Глупави ли сме!?

Прескочи до:

18.02.09
08:38

казано от Петров на 17.02.09, 21:28:

Случвало ми се е хиляди пъти да ми казват “Офф кво ми ходиш в тия тъпи фитнеси да ми лашкаш на ляво на дясно некви железа?! Къв е смисъла?”.. преди много се дразнех, сега казвам “Да, добре. Прав си.” край.

Много познато - имам един приятел, който постоянно се чуди и диви защо съм дигал толкова здраво при положение, че няма как ‘’да ме забележат пут*ите’‘, тъй като спя, вместо да ходя на диско...

Какво да се прави, никога не ме е привличал такъв разпилян начин на живот.

А бай дъ уей, слуачайно сред вас да има студенти по медицина, завършили или поне такива, които смятат да кандидатстват? Защото аз съм се насочил точно към това, но все повече се убеждавам, че рано или късно ще се наложи да прекъсна за известно време фитнеса или поне сериозните занимания с него, тъй като материалът, който за съжаление трябва да се назубри, е безумно много :(

18.02.09
08:53

Завършел съм Технически университет град ямбол :) със специалност електроника,а сега съм 2 ри курс пак електроника в ТУ-София.Владея US сега се хванах да изучавам и Руски език.Разбирам си доста от електроника и от други неща ,но когато отида на лекции и като доиде времето за хапване  си вадя кутииката с ориз и си ям ,като отначало имаше критики приемане на несиориозност.Да мисля си ,че хората до някаква степен ни мислят  за луди понеже на яйцето казваме -белтък на пържолата протеин,на картофа въглехидрат и т.н. Но пък според мен другият тип хора са много по несириозни ,че да не полагат поне малки усилия да изглеждат добре ,Но просто хората ни завиждат това е момчета ,че изглеждаме много по добре от тях и за това не ни взимат на сериозно и ни гледат с пренебрежение .”а бе мани го тоя якия само знае да виси в залата нищо друго не прави”......хората сме страшно нещо :)

18.02.09
08:58

не виждам защо трябва да се доказваш на някой дали си глупав или не....ако иска нека си мисли, че си глупав, а ти си прави нещата както мислиш за добре. винаги ще има някой, който няма да те хареса, но това ли е най-важното. Важно е да бъдеш самият себе си.

ГН

18.02.09
14:11

Интересен офтопик. Имам ги и двата сертификата от почти 10 години, и двата до момента даже гъзъ не съм си избърсал с тях.

ГН

18.02.09
14:16

казано от Aleksandar Marinov на 17.02.09, 13:26:

Аз сега ще завършвам бакалвърска степен в Свищов, специалност Финанси, но това Определено НЕ значи че съм много умен или че съм учил за да стигна до 4ти курс без нито една поправка и успех над 5.00 :) За съжаление това е образованието в България

Аз съм завършил Психология в онова място дето има сграда до парламента. По-гнусно се съм се чувствал в живота си. Това което казваш горе, всяка дума, през успеха до качеството, важи и за мен... но... НО...

Но в момента завършвам като магистър по Когнитивна наука в НБУ. Също като темвата “Фитнесджиите са глупави”, 10 пъти по-често съм чувал “НБУ не е университет”. Аха. Добре. Само дето не е баш така. Да кажа че съм “доволен”, би било обида. Да кжа че ми “харесва”, би било абсурдно. Прекланям се пред образованието, което получих и все още получавам там!

ЦЕ

28.04.09
10:26

Който повтаря често, че не е глупав значи има сериозна причина да се съмнява в това.

DI

28.04.09
20:54

От кога по образованието се съди за интелигентноста на човек?
Depeche Mode - Wrong :)

Интересен е обаче факта, че хората занимаващи се със силови спортове са много по-интелигентни от например... борците! Бога ми... те са тъпи до до един !
Да си кажа за мен.
IQ test 8 клас - 30/28т.
IQ test 11 клас - 100/93т.

Оценкит ми в училище не са блестящи... Това може би подкрепя теорията ми, че не всички хора с образование са и хора с мозък.

ГЩ

02.08.09
16:06

Аз пък уча в хладилна и климатична техника в София,интересувам се предимно от отоплителна техника,”обичам да човръчкам разни жички”,след което идва бодибилдинга най-голямото ми удоволствие от всичко,след време когато завърша може би ще уча за фитнес инструктур,но има време.

04.08.09
12:51

Че то и аз да се похваля :)

По последни данни - IQ 130. При добро желание влизам в менса, ама не съм будала, така че там няма да се запиша.
Учил съм съобщителна техника, в момента завършвам филология - магистър. Говоря и пиша на 3 езика освен българския, разбирам още няколко в по-голяма или по-малка степен. Освен това имам и добра компютърна грамотност, както и напълно прилични познания в доста други области. Що се отнася до книгите - прочел съм твърде много, поради което смятам да прекратя четенето за няколко години. Личен рекорд - 700 страници по диагонала за 6 часа, 800 за цял ден, война и мир - 6 дни при много внимателно четене.

За сметка на това имам проблем със запомнянето на имена и лица, паметта ми действа доста избирателно и трудно се концентрирам. Не мога да рисувам, не мога да пея, не мога да различа два музикални тона, нямам си и понятие от география.

RO

23.09.09
00:41

Според мен тая тема си я написал щото слушаш хората кво приказват за тебе и се комплексираш по някав начин...загуба на време влияеш се от чуждото мнение...

23.09.09
04:44

То не само, че се влияе, а някой да каже такова нещо по-скоро той е глупавия, защото малко интелигентни и възпитани хора, биха казали такова нещо за човек, който се грижи за тялото и добрия си външен вид, просто някой от улицата с комплекси до небето е изказал мнение, а ние тук слизаме на неговото ниво.. Да не споменавам, че не дипломите, правят човека умен. Общо взето в темата наистина изглеждаме глупаво - да се хвалим сами за себе си.

Факт: Упражненията помагат на мозъка да бъде във форма. Постоянните занимания със спорт увеличават количеството капиляри в мозъка, което позволява доставянето на повече кислород и глюкоза. Бивши спортисти с остаряването си ” оглупяват” значително по- рядко от останалите хора. За да има ефект от спорта, заниманията трябва да продължават не по- малко от 30 минути няколко пъти седмично.

BU

23.09.09
17:28

Да владееш тялото си е вид интелигентност. ;) Да го развиваш е интелигентност + дисциплина...не виждам кой ще ме гледа презрително затова,че тренирам. :)

23.09.09
19:31

казано от moonclub на 04.08.09, 12:51:

За сметка на това имам проблем със запомнянето на имена и лица, паметта ми действа доста избирателно и трудно се концентрирам. Не мога да рисувам, не мога да пея, не мога да различа два музикални тона, нямам си и понятие от география.

Сякаш говориш за мен! С единственото изключение за двата музикални тона. Не мога да пея, но музиката я усещам в кръвта си.

23.09.09
20:13

Не сме по-глупави. Не сме и по-умни. М/у ум и интелект има разлика. Затова бих казал, че по-умни сме според това кои сме извън фитнеса, но твърдо смятам, че сме по-интелигентни. И не говоря за обща култура, за знания в Х област. Поста ще стане дълъг и объркващ, а и съм изморен. Утре, или ако изобщо някога ми се занимава, ще доразвия тезата.

23.09.09
22:37

Глупави са тези, които поставят тренировките, преди основните им задължения, с изключение на тези, чиито професии са тясно свъзани със физическото им състояние.

П.С. това с ай-кю-то е пълна простотия

Мнението беше редактирано от HeartCore на 23.09.09 22:40.

24.09.09
15:16

Умен съм , обаче откакто започнах да ходя на фитнес станах много тъп .

Да се поддържаш било то от към визия, външен вид, козметика дрехи или тяло е престижно и характерно за интелигентни хора.

казано от Evgeni Nikolov на 24.09.09, 15:16:

Умен съм , обаче откакто започнах да ходя на фитнес станах много тъп .

Лелеее..... Аз за 20 години значи съм останал без мозък! Спирай фитнес и ще си върнеш “мисловната фотма” :)

29.09.09
19:29

Еми аз съм едва 10-ти клас но уча в паралелка със икономика и журналистика , миналата година замалко да хвана стипендия , ама замалко :D
иначе сам изчел много литература (предимно за фитнес и хранене)

BU

30.09.09
07:44

казано от dannyel на 29.09.09, 19:29:

Еми аз съм едва 10-ти клас но уча в паралелка със икономика и журналистика , миналата година замалко да хвана стипендия , ама замалко :D
иначе сам изчел много литература (предимно за фитнес и хранене)

Danny би ли изборил някой от заглавията и авторите за фитнес и хранене които си чел.......просто ми е интересно......надявам се че няма да те затрудня.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1