колко грама чист белтък съдържа едно яйце

05.02.07
18:15

мисля че заглавието е красноречиво ,за пояснение имам предвид яйца клас L от 63-73 гр яйцето .Благодаря предварително

Nenor

05.02.07
18:18

средно по 7гр. , т.е. ако е от по-големите - брой ги по  8, 9гр. протеин в яйце.

05.02.07
19:37

[quote author=“mahaper”]мисля че заглавието е красноречиво ,за пояснение имам предвид яйца клас L от 63-73 гр яйцето .Благодаря предварително

http://zdravoslovno.com/Proteins.html

06.02.07
21:01

Един любопитен факт - само белтъкът има BV 91, ако не греша, докато цяло яйце, т. е. с желтъка, има BV 100, което ще рече, че във втория случай белтъкът ще се усвои малко по-бързо благодарение на мазнините в желтъка. Затова и не е лошо на всеки 3/4 яйчни белтъка да има по един желтък.

06.02.07
21:24

даже не е лошо на всеки белтък да си има по един жълтък
на кой от вас му е ставало лошо от жълтъци???
холестерол->глупости!
по-дорбе ли е рак на стомаха, дебелото черво и т.н. при липса на животински мазнини... ???  :shock:

06.02.07
21:48

[quote author=“voland”]Един любопитен факт - само белтъкът има BV 91, ако не греша, докато цяло яйце, т. е. с желтъка, има BV 100, което ще рече, че във втория случай белтъкът ще се усвои малко по-бързо благодарение на мазнините в желтъка. Затова и не е лошо на всеки 3/4 яйчни белтъка да има по един желтък.

Не е вярно това за бързото усвояване. Мазнините в жълтъка забавят усвояването. А по-високата BV идва от това, че аминокиселинният профил става по-балансиран като се добавят белтъчините от жълтъка и няма нищо общо със скоростта на усвояване.

06.02.07
21:58

Знам, че въпроса ми не е по темата и се извинявам, но не исках да пиша нова - колко грама белтъчини и въглехидрати би трябвало да има общо в 4 филийки хляб, 200 грама шунка и 50-на грама сирене ( не им знам стойностите : затова искам да попитам и имам впредвид това да са 2 сандвича :D )?

ZO

06.02.07
22:16

[quote author=“ILIA”]даже не е лошо на всеки белтък да си има по един жълтък
на кой от вас му е ставало лошо от жълтъци???
холестерол->глупости!
по-дорбе ли е рак на стомаха, дебелото черво и т.н. при липса на животински мазнини... ???  :shock:

Абе ако си ядеш здраво при всичкото месо и млечни продукти холестерола от яйцето може да ти дойде вповечко :? Не забравяй-все пак в един желтък има около 250мг. холестерол,имйки предвид,че дневната доза беше около 300мг.,така че един желтък дневно си е ок според мен-няма е нито вповече,нито ще липсва.

07.02.07
10:19

[quote author=“Bricksn”]Не е вярно това за бързото усвояване. Мазнините в жълтъка забавят усвояването. А по-високата BV идва от това, че аминокиселинният профил става по-балансиран като се добавят белтъчините от жълтъка и няма нищо общо със скоростта на усвояване.

Perhaps the main use for fat is that it increases the digestion and use of protein. It can increase the bio-availability of the protein, make sure you get more in your blood and muscle and take the risk out of taking too much protein. Too much protein can damage the liver if there isn’t enough fat to process all of it. If you have more fat with your protein, you can use more protein, so they help one another. Take eggs for instance. And egg white, which contains all the protein, has a biological value of 91. And a whole egg, though the yolk contains only fats and micronutrients, has a biological value (BV) of 100….So fat increases the use of proteins in the diet.

Мазнините в яйцето са около 5гр, от които 1,7гр са наситени.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1