казано от Mayhem на 07.09.07, 12:59:
Нека аз да ти кажа.
Първо си дефинирай понятието “бодибилдинг”.Аз тренирам кикбокс и просто е немислимо да го комбинирам с “бодибилдинг”, ти културист кикбоксъор виждал ли си? Или културист плувец примерно, или баскетболист културист :D
Да, ако си професионален бодибилдър, другите спортове ще ти пречат, както и на един професионален боксьор ще му пречи да има масата на Рон Колман. Само дето повечето хора във форума не сме професионални културисти.
08.09.07
22:13
казано от Петко К на 08.09.07, 20:38:
казано от Mayhem на 07.09.07, 12:59:
Нека аз да ти кажа.
Първо си дефинирай понятието “бодибилдинг”.Аз тренирам кикбокс и просто е немислимо да го комбинирам с “бодибилдинг”, ти културист кикбоксъор виждал ли си? Или културист плувец примерно, или баскетболист културист :D
Да, ако си професионален бодибилдър, другите спортове ще ти пречат, както и на един професионален боксьор ще му пречи да има масата на Рон Колман. Само дето повечето хора във форума не сме професионални културисти.
Е, ако говорим за професионални наистина, то цяла България няма, ко остава за форума..
Както казах - ползват щанги, т’ва не значи, че са фитнес маниаци. “Програма” е много относително понятие, въобще нямат нищо общо с фитнес програмите, приоритета им не е да изглеждат по-добре, а да имат сила, експлозивност и издръжливост, което не се постига само със щанги.
В смисъл не можеш да си ходиш нормално на фитнес и да тренираш бокс примерно, трябва да избереш това, което е по-важно за теб и да наблегнеш на него, за да имаш добри резултати!
Аз познавам хора, които и без да са стъпвали във фитнес имат много сила и издръжливост, и като поема 1 кик в главата се чудя къде се намирам. Интересното е, че като казах на един приятел(от тия дето не са влизали в зала) да прави клекове, аз се справих много по-добре(вдигах по-тежко, повече повторения) отколкото той, а бедрото ми е хем по-малко от неговото, хем ритника ми е по-слаб.
Ако според вас това боксъорите да използват някой основни упражнения със щанги към физическата си подготовка означава, че комбинират bodybuilding с бокс, значи да - двата спорта се комбинират :D Пък може и силови трибойци да ги изкараме, щото все пак тягата, клека и лега играят ключова роля :D
казано от Azazel на 19.01.07, 18:55:
[quote author=“predator88”][quote author=“Azazel”]Обикновен ден в залата, докато забелязвам едно хлапе, прави Придърпване на долен скрипец, но яко се зори почти е легнало назад...отивам аз при него и го питам от колко време тренира, казва ми: “4 месеца”, аз казвам, че неправи упражнението правилно и ще си докара някоя контузия....продължавам аз с въпросите и го питам, а на колко си години и той ми казва: “на 12 год.” :shock: и аз му казвам, че му е рано за фитнес, сега е по-добре само лицеви опори, коремни преси и лостове докато стане по-голям....Гледа ме малкия и ми мига глупаво, питам го аз, а родителите ти знаят ли че ходиш на фитнес, той: “да” :shock: ....Отивам да правя мъртва тяга и след нея гледам пак лапето...прави супер серии....гребане с дъмбел + придърпване на долен скрипец...след което свършва и отива и си купува няколко хапа аминокиселини... :shock: ...Какви са тези родители акъл имат ли...бах го в ужаса...
Стига да не зоби и да не прекалява с тежестите няма нищо лошо, даже е добре
Значи ти искаш да ми кажеш, че да правиш суперсерии за гръб на 12 години е нормално, я малко излезте от фитнес света и се огледайте... :x
прав си човек .Според мен не е добре да се тренира на 12 год.просто защото не е зрял (според мен за този спорт).няма достатъчно опит и знания.иначе е супер само с дъмбели бягане лостове гимнастика лицеви упори коремни преси
а добре замислихте ли се малко и над това което също е един проблем на “навлизащите в тийнейджърството” - да си ходи на залата и да спортува ИЛИ да седи в тях на компа и да са друса с кекавите си аверчета от махалата и след време от него да стане само 1 боклук ................. според мен детето мн добре прави че спортува а доколкото за добавките и аз не съм съгласен но като няма надзор и няма кои да му обясни по подробно ........ :X