За физиката като наука и нейното приложение във бодибилдинга

DO

17.04.07
17:46

Знам, че темата може да ви се стори малко странна, но все пак искам да ви попитам долколко изучаването на физиката като наука може да бъде полезна за иден бодибилдър и кои на най-полезните аспекти от тази наука, които могат да намерят приложение в бодибилдинга? Знам че темата е странна и ще предизвика бисери, но все пак търся сериозни и логични мнения!

17.04.07
17:56

ako физиката има нещо общо с фитнеса от утре го спирам най-много мразя физиката като предмет !! нищо не разбирам в часовете максимално трудни  и неразбираеми  са уроците и винаги имаме последен час физика ужас !
Дано да няма !!!

Ако може да те помоля(автора на темата) да уточниш точно за някакво въздействие ли... знам ли и аз.
Биологията и химията на мен повече ми помагат.

SI

17.04.07
18:24

Естествено, че има връзка, но не е толкова директна колкото биологията и химията. Ако искаш да научиш как работи човешкото тяло, и това наистина би било полезно за бодибилдинга, се заеми с физиология.

Самото използване на уредите не изисква познания. Виж изработката на уред иска механика, кинематика, материалознание и т.н. но това е друг въпрос. Биология, биохимия, диетология най-вече са в ползва при фитнеса.

За съжаление, аз съм срещал по залите хора, които при опитите си за изпълнение на различни упражнения, са се противопоставяли на законите на физиката... винаги безуспешно :-)

18.04.07
19:16

Гледайте  “What the bleep down the rabit hole” (филм за Квантовата физика)  разеснява много интересни неща включително и как мозъка влияе на тялото.

Мнението беше редактирано от silver_hawk на 18.04.07 19:17.

19.04.07
13:09

Поздравления за темата на много прав път си.

Физиката е една от 2-те науки, който може много да ти помогне. Стига да си достатъчно добър в нея. А добър означава и бърз. Тоест бързо да виждаш композицията. В същност не и трябва цялата физика а Статика, Динамира и Кинематика, или както се нарича общо раздела механика. Още по конкретно класическа механика, класическа е физиката където става дума за предмети с обем над 10^(-10)  m^3 и за скорости  много по малки от тази на светлината. Квантовата механика и изобщо квонтовата физика няма да ти свърши конкретна работа в случая. Тя обхваща други области.

Пример, двама човека искат да вдигнат от земята с движение тип мъртва тяга една щанга. Един човек който познава механиката веднага ще имисли правилното движение. Тъй като човешкото тяло може да се разглежда като моханичка система в която силата идва от съкращаването на мускулите, което от своя страна става с преобразуването на ‘’химична енергия’’ в механичка такава. Знаейки какви са силовите възможности на различните мускулни групи. И още нещо, ще заеме такава позиция, че дане образува прекалено голям момент в гръбначния си стълб, защото ще се контузи. Впрочен повечето тежки кунтузии идват от това, създаването на прекалено голям момент на определено място.

Но според мен химията е много по-полезна от физиката, тъй като по-важното е храненето. Ако знаеш какво означават съдържанията на различните продукти, много по-лесно ще си избереш нещо не чак толкова вредно за ядене. Примерно, ако хората разбираха от какво са направени голяма част от сладкарските изделия и какви процеси провокираха в човешкото тяло, щяха повече да мислят преди да ядът.

Изобщо има голям смисъл в точните науки. Мисля, че общоприетото разделение се прави по следния начин. Главни научки: Физика, Химия, Математика/Която служи само и единствено да помага на физиката, химията и биологията и техните поизводни/,Биология. Останалите, като Физиология, Диетология, Металознания и т.н. са техни производни. Например Диетологията обхваща главно химия и биология и мат., като помощно  средство. И може би информатиката като 3-тия елемент от ‘’триптиката’’ енергия/материя/информация.

П.П. За колегата, който не разбирал нищо в час:  Според мен първо не си положил усилие да го разбереш. Намери си добър учебник прочети го съсредоточено и няма начин да не разбереш. Ако пак не става значи или не си се концентирал достатъчно.

П.П.П. За мразещите: Как може да мразите нещо без да знаете какво е то/защо и как съществува и какво означава/. И най-вече как става така, че всяко младо ‘пишлеме’ с извинение не мрази мобилния си телефон и компютъра си, а мрази това което ги е създало...?

Мнението беше редактирано от tpd на 19.04.07 13:25.

19.04.07
14:39

Химията прави физиката!

Сама по себе си не върши много работа.
Върши обаче страшно много работа в комбинация с анатомия.
Това е основата на всички фитнес упражнения. И на по - особените. И на индивидуакизацията им. На движенията. И на рехабилитацията и на много други неща.
Но като се замисля така, определено и само химията не върши работа. Имаш много по - сериозен дял на физиология в това което коментират колегите, отколкото на химия. Самото приемане на сол, белтък, вода или каквото и да е, не ти гарантира нищо. Т.е. само реактиви не стигат.Трябва да отидат на правилното място,  правилните количества, при правилните условия.
Така че, дерзай. Учи. Каквото и да учиш, все е от полза.

ПП. А между другото какво точно имаш предвид? Кажи, че ми стана интересно. Какво учиш, как го учиш и къде искаш да го приложиш?

Поздрави!

19.04.07
20:35

:)

Мнението беше редактирано от mitaka101 на 16.10.07 22:37.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1