20.01.07
23:03
Момчета знам че ви е втръснало от тея глупости...или по точно от тея клишета,но смея да твърдя че този път е малко по-различно.
Така...аз съм тежък случай.Висок съм около 1.80м и тежа не повече от 55 кг.Предполагам че другото инфо нее от значение.
Та естествено имам ОГРОМНО желание да променя тоя фарс.Та зех че питах някой приятели който уж са “навътре” в материала,но да кажем че ми тряа мнение от смециалисти.Та те предложиха да “муам” много ориз (по една тава на ден),1л Прясно мляко (пак на ден),да избягвам пържено... и възможно по-често да ям месо.За първите две нямам проблеми,но да кажем че месото нее по възможностите ми (от рода на пилешка пържола на ден).
Наясно съм че ще трябва да похарча парички,а и затова се обръщам към вас...кой е най-разумният начин да ги похарча?Може да се каже че имам 200 лв налични,като мога да намеря още малко (40-50лв).
Приятели те ми ме посъветваха също да напрая няква комбинация м/у Ел Глутамин и Креатин...Знам че за тея работи се иска тренировка,но аз си тренирам (от близо 2 год. в домашни условия - лицеви упори(70),коремни преси(150),с гиричките си “играя”,кофички и още няколко глупости) - по 40 мин на ден,5 дена в седмицата.Нее проблем и на фитнес да тръгна,ако е по-добре.Ще зема да ви задам още един въпрос,който сте чували до втръсване:”Креатина и Глутамина водят ли до някви странични ефекти”,щот честно казано си нямам и понятие.
Ами май тва беше...А да,стремя се към натрупване поне на 10 кила,до...да кажем ВеликДен(успея ли,определено ще продължа поне до достигане на 75 кг).Вие ще кажете възможно ли е и какво ще ми коства.
Като цяло ми трябва инфо кв’о е най-добре да ям,к’во да земам и за какво да си похарча парите.
Наистина се надявам да помогнете... :cry:
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
Човече, много хора ще ти отговорят по-подробно и по-компетентно от мен, НО
тези твои компетентни приятели не ти ли казаха че със 70 лицеви опори, 150 коремни преси и игрички с гирички и кофички ПЕТ ПЪТИ СЕДМИЧНО!!!
Маса няма как да направиш!
Естетсвено че ще трябва да тръгнеш на зала, освен ако във вас намаш поне един минимум от дъмбели , щанга и лежанка.
20.01.07
23:26
Имам много приятели със същия проблем.Аз ти препоръчвам да тръгнеш на зала да ходиш 3 пъти седмично ето по тази програма: http://www.bb-team.org/training/000156.php
Засега такива добавки не ти трябват според мен.Потренирай 2-3 месеца после ако имаш възможност си вземи гейнър.
Сега в началото пари ти трябват само за яко хапване...Нищо друго.Потърси малко в форума примерно за хранителен режим за маса и си направи свой.Успех
Най-добре не почвай веднага с добавките, ами вложи парите в манджа. Първо, че с никакъв стаж няма да имаш полза, тъй като ще си растеш така или иначе, второ че ако не можеш да скалъпиш поне едно ядене на ден с месо, от добавките голяма полза няма да видиш. Както си с бърз метаболизъм, наистина много ядене ще ти трябва за положителен калориен баланс. И наистина трябва да тръгнеш на фитнес, ако от 2 години правиш едни и същи упражнения, ефекта откъм маса отдавна клони към нула, защото тялото въобще не се стресира.
Човече , това към което се стремиш е напълно постижимо , аз имах същия проблем бях изключително слаб за ръстта си и за 3 години усилени тренировки и спазване на хр.режими качих 25кг , за всичко трябва постоянство и воля ....
аиде Успех и
ПоЗдрави !
22.01.07
23:54
Значи за начало яж по 5-6-7 пъти на ден,но не по много.Ходи по 3 пъти(поне) на седмица на фитнес и си изтегли от сайта програма,след около 3-4 месеца можеш да си вземеш Креатин,бих ти препоръчал на Universal,ако искаш можеш да го комбинираш с още нещо и ще вдигнеш спокойно само трябва постоянство и дисциплина.
23.01.07
11:19
Ами добре е наистина да наблегнеш бая на въглехидратите и като казвам бая имам предвид около 300-330гр. като начало на ден :wink: Щом имаш 250 :wink: лв. ето ти един примерен начин да ги похарчиш-отделяш 30лв. за креатин,който обаче ще почнеш след да кажем 1 месец.И от тук нататък телешкото е 6.5лв килото,за 220лв-почти 34кг. :D Като ядеш по половинка на ден и имаш месо за два месеца напред.А тръгнеш ли и на фитнес(което според мен ще ти е много полезно)ще качваш адски много.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече