14.05.07
11:40
Това е една тема над която се зачудих наскоро.. Как кръвоносните съдове се уголемяват, кои храни, добавки и вещества подпомагат растежа им, как да постигнем красиви и големи кръвоносни съдове (доколкото това се счита за красиво и нормално и доколкото е здравословно).
14.05.07
15:22
Със скромните ми знания по биология казвам - не можеш по никакъв начин да повлияеш на размера,дебелината и т.н. и т.н. на кръвоносните съдове. Каквито са,такива.Всичко е до ген. Иначе с кардио тренировки, можеш да подобриш дейността на кръвоносната ти система.
П.П. аа,ако искаш да ги разшириш,пиеш Аспирин ;)
14.05.07
15:34
казано от MI5 на 14.05.07, 15:22:
Със скромните ми знания по биология казвам - не можеш по никакъв начин да повлияеш на размера,дебелината и т.н. и т.н. на кръвоносните съдове.
Аргинин, салицин, азотни буустери всякакви? Хлофазолинът май също беше на такъв принцип.
Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 14.05.07 15:37.
14.05.07
15:45
казано от Ради Хаджирадев на 14.05.07, 15:34:
казано от MI5 на 14.05.07, 15:22:
Със скромните ми знания по биология казвам - не можеш по никакъв начин да повлияеш на размера,дебелината и т.н. и т.н. на кръвоносните съдове.
Аргинин, салицин, азотни буустери всякакви? Хлофазолинът май също беше на такъв принцип.
Също е необходимо да си с нисък процент подкожни мазнини.
14.05.07
19:07
казано от DissenteR на 14.05.07, 11:40:
Това е една тема над която се зачудих наскоро.. Как кръвоносните съдове се уголемяват, кои храни, добавки и вещества подпомагат растежа им, как да постигнем красиви и големи кръвоносни съдове (доколкото това се счита за красиво и нормално и доколкото е здравословно).
Алкохолът също действа съдоразширяващо ;) на състезателите преди да излезнат им дават по една две чаши уиски!
14.05.07
19:59
Има специален хап за да ти се разширяват вените ли ве? Толкова ли сте се вманиачили ?
Също е необходимо да си с нисък процент подкожни мазнини.
Всъщност май не.Зависи какво разбираш под нисък процент де.
Някъде на 16% пих анимал пъмп и много ми изскочиха вените.
Сега съм 13.6% и се виждат така както тогава.
... как да постигнем красиви и големи кръвоносни съдове...
Божее, помогни му :)...хаха...да ти имам целите...:)
15.05.07
14:17
Според мен пък обемът на вените няма нищо общо с телесните мазнини.
Разширените вени не са нещо добро.Кръвта в тях се забавя и се образуват тромби(съсиреци),които могат да тръгнат по кръвоносната система и запушат важни органи:сърце,мозък и др.Ефектно е,но не е здравословно.Дори се оперират от съдовите хирурзи.
казано от vergo на 14.05.07, 21:04:
... как да постигнем красиви и големи кръвоносни съдове...
Божее, помогни му :)...хаха...да ти имам целите...:)
Май не си много наясно, никъде не съм опоменал това да са мои цели, нито пък да се стремя към това!!! Това е просто запитване, интерес, и т.н., и няма място за такива коментари според мен тук! В темата е логично да се дискусира и да се дават отговори, а не да си слагате разните “изцепки”!!!
15.05.07
21:40
казано от Ради Хаджирадев на 15.05.07, 14:17:
Според мен пък обемът на вените няма нищо общо с телесните мазнини.
Когато телесните мазнини са малко или липсват, вените стоят между кожата и мускула, който ги избутва и така се създава впечатлението, че са по-големи. При дебелите хора просто не си личат.
15.05.07
21:54
Това колко си личат и колко са разширени нямат нищо общо. Може да са разширени и на дебел човек, и на кл.ощав.
16.05.07
15:45
http://gabooo.hit.bg/Rich_Gaspari_003.jpg
http://forum.bodybuilding.com/photo/data/2/0277.JPG
Мнението беше редактирано от _ZOB_DOG_ на 16.05.07 15:48.
16.05.07
15:50
Този малко е попрекалил ми се струва :D
16.05.07
18:05
Стероидите дават 20% повече кръв - тоест от 5 на 6 литра някъде...
16.05.07
18:25
обяснено ми е че с времето и тренировките кръвоносната система се развива за да храни по пълноценно мускула затова сигурно повечето със стаж над 2 3 години помнят че след първата година са имали много по малко вени от колкото след третата
18.05.07
15:53
Вследствие на тренировките общото кръвоснабдяване се подобрява поради увеличената помпена функция на сърцето. Съдовете не “растат”! Те могат само да променят своя диаметър под влияние на редица фактори. Изразените повърхностни вени са резултат от генетика, моментното напрягане на мускулатурата, количеството на подкожна мастна тъкан, приема на въглехидрати и др.
Има едно друго явление, което се наблюдава при трениращи - разширяването на капилярите (най-малките кр съдове), които до определен момент са били “неактивни”. Това е необходимо за мускулите, които увеличават трофичните си нужди. Това обаче също не може да се определи като “растеж”
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече