Извара

18.04.07
16:48

Нещо не мога да се сетя точното съдържание на изварата и по точно количеството на въглехидрати. Няма е в таблицата на форума.
Интересува ме също каква е разликата в съдържанието на кашкавалената извара и тази от сирене.
И още нещо - преди имаше извара дето беше суха като тебешир и ясно се усещаше, че няма нищо мазно в нея - трудно се преглъщаше. Сега каквато и да опитам все ми се струва, че ми се “маже” и нещо не съм убеден, че е обезмаслена, въпреки че продавачите винаги казват, че нямало кой да продава необезмаслена извара. Да не би да я омасляват с нещо достатъчно евтино, да придобие вкус и да може да се продава.

18.04.07
17:22

Вода                  -80,4
Белтъчини        -17,2
Мазнини          - 0,6
Въглехидрати    -1,8
Калории            -80

Обезмаслената извара на “Дядо Либен” не я усещам никак мазна и бая трудно се поглъща.Имам опит понеже набивам по 300гр. на ден :lol:
Иначе и други боклуци съм пробвал , но засега тая най ми ляга  на сърце :-)

18.04.07
17:25

Разликата между сиренява и кашкавалена извара е,че втората е по-мазна.Аз лично от известно време ям,някаква суроватъчна извара на Маджаров,доволен съм.

Доскоро ядях една Карловска извара, която купувах от МЕТРО.  В пакети със син етикет, 2,40 килото.  Приятна на вкус.
Белтъчини - 18%
Мазнини - 1%

Тия дни открих на женския пазар на едно място, насипна, обезмаслена млечна извара за 1,70 килото. Никак не е лоша, но какъв процент белтъчини съдържа, незмам :D Ям си по половин кило на ден и това е :D

18.04.07
19:58

казано от a8n на 18.04.07, 17:25:

Разликата между сиренява и кашкавалена извара е,че втората е по-мазна.Аз лично от известно време ям,някаква суроватъчна извара на Маджаров,доволен съм.

Хмм, ами тя изварата се прави чрез изваряване на суроватка. Суроватката още и казват цвик. А извара - то самото име си говори, че нещо се изварява в случая суроватка (цвик).
Ама не знам наското гледах соев кашквал са пуснали. Туко виж вече и соева извара има...
Ама като пише суроватка и всички се натискат, понеже нали “суроватъчния протеин е най-як”. Това като едно време като пишеха на олиото “без холестерол”.
Маркетинга в действие :))

19.04.07
16:54

Ама с тия извари е голямо шоу.И аз не знам какво да купувам вече!Според мен обаче на Маджараов и Дядо Либен са най-добрите,т.е. изглеждат наистина обезмаслени.Докато тая на Жоси пише че е 59 ккал ама изглежда ужасно мазна.Абе загадка са си всички извари.
  Давайте мнения за други марки или за тия ако имате някакъв опит!!

Георги Попов

19.04.07
21:22

аз лично пуцам някаква насипна извара от магазини ЦБА-Коме :) мн добра на вкус и никак мазна аз я вкарвам с пресни (кисели) краставички,по някога с пушено месо(шунка),но най-често с лютеничка :)

Мнението беше редактирано от Георги Попов на 19.04.07 21:23.

20.04.07
17:58

казано от locvs на 18.04.07, 19:58:

казано от a8n на 18.04.07, 17:25:

Разликата между сиренява и кашкавалена извара е,че втората е по-мазна.Аз лично от известно време ям,някаква суроватъчна извара на Маджаров,доволен съм.

Хмм, ами тя изварата се прави чрез изваряване на суроватка. Суроватката още и казват цвик. А извара - то самото име си говори, че нещо се изварява в случая суроватка (цвик).
Ама не знам наското гледах соев кашквал са пуснали. Туко виж вече и соева извара има...
Ама като пише суроватка и всички се натискат, понеже нали “суроватъчния протеин е най-як”. Това като едно време като пишеха на олиото “без холестерол”.
Маркетинга в действие :))

Ами от соя може да се направи всичко каквото се прави от мляко. Какъв вкус ще има е друг въпрос, но в днешно време с подладители и овкусители всичко се оправя. Въпросът е като я наблъскат дадената храна със химикали къде мислиш че ще отидат?

21.04.07
09:09

на каква цена взимате изварата и на коя фирма да си търсиа хубава от която сте доволни и сте сигурни че е обезмаслена и обезсолена ?

Георги Попов

21.04.07
12:41

казано от GGgalf на 21.04.07, 09:09:

на каква цена взимате изварата и на коя фирма да си търсиа хубава от която сте доволни и сте сигурни че е обезмаслена и обезсолена ?

ми братле нали ти казвам аз взимам от тази насипната на CBA-КОМЕ мн ми харесва няма сол и е доста обезмаслена иначе съм чувал добри думи за тази на “Дядо Либен” ... друго не мога да ти кажа .

24.04.07
15:25

Аз каквато и да купя, след като ям и оставя лъжицата в мивката, водата върху нея става на капки, т.е. лъжицата стои мазна. Вече се чудя откъде да търся извара, щото набивам здраво през деня и ако е мазна може да се съберат доста мазнини.

24.04.07
22:32

Най-доброто беше на Маркели, ама спряха производството :-S
Хич не съм сигурен, дали има извара на пазара, със съдържание на белтък около 15%.

29.04.07
15:05

На какви цени ги вземате тия обезмаслени извари? Днес купих малко обезмаслена извара от “Пикадили” дето я дават 0,1 % мазнини, обаче цената беше убиец - 3,80 лв/кг. Наистина беше много суха (отделен въпрос е, че беше и вкиснала) обаче аз като ям по 1-1,5 кг на ден, ще излезе бая скъпо. Май ще продължа да набивам досегашната, която купувам от борсата за 1,5 - 1,7 лв/кг, била тя мазна или не, още повече, че се чувствах страхотно цяла седмица и направих голям скок след застоя в горенето (може пък тия мазнини да ми се отразяват добре - все пак важен е резултата).

Sportex

29.04.07
18:00

Кило извара дневно?!?! Явно умееш да контролираш вкусовите си рецептори и да продължаваш да ядеш дори и да не ти е вкусно, аз не мога и не мога да си го представя.

Иначе защо не ходите по мандрите да си купувате?

Мнението беше редактирано от Sportex на 29.04.07 18:02.

30.04.07
08:35

казано от Sportex на 29.04.07, 18:00:

Кило извара дневно?!?! Явно умееш да контролираш вкусовите си рецептори и да продължаваш да ядеш дори и да не ти е вкусно, аз не мога и не мога да си го представя.

Иначе защо не ходите по мандрите да си купувате?


Аз пък не мога да си обясня какво лошо намирате във вкуса на изварата. Почти съм сигурен, че вие ядете обезмаслена извара, която наистина е малко суха, но с кисело мляко проблема става никакъв. Тази, която ям аз е по-мазна, но все пак не вярвам да е 15-17% мазнини, както прочетох в един пост за необезмаслена извара, защото личните ми възприятия И дават не повече от 5%, но може и да греша. Както и да е, щом направих скок в чистенето с тази извара ще продължавам с нея, а тя с кисело мляко е супер и си я ям като несладък сладолед и докато се усетя 1/2 кило заминало. Просто много ме кефи и всяко ядене довършвам с нея като за десерт. Вярно е,обаче че спрях напълно въглехидратните храни.
М/у другото тази седмица почнах и да пия по 6-7 л вода на ден, като си я правя със сокчета за разреждане с всички боклуци - аспартам,цикламат и т.н.., но иначе няма как да пия толкова вода, а и ми се убива “жаждата” за сладко и мога да карам така без въгл. храни колкото си искам.

Мнението беше редактирано от AC/DC на 30.04.07 08:37.

30.04.07
18:11

казано от AC/DC на 30.04.07, 08:35:

казано от Sportex на 29.04.07, 18:00:

Кило извара дневно?!?! Явно умееш да контролираш вкусовите си рецептори и да продължаваш да ядеш дори и да не ти е вкусно, аз не мога и не мога да си го представя.

Иначе защо не ходите по мандрите да си купувате?


Аз пък не мога да си обясня какво лошо намирате във вкуса на изварата. Почти съм сигурен, че вие ядете обезмаслена извара, която наистина е малко суха, но с кисело мляко проблема става никакъв. Тази, която ям аз е по-мазна, но все пак не вярвам да е 15-17% мазнини, както прочетох в един пост за необезмаслена извара, защото личните ми възприятия И дават не повече от 5%, но може и да греша. Както и да е, щом направих скок в чистенето с тази извара ще продължавам с нея, а тя с кисело мляко е супер и си я ям като несладък сладолед и докато се усетя 1/2 кило заминало. Просто много ме кефи и всяко ядене довършвам с нея като за десерт. Вярно е,обаче че спрях напълно въглехидратните храни.
М/у другото тази седмица почнах и да пия по 6-7 л вода на ден, като си я правя със сокчета за разреждане с всички боклуци - аспартам,цикламат и т.н.., но иначе няма как да пия толкова вода, а и ми се убива “жаждата” за сладко и мога да карам така без въгл. храни колкото си искам.

Защо сокчета ве? Пий чай. Ако не е сладък му сложи малко захарин. Аз си купих някакъв подсладител на базата на захарин ( няма аспартам само захарин ), и една таблетка от него ( която е колкото глава на кърфица ) е достатъчна за цяла чаша. За да добиеш представа колко е малка таблетката - резервоара на опаковката е колкото кибритена кутийка а има 1200 таблетки в нея. Така и аз пия повече течности. В тия сокчета нз ама освен аспартам и там още 1000 подсладители има и мноооого оцветители и други глупости. Няма да се изненадам ако се установи, че пречат на усвояването на да кажем протеина или да влиаят зле на мускулите.

БТВ подсладителя е 0 калории на 100 грама. От Швейцария е, така че си мисля, че не е много вреден - на дали в швейцария ще продават отрова.

Мнението беше редактирано от simon на 02.05.07 02:08.

30.04.07
20:49

аве що си ми откраднал аватара ?
бах..

02.05.07
17:26

казано от Me_Blade на 30.04.07, 20:49:

аве що си ми откраднал аватара ?
бах..

Тука много се обърка! Бих казал само, че ти открадна моя, защото откак съм се регистрирал съм само с тоя аватар, а тогава никой не беше с него. По-късно видях, че и други са си го сложили, но това не е проблем за мен.

05.05.07
14:37

Абе аз дълго я хапвах тая на Жоси, но минавам на Дядо Либен по хранителна ми се струва на вкус и ми е по приятна.

Пробвала съм почти всички извари предлагани на пазара и според мен най-добрата е на “Дядо Либен” - няма консерванти и мазнини, белтъчините са 22/20 на 100 гр. какво повече да искаш :) “Маджаров” не е много качествена, защото има консерванти . Сега ям кашкавалена извара на “Джиев” не знам състава, но ако е мазна то поне е вкусна :д

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1