05.02.07
18:15
мисля че заглавието е красноречиво ,за пояснение имам предвид яйца клас L от 63-73 гр яйцето .Благодаря предварително
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
05.02.07
18:18
#1
средно по 7гр. , т.е. ако е от по-големите - брой ги по 8, 9гр. протеин в яйце.
[quote author=“mahaper”]мисля че заглавието е красноречиво ,за пояснение имам предвид яйца клас L от 63-73 гр яйцето .Благодаря предварително
http://zdravoslovno.com/Proteins.html
Един любопитен факт - само белтъкът има BV 91, ако не греша, докато цяло яйце, т. е. с желтъка, има BV 100, което ще рече, че във втория случай белтъкът ще се усвои малко по-бързо благодарение на мазнините в желтъка. Затова и не е лошо на всеки 3/4 яйчни белтъка да има по един желтък.
даже не е лошо на всеки белтък да си има по един жълтък
на кой от вас му е ставало лошо от жълтъци???
холестерол->глупости!
по-дорбе ли е рак на стомаха, дебелото черво и т.н. при липса на животински мазнини... ??? :shock:
Не е вярно това за бързото усвояване. Мазнините в жълтъка забавят усвояването. А по-високата BV идва от това, че аминокиселинният профил става по-балансиран като се добавят белтъчините от жълтъка и няма нищо общо със скоростта на усвояване.
06.02.07
21:58
#6
Знам, че въпроса ми не е по темата и се извинявам, но не исках да пиша нова - колко грама белтъчини и въглехидрати би трябвало да има общо в 4 филийки хляб, 200 грама шунка и 50-на грама сирене ( не им знам стойностите : затова искам да попитам и имам впредвид това да са 2 сандвича :D )?
06.02.07
22:16
#7
[quote author=“ILIA”]даже не е лошо на всеки белтък да си има по един жълтък
на кой от вас му е ставало лошо от жълтъци???
холестерол->глупости!
по-дорбе ли е рак на стомаха, дебелото черво и т.н. при липса на животински мазнини... ??? :shock:
Абе ако си ядеш здраво при всичкото месо и млечни продукти холестерола от яйцето може да ти дойде вповечко :? Не забравяй-все пак в един желтък има около 250мг. холестерол,имйки предвид,че дневната доза беше около 300мг.,така че един желтък дневно си е ок според мен-няма е нито вповече,нито ще липсва.
Perhaps the main use for fat is that it increases the digestion and use of protein. It can increase the bio-availability of the protein, make sure you get more in your blood and muscle and take the risk out of taking too much protein. Too much protein can damage the liver if there isn’t enough fat to process all of it. If you have more fat with your protein, you can use more protein, so they help one another. Take eggs for instance. And egg white, which contains all the protein, has a biological value of 91. And a whole egg, though the yolk contains only fats and micronutrients, has a biological value (BV) of 100….So fat increases the use of proteins in the diet.
Мазнините в яйцето са около 5гр, от които 1,7гр са наситени.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече