Млякото > Протеиновите пудри ?

27.04.07
10:21

Имам предвид следното 1-1.30ч преди тренировка да се изпие 1л мляко няма значение дали е пълномаслено или не тъй като 80% от протеина му е казеин който е силно антикатаболен и се освобождава периодично във времето за 7ч.Точно преди самата тренировка се изпиват чаша-две кафе което кара организма да разчита за енергия повече на мазнините и след тренировката не се взимат никакви глюкози и протеинови прахчета а директно се яде.Какво мислите за идеята моля да коментират запознати хора а не трениращи от няколко месеца или такива които невдяват за какво иди реч.

27.04.07
12:56

Само да не се посереш баш, когато правиш най-тежката серия. Не забравяй, че млякото си е вода и от този 1 л. ще извлечеш не повече от 30 гр протеин. Да не говорим, че повечето хора не могат да усвояват млякото, най-вече заради лактозата. Затова широко разпростаранено е мнението, че прясното мляко е напълно безполезно за възрастен човек и тук за успокоение се намесва киселото мляко, чието усвояване не е проблем. Разбира се това предполагам е само за хора с лактозна непоносимост, но както и да е 1 л. мляко може да те докара до разстойство, протеина му няма да е достатъчен като количество и бързина на усвояване за след тренировка.

27.04.07
14:42

Попринцип можеше и да се съглася че 30 грама не са достатъчни ако не ставаше въпрос за казеин обаче в случая 30 грама са предотатъчни аз не ти говоря за приема на протеин след тренировка а за нещо предотвратяващо катаболизма по време на тренировка каквото е казеина, ако се поинтересуваш ще видиш че казеина като цяло е много по-добър от останалите видове протеин тъй като се усвоява бавно и постоянно снабдява тялото, що се отнася за лактозната непоносимост теорията е че я имат негрите и др народи чиито предци не са били пастири т.е. не са се прехранвали с мляко и млечни продукти определено българите не са в тази категория а за възраста е ... предполагам че повечето които тренираме не сме пенсионери, както и да е мен ме интересува какво мислите като цяло а не за конкретни случаи и т.н.

27.04.07
15:44

В казеина има 20,5% глутамин, надминавайки по този показател доста от източниците на белтъчини. Също така той е бавен протеин, захранва мускулите с аминокиселини дълго време (ок.7 часа). Доколкото разбрах AC/DC не отрече качествата му, а по-скоро приема на казеина под формата на 1 литър мляко. Същия антикатаболен ефект може да се постигне с глутамин, ВСАА или просто 20 гр. казеин в предтрнировъчния шейк. Чисто и просто самото изпиване на 1 литър мляко е малко неудобно...

27.04.07
15:51

казано от Alkorin на 27.04.07, 14:42:

Попринцип можеше и да се съглася че 30 грама не са достатъчни ако не ставаше въпрос за казеин обаче в случая 30 грама са предотатъчни аз не ти говоря за приема на протеин след тренировка а за нещо предотвратяващо катаболизма по време на тренировка каквото е казеина, ако се поинтересуваш ще видиш че казеина като цяло е много по-добър от останалите видове протеин тъй като се усвоява бавно и постоянно снабдява тялото, що се отнася за лактозната непоносимост теорията е че я имат негрите и др народи чиито предци не са били пастири т.е. не са се прехранвали с мляко и млечни продукти определено българите не са в тази категория а за възраста е ... предполагам че повечето които тренираме не сме пенсионери, както и да е мен ме интересува какво мислите като цяло а не за конкретни случаи и т.н.

Остави ги тия пастири. От много и различни места съм чувал за това, че прясното мляко не може да се усвои от възрастен човек. Тук не става дума за пенсионери, а за всеки, който не е бебе, нито за черни, бели или пембени. 30 гр са достатъчни разбира се, но дали ще ги усвоиш е друг въпрос. Не казвам, че вярвам на 100% на горната теория, но все пак ако се замисля има мнооого по-голяма вероятност да се одрискаш от 1 кг прясно мляко, отколкото от 1 кг кисело. Това за мен е довод, че нещо прясното мляко не е много поносимо от тялото.
Както и да е, да приемем, че ядеш кисело мляко преди тренировка за казеин. Аз лично бих предпочел бърз протеин просто, защото така ще знам със сигурност кога ще навлезе в кръвта и ще наглася момента на прием с тренировката ми. Ако пиеш бавен протеин как може да си сигурен дали притока на амино ще е точно когато е най-необходим? И още нещо - казахме, че ще приемеш тези 30 гр казеин, които ще се усвоят бавно. Като разделиш това количество на часовете за усвояване, ще получиш много малко амино в даден конкретен момент. Такъв ще е момента и на тренировката, когато ти трябват големи к-ва амино, а те ще са малко точно, когато трябват.
Затова и суроватка, и амино к-ни да си вземеш, ще е по-добре, а цената ще е същата като на 2 кисели млека или 1 л прясно мляко, а ще избягаш и от дискомфорта от прясното мляко в големи количества.
Все пак избора е твой и ти решаваш, аз просто ти давам по-добрия вариант. Не забравяй, че почти всичко е измислено и навсякъде дават суроватка и най-вече амино к-ни след , НО И ПРЕДИ тренировка, ако стигат финансите разбира се.

Мнението беше редактирано от AC/DC на 27.04.07 15:59.

27.04.07
16:54

Проблема с пудрите и особено с аминокиселините е че се усвояват много бързо и ползите от тях са краткотрайни разбирай колкото по-изчистен и префинен е продукта толкова по-малко полза има от него като цяло освен ако ти трябва бърз приток на аминокиселини визирам веднага след тренировка или просто за удобство - не ти се занимава или нямаш време да си приготвяш храната във всички други случаи протеиновата храна е много по-добра от пудрите и тям подобни имменно заради бавното усвоявяне.Че може да се потигне подобен ефект със глутамин, амино и т.н. сигурно може но и ще ти излезе много по-скъпо а и ефекта няма да е по-добър, така дрискане ще се получи само ако считаш млякото за вода каквото то не е, то си е храна и трябва да се спазва времето да не си ял 2,30-3ч преди това и да не ядеш същото време след това.А че доста хора взимат добавки преди и след и незнам си още кога .. да защото фирмите за добавки имат свои идеи кое как да се прави така че обикновения трениращ ако слуша всичко което рекламират скоро ще бъде убеден че не е възможно да живее без добавки.Аз тука говоря кое ми се струва добре за нас които тренираме не за фирмите.

27.04.07
18:48

Ти ще докараш до фалит американската спортна фармация в този ред на размисли, да не говорим , че си в голяма грешка относно хранителните добавки. Голяма глупост е това с хранененето около приема на единия литър прясно мляко. Ти казваш: “трябва да се спазва времето да не си ял 2,30-3ч преди това и да не ядеш същото време след това. Искаш да кажеш че за да не се осереш трябва да не ядеш 5-6 часа. Това е лудост при положение, че в този промеждутък от време е и тренировката. С приема на въпросния един “магически” литър прясно мляко и никаква храна 5-6 часа, най-много да си докараш катаболен ефект.
Още нещо - ти казваш “със глутамин, амино и т.н. сигурно може но и ще ти излезе много по-скъпо а и ефекта няма да е по-добър”. Не съм сигурен в сметките си но в 1 литър мляко трябва да има ок.30гр. казеин, от които 5гр са глутамин. Но както АЦ/ДЦ каза - колко от това количество ще усвоиш е под голям въпрос.

28.04.07
09:02

Добре дай да видим какво правят професионалистите по отношение на добавките все пак те си разбират прекрасно от работата ако те следваха твоята мисъл и смятаха добавките за превъзхождащи всичко останало щяха да приемат само добавки това за тях не е нито финансов нито времеви проблем те с това се занимават дето се вика това им е хляба, но странно защо те не се тъпчат с добавки непрестанно през деня а действат много интелигентно базовия прием на хранителни вещества идва от храна - ако погледнеш някоя хранителна програма на професионалист ще се убедиш добавките се използват но това се прави само в конкретни случаи за да се усили действието на храната т.е. това което искам да кажа е че храната е основата базата най - важното а добавките както и името подсказва - добавки.Що се отнася до времевия диапазон между храненията не знам как ти го правиш аз гледам да се храня 5-6 пъти на ден като промеждутъка мужду храненията е точно към 2.30-3 часа не виждам какво странно намираш тук естествено е ако ядеш примерно към 3ч на обяд да не си ял по късно от 12-12.30ч  и да не ядеш по рано 5.30-6ч за да не се смесват храните в стомаха.Колко от протеина се усвоявал...има таблици за това протеина в млякото се усвоява на 91% на месото 79% на яйцата 100% и т.н.Защо съм казал 1л еми защото в един литър има 32гр протеин което горе-долу покрива нуждата от протеин на едно хранене ако ядеш по-често през деня - изключение е яденето след тренировка, млякото си е една от най-анаболните храни от него лесно се качва маса.Но защо стигаме до подобни безмислени спорове - аз питах нещо конкретно основано на факти факт 1 млякото е силно антикатаболно съответно защо да не се използва тогава когато антикатаболния му ефект е най-нужен - по време на тренировката, факт 2 следствие на факт 1 силния му антикатаболен ефект позволява вместо да пием шейкчета след тренировка директно да се храним без да изпадаме в катаболна фаза.Така че ако искате критикувайте но ми кажете защо няма да върши работа както съм го замислил а не че можело да бъде заместено с нещо друго и т.н. , като изключим лактозната непоносимост - аз нямам такава нито се “продрисквам” от 1л мляко.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 28.04.07 09:14.

28.04.07
10:40

трябва да се спазва времето да не си ял 2,30-3ч преди това и да не ядеш същото време след това.

Това пък е най-големия мит въобще...
Ако тренировката ти е час и половина + тези 5 часа стават 6 часа и половина без храна, което си е от където и да го погледнеш нездравословно...
А относно млякото ами добра идея е честно казано ако е примерно час и половина преди тренировка, ок...
Обаче зависи от режима, ако пиеш по 1л мляко повреме на НВД( в по напреднал етап) няма да ти се отрази добре...

Мнението беше редактирано от DJПетко на 28.04.07 10:42.

28.04.07
11:23

Добре дай-да изясним това, давам пример ставам примерно аз 8.00ч ям 8.30ч после пия млякото 11.30ч и отивам на тренировка 12.30 до към 2.00ч след това пак ям.Къде вида липса на хранителни вещества?Пак ще повторя млякото си е отлична пълноценна храна има протеини, въглехидрати, мазнини (ако е пълномаслено), витамини и т.н. това че е в течно състояние не значи че ме липсва нещо ако натам те навежда мисълта.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1