06.05.07
15:07
Здравейте.
Сигурен съм, че на всеки му е трудно да се лишава от сладко.
От известно време съм спрял да консумирам всякакви сладки работи с изключение на малко мед, но това лишение започва да граничи с лудост.
Сутрин не ми се яде сладко, но мине ли 16:00 часа започвам да нервнича, немога да мисля за нищо друго, раздразнителен съм, често се случва да блъскам неща - мишки, клавиатури, врати, шкафчета ...
Въпросът ми е ако си отделям по 1 ден седмично в който да изяждам примерно 2 шоколада един след друг, каква част от тях ще се усвои от организма (ако преди това съм се нахранил добре) ?
Имам много малко мазнини около коремните мускули, но много трудно се чистят, ще попречи ли това на изчистването ?
Благодаря.
06.05.07
15:13
След тренировка ги яж и в никакьв случай след 19.00
Аз съм същият :( Коварното е, че нуждата за сладко при мен е вечер, когато е най-тъпо да се яде сладко. Обикновено изяждам 1 шоколад или 2 вафли с кофичка кисело мляко :). Ефектът граничи с наркоза... Макар че всички, ще ти кажат, че всичко си прецакал, много зависи от метаболизма ти.
06.05.07
20:36
И при мен вечер е най-тежно, може би защото огранизма е изтощен.
С мъка на стомаха си спомням времето когато не се ограничавах .... еклери, толумбички, шоколад във всякакви форми и размери, без да се съобразявам с часа ....
Господ да ни е на помощ в тези трудни моменти.
Мнението беше редактирано от dash на 06.05.07 20:36.
06.05.07
21:47
казано от dash на 06.05.07, 20:36:
И при мен вечер е най-тежно, може би защото огранизма е изтощен.
С мъка на стомаха си спомням времето когато не се ограничавах .... еклери, толумбички, шоколад във всякакви форми и размери, без да се съобразявам с часа ....
Господ да ни е на помощ в тези трудни моменти.
Глупости .. захарта, захарните изделия, сладките etc. са абсолютно ненужни на организма и най-добре без тях .. аз лично примерно съм ендоморф.. реша ли да качвам - за 1 седмица 5кг. мазнини .. никакъв проблем.. особенно ако нагъвам сладки, пици и т.н. .. вкусно е ама по-важно е здравословния живот без болести .. просто човек трябва да си направи сметката .. да муа сичко и да боледува или да се ограничава, но да е здрав .. :roll: .. сладко лично не съм хапвал от 5 месеца .. първите 2-3 седмици са трудни, после не ти се и яде .. това което ям ми доставя всичката необходима енергия и сила ..
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 07.05.07 07:06.
Ако се замислим, глюкозата е основно гориво за клетката. Поли и монозахаридите са необходими при здравословно хранене. Проблемът е, че поради (не)динамиката на ежедневието ни, ние приемаме твърде много въглехидрати и мазнини. Главният проблем обаче е обездвижването, на който главно се дължи затлъстяването. При човек без излишни килограми (и не е човек покачващ маса) приемът въглехидрати: протеини: мазнини 4:1:1 + движение + добра плътност на храната е ключ към здравословния живот.
07.05.07
06:02
казано от Crazy_With_Razor на 06.05.07, 21:47:
казано от dash на 06.05.07, 20:36:
аз лично примерно съм ектоморф.. реша ли да качвам - за 1 седмица 5кг. мазнини .. никакъв проблем..
На мен ми се струва пък, че си ендоморф! :lol:
07.05.07
07:03
Не го помня точно как беше.. един път пиша екто един ендо .. се тая .. :lol:
И ендоморф трудно би качил 5 кила за седмица, виж за месец може. Междудругото може би точно затова млякото толкова ти влияе, както си писал в други постове.
07.05.07
09:27
казано от Bio на 07.05.07, 09:20:
И ендоморф трудно би качил 5 кила за седмица, виж за месец може. Междудругото може би точно затова млякото толкова ти влияе, както си писал в други постове.
Ами доста е индивидуално предполагам, зависи си от организма на отделния човек сигурно, лично аз мога, защото съм го правил .. ако повече се застоя пред компа и нямам работа и хапвам повечко пици, сладки и т.н. - поне 4 кг. за седмица не ми мърдат.. а за да сваля 1кг. ми трябват 2 седмици НВД+Кардио.. мъкаааа .. ама кво да се прай.. но пък съм забелязал, че качвам ММ доста бързичко .. сега правя програмата “брутална мускулна маса” ( съчетана с НВД, но без кардио ) и имам доста добри резултати.. :) ( хем качвам ММ, хем свалям.. е свалям бавно, но поне свалям :cheese: ) ..
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 07.05.07 09:30.
07.05.07
12:04
Аз сьм нещо средно между ектоморфа и ендоморфа
Ся на Гергьовден качих 3 кила мазно ама до 2 седмици сьм го изчистил
07.05.07
15:35
Не ядеш сладко. Точка. Само мед и то след силова тренировка, препоръчително в първата половина на деня. Пак сутринта може някакъв сладък плод. Консумирането на захарни изделия е компромис, а компромисите не носят добри резултати :exclaim: Разбира се избора е изцяло личен ;) .
в деня за високи въглехидрати опитаите ХЛЯБ БОНУС НАМАЗАН С МЕД
аз вече толкова сам осверипяла от глад от НВД че само за тва си мисля :}
Е да не прекаляваме мен като ми се дояде сладко си хапвам 1 шоколад, обикновено на 4-5 дена няма никакъв проблем, проблемите идват от безразборното хранене.
Днес се прибрах вкъщи от София (студент съм там) и кантарът сочи 70,8 кг вечерта. Спрямо началото на април съм отслабнал с 4 кг. Последните седмици изяждах по 1 шоколад на ден (+ останалата храна), но явно бягането 5 пъти седмично си казва думата.
Мнението беше редактирано от Bio на 07.05.07 20:24.
27.05.07
16:39
Е, и аз се присъединявам към вас , много ми е трудно да спра с това сладко , според мен всичко е на психическа основа .
Не съм поглеждал хляб вече 9 - 10 месеца , но сладкото откровено казано ми липсва ...
Един път седмично си позволявам да направя високовъглехидратен ден и отивам на сладкарница след тренировка и нагъвам 2 - 3 парчета торта или няколко еклера ... този вариант е по-добре от нищо :)
27.05.07
18:02
Е, май и аз ще се присъединя. Понякога от толкова лишения ми писва и решавам 1 ден от месеца да си хапна сладко (2-3 вафли и 1 шоколад разделени през целия ден..). Значително по добре се чувствам, но за сметка на това и бързо се качва (зависи от метаболизма де). При мен като хапна нещо сладко не се лепи, а ако и спортувам в деня, който хапвам сладко..нищо не остава. Все пак сладкото е засишта и ти повдига настроението. Миналото лято 3 месеца не бях пипвал сладко, а преди това всеки ден нагъвах сладко и след лятото бях отслабнал с 14 килограма (е, естествено и бях загубил и ММ, но то беше заради нетрениране толкова време, но главно мазнини бях изгубил).
27.05.07
22:19
Абе вижте сега , има и един друг начин , за съжаление мн. примитивен и просташки.
Тъй като при мен яденето на сладко е предимно на психическа основа , просто да ми е сладко в устата и да знам ,че съм хапнал нещо , та просто взимам един шоколад и си хапвам , само че не преглъщам , а изплювам всичко.
Знам,че звучи супер просташки и глупаво,но при мен лично помага.
28.05.07
06:56
казано от Don Corleone на 27.05.07, 22:19:
Абе вижте сега , има и един друг начин , за съжаление мн. примитивен и просташки.
Тъй като при мен яденето на сладко е предимно на психическа основа , просто да ми е сладко в устата и да знам ,че съм хапнал нещо , та просто взимам един шоколад и си хапвам , само че не преглъщам , а изплювам всичко.
Знам,че звучи супер просташки и глупаво,но при мен лично помага.
И мислиш, че нищо не усвояваш от захарите и мазнините ли? :P
28.05.07
12:11
По добре си го изяж, тей или иначе всичко поглъщаш ;)
28.05.07
12:27
Добре де ,затапихте ме ... не знам какво да кажа ...
казано от Ради Хаджирадев на 28.05.07, 06:56:
казано от Don Corleone на 27.05.07, 22:19:
Знам,че звучи супер просташки и глупаво,но при мен лично помага.И мислиш, че нищо не усвояваш от захарите и мазнините ли? :P
Дайте малко инфо, как така се усвоява, ако всичко се изплюва и нищо не стига до стомаха?
Дори малко от слюнката си да преглътне от 100гр. при такова “ядене” едва ли се усвояват и 1о гр.
28.05.07
13:11
Лапни една лъжица захар и после изплюй .. ако нещо е останало ;-)
28.05.07
13:14
Макар и в кръга на шегата ви казвам ,че се самонамразвам .... :)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече