03.05.07
08:24
Историята е дълга и сложна.Аз нали съм карък голям.
Сайта е нетришън .... направих поръчка преди 20 дни, днес получавам писмо, в което ми казват, че за да получа колета трбва да:
- представя в пощата митническа декларация ЕАД(на хартиен носител) и платежни документи за платени мита и такси от митница кл. Ст.Загора
Обадих се в пощата и казах, че без декларацията не мога да получа пратката.
Цялата работа произлиза от това, че:
Получената пратка е без описания и фактури за стойността и.За да може да бъде обмитена или пропусната като безмитен внос, моля контактувайте с изпращача на пратката за своевременното изпращане на липсващите документи.
Дайте съвет какво да правя, на мейла имам копие от фактурата, но в този случай ще има ДДС и мито предполагам.
Поръчката е за 156$, от които 30$ са шипинг.
Кое от двете се начислява мито и/или ддс ? Колко % са ? Само върху сумата на продуктите ли се начислява ?
Темата беше редактирана от emzo на 03.05.07 08:25.
03.05.07
09:41
Ми брат ддс-то си е 20%,митото е към 10%,така че ако ти ги начислят и 2те си приготви още малко парици
03.05.07
10:00
Т’ва е баси тъпото, нали уж досега всички си поръчвахме и нямаше такива неща?
03.05.07
10:09
Aз си поръчвах ама дрехи от САЩ по нета.
Обмитиха ми пратка на стойност 90$ (с доставка) и вместо общо 130лв ми излезе накрая 180-190 . Платих на митнически агент,10% на всичко обмитява ,20 % ДДС на общата стойност ...абе ужас -разкарвания ,глупости ,дъртия беше бесен.
Това на кратко
Знам че неща над 22 евро извън ЕС се обмитявали като внос
За ЕС не важало тая простотия (която е от 1ви януари) ,ама не ми се рискува
p.s.
Имаше тема в която ни предупредиха ,трябваше първо да погледнеш,един маняк я беше постнал относо пак добавки
Мнението беше редактирано от introducer на 03.05.07 10:11.
Абе ясно ми е тва за 22 евро, нарочно няма фактура вътре.Да не поръчвам за първи път.Казал съм им обявената стойност да е ниска.
Чудно ми е как ще пътува колета ако няма обявена стойност на него.Има нещо гнило ама утре ще разбера какво е.
Че нали от Франкфурт пращат колетите и сега с този ЕС не би трябвало да има такива проблеми...
emzo, ти си наистина бахти каръка. При мен досега не е имало никакви проблеми вече толкова поръчки, а при теб вече 2 пъти. Досега винаги е имало етикетче за митницата, прикрепено за чувала, който получавам. На това етикетче пише и някаква цена, не реалната, а до $39,99 и съм нямал проблеми. Тези от сайта увериха ли те, че ще сложат по-ниска цена? Аз предполагам, че “да”, а това етикетче е паднало някъде или тези от митницата са го скъсали и сега се правят на интересни, за да им дадеш някой лев. В самия колет има списък с продуктите и на него няма цени. Не знам тези как ще опредлят цената, че да сложат процентите в/у нея. Ако много се опъват, пиши пак на сайта дали не могат да направят нещо, ако ще и нова фалшива фактура с ниски цени, бонуси ако трябва, така че сумата да не мине $40. Ако не стане пробвай да им се помолиш в пощата, ако ли не - да им дадеш някой лев на ръка и да забравят случая. Просто друго не се сещам какво може да направиш.
Пожелавам ти да се оправиш със ситуацията, щото и аз се чувствам малко отговорен, като става дума за тоя сайт.
Ами ... такъв съм.
Точно затова и аз говоря.Не може да няма цена на кашона.Как иначе ще лети.
Вътре казват, че нямало дори и описание на продуктите.Писах им да ми пратят на мейла нова фактура с по-ниски цени, която да им покажа.(Голям сеир ще е ако нямат РС с ИНЕТ.)Утре в 9 часа трябва да ида до единия край на града, после до другия.Добре, че е малък град :P
03.05.07
20:59
Емзо да те питам нещо.Този сайт е за който говориш е www.netrition.com нали , а пък аз искам да купувам от там та въпроса ми беше как да им пиша да ми сложат по ниска цена ...И тука как разбираш че ти е престигнал колета в пощата,как го взимаш ...
казано от difference на 03.05.07, 20:59:
Емзо да те питам нещо.Този сайт е за който говориш е www.netrition.com нали , а пък аз искам да купувам от там та въпроса ми беше как да им пиша да ми сложат по ниска цена ...И тука как разбираш че ти е престигнал колета в пощата,как го взимаш ...
Пращат ти покана за вземане на колета от пощата...Отиваш и го взимаш...
Edit:А за контакта с тях за писане на по-ниска цена,той става като правиш поръчката...Има специални полета за тази работа...
Мнението беше редактирано от 4oKuTo на 04.05.07 09:37.
04.05.07
17:04
Важното е, че си се оправил :) Каква беше поръчката?
казано от emzo на 04.05.07, 09:47:
Т’ва с митничари да си нямаш работа.Оправих се по другия начин :cheese:
Друг начин?!?Много ли ги би е човек :coolhmm:
04.05.07
17:31
Или тва или е имало почерпка ;D
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече