08.02.07
14:39
Значи знам,че протеините са белтъци,но пък белтъците са аминокиселини и аз в крайна сметка не знам кое е по-добро?!?!?Чист протеин или аминокиселини???Кое е по-добро за играждане на възможно най-чиста мускулна маса?Примерно Optimum Whey 100% или Optimum 2222?Видях сравнения във форума като:”хляб-трохи” или нещо такова...Защо?
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
08.02.07
14:52
Тъй като аминокиселините са в по-малки количества е по-добре да вземаш протеин ако искаш да качиш маса , но ако можеш вземай амино и протеин заедно , още по-добре е :wink:
Аз в момента пия само амино и се чудя с какво да продължа,след като свършат,та затова питам...
08.02.07
15:08
Ами във форума има доста теми по тоя въпрос , затова ги разгледай и реши сам.
08.02.07
15:27
Протеина е доста по - добре. Ама е и повече цена :wink:
08.02.07
15:41
И двете 8)
08.02.07
16:07
Протеинът е отговора на твоя въпрос.
Мерси за отговорите,значи поръчвам Optimum Whey Gold standard още сега,но 2lb за колко време ще ми стигне?А и който е поръчал от http://nutritiontarget.com ,да каже за какво време ги доставят...
08.02.07
16:36
31 дози съдържа. За колко време ще ти стигне можеш сам да сметнеш, според това как ще го пиеш.
В темата за приемане на добавки четох,че се пият по 1 или 2 пъти на ден...Аз като съм 81 кг трябва да ги пия по 2,нали :roll:
Edit:Чета по 2 грама протеин на 1кг телесна маса :shock: Значи 160 грама на ден :shock: Те за 5 дни ще отидат така...
08.02.07
16:49
С 2 ще има по-голям ефект, но зависи от храненето си. Ако с яденето приемаш повече протеин можеш да минеш и с 1 доза.
Suggested Use: To encourage a positive nitrogen balance, consume approximately 1 gram of protein per pound of body weight per day from a combination of high protein foods and supplements.
Това да го разбирам като дневна ОБЩА доза протеин,която ми трябва,а не само от Оптимума,нали :roll:
:shock: :shock:
Човек ти си се объркал. Тези 160 грама протеин на ден ще си ги докарваш повечето от храната . примерно 135 от храната и 25 от протеина ако ще пиеш по 1 доза на ден ( е ако имаш финансова възможност пий преди и след трен :D ) .
[quote author=“Lubo0”]:shock: :shock:
Човек ти си се объркал. Тези 160 грама протеин на ден ще си ги докарваш повечето от храната . примерно 135 от храната и 25 от протеина ако ще пиеш по 1 доза на ден ( е ако имаш финансова възможност пий преди и след трен :D ) .
Ясно,10x :wink:
А BCAA 1000(Оптимум) ще засили ли ефекта от протеините :?:
Edit:Имам предвид осезаемо усилване...
10.02.07
12:01
Абе кви са тия глупости хляб-трохи...тука секи 2ри е спец и се изказва спокойно независимо колко е тъп...протеинът е задължителен-първо отдели пари за 100% уей не ОН,а после ако имаш други излишни си вземи аминокиселини за по-добро възстановяване-протеинът след тренировка не възстановява кой знае колко щото се усвоява след около един час,така че не може да спре на време катаболизма...
10.02.07
12:06
[quote author=“4oKuTo”]А BCAA 1000(Оптимум) ще засили ли ефекта от протеините :?:
Edit:Имам предвид осезаемо усилване...
http://www.power-beauty.com/index.php?page=catalog&do=more&p_id=13
Охоооо,ами то тия BCAA са си задължителни с протеините,като им гледам описанието :roll: Ще се събира още пара явно...Гледам,че в http://www.bodybuilding.com/ ,Optimum BCAA 1000 са първи от всички аминота по продажби,значи служат по-добре от общите 2222(Оптимум),така ли :?:Т.е. една комбинацийка Gold Standard+BCAA по ми върши работа от Gold+2222 :roll:
10.02.07
13:56
Ами гледай сега идвете са за възстановяване,не може да се каже кое е по-добро...можеш вместо тях да сложиш и глутамин...така че голд+бцаа,голд+ак или голд+глутамин...аз лично бих зел глутамин,щото е най-евтин и възстановява мн добре..
Поръчах вече протеин+BCAA…Глутаминът е 27 лева за 150 грама,т.е. едвам ще стигне за 1 месец...
Добре де ако вземеш една доза суроватъчен преди тренировка не е ли същото или по-добро от това да приемаш аминокиселини след?
10.02.07
16:11
кво общо имат 2те неща не мога да ти разбера логиката^^
Ами като казваш суроватъчния му е необходим 1 час за да започне да се усвоява(аз мислех, че е половин ама няма значение), което означава, че точно след тренировка ще имаш висока биологична наличност на свободни аминокиселини. А ако 1,5-2 часа преди тренировка си направил стабилно хранене както трябва би трябвало тялото ти да разполага с достатъчно аминокиселини и по време на самата тренировка.
Аз не съм привърженик на аминотата по простата причина, че като реална равностойност на количество протеин са прекалено малко. Иначе се водят доста по-бързи от суроватката и би трябвало да са по-добър вариант за след тренировка.
10.02.07
16:45
Еми точно за това се използват...от тях не се трупа маса,просто се губи по-малко след тренировка...а протеинът не се усвоява за половин час въпреки че на някои места така пише...не може 25 грама белтък да се усвои толкова бързо,баща ми е лекар и ми е казвал че приеман под формата на прах му е нужен даже повече от час на организма,но да речем че и час стига...
здравейте :)
искам да питам 3 нещица за протеина. сигурно има много подобни теми но не можах да намеря мнения точно за тази марка
аз съм 178см/65кг
- разбрах че една нормална доза е 30г и че за да качвам по-добре е хубаво да пия по 2 дози на ден - 60г. (една сутрин и една след тренировка)
- има ли смисъл да взимам по 2 дози и в не-тренировъчен ден? мисля тогава да бъде само една - сутрин
- взех си протеин на “ultimate nutrition” - “whey supreme” (с вкус на шоколад) - дали е добър?
[quote author=“deusex”]здравейте :)
искам да питам 3 нещица за протеина. сигурно има много подобни теми но не можах да намеря мнения точно за тази марка
аз съм 178см/65кг
- разбрах че една нормална доза е 30г и че за да качвам по-добре е хубаво да пия по 2 дози на ден - 60г. (една сутрин и една след тренировка)
- има ли смисъл да взимам по 2 дози и в не-тренировъчен ден? мисля тогава да бъде само една - сутрин
- взех си протеин на “ultimate nutrition” - “whey supreme” (с вкус на шоколад) - дали е добър?
Ако можеш да си набавяш достатъчно протеини от храната,една доза на ден е достатъчна...Повечето обаче винаги е по-добре все пак :wink: Протеинът,който си взел,е сравнително добър с 21 грама протеин на доза...
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече