Коментари към Вашите снимки

Прескочи до:

30.03.07
11:10

казано от qk_bik на 27.03.07, 21:14:

Ами момичета,добри са снимките нямам  забележка,но дайте да видим най-важните части гърди и крака,евентуално задно бедро :)) ами повярвайте ми те са най-важните и за мъжете и за жените - гърди,талия,крака и ханш за главата надолу говоря,това,което може да се променя по естесвен път. така или иначе нито една от вас не се снима в лице,така,че не виждам проблем или някой да не си познае гаджето ахаха :))

Ах, как ли пък да не ме познае някой! Моля ти се!
Ще пусна и аз още, искам да се представя по-добре, затуй ми трябва още малко време. 
Ти какви гърди си мислиш, че можем да покажем. Аз специално откакто съм на диета и съм спортна  гърдите ми направо си изчезват, сигурно и другите дами ще са съгласни с мене! :coolgrin:
Искам да поздравя и Лумина задето се е постнала, браво, много, много  си изчистена. Рядко срещано изчистена жена,  поздрави! ;-P

Мнението беше редактирано от Winnie на 30.03.07 11:51.

30.03.07
20:21

казано от winni на 30.03.07, 11:10:

  Аз специално откакто съм на диета и съм спортна  гърдите ми направо си изчезват, сигурно и другите дами ще са съгласни с мене! :coolgrin:
Искам да поздравя и Лумина задето се е постнала, браво, много, много  си изчистена. Рядко срещано изчистена жена,  поздрави! ;-P

Мерси за добрите думи! Само че на тези снимки изглеждам малко по-драстично, отколкото наживо...  :)

Относно гърдите, като почнах да свалям (от 70-72кг.) имах бюст C-D, сега нося B, дори влизам в някои сутиени с А чашки. Отначало се паникьосах, защото винаги съм минавала за пищна. Обаче след това се усетих, че всъщност адски добре се чувствам с малки цици, толкова ми е леко!  :-) Да не говорим и че малкият балкон прави автоматично фигурата  по-стройна, а една жена с големи цици, дори да е слаба, изглежда трътлеста, особено ако е ниска, като мен. Направила съм гръдни мускули съвсем отчетливи, което ми харесва. Обаче циците ми останаха един етаж под тях ... :lol:

По другия въпрос - за долната половина на тялото, не вярвам скоро някоя от нас да покаже гордо изваяни глутеуси - просто това е черешката на тортата - крайната цел при жените, която колкото и кила да сваляме, все се губи в далечината... В този смисъл, не е все тая дали говорим за тези части при мъжете, или жените - традиционно бедрата и задника са проблемни при жените, а при мъжете не са. Аз имам яки бедра и отпред и отзад, обаче и яки тлъстини по тях... ;-)

Мнението беше редактирано от Lumina на 30.03.07 20:26.

31.03.07
08:32

Лумина, имам само някои забележки. Мисля, че ще е много хубаво малко да поотвориш гърба - слабичък ти  е. Не знам дали е от позата, но ми се струва, че няма нито ширина, нито плътност. Мускулите се виждат, но са мънички, а гърба е красив, когато е по-широчък. Опитай с голяма тежест, малко повторения -на вертикалния скрипец - както с широк хват зад врат и пред врат, така и тесен супиниран хват. Също така може и да гребеш с дъмбел - виждам, че хич не си ги тренирала страничните мускули, забравих как им викаха!
Успех!

Мнението беше редактирано от Winnie на 31.03.07 13:09.

winni повече от хубаво тяло имаш(спрямо обстоятелствата - децата както казваш). Не виждам какво не харесваш на корема си щом продължаваш да го тренираш ще стане и там работата. Keep walking… :)

05.04.07
10:35

winni, поздравявам те, снимките наистина са чудесни, не можех просто да не драсна. Аз ако след 2 деца постигна такава фигура ще си ударя дупето в тавана.

05.04.07
11:03

казано от peterinka на 05.04.07, 10:35:

winni, поздравявам те, снимките наистина са чудесни, не можех просто да не драсна. Аз ако след 2 деца постигна такава фигура ще си ударя дупето в тавана.

Ееее това наистина ми хареса! ;-P
Благодаря за хубавите отзиви, знам, че има още много да работя, затуй ще дерзая - корема ми е доста проблемен.
След някой и друг месец пак ще се снимам, да видим напредъка. :red:

06.04.07
22:13

казано от winni на 05.04.07, 11:03:

Сега съм се снимала и от пред, не ми коментирайте корема, правя много за него, но след тези деца е изключително трудно да му върна формата. confused Знам също и че съм мазна, но не искам да се чистя прекалено, заради последствията, които не са приятни…

Нищо ти няма на корема, съвсем леко ти е отпусната кожата, което или би трябвало да се оправи от самосебе си, или няма въобще да се оправи, но тук тренировките нямат нищо общо. Аз мисля, че ти е достатъчно стегнат и тук идва въпросът с дефиницията. Не е зле да изчистиш малко, защото така не можеш да си различиш мускулите от тлъстините. Според мен, ще се изненадаш от коремната си преса. Принципно, жените нямат проблем с корема, пък дори и да са раждали два пъти. Всичко е въпрос на смъкване на подкожни мазнини. Е да, всички искаме да смъкнем само под кръста, но за съжаление, процесът почва винаги от горната половина на тялото. Аз мисля, че няма никакъв смисъл човек да стои мазен, само защото не иска да се раздели с “обема” на рамената или гърба си...

Мнението беше редактирано от Lumina на 06.04.07 22:14.

07.04.07
10:45

althea -къде е тая снимка, че не я виждам?

Sharp

06.05.07
07:45

Момичета,всички сте страхотни! Не се оплаквайте.Вие си знаете малко по-слабите места и обръщате достатъчно внимание.

Лумина,хич не вярвам краката ти да са толкова мазни-някак ми се струва невъзможно  :roll:  Струва ми се,че ти е време да качиш някой килограм.Същото важи и за Fitday.51 кг. са доста малко.Ще изчезнеш  :lol:

Winnie,въобще не виждам корема да ти е проблем.Доста млади девойки,които не са раждали могат само да мечтаят...А ти просто все още нямаш достатачно големи мускули на корема,за да има “плочки”.Прави коремни преси с диск 5кг. зад врата(не пред гърдите) .Всъщност прави всяко упражнение за корем с допълнителна тежест...Ако тренираш с базови упражнения като клек и тяга ще стане..Но трябва и хапване  ;-)

Бухтата е ясно,че е доста напред -все пак е с далеч по-дълъг стаж в залата.Това,което се вижда на снимките е красиво  :)  ...(но малко)...Чакаме обещаната пълна фотосесия.

Браво на всички!Искрено Ви се възхищавам! Само напред!

Браво, момичета! Радвам се, че имате не само волята да се борите за целите си, но и смелостта ясно да го покажете и да се срещнете очи в очи с грешките си.
Да си дойдем на думата :) Считам тази тема като място за коментари с плюсове и минуси.
Честно казано досега не бях се заглеждал по тези теми. Но поздравявам инициативата.
Не мога да се присъединя към мнението на някои от колегите. На мен, пък и на мои приятели винаги са ни харесвали жени с оформена мускулатура. Разбира се, говорим за загатната мускулатура, а не за поза “релакс” по време на разходка в градинката. Мисля, че всички момичета тук се вписват точно в тази категория, дори има и още какво да направят!
Lumina, перфектно изглеждаш на снимките. Дано не звучи пресилено. Имаш страхотна дефиниция, без да говорим за културистки релеф или за голяма маса. На колко години си и с колко време тренировки е постигнато това? Ако ми позволиш неучтивия въпрос, разбира се.
Единствено ме притеснява въпросът със чашките  %-P ... Не се впускай прекалено много. В края на краищата при прекомерно отслабване гърдите не просто спадат, увисват... Което вече е непреодолим проблем.
Бухтата си е наше момиче :) Тя си е фитнесманиачка по кръв. Каквото и да постигне, винаги сме длъжни да й кажем, че още може :) Въпреки това виждам едно чудесно спортно оформление. Мисля, че съвсем малко ти трябва за фитнескатегорията по републиканските. Ама дай някоя малко по - голяма снимка :)
Winnie: Браво за симетрията, която си постигнала. Особено с оглед ражданията, виждам въпреки това всички признаци за формиране на широк гръб и тясна талия. Изглеждаш наистина добре и свежо. Може би обаче наистина имаш още някое килце за сваляне. Не го приемай зле, разбирам проблемите, разбирам, че може и да не съм прав, само го давам като препоръка.
Fitday: Поздравления за темите първо. Изглеждаш доста стегната и големият бицепс не трябва да е самоцел. Забележката ми е, че снимките ти са доста неясни, мътни и твърде отблизо; но какво пък, ти си нашият пионер и не сме прави да те съдим твърде строго.
Поздрави на всички и ви пожелавам скоро да публикувате такива снимки, че сами да се радвате на промените, които сте постигнали.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 10.05.07 11:38.

10.05.07
17:44

казано от D3BEP на 10.05.07, 11:35:

Lumina, перфектно изглеждаш на снимките. Дано не звучи пресилено. Имаш страхотна дефиниция, без да говорим за културистки релеф или за голяма маса. На колко години си и с колко време тренировки е постигнато това? Ако ми позволиш неучтивия въпрос, разбира се.
Единствено ме притеснява въпросът със чашките  %-P ... Не се впускай прекалено много. В края на краищата при прекомерно отслабване гърдите не просто спадат, увисват... Което вече е непреодолим проблем.

Виж ти какъв модератор-съкровище сме имали тук... къде се кри досега? :kiss:  Много благодаря за милите думи, особено са окуражителни с оглед резервираността на повечето хора от мъжки пол тук по въпроса за жените и фитнеса... :coolsmile:

На 32 години съм (и отгоре, ама хайде...;-P ), тренирам от 7 месеца.
За чашките, какво да ти кажа, явно не може хем хубава фигура, хем големи цици, но аз предпочитам първото определено. :-) . И аз си харесвам дефиницията в горната част на тялото. Лошото е, че под кръста съм много далеч от подобен релеф. А както сега съм 52 кг. и малко, става все по-ясно, че трябва да сляза под 50, за да м0га да покажа глутеуси и бедра. При това аз съм с по-скоро едър кокал, а си представям по-дребните и високи от мен жени, които сега тежат колкото мен, колко трябва да станат, за да се дефинират...
Какво имаш пред вид с това “без да говорим за културистки релеф или за голяма маса”, че съм слабовата ли?

Ей, да не вземеш сега да се обидиш :)
Говорим за това, че имаш наистина красиво тяло с умерена мускулна маса. Може би би понесло и малко повече, по твое желание, според мен и така си много добре. Но значителна промяна не е необходима, ще се загуби женствеността и сексапила. Това имам предвид с “културистки релеф или за голяма маса”. Да, и релеф. Имаш страхотен спортен релеф, недостижим за повечето жени, но културисткият е нещо повече и нещо наистина опасно - нафибрените мускули струват на всички културистки всичко женско, що има в тях...  Освен ако целите ти не са в професионалната лига, за което се съмнявам, считам, че това, което си постигнала е чудесно и че може и повече, но определено не и много повече. Стой си така, чудесна си.
За другото: Може би ПеткоК е прав.
Свободните тежести са решението. Митове са това, че клекът прави талията широка, задника дебел, краката огромни. Жените по принцип трудно качват мускулна маса, особено пък на краката. Тези митове са обикновенно от мили дами, които я са клякали някой месец, я не, и най - вероятно неправилно през цялото време.
Клекът е едно то най - важните упражнения за краката. Оформя ги, никак не вреди(дори помага) на чистенето, активира метаболизма в цялото тяло(неслучайно старата школа правеха пулоувър + клек суперсерия) и подобрява сърдечната дейност.
Грабвай щангата и клякай. И после ще споделиш резултата. Виждал съм го и върху жени, които са сваляли, и върху жени, които са търсели масата.
Никъде не съм го видял със знак минус. Несравнимо по - добър е от разните чупки по уредите.
Ако решиш да го пробваш, не бързай да падаш под 50!
Поздрави!

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 11.05.07 10:43.

11.05.07
11:11

Аха, ами аз по принцип имам амбиции за повечко мускулна маса, но засега това ми е максимумът. А и все пак съм на отрицателен калориен баланс от преди да започна да тренирам. С 1000 калории на ден една жена не може да очаква много повече от това, което вече съм постигнала. Сега за сега съм съсредоточена върху дефиницията, а не качването на ММ. Като се дефинирам, тогава ще почна да отглеждам мускули.

“За другото”, дето Петко е прав, не го разбрах точно - кое друго? Като казах, че съм далеч от подобен релеф, имах предвид, че имам много тлъстини под кръста, а не че нямам мускули. Особено на бедрата, ей богу, имам. За глутеусите... всички жени имаме проблем там, така или иначе повечето от масата на това място си е сланина. Аз доста наблягам върху задните части, пък ще видим.

Това пояснение беше необходимо, защото като ми говориш за дефиниция и че надолу не си това, каквото си отгоре, аз си мисля, че става въпрос за горе долу пропорционални размер, но не добре изразени.
Понеже и аз имах съмнения за какво точно говориш, съм ти писал: клякай. И да сваляш, и да качваш, клякай. Мернах ви да спорите с Петко в една друга тема - за свободните тежести - дали трябва или не трябва. Специално за клека - застъпвам се, че трябва. Още повече - писала си си цел състезание по трибой. Докато не си пипнала свободна тежест, все още не си и начинаеща по трибой.
Хм, все пак малко снимки като че ли биха свършили добра работа, дори и да са около коляното.
Е, продължавай. Генът на жените и мъжете е такъв. Мастните клетки при мъжете са с повече рецептори за активиране на натрупването около корема. При жените пък местата са на бедрата и дупето. Които първи започват да натрупват, обикновенно последни спадат, така че не е нещо ненормално, но вече имаш светлина по пътя, така че нямаш от какво да се демотивираш - работата ще стане.


Поздрави!

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 11.05.07 11:51.

14.05.07
17:29

D3BEP, вече ще се ползваш с особена почит в женския раздел :-)
  Наистина е много приятно и страшно мотивиращо да прочетеш такива коментари.
За снимки ще изчакам още малко защото точно в момента  съм на етап, от който съм страшно доволна, но искам още...
Засега мога да се похваля намаляване на обиколките в ” проблемните” зони и най- важното вече съм напред с почти 1,5 см на ръката :-)

14.05.07
22:58

Fitday, къде изчезна бе, девойко, липсваш ни! :)

16.05.07
08:00

D3BEP, благодаря много за критиката и поздравите!
Целта ми като цяло е мускулна хипертрофия, затова не се блъскам много да отслабвам, ми че аз съм свалила 20 кила вече, и вися откъм кожата...то се и вижда де. Знам, че трябва да посмаля още малко сланините, работя усилено по въпроса, но се старая да не загубя и мускулната маса. И така - от режим в режим, от ядене - на глад дано стане вече...Еее - те снимките са от преди време, сега имам значителен напредък, но няма да бързам да пускам актуални, ще поизчакам и аз още малко.

12.06.07
10:49

От няколко дни се опитвам да напиша коментар по темата, но не ставаше? ( това към модераторите).

winnie, може да бъдеш много доволна. Като препратка към темата, която бях пуснала съм сигурна, че постигайки целта жертвите и лишенията са вече забравени?! Поздравявам те за свалените килограми, от тук нататък вече може да сложиш акцента върху изграждането на самия мускул.  Ако правя общ анализ наистина единственото, което очевидно се  забелязва е липсата на по масивен гръб на фона на цялото ти телосложение. Ръцете като маса са добре,  трябва им релеф.  За нещо повече по корема е въпрос на време според мен. То  и без да си раждала е зор да се моделира корема... Надолу краката и дупето изглеждат  много добре.  Прасеца незнам как е , че не се вижда на снимките.
С две думи насочи вниманието към пропорционалното моделиране на всеки мускул спрямо общата ти характеристика.
Успех :-)

12.06.07
12:03

Ъъъ извинете но защо невиждам снимки?

12.06.07
12:30

казано от buhtata на 12.06.07, 10:49:

С две думи насочи вниманието към пропорционалното моделиране на всеки мускул спрямо общата ти характеристика.

Мерси много, Бухтичке!
Еи това горе, не мога за схвана какво ще рече...не разбирам.
Не ми е толкоз мършав гърба, виж сложих още две нови снимки, просто фокуса е бил само върху задника ми на предните, ама от фотографи аман ;-P Да ти кажа, докато направя две свестни снимки се потя по половин час от напъване  :cheese:
Този корем искам да го изрежа някакси, не го понасям, дали с времето нещо ще се промени? Съмнява ме, но нищо - това да ми е кусура :coolsmile:

12.06.07
12:50

казано от qvkata на 12.06.07, 12:03:

Ъъъ извинете но защо невиждам снимки?

Защото, също както в мъжкия раздел, снимките се постват в отделна тема, която пък е само за снимки (не и за коментари). Темата е “Вашите снимки”. :-)

12.06.07
18:21

Хах как съм се изказала :-) Имах предвид да прецениш как ти вървят отделните мускулни групи една спрямо друга и на базата на това да коригираш или  да оформиш тренировачната си програма.
По въпроса с гърба нямах предвид, че е  мижав , а че му липсва маса и плътност.  Оформлението на ръцете ти според мен изисква по як гръб. Иначе още от предните снимки се вижда ,че е екстра “отворен”.
А иначе що се отнася до позинга и аз не го разбирам много много. То за това и моя гръб нещо не седи като хората :-)

FI

16.07.07
07:25

winnie много добри крака, БРАВО! За толкова малко време да постигнеш такива крака си е супер.

Lumina браво продължавай все така.

FI

18.07.07
11:55

Браво Tralfamadorian. От колко време тренираш? :-)

18.07.07
13:00

След двугодишно прекъсване от 6 месеца съм отново на линия.

23.07.07
12:28

Tralfamadorian, не си написала какво целиш, за това ще ти кажа според собствения ми вкус, а именно време  е за повече плътност на отделните мускули. Имаш основа и не лош релеф, но трябва според мен и плътност. Ти си доста висока и като гледам снимките предполагам, че спадаш по-скоро към ектоморфите и факта, че си и момиче още затруднява процеса, но не е невъзможно. Незнам как тренираш, но давай смело с по-тежко и с по-малко повторения, ако спазваш нисковъхлехидратен режим по-добре премини на балансирано хранене, в което да  присъстват ориз, картофи и овесени ядки.

Да използвам да драсна впечатления и за Lumina (че май съм те пропуснала :red: ), ще кажа само, че ако качиш маса просто грешка няма да имаш!

23.07.07
14:04

buhtata, благодаря за насоките. Снимките ги правих на края на двуседмично НВД, затова изглеждам малко по-спаружено  :)  В момента съм минала на въглехидратно въртене за поддръжане от което поне за първата седмица и малко съм доволна, но ще изкарам поне месец и тогава ще нанасям корекции в случай на нужда. Ясна цел ми е трудно да си дефинирам, повечко маса, но чиста (то това кой ли не го иска). Не знам до колко бих могла да спадна към ектоморфите, качвам лесно, но и мазно, също свалям лесно, но губя и доста мускул. Относно тренировките-тренирам почти без изключение всички мускулни групи с по 8 повторения във възходящи пирамиди. Ако всичко е както си мисля и съм успяла да си налучкам правилния хранителен режим, ще докладвам след 1-2 месеца за резултата.  :)

Мнението беше редактирано от Tralfamadorian на 23.07.07 21:04.

Tralfamadorian а с приема на белтък как си? Иначе изглеждаш супер, продължавай напред.

24.07.07
07:59

Jorku, благодаря! Движа се между 2.5 и 3 гр/кг, като според деня (високи, ниски или средни въглехидрати) имам 1-2 въглехидратни хранения, останалото допълвам с мазнини.

Е екстра си значи. Само постоянство ти трябва и това е.

14.09.07
06:24

Winnie, поздравявамте за резултатите и най-мнго ми харесва,че не си някаква мнго мускулеста,а си успяла да се стегнеш и да си останеш жентвена. Наиситна сигурно е мнго трудно след раждане да се постигне това; БРАВО!продължавай да се поддържаш:)

winnie изглежда по - добре от 99% от всички момичета на възраст 18-22. Само така. Get them girl ;)

Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 14.09.07 19:50.

14.09.07
18:30

Похвално, едно голямо браво и от мен. :coolsmile:

14.09.07
18:47

Благодаря Ви! Много пот изпотих :-P , но има защо!

14.09.07
19:57

winnie, изглеждаш чудесно,  поздравления за упоритостта, която си вложила, заслужавало си е всички жертви  :-)
Малко градивна критика, ръцете искат още работа.

15.09.07
03:42

казано от buhtata на 14.09.07, 19:57:

winnie, изглеждаш чудесно,  поздравления за упоритостта, която си вложила, заслужавало си е всички жертви  :-)
Малко градивна критика, ръцете искат още работа.

Знам, мила, тия ръце кажи какво да ги правя. Дай ми акъл, моля ти се? По едно време ги правех тях, само тях в една тренировка, сякаш имаше някакъв напредък...

15.09.07
07:49

Winnie, и от мен само две думи: шапка долу! Жалко, че няма такъв емотикон :-)
И според мен ръцете могат още. Моите тръгнаха по-добре, откакто ги събрах в една тренировка.

Браво, Winnie, чудесни резултати.
Не бери толкова грижа за ръцете.
А и нали говорихме :) Няма начин да свалиш 23 килограма от примерно 80 и да качиш маса на ръцете.
Всяко нещо с времето му....

Tralfamadorian перфектно изглеждаш. Браво! Все повече се гордея с момичетата в тоя форум.

12.11.07
14:13

Тралфи, браво, миличка!
Поздравявам те за това, което видях, направо се изкефих, честно... :-) . А за това, че ще направиш пауза, не се притеснявай. Аз съм спирала за по години, но щом имаш желание, пак ще се върнеш в залата. ;-)

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1