишения от нз си какво значи нямаше да бъдат измислени стероидите, добавките и други! Храни си се там правилно, тренирай си там както си тренираш, но не казвай неща от сорта на “Aми пич пий си кола, бира, яж кроасани, кифли, банички щом ти харесва. Няма да умреш, вероятно няма да ти се отрази и на здравето ако си на 20. И аз си ги позволявам от време на време в минимални количества, хора сме. Но разликата е там, че ти ако не се ограничаваш от такива храни може да тренираш една година, да взимаш протеин, креатин, глутамин и каквото искаш и ще имаш мижави резултати. Докато аз ще постигна повече тренирайки 2 месеца само на качествена храна.” Айде да видиме ти ще тренираш 2 месеца само на “качествена храна”, а аз ще си се тъпча 1 година с квото си искам, ще си пия квит си искам добавки да видиме кой какво ще постигне! Като си толкова здрав и толкова много постигаш всичко за по 2-3 месеца земи качи едни снимки да те видиме, току виж всички решили да се хранят като тебе и станали по-големи и от Арнолд, Рони, Кътлър или ако искаш Димитър Димитров!

19.01.07
15:04

Ееее, не се карайте де.
Тази тема е за катинар вече.

А и..добавките са си добавки. Без качествена храна, съмнявам се, че ще имат особен успех. Кирил Вълчев, може да гълта само прах за пране и кебабчета на хапове, ама..все ще е с рекламна цел. :P

@фитдей - вредна е, вредна е....  :P

19.01.07
15:53

бе вредна, ама аз се натренирах преди около час и сега пийвам количка :)

това да се чете като въпрос... След тренировка би трябвало да е по-приемливо :?:

19.01.07
15:56

Абе тая тема още ли се обсъжда?
[quote author=“NRG52”]Ееее, не се карайте де.
Тази тема е за катинар вече.

Съгласен съм, и без това си изписаха сума ти глупости.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1