Извара

18.04.07
16:48

Нещо не мога да се сетя точното съдържание на изварата и по точно количеството на въглехидрати. Няма е в таблицата на форума.
Интересува ме също каква е разликата в съдържанието на кашкавалената извара и тази от сирене.
И още нещо - преди имаше извара дето беше суха като тебешир и ясно се усещаше, че няма нищо мазно в нея - трудно се преглъщаше. Сега каквато и да опитам все ми се струва, че ми се “маже” и нещо не съм убеден, че е обезмаслена, въпреки че продавачите винаги казват, че нямало кой да продава необезмаслена извара. Да не би да я омасляват с нещо достатъчно евтино, да придобие вкус и да може да се продава.

18.04.07
17:22

Вода                  -80,4
Белтъчини        -17,2
Мазнини          - 0,6
Въглехидрати    -1,8
Калории            -80

Обезмаслената извара на “Дядо Либен” не я усещам никак мазна и бая трудно се поглъща.Имам опит понеже набивам по 300гр. на ден :lol:
Иначе и други боклуци съм пробвал , но засега тая най ми ляга  на сърце :-)

18.04.07
17:25

Разликата между сиренява и кашкавалена извара е,че втората е по-мазна.Аз лично от известно време ям,някаква суроватъчна извара на Маджаров,доволен съм.

Доскоро ядях една Карловска извара, която купувах от МЕТРО.  В пакети със син етикет, 2,40 килото.  Приятна на вкус.
Белтъчини - 18%
Мазнини - 1%

Тия дни открих на женския пазар на едно място, насипна, обезмаслена млечна извара за 1,70 килото. Никак не е лоша, но какъв процент белтъчини съдържа, незмам :D Ям си по половин кило на ден и това е :D

18.04.07
19:58

казано от a8n на 18.04.07, 17:25:

Разликата между сиренява и кашкавалена извара е,че втората е по-мазна.Аз лично от известно време ям,някаква суроватъчна извара на Маджаров,доволен съм.

Хмм, ами тя изварата се прави чрез изваряване на суроватка. Суроватката още и казват цвик. А извара - то самото име си говори, че нещо се изварява в случая суроватка (цвик).
Ама не знам наското гледах соев кашквал са пуснали. Туко виж вече и соева извара има...
Ама като пише суроватка и всички се натискат, понеже нали “суроватъчния протеин е най-як”. Това като едно време като пишеха на олиото “без холестерол”.
Маркетинга в действие :))

19.04.07
16:54

Ама с тия извари е голямо шоу.И аз не знам какво да купувам вече!Според мен обаче на Маджараов и Дядо Либен са най-добрите,т.е. изглеждат наистина обезмаслени.Докато тая на Жоси пише че е 59 ккал ама изглежда ужасно мазна.Абе загадка са си всички извари.
  Давайте мнения за други марки или за тия ако имате някакъв опит!!

Георги Попов

19.04.07
21:22

аз лично пуцам някаква насипна извара от магазини ЦБА-Коме :) мн добра на вкус и никак мазна аз я вкарвам с пресни (кисели) краставички,по някога с пушено месо(шунка),но най-често с лютеничка :)

Мнението беше редактирано от Георги Попов на 19.04.07 21:23.

20.04.07
17:58

казано от locvs на 18.04.07, 19:58:

казано от a8n на 18.04.07, 17:25:

Хмм, ами тя изварата се прави чрез изваряване на суроватка. Суроватката още и казват цвик. А извара - то самото име си говори, че нещо се изварява в случая суроватка (цвик).
Ама не знам наското гледах соев кашквал са пуснали. Туко виж вече и соева извара има...
Ама като пише суроватка и всички се натискат, понеже нали “суроватъчния протеин е най-як”. Това като едно време като пишеха на олиото “без холестерол”.
Маркетинга в действие :))

Ами от соя може да се направи всичко каквото се прави от мляко. Какъв вкус ще има е друг въпрос, но в днешно време с подладители и овкусители всичко се оправя. Въпросът е като я наблъскат дадената храна със химикали къде мислиш че ще отидат?

21.04.07
09:09

на каква цена взимате изварата и на коя фирма да си търсиа хубава от която сте доволни и сте сигурни че е обезмаслена и обезсолена ?

Георги Попов

21.04.07
12:41

казано от GGgalf на 21.04.07, 09:09:

на каква цена взимате изварата и на коя фирма да си търсиа хубава от която сте доволни и сте сигурни че е обезмаслена и обезсолена ?

ми братле нали ти казвам аз взимам от тази насипната на CBA-КОМЕ мн ми харесва няма сол и е доста обезмаслена иначе съм чувал добри думи за тази на “Дядо Либен” ... друго не мога да ти кажа .

24.04.07
15:25

Аз каквато и да купя, след като ям и оставя лъжицата в мивката, водата върху нея става на капки, т.е. лъжицата стои мазна. Вече се чудя откъде да търся извара, щото набивам здраво през деня и ако е мазна може да се съберат доста мазнини.

24.04.07
22:32

Най-доброто беше на Маркели, ама спряха производството :-S
Хич не съм сигурен, дали има извара на пазара, със съдържание на белтък около 15%.

29.04.07
15:05

На какви цени ги вземате тия обезмаслени извари? Днес купих малко обезмаслена извара от “Пикадили” дето я дават 0,1 % мазнини, обаче цената беше убиец - 3,80 лв/кг. Наистина беше много суха (отделен въпрос е, че беше и вкиснала) обаче аз като ям по 1-1,5 кг на ден, ще излезе бая скъпо. Май ще продължа да набивам досегашната, която купувам от борсата за 1,5 - 1,7 лв/кг, била тя мазна или не, още повече, че се чувствах страхотно цяла седмица и направих голям скок след застоя в горенето (може пък тия мазнини да ми се отразяват добре - все пак важен е резултата).

Sportex

29.04.07
18:00

Кило извара дневно?!?! Явно умееш да контролираш вкусовите си рецептори и да продължаваш да ядеш дори и да не ти е вкусно, аз не мога и не мога да си го представя.

Иначе защо не ходите по мандрите да си купувате?

Мнението беше редактирано от Sportex на 29.04.07 18:02.

30.04.07
08:35

казано от Sportex на 29.04.07, 18:00:

Кило извара дневно?!?! Явно умееш да контролираш вкусовите си рецептори и да продължаваш да ядеш дори и да не ти е вкусно, аз не мога и не мога да си го представя.

Аз пък не мога да си обясня какво лошо намирате във вкуса на изварата. Почти съм сигурен, че вие ядете обезмаслена извара, която наистина е малко суха, но с кисело мляко проблема става никакъв. Тази, която ям аз е по-мазна, но все пак не вярвам да е 15-17% мазнини, както прочетох в един пост за необезмаслена извара, защото личните ми възприятия И дават не повече от 5%, но може и да греша. Както и да е, щом направих скок в чистенето с тази извара ще продължавам с нея, а тя с кисело мляко е супер и си я ям като несладък сладолед и докато се усетя 1/2 кило заминало. Просто много ме кефи и всяко ядене довършвам с нея като за десерт. Вярно е,обаче че спрях напълно въглехидратните храни.
М/у другото тази седмица почнах и да пия по 6-7 л вода на ден, като си я правя със сокчета за разреждане с всички боклуци - аспартам,цикламат и т.н.., но иначе няма как да пия толкова вода, а и ми се убива “жаждата” за сладко и мога да карам така без въгл. храни колкото си искам.

Мнението беше редактирано от AC/DC на 30.04.07 08:37.

30.04.07
18:11

казано от AC/DC на 30.04.07, 08:35:

казано от Sportex на 29.04.07, 18:00:

Аз пък не мога да си обясня какво лошо намирате във вкуса на изварата. Почти съм сигурен, че вие ядете обезмаслена извара, която наистина е малко суха, но с кисело мляко проблема става никакъв. Тази, която ям аз е по-мазна, но все пак не вярвам да е 15-17% мазнини, както прочетох в един пост за необезмаслена извара, защото личните ми възприятия И дават не повече от 5%, но може и да греша. Както и да е, щом направих скок в чистенето с тази извара ще продължавам с нея, а тя с кисело мляко е супер и си я ям като несладък сладолед и докато се усетя 1/2 кило заминало. Просто много ме кефи и всяко ядене довършвам с нея като за десерт. Вярно е,обаче че спрях напълно въглехидратните храни.
М/у другото тази седмица почнах и да пия по 6-7 л вода на ден, като си я правя със сокчета за разреждане с всички боклуци - аспартам,цикламат и т.н.., но иначе няма как да пия толкова вода, а и ми се убива “жаждата” за сладко и мога да карам така без въгл. храни колкото си искам.

Защо сокчета ве? Пий чай. Ако не е сладък му сложи малко захарин. Аз си купих някакъв подсладител на базата на захарин ( няма аспартам само захарин ), и една таблетка от него ( която е колкото глава на кърфица ) е достатъчна за цяла чаша. За да добиеш представа колко е малка таблетката - резервоара на опаковката е колкото кибритена кутийка а има 1200 таблетки в нея. Така и аз пия повече течности. В тия сокчета нз ама освен аспартам и там още 1000 подсладители има и мноооого оцветители и други глупости. Няма да се изненадам ако се установи, че пречат на усвояването на да кажем протеина или да влиаят зле на мускулите.

БТВ подсладителя е 0 калории на 100 грама. От Швейцария е, така че си мисля, че не е много вреден - на дали в швейцария ще продават отрова.

Мнението беше редактирано от simon на 02.05.07 02:08.

30.04.07
20:49

аве що си ми откраднал аватара ?
бах..

02.05.07
17:26

казано от Me_Blade на 30.04.07, 20:49:

аве що си ми откраднал аватара ?
бах..

Тука много се обърка! Бих казал само, че ти открадна моя, защото откак съм се регистрирал съм само с тоя аватар, а тогава никой не беше с него. По-късно видях, че и други са си го сложили, но това не е проблем за мен.

05.05.07
14:37

Абе аз дълго я хапвах тая на Жоси, но минавам на Дядо Либен по хранителна ми се струва на вкус и ми е по приятна.

Пробвала съм почти всички извари предлагани на пазара и според мен най-добрата е на “Дядо Либен” - няма консерванти и мазнини, белтъчините са 22/20 на 100 гр. какво повече да искаш :) “Маджаров” не е много качествена, защото има консерванти . Сега ям кашкавалена извара на “Джиев” не знам състава, но ако е мазна то поне е вкусна :д

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1