Какво е това?..

09.02.07
20:35

Здравейте. От много време имам един проблем , който не съм споделил с никой до сега, дори с родителите си. На 17 години съм , висок съм 1.82 , тежа 75кг (малко съм пълен  :? ). От 3 години имам нещо като “гинекомастия”. Прочетох темите свързани с това болестно състояние и във всички пише , че при натиск трябва да се усеща болка или да има твърдо топче. При мен няма такива неща. Затова реших и да пиша тук. След няколко дни мисля да започна да ходя на фитнес и да се опитам да премахна проблема. Преди време тичах всеки ден по 30 минути , изминавах по 3-4 километра + ходенето ми на училище и обратно , общо на ден се събираха над 12 километра ходене и тичане, но килограмите си оставаха. Искам да попитам ( тъй като още не съм се консултирал с лекар ) дали това са мазнини, който са около гърдите или това е някаква форма на гинекомастия.
И ако можете да ми предложите някаква диета и програма , с която мога да свалям 2-3кг/месечно.
Благодаря предварително на всички , които ще отговорят в темата.
Петко К - пиши с нормален шрифт.

09.02.07
20:52

За сваляне кардио+НВД ( ниско въглехидратна диета в сайта има доста писано прочети малко... )
А на мен ми се струва че не си въобще дебел и не ти трябва НВД, но това ти си предценяваш ...
А отностно тази болест не съм сигорен какво е точно това, но ако е червено топче което боли и е пълно с нещо... трябва да отидеш на лекар правят ти една операция и след 1 седмица си като нов . Дядо ми имаше такова топче на гърбът той естествено не обича да ходи по лекари и му седя 1-2 години без да му има нищо, но топчето започна да се уголемява и да го боли много и отиде на лекар той го прати на операция и след 1 седмица вече му нямаше нищо  :wink:

09.02.07
21:01

Ами това съм написал , няма топче , нито ме боли при натиск. Изглежда като гинекомастия , щот съм разгледал доста снимки , но симптомите не са същите... Иначе за НВД-то ще се поинтересувам и ще си избера някое :wink:
Ще очаквам отговор на първия си въпрос , щото така ме е срам да отида на плаж или просто да се съблека по тениска , изглежда много грозно и сигурно ще има някой глупак дет ще ми се присмее  :(

09.02.07
21:16

Значи отношението килограми : височина е добро за нетрениращ човек по принцип. Но има няколко фактора които не влизат в тези сметки. Най-добре потърси из интернет калкулатори които да изчисляват процента мазнини.По принцип всеки си има свои проблемни места, в които има тенденция да складира мазнините. Иначе ако се е развила гинекомастия единственият начин е оперативно да ти се махнат млечните жлези.

09.02.07
21:28

Ходи на лекар и кажи на ваще....

shadow_

09.02.07
23:10

Най-добре ще е да се конслултираш с лекар адаш така от разстояние никой няма да може да ти помогне и най-много да се объркаш :)

по здрави

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1