28.03.07
08:46
Знам, че има такива теми, но са малко а и няма много информация в тях. Решил съм да си взема, обаче мен много ме е дтрах да не пия нещо вредно, та даже едвам се убедих, че гейнъра е безвреден, а за азота ще е по-трудно. Прочетох във разни форуми, един двама го пили и имало ефект, само това можах да открия. Аотния буустър по точно който искам да пия е на NOW Foods и питах по емайла на сайта дали добавките ва сайта са безвредни и ми отговориха, че са стига да се взимат в оказаното време. Пуснал съм тема и във форум за медицина, там има някакъв доктор та се надявам да ми отговори
http://www.puls.bg/forum/viewtopic.php?p=7048#7048
А и още нещо искам да питам, след като спра да го пия, ще има ли загуба на мускулна маса ?
пил съм азотен бустър и още съм жив и здрав.:)и пак смятам да пия(даже вече съм си го купил).доволен бях от ефекта.като се има предвид какво съдържа, би трябвало да е безвреден ако се използва в указаните дози.не знам защо, но на етикетите пише, че не се препоръчват за лица под 18години.не съм много сигурен, дали някой доктор има представа за какво точно става въпрос(поне повечето са абсолютно невежи по въпросите с добавките). за загуба на мускулна маса ...... от теб зависи ;-)
28.03.07
11:39
Той не дава толкова маса колкото сила и енергия за тренировка. Това за под 18 години да не се пие е вероятно за проблеми с кръвното. Има си хора които си пият и на по 16 и са си живи и здрави.
енергията съчетана с добро хранене води до покачване на ММ, но сам, азотния бустър няма директно отношение към покачването на маса
Е добре убедихте ме, само че за какво си взех тоя протеин тогава :/ можеше да си взема направо азот, а сега трябва да събирам пак. А FRANKO1 отчел ли си резултати преди буустера и след него.
28.03.07
18:43
Обикновено резултата е доста голям. При NO Xplode на BSN например се чувства още след 3та - 4та тренировка.
казано от Jorku на 28.03.07, 18:43:
Обикновено резултата е доста голям. При NO Xplode на BSN например се чувства още след 3та - 4та тренировка.
Подкрепям , аз го почувствах още 1вата тренировка !
бустера го вземах след изчистване и не целях качване на маса, а вид на мускула, което се получи.ефекта беше сила, въпреки, че бях на диета и изглеждаш непрекъснато напомпан и бях станал като нагледно помагало за кръвоносната система - не знаех, че имам толкова вени :))))това беше миналото лято.тогава си бях взел NO-BURST на сайтек, а за това лято съм си купил NO-XPLODE на BSN.
няма никакъв проблем да си пиеш протеина заедно с бустера.бустера повишава азотния баланс и спомага за растежа на мускулите, а протеина е материала от който се изграждат.
казано от FRANKO1 на 29.03.07, 13:45:
бустера го вземах след изчистване и не целях качване на маса, а вид на мускула, което се получи.ефекта беше сила, въпреки, че бях на диета и изглеждаш непрекъснато напомпан и бях станал като нагледно помагало за кръвоносната система - не знаех, че имам толкова вени :))))това беше миналото лято.тогава си бях взел NO-BURST на сайтек, а за това лято съм си купил NO-XPLODE на BSN.
няма никакъв проблем да си пиеш протеина заедно с бустера.бустера повишава азотния баланс и спомага за растежа на мускулите, а протеина е материала от който се изграждат.
Добре а как ще е по-добре. Сега да си тренирам и да не пия нищо и като събера пари за буустера (няма да е скоро :P ) да го пия с протеина или сега да пия протеина и като събера пари да си пия само азота.
казано от EmZvr на 29.03.07, 17:56:
казано от FRANKO1 на 29.03.07, 13:45:
няма никакъв проблем да си пиеш протеина заедно с бустера.бустера повишава азотния баланс и спомага за растежа на мускулите, а протеина е материала от който се изграждат.Добре а как ще е по-добре. Сега да си тренирам и да не пия нищо и като събера пари за буустера (няма да е скоро :P ) да го пия с протеина или сега да пия протеина и като събера пари да си пия само азота.
Ще ти трябва добро възстановяване,като пиеш азота,а протеинът ще помогне много за това и за изграждането на мускул(ако е качествен,разбира се)...Тъй че 2-те заедно...
Мнението беше редактирано от 4oKuTo на 29.03.07 19:12.
Вижте какво ми отовори Д-р Цонев в темата, която пуснах.
“Всъщност не мога да отговоря точно на въпроса поради следните причини:
- нямам точния състав на препарата и съставките му
- фирмата го рекламира, без много-много да обяснява механизма му на действие.
- няма описание на страничните ефекти
- няма описание на противопоказания за приемане
В общи линии фирмата гарантира, че ако го приемате в съответната дозировка съответния брой дни - няма да има вреден ефект. Не е ясно тази гаранция свързана ли е с някакво медицинско проучване и регистрация на препарата.
В основата на принципа на действие на този препарат стои освобождаването на азотен окис. Азотния окис има многостранни ефекти върху организма (основно със ефект върху съдовете и ендотела).
Но имайте предвид, че безконтролното взимане на подобни препарати, особено хормонални, както и прекомерното натрупване на мускулна маса не е безобидно. Имал съм такива случаи в практиката с много тежък изход. В крайна сметка нашето сърце е оразмерено (при съответния ръст) да кръвоснабдява едно лимитирано количество мускулна маса и надхвърлянето на този лимит може да е с много тежки последици - сърдечни заболявания.”
Последния абзац ме плаши.
очаквах такова изказване от някой доктор хихихихихихи
принципа на действие на азотния бустер не е на хормонално ниво. линк - тук има съставките на NO-XPLODE.
Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 11.08.07 07:48.
Нема се плашиш само :coolmad: Докторите са така...Всеки ти вкарва малко страх като стане дума за добавки за фитнес...Пий си ги по указание и ще си ОК...Половината американци требе да пукясат,ако азотът е толкова вреден,те хората не пият по 1,а дори по 2-3 вида нон-стоп...
Edit:AAKG е качествен бустер,но главно помпи без да дава чак толкова енергия,фокус и сила...Това се дължи изцяло на факта,че този продукт съдържа само L-Arginin,но в усъвършенстван вид,който увеличава азотния синтез...По-добре вземи Animal Pump-хем бустер,хем креатинова матрица,абе много добра цялостна формула...
Мнението беше редактирано от 4oKuTo на 30.03.07 06:37.
казано от FRANKO1 на 30.03.07, 10:36:
в азотните бустъри има и креатинова матрица. поне в NO-XPLODE и NO-BURST
Еми в някои има,а в други не...NOW AAKG няма...
Edit:Точно затова бустерите се делят на Pure NO Nitric Oxide(чист азотен бустер) и NO Matrix(азотна матрица или смес от азотни стимулатори и други съставки)...
Мнението беше редактирано от 4oKuTo на 30.03.07 11:07.
Пиши на кирилица!
Jorku
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 10.08.07 20:48.
в тея бустери има много кофеин,и аз се чудя много дали да не си взема,шото пих липо6 и там направо целия треперех, и сигурно така ще стане и от no- xplode и аз сам слушал че е бил много вреден за бъбреците.
no-xplode има ли смисал да се зима с cellmass и протеини ако искам да постигна добро пока4ване на мускулна маса дали 6те има добар ефект и дали 6те остане ефекта след като ги спра това ме интересува.ако някои мойе да ми даде компетентно мнение ще ми е от полза.
А може ли и аз де се намеся с един въпрос?Гледам ,че FRANKO1 спомена че в NO-XPLODE има креатин .Въпросът ми е ако взема NO-XPLODE не трябва да вземам креатин защото в него има , или ако купя креатеин то тогава трябва да се спра на NO Nitric Oxide(чист азотен бустер)?
Мнението беше редактирано от icebobo на 18.08.07 05:55.
18.08.07
17:30
Аз съм пил NO BURST на сайтек и определено не останах доволен. Въпреки наличието на креатинова матрица в него, добавях между 6 и 9 гр креалкалин на ден, аминокиселини и разбира се, стабилно хапване. Да отбележа, че пиех двойни и дори тройни дози от азотния бустер. Резултатът беше страхотно напомпване, може би малко сила и толкова. Постигнатото след края на “цикъла” с бустера не се различаваше от постигнатото само с храна след това за еднакъв период от време(без да променям тренировъчната си програма). Да, удоволствието от страхотното напомпване не е малко, но не би казал, че си струва парите нещо, което продължава толкова кратко.
12.03.08
20:39
EmZvr
Дата: 24.04.2006
От: Враца 30.03.2007, 07:19нагоре
Вижте какво ми отовори Д-р Цонев в темата, която пуснах.
“Всъщност не мога да отговоря точно на въпроса поради следните причини:
- нямам точния състав на препарата и съставките му
- фирмата го рекламира, без много-много да обяснява механизма му на действие.
- няма описание на страничните ефекти
- няма описание на противопоказания за приемане
В общи линии фирмата гарантира, че ако го приемате в съответната дозировка съответния брой дни - няма да има вреден ефект. Не е ясно тази гаранция свързана ли е с някакво медицинско проучване и регистрация на препарата.
В основата на принципа на действие на този препарат стои освобождаването на азотен окис. Азотния окис има многостранни ефекти върху организма (основно със ефект върху съдовете и ендотела).
Но имайте предвид, че безконтролното взимане на подобни препарати, особено хормонални, както и прекомерното натрупване на мускулна маса не е безобидно. Имал съм такива случаи в практиката с много тежък изход. В крайна сметка нашето сърце е оразмерено (при съответния ръст) да кръвоснабдява едно лимитирано количество мускулна маса и надхвърлянето на този лимит може да е с много тежки последици - сърдечни заболявания.”
Последния абзац ме плаши
Еми аз съм на 17 години и не се притеснявам мн мн от това,защото тичам много и изобщо правя мн кардио , така че не мисля че ще имам някакви проблеми със сърцето.Ако не се лъжа попитах “Emzo” (дано името му беше така :D) и той ми каза да си мера кръвното ако вида някакъв проблем най-нормалното ще е да го спра.Така че пробвай и ти така.Но да ти кажа по снимките които си качил не виждам мн мн смисъл още от такива даобавки.Не ми се обиждай де :) но наблегни на хапването,протеинчето и здравите тренировки! Успех и в същия дух !
Абе като толкова държиш на здравето си (няма лошо, не се обиждай) - просто недей го взима бе човек... Карай на обичайното протеин+креатин щом толкова те плашат добавките.
ПП. Само да кажа, че в гейнърите (автора е споменал, че е пил) има толко много неща,че обективно хабер си нямаш кво пиеш...далеч не е само въглехидрати... И някой ше каже “хората стероиди си пият вие за кви глупости се кахърите” ... ама там поне ясно се знае ква е вредата и кви са страничните ефекти.
EDIT: малеее...сега забелязах колко е стара темата :) Жалко, че няма опция ‘изтрий’ на поста...
Мнението беше редактирано от ozo на 14.03.08 13:18.
14.12.15
17:31
Как може да казвате за нещо което действа по един или друг начин на сърцето че е безвредно... Замислете се малко, наистина и аз съм пил и да се чувстваш по силен и енергичен, и да правиш упражненията едно след друго без да имаш нужда от почивка е супер, НО т’ва нещо ти стимулира сърцето да работи по бързо отколкото е нужно, разширява кръвоносните съдове за да достига повече кръв до мускулите.. Наистина се напомпваш, НО който си мисли за здравето по-добре да си помисли дали е ‘безвредно’, защото т’ва че не е на хормонална основа не значи че не може да е вредно :))
24.01.16
00:02
Майко мила безвредно ? Момче като тренираш си вредиш на сърцето също ? какви са тези глупости които пишете ?
Буустъра се взима за да имаш енергия сила и да правиш качествена тренировка :) Всичко вреди аз лично вместо кафе (не пия кафе) пия по един буустър преди тренировка еднакво е :) Даже кафето (както някои пият по 3 кафета) със сигурност е по вредно :)
Аз когато бях на режим от 2 месеца (все още съм в режим) редовно взимам буустър няма ми нищо ходя на прегледи нямам ми нищо , спрете с тези глупости вече вредно било ...
Ако ще и на два буустъра да си почивката си е важна :) Аз лично не виждам разлика в буустърите , буустър кат буустър :) Почти в всеки буустър има креатин :)
Мнението беше редактирано от anonymous anonymous на 24.01.16 00:03.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече