Какво се случва след спиране на фитнеса?

13.02.07
22:01

Сега ще изпадна малко в размисли и страсти. Мисля най-накрая да започна сериозно с фитнес... направиха наблизо фитнес, мога да спазвам хранителен режим което е много хубаво. Обаче по мои скромни сметки ще мога да тренирам година и половина, след това може би ще съм в друг град незнам дали ще имам пари, незнам дали ще имам време още да си ходя на фитнес. Та тук идва въпроса има ли някой от вас който да е тренирал редовно и да е спрял, какъв беше ефекта?

Все си мисля ”Прави каквото трябва, пък да става каквото ще.” С. Стамболов, но незнам... този въпрос доста ме безпокои.

InDaHEad

13.02.07
22:11

Със сигурност е по-добре да почнеш и да направиш нещо,макар и минимално,отколкото да си намираш оправдания..те са за слабите

13.02.07
22:25

[quote author=“InDaHEad”]Със сигурност е по-добре да почнеш и да направиш нещо,макар и минимално,отколкото да си намираш оправдания..те са за слабите

В никакъв случай не си търся оправдания а и няма защо да се оправдавам пред вас. Просто ми е любопитно какво сте виждали, какво сте чували.

morphey

13.02.07
22:47

[quote author=“Footman”][quote author=“InDaHEad”]Със сигурност е по-добре да почнеш и да направиш нещо,макар и минимално,отколкото да си намираш оправдания..те са за слабите

В никакъв случай не си търся оправдания а и няма защо да се оправдавам пред вас. Просто ми е любопитно какво сте виждали, какво сте чували.

Аз да те питам какво става когато :
-спреш да си режеш ноктите с години
-спреш да се подстригваш с години
-спреш да ядеш
-спреш да работиш
-спреш да водиш полов живот?

Ами има една мислъл :
“Ако нямаш  мечти и стремежи умираш”
Прави си изводите

13.02.07
22:48

Ще се спопиш, дори и да пиеш протеин.
Споко ако си по-млад от 20г. със сигурност няма да овиснеш ;)

13.02.07
22:50

Аз лично спрях фитнеса заради кикбокс-а, резултата беше, че свалих 8 кила.
Но да ти кажа, че фитнеса ми даде много - бях супер хърбав преди да започна. Сега имам едно сравнително добро тяло, не съм много едър, но съм релефен и за моята височина бивам.

Ако имаш желание и воля винаги ще намериш време и място за  трениране, нали знаеш - който има желание - намира начин, който няма - намира оправдание (нещо такова беше) :)

13.02.07
22:54

Нищо какво да стане,просто губиш напредъка....

JI

13.02.07
23:30

аз щи кажа нещо друго една крилата мисъл :lol:  веднъж пиптенеш ли
пут*а и щанга не ги оставяш цял живот

InDaHEad

13.02.07
23:41

Като за първото не е много сигурно^^

13.02.07
23:43

Ако спреш фитнеса или ще отслабнеш, или ще напълнееш :wink:

13.02.07
23:54

[quote author=“Footman”] Та тук идва въпроса има ли някой от вас който да е тренирал редовно и да е спрял, какъв беше ефекта?

Ами губиш сила и мускулите ти отслабват, може и да качиш мазнини, заради намалената физическа активност. Какъв друг ефект искаш? Ако спреш да ползваш мускулите си, ще ги загубиш, защото тялото не подържа нещо, което не му трябва.

SI

14.02.07
04:25

Бивш наркоман и билдър няма  :D . Сега съм на 19 години, тренирам от 2 години, от 1 горе-долу се храня и имам някаква идея от хранителен режим. Вече просто не мога да си представя живота ми без тренировката. Някой ми казват, че съм вманиачен. Ами и такъв да съм. По-добре да съм вманиачен по щанги и ядене, отколкото по алкохол и цигари ;). Но това далеч не означава, че ще имам “воля и сила” да тренирам цял живот. Прекалено малък съм за да правя такива генерални заключения. Но така или иначе фитнеса ми е дал много познания и продължава.
Тренирай си, а пък докато мине година и половина има доста време. Това което е тук и сега е най-важно :).

14.02.07
11:09

[quote author=“sideways”]Бивш наркоман и билдър няма  :D . Сега съм на 19 години, тренирам от 2 години, от 1 горе-долу се храня и имам някаква идея от хранителен режим. Вече просто не мога да си представя живота ми без тренировката. Някой ми казват, че съм вманиачен. Ами и такъв да съм. По-добре да съм вманиачен по щанги и ядене, отколкото по алкохол и цигари ;). Но това далеч не означава, че ще имам “воля и сила” да тренирам цял живот. Прекалено малък съм за да правя такива генерални заключения. Но така или иначе фитнеса ми е дал много познания и продължава.
Тренирай си, а пък докато мине година и половина има доста време. Това което е тук и сега е най-важно :).

Ммм брао много ми хареса това мнение  :D

14.02.07
13:02

Аз тренирах преди 12-тина години, за период около година. Ако знаете оттогава до сега през какви метаморфози е преминало тялото ми, бедна ви е фантазията... Миналата година есента бях в най-жалкия си вид за всички времена - 60 кг. Изглеждах като велико-мъченик. Това ме накара да започна отново. М-м, да-а-а-а, наистина бивш билдър няма :twisted:

FZ

14.02.07
15:11

[quote author=“Footman”]Сега ще изпадна малко в размисли и страсти. Мисля най-накрая да започна сериозно с фитнес... направиха наблизо фитнес, мога да спазвам хранителен режим което е много хубаво. Обаче по мои скромни сметки ще мога да тренирам година и половина, след това може би ще съм в друг град незнам дали ще имам пари, незнам дали ще имам време още да си ходя на фитнес. Та тук идва въпроса има ли някой от вас който да е тренирал редовно и да е спрял, какъв беше ефекта?

Все си мисля ”Прави каквото трябва, пък да става каквото ще.” С. Стамболов, но незнам... този въпрос доста ме безпокои.

Няма да спираш. Щте тренираш до пенсия и след пенсия пак . :P

14.02.07
17:46

глупаво е да мислиш за толкова време напред.
Това е като приказката за нероденото дете => няма смисъл да се притесняваш.

Владимир Недков

14.02.07
19:07

Ами, за 5 години спирах и почвах 9 пъти някъде...  :?  Респективно теглото ми варираше от 55 - 76, като в момента отново съм извън форма (свалих от 76 на 72 -> 2 поредни грипа ме разпиляха...). Трябва да подчертая, обаче че не съм благословен с генетика за добър външен вид. Мезо-ектоморф съм. Качваш 5 кила, спираш да тренираш и да ядеш както трябва и след 3 месеца си с 4 надолу. Това става. Но 55 кила, пак просто няма как да стана, освен ако здравето ми не се влоши (слаа богу, освен грип друго не фащам :) ) Има един момент на “запаметяване” на тегло. Ако дълго време подържаш едни килограми, тялото ти се приспособява към тях и не позвоялва на мускулатурата ти да пада под определен % от теглото дори и да не тренираш. Това е по-силно изразено при хора спортували преди и по време на пубертета. В пубертета ми бяха най-силните години в залата като сериозност  от 14-17 не бях прекъсвал за повече от месец и бях станал бабанка. Ако не си спортувал в пубертета, най-вероятно ба-а-авно и сигурно ще губиш тегло, размери и апетит.

Сега какво реши, ще тренираш ли :?:

ПП: А, за това, че като спреш увисваш - да мускулната тъкан се свива, съединителната расте, после тялото разрушава съединителната и в резултат не увисваш, освен ако в тоя период не си си направил мастна тъкан със сандвичи и биричка...

14.02.07
21:03

[quote author=“JiVk0”]аз щи кажа нещо друго една крилата мисъл :lol:  веднъж пиптенеш ли
пут*а и щанга не ги оставяш цял живот

Това е едно от най-великите изказвания  :mrgreen: сложих си го на скайпа дори
А колкото до темата направо се разчувствах ,трогнах се от такива мнения и съм напълно съгласен.

А теб брато,мога да те посъветвам да не я мислиш,а дори да не ходиш на зала можеш винаги да ходиш да правиш кофички и набиранки.В краен случай можеш да правиш лицеви като Силвестър в “Зад Решетките” :lol:

JD

14.02.07
21:45

[quote author=“morphey”][quote author=“Footman”][quote author=“InDaHEad”]Със сигурност е по-добре да почнеш и да направиш нещо,макар и минимално,отколкото да си намираш оправдания..те са за слабите

Аз да те питам какво става когато :
-спреш да си режеш ноктите с години
-спреш да се подстригваш с години
-спреш да ядеш
-спреш да работиш
-спреш да водиш полов живот?

Ами има една мислъл :
“Ако нямаш  мечти и стремежи умираш”
Прави си изводите

По-добре не бих го казал, виж по-вулгарно да  :D

14.02.07
21:55

Ами виж - както ти казаха има два случая - или отслабваш или се омазваш. Силата ти ще падне, ще загубиш мускулна маса, мускулите ти губят твърдостта си. Това е. Ако наистина ти харесва този спорт не спирай да го практикуваш, стига да си в добро здраве.

Зависи от начина на живот от начина на хранене от заобикалящата среда неможе да се каже какво ще се случи.

DA

15.02.07
10:13

Ам не четох всичко,ма за къв чеп трая да спираш тотално фитнесс-а,ходи 1-2 пати в седмицата като не ти се ходи върти си всички мускулни групи и просто подържаи!Познавам няколко човека на към 30 дето вече не им е тва основния приоритет,и просто се подържат!Което е добре де,секи мъж поне малко трая се подържа!Тука видях някви кг от сорта на 55-60 ми извиняваите те жените са по толкоз,кат имаш предвид че жените трупат целулит особено на отделни места,може да окаже че при равно или близко тегло гаджето ви има по голяма ръка от вашата!Е мене тва не ма кефи!

Владимир Недков

15.02.07
19:00

Темата е почистена от спам. Ще помоля да се придържаме към топик-а! Няма да моля 2 пъти! :evil:

KO

20.02.07
22:13

Ако си с по бавен метаболизъм и спазваш хранителен режим след като спреш само малко ше се омазниш, но ще запазиш всичко... Ако си с по бърз може да загубиш и малко и всичко,но прочети за мускулната памет някъде... А дисциплината и знянията дето ще придобиеш са безценни

[quote author=“Footman”]Сега ще изпадна малко в размисли и страсти. Мисля най-накрая да започна сериозно с фитнес... направиха наблизо фитнес, мога да спазвам хранителен режим което е много хубаво. Обаче по мои скромни сметки ще мога да тренирам година и половина, след това може би ще съм в друг град незнам дали ще имам пари, незнам дали ще имам време още да си ходя на фитнес. Та тук идва въпроса има ли някой от вас който да е тренирал редовно и да е спрял, какъв беше ефекта?

За година и половина ще постигнеш доста добри резултати и дори да спреш ще :
- ти се запази поне 1/3 от мускулите
- мускулите имат памет и за 1 месец тренировки ще върнеш другите 2/3
- дори и 5 месеца да не ходиш на фитнес ще ти се запази поне 50% от силата и кат отидеш на фитнес няма да почнеш от 30 на лежанка,ами ще си бутнеш 70-80 кат пич  :wink:
- ще ти се разшири гръдния кош,което остава за цял живот

Ти си прави изводите. Аз са ходя 1 път в месеца и си поддържам 90 от лег,86 тесен хват и така..И само да ми минат изпитите и почвам и гореспонатата важи и за мен и гарантирам за него, защото е изцяло от личен опит :wink: 
Айде поздрави!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1