Целулит, мили хора

22.04.07
11:39

На 18 съм, преди година и половина тренирах във фитнеса редовно, бяха минали около 6 месеца, но междувременно получих травма и спрях. За съжаление обаче малко по малко взе да ми се образува целулит. Висока съм 1.69 тежа 56 кг. Какви упражнения да правя и, знам че не е тук темата, но е някак свързано, затова - какво да ям и да не ям?? Мерся предварително :)

Преместих темата ти в раздела за жени.
manson

Темата беше редактирана от Ради Хаджирадев на 22.04.07 11:52.

22.04.07
11:49

То ако ставаше с ядене или неядене на нещо, никой нямаше да има такъв проблем... Целулитът се появява на базата на генетична предразположеност и единственият начин да бъде контролиран, е редовна физическа активност и поддържане на нисък процент телесни мазнини. Друго е физическото му отстраняване чрез пластична хирургия, но мисля, че после пак се появява...
Така че това, че ти се образува целулит означава, че си се обездвижила и същевременно не си отразила тази промяна в храната си, сиреч - дебелееш.

23.04.07
06:43

Целулитът се премахва с парафанго или криотерапия например.Но по обясними причини личен опит нямам:)

23.04.07
17:06

epaa, kakvo da pravi momicheto,  ako se e obezdvijilo - da se dviji be:) tri puti na sedmica ti e dostauchno spored men, 2 puti kardio i ne qj shokoladi, hlqb i pii voda. tova r v obshti linii. upeh ti jelaia :)  a ina4e spored men nqma nujda ot raznite tam terapii samo davash pari na vqtura, ama ako reshish… tvoq si rabota
Петко К - пиши на кирилица!

Мнението беше редактирано от Петко К на 23.04.07 18:29.

26.04.07
17:10

Аз спортувам редовно, но целулита си стои, не мърда. Не искам да отслабвам повече, защото слабея в горната част на тялото.

Някой махнал ли си е целулит със спорт?

26.04.07
18:26

казано от Ronia на 26.04.07, 17:10:

Аз спортувам редовно, но целулита си стои, не мърда. Не искам да отслабвам повече, защото слабея в горната част на тялото.
Някой махнал ли си е целулит със спорт?

Не само ти слабееш първо в горната част на тялото - при всички жени е така. Но това е цената да стигнеш до отслабване под кръста. А целулитът си е мастни натрупвания и колкото и да спортуваш, ако не топиш тлъстини, няма да се отървеш от него. Пък сваляне само в определени части на тялото не е възможно.
Аз вече се справих с целулита, въпреки че имам още сланини по бедрата и задника. Само че след 6 месеца неотклонно тренировки и диета и свалени 17 кг. И съвсем не съм в най-добрата си форма още...

Мнението беше редактирано от Lumina на 26.04.07 18:31.

29.04.07
17:50

Ти си направо герой - 17 кг ! :)

Аз тежа 55 кг. за 1,65 см. и нямам проблем с теглото. Просто по бедрата имам малко целулит, който не мърда от спорт..Може би трябва да си правя антицелулитни масажи и да пробвам разните там хиляди машини за целулит по центровете за красота, които действат локално.

А относно спортуването - в момента ходя в залата 3 пъти седмично, 45 мин. силова тренировка и 20-30 мин. кардио. Може би не е достатъчно?

29.04.07
21:08

Щом имаш целулит, значи имаш проблеми с теглото - целулитът са сланини, пак да го кажа. Натрупващи се в определени зони. Махат се с отслабване, което пък е следствие от диета и тренировки. Знам, че не ти харесва - на никого не му харесва, обаче е така, когато човек е генетично предразположен... Не е задължително да имаш целулит, ако имаш сланини - има страшно дебели жени без целулит и слаби със.

DC

29.04.07
23:00

Здравейте мили дами ! :)
И аз имам същия проблем , само че с корема ... не знам как се води .. може би целулит на корема... знам ли ?
Свалих 30 кг , ама остана една гадна кожа , която виси като .... да не казвам като какво :)
Има ли някави мазила , с които да мога да си помогна  ? :)

30.04.07
11:12

Да, права си, не ми харесва да правя диета  :red: . Но това, което най-много не ми харесва е че ще изгубя от бюста си, ако не беше това, щях да отслабна още.

Май освен липосукция не останаха много варианти  :-S

30.04.07
11:36

Don Corleone, чакай да се разберем, отпуснатата кожа не е целулит. :)  Или ти казваш, че си имал такъв и си го свалил (тези 30 кг.)? Но не, целулитът си е чисто женски проблем. Пък за отпуснатата кожа, работата е кофти. Доколкото знам, би трябвало да си се стегне от само себе си, но ако е много... При мен го има този проблем, в много малка степен, но пак ме дразни.

Ronia, аз минавах за пищна, когато бях дебела и първото, което си отиде, беше размер, че и отгоре от циците ми. Отначало се паникьосах, но после установих, че усещането за лекота е страхотно!  :-)  Да не говорим и че малките цици, особено при ниски жени, правят вида много елегантен и строен, за разлика от големите. И вече нямам проблем да влизам в блузите с моя размер, преди, заради циците, трябваше все по-големи да нося (защото изглежда производителите виждат българките като китайки в пазвата...). Сега, като гледах Десислава по Вип Брадър, направо я съжалявах!... А и както е ниска и трътлеста, само голям балкон й липсваше. :lol: И тя си го знае...

Мнението беше редактирано от Lumina на 30.04.07 11:46.

30.04.07
13:13

Едно мъжко мнение по въпроса с размера. Не се притеснявайте ако се смалят, по-големи не значи по-хубави. Много по-добре е да са стегнати и с добра форма. Естествено не казвам че трябва да са миниатюрни, но не е задължително да са много големи, особено при по-дребните жени.

30.04.07
14:28

Lumina , то е малко трудно да обсъждаме нещо без да сме се виждали  :-) , но аз никога не съм била дебела, никога не съм имала мнооого голям и съответно провиснал бюст...Просто имах в повече килограми по дупето и бедрата, съответно и обемист (без да е огромен) бюст.

Като започнах да се занимавам със спорт и да обръщам повече внимание на храната свалих към 6 килограма, навсякъде. Сега имам нормален, стегнат бюст, слаба съм в горната част на тялото, но по бедрата имам този излишък от целулит...не е много, но когато човек полага грижи за себе си, спортува редовно, му се иска резултатите да са още по-добри..да постигне максимума, на това, на което тялото му е способно.
Аз знам че никога няма да имам фини крака като на модел, защото имам друга конструкция, но поне не искам да имам целулит.

А Десислава не е че е трътлеста, ами бюста я прави да изглежда така.. :-) Не знам какво им става на тези певици, в началото са едни фини брюнетки и по някое време задължително се превръшатат в перхидролени матрони с огромни бюстове и “лелински” вид!

kalin82, благодаря за подкрепата, но аз си имам в къщи фен на едрите бюстове  :lol:

01.05.07
18:45

Искам да допълня нещо в темата - в сайта имаше една много хубава статия относно целулита. Ако може да я намерите ще получите отговори на всичко.
Аз съм била и 48 кила и пак си имах целулит - това е заболяване на съединителната тъкан и само до известна степен има нещо общо с теглото, но не всичко зависи от него. Наистина са сланини, но тяхното елимиране като подкожна мазнина не става хич лесно - освен тренировки и диета трябват и много други процедури. И няма гаранция, че пак няма да се появи.  :-S
Между целулит и голям бюст не виждам пък абсолютно никаква асоциация.....

Мнението беше редактирано от Winnie на 01.05.07 18:46.

13.05.07
19:26

казано от winnie на 01.05.07, 18:45:

Искам да допълня нещо в темата - в сайта имаше една много хубава статия относно целулита. Ако може да я намерите ще получите отговори на всичко.
Аз съм била и 48 кила и пак си имах целулит - това е заболяване на съединителната тъкан и само до известна степен има нещо общо с теглото, но не всичко зависи от него. Наистина са сланини, но тяхното елимиране като подкожна мазнина не става хич лесно - освен тренировки и диета трябват и много други процедури. И няма гаранция, че пак няма да се появи.  :-S
Между целулит и голям бюст не виждам пък абсолютно никаква асоциация.....

Съгласна съм с това мнение...
Даже при определени случаи с отслабването целулита са задълбочава...
Трябва да се пие много вода- когато е оточен (мек целулит) това доста помага, също масажи, при твърдия помага ултразвук и инфраред...
За промяна на храненето и спорт е писано вече...

27.05.07
10:40

Здравейте,
Искам само да отбележа, че целулитът няма почти нищо общо с мазнините - 90% от слабите жени имат и много целулит- останалите 10 % повярвайте ми ходят на масажи.
Аз ходя в един център и масажистката ми каза че при тях има много хора които спортуват редовно - както приятелката ми - тича по 8 км. 3пъти в седмицата и пак има целулит.
Аз четно казано не спортувам- слава богу сам слаба, но също имах доста целулит, който се виждаше от 100км. и естествено всички дебелички и злобни женички ми го натякваха.
Сега още имам целулит, но слава богу се вижда само като си стисна кожата. Мойта масажистка и аз много се радваме но успеха- тя ми е и приятелка.
Колкото до мазнините и килограмите- с масаж няма да се оправите- само спорт и диети помагат.

Желая успех на всички.

30.01.08
16:23

Здравейте, аз съм новичка тук и се позачетох в тази тема... някой може ли да сложи снимка на това какво всъщност представлява целулита?  Защото знаете - на практика е едно, на теория друго.  Извинявам се за невежеството ми, но това е различно от стриите, нали?
Благодаря предварително.

01.02.08
15:51

Сега, като гледах Десислава по Вип Брадър, направо я съжалявах!... А и както е ниска и трътлеста, само голям балкон й липсваше. :lol: И тя си го знае...

Чак па да я съжеляваш нема  за кво ..мъжете точат лиги по нея ... има я  в  плейбои  .. нема как некоя да не завижда

MO

01.02.08
16:49

казано от Eleonora на 30.01.08, 16:23:

Здравейте, аз съм новичка тук и се позачетох в тази тема... някой може ли да сложи снимка на това какво всъщност представлява целулита?  Защото знаете - на практика е едно, на теория друго.  Извинявам се за невежеството ми, но това е различно от стриите, нали?
Благодаря предварително.

Различно е, да.А това с Десислава,не разбрах каква е връзката... И за какво я плюеш,като тя си е страхотна певица...

Мнението беше редактирано от Mothefucker на 01.02.08 16:50.

01.02.08
19:53

Готина мацка е за  певица не знам !!Просто тва си е  завист !!

27.01.11
13:15

казано от Ronia на 29.04.07, 17:50:

Ти си направо герой - 17 кг ! :)

Аз тежа 55 кг. за 1,65 см. и нямам проблем с теглото. Просто по бедрата имам малко целулит, който не мърда от спорт..Може би трябва да си правя антицелулитни масажи и да пробвам разните там хиляди машини за целулит по центровете за красота, които действат локално.

А относно спортуването - в момента ходя в залата 3 пъти седмично, 45 мин. силова тренировка и 20-30 мин. кардио. Може би не е достатъчно?

И хранителен режим трябва задължително!

27.01.11
13:21

много вода...аз така си реших проблема :)

11.01.14
13:35

Модерация: Непозволено съдържание!
Моля, спазвайте правилата на форума!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.01.14 14:53.

09.04.14
13:46

Целулита са мастни депа,които се получават от неправилен хранителен режим спрямо твоя организъм , заседнал начин на живот , недостатъчно прием на вода и основно ген. Под заседнал начин на живот нямам предвит да не тренираш , а работата ти ако е свързана с дълги часове стоене седнал целулита е неизбежен,освен ако не спазваш добър хранителен режим ; прием на вода и други неща които изчистват мазнините. Аз съм дълги години маникюрист и работя само седнала по 10 часа и докато не изчистих подкожната мазнина от тялото си  нямах ефект от каквото и да е друго нещо било то масажи,мазила и тн. Целулита е първи признак на нездравословен живот под каквато и да е форма пак казвам храна прием на вода и тн.

22.04.15
13:36

Да, права си, не ми харесва да правя диета  :red: . Но това, което най-много не ми харесва е че ще изгубя от бюста си, ако не беше това, щях да отслабна още.

_________
watson

Мнението беше редактирано от Watson Watson на 22.04.15 13:40.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1