Усвояване на фъстъци

09.04.07
14:07

Фъстъците са доста калорични,
но понеже са доста трудно смилаема храна си мисля,
че някаква част от тях не се усвоява. Не говоря за продукти като фъстъчено масло.
Калоричността мисля се изчислява при изгаряне на продукта - не съм сигурен.
Това са само мои подозрения и може да греша.
Но ако примерно усвоявам 80% от ядките, би трябвало да си смятам 80% от калориите?

Sportex

09.04.07
18:24

Не яж фъстъци в България.

09.04.07
18:36

Добра идея, как са изчислени енергиините стойности? И аз не знам, и ако наистина просто са измерили енергията от изгарянето им, това ще е доста несериозно... Иначе по друг начин трудно ще измерят енергията де...

Но относно сметки, недей да вадиш само процент от стойностите, приемай ги както са написано. Освен това енергията според мен, ще я усвоиш по пълноценно отколкото протеина примерно.

По всички храни, където ти дават процентно отношение на мазнин и въгл за деня по отношение на съдържанието на продукта винаги смятат пълните цифри. Според мен знаят повече от нас за да го правят.

П.П.

казано от Sportex на 09.04.07, 18:24:

Пич, ти думата аргиментация чувал ли си я?

Мнението беше редактирано от tpd на 09.04.07 18:38.

Sportex

09.04.07
23:54

казано от tpd на 09.04.07, 18:36:

П.П.

казано от Sportex на 09.04.07, 18:24:

Пич, ти думата аргиментация чувал ли си я?

Не винаги има време, но все пак, който поне малко гледа и/или чете новини знае за огромните количества фъстъци в България с завишено ниво на афлатоксини.

10.04.07
12:37

не яж фъстъци - много мазно много калории много бавно усвояване абе - дебелее се около кръста  ;-)

10.04.07
15:58

казано от cleaner на 10.04.07, 12:37:

не яж фъстъци - много мазно много калории много бавно усвояване абе - дебелее се около кръста  ;-)

...и се пърди от големи количества  :ohh:

12.04.07
13:22

Значи, няма фъстъци - няма проблеми! :)

Въпроса може да се отнесе и към ядките и леблебията.
Казано по друг начин дали в дадените калории за продукт,
било то фъстъци, леблебия или ядки се отчита някакъв процент
който не се усвоява?

Мнението беше редактирано от tedo на 12.04.07 13:23.

23.04.07
17:11

за това да ли се осфоиават всичките не мога да кажа но е хубаво да си хапваш от 50-80 грама на ден нищо няама да ти стане дори е хубаво защото те набавя с нужните мазнини

24.04.07
00:01

Лично аз съм се отказал от фъстъците. При мен много трудно се усвояват и създават смущения. Смятам да ви спестя обясненията, относно това как съм стигнал до това заключение.  :zip:

24.04.07
15:18

Е, ако е бавно усвояването, то това е “+”, а не “-”. Не знам какво толкова се шашкат някои от тия афлатоксини - първо, за да се натрупат, то трябва да ядеш такива фъстъци с години и то редовно. Второ винаги можеш да си купиш от по-дребните български фъстъци - дори те са по-вкусни.
Относно енергията не разбирам какво се чудите толкова. Просто се смятат общите калории, а калорията е единица за енергия, ако пък щете доколкото си спомням 1 кал=4 джаула.

24.04.07
22:26

казано от AC/DC на 24.04.07, 15:18:

Е, ако е бавно усвояването, то това е “+”, а не “-”. Не знам какво толкова се шашкат някои от тия афлатоксини - първо, за да се натрупат, то трябва да ядеш такива фъстъци с години и то редовно. Второ винаги можеш да си купиш от по-дребните български фъстъци - дори те са по-вкусни.
Относно енергията не разбирам какво се чудите толкова. Просто се смятат общите калории, а калорията е единица за енергия, ако пък щете доколкото си спомням 1 кал=4 джаула.

Има разлика между бавно и трудно усвояване...
Мисля, че тук става дума за второто.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1