24.05.07
18:46
Кое е по ефикасно според вас , в съчетание е най добре, но все пак ?
Аз лично мисля ,че колелото е по - добро , повече се потя на него
Темата беше редактирана от Don Corleone на 24.05.07 18:46.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
От пътеката пада ок. 70% мускул и едва 30% мазнина, освен това товари ставите. Спор няма - колелото пичели!
25.05.07
01:03
Аз правя комбинация от скачане на въже, тичане на пътека и накрая велоергометър - всяко от тях по 10-15 минути. Дава възможност за различно “натоварване”. Ако се чудите защо е нужно това, хвърлете поглед на следната статия: http://www.bb-team.org/articles/1408
казано от Димитър Михайлов на 25.05.07, 01:03:
Аз правя комбинация от скачане на въже, тичане на пътека и накрая велоергометър - всяко от тях по 10-15 минути. Дава възможност за различно “натоварване”. Ако се чудите защо е нужно това, хвърлете поглед на следната статия: http://www.bb-team.org/articles/1408
Аз също правя комбинации, но ако ще се съпоставя пътека и вело съм за пътеката.
25.05.07
07:50
аз съм за Наклонена пътека - адски стяга задника!
казано от MOHCTAPA на 24.05.07, 22:25:
От пътеката пада ок. 70% мускул и едва 30% мазнина
Как го изчисли?
казано от Bio на 25.05.07, 13:26:
казано от MOHCTAPA на 24.05.07, 22:25:
От пътеката пада ок. 70% мускул и едва 30% мазнина
Как го изчисли?
С помощта на статии, които съм чел. Ако там са лъгали, то значи и аз давам грешна информация.
25.05.07
14:13
Абе какво да ви кажа , на пътеката си се потя ,но се уморявам повече , докато на колелото пак се потя , но умората не е чак толкова голяма
Пътеката :coolsmile:
Наклонене пътека ,няма равен!
Мнението беше редактирано от kasabov34 на 25.05.07 18:27.
И за мен пътеката е номер 1. И аз съм чувала, че тя гори повече мускулна маса, но и за това си има решение - интервалното бягане, дадено като пример по-горе. Велото малко отстъпва, поне за мен, като ефективност. Но всеки знае себе си.
Преди повече от година темата също беше дискутирана. МОНСТАРА е прав - според американски статии колелото гори по-малко мускулна маса от пътеката при едни и същи изгорени мазнини. Също и по-малко стресира и натоварва ставите, отколкото пътеката. Има и един друг уред- кростренажор, на някои хора не им допада. Аз лично останах много доволен от него-най-малко от другите натоварва ставите. Всъщност ползвам всеки един от тези уреди-редувам ги в различните дни или в един ден, или който от тях е свободен-на него се мятам :). Разнообразието и интервалното кардио както посочва Димитър Михайлов е най-добрия избор.
И аз съм за кростренажора! Наистина натоварва минимално ставите! На пътека ми трябват не повече от 10 мин за да ме заболят колената, при велото е същото. Едно момче в залата, в която тренирах преди ми каза, че най - много мазнини се горят на първо място с кростренажор, на второ е велото, а на трето пътека - това не е мое мнение!
Кростренажора позволява и вариации на положението на тялото - приклекал, силно приклекна и т.н. , аз дори по едно време го карах наобратно като си мислех, че така работя повече за задната част на краката и дупе, но не съм много убедена, че е така!
казано от kasabov34 на 25.05.07, 18:25:
Наклонене пътека ,няма равен!
Aз съм за,само че трябва да нямаш проблеми с коленете инче кростренажора е супер решение
казано от МИЛЕ на 26.05.07, 15:25:
казано от kasabov34 на 25.05.07, 18:25:
Наклонене пътека ,няма равен!Aз съм за,само че трябва да нямаш проблеми с коленете инче кростренажора е супер решение
Aз ги редувам! На всеки 3 дена ги сменям,пътека ,вело ,крострена по 1 час!
И се чувствам супер!Но честно да ви кажа, понеже имам травма в лявото коляно от преди 15 години,на пътеката ,1 час -травмата взе да се обажда!Така ,че редувам уредите!
26.05.07
20:47
И аз ги редувам , мисля ,че така е фекта е най добър :)
Искам да се оплача , днес имам ужасен съвестогриз , на 170 - 180 гр. бързи въглехидрати съм! Ядох сладко като невиждал , ужас!
казано от Don Corleone на 26.05.07, 20:47:
Искам да се оплача , днес имам ужасен съвестогриз , на 170 - 180 гр. бързи въглехидрати съм! Ядох сладко като невиждал , ужас!
Това че ги редуваш е отлично,само не разбрах какъв е проблема с въглехидратите :gulp: Ако са ня ден добре,а ако са преди кардио..не.Значи ако си на ниски въглехидрати понякога се чувства глад за сладко.Моя съвет е задоволи го..само да не е преди кардио :coolmad:
26.05.07
21:52
То малко променихме темата де , но все пак
Еми кардиото ми беше 3-4 часа след приема на сладкото , около 50 гр. мед - 40 гр.въгл, 4 вафли боровец - 80 гр.въгл. и един малък сладолед , който не го знам кво съдържа :)
Най-добре е да не правиш кардио след такова количество,или то трябва да е около1 час за да има ефект.Това е добре преди силова тренировка
Мнението беше редактирано от МИЛЕ на 27.05.07 14:37.
27.05.07
11:22
казано от МИЛЕ на 26.05.07, 23:20:
Най-добре е да не правиш карио след такова количество,или то трябва да е около1 час за да има ефект.Това е добре преди силова тренировка
Защо да не е добре , какво може да стане
казано от Don Corleone на 27.05.07, 11:22:
казано от МИЛЕ на 26.05.07, 23:20:
Най-добре е да не правиш карио след такова количество,или то трябва да е около1 час за да има ефект.Това е добре преди силова тренировка
Защо да не е добре , какво може да стане
Е там е проблема ,че почти нищо няма да стане :coolsmirk:
27.05.07
14:45
Хаха , да ... а поне изгаря ли се това , което съм поел или не?
27.05.07
18:30
казано от Don Corleone на 27.05.07, 14:45:
Хаха , да ... а поне изгаря ли се това , което съм поел или не?
Ми щом няма ефект, значи не :)
Така и така си се олял, кардиото ще е единственото положително нещо в цялата отрицателна работа :coolsmile:
27.05.07
22:11
Е , да - ама щом не е системно , а веднъж седмично не е проблем :P
29.05.07
10:53
Написаното отиде в друга посока,но се зачетохх и все пак не професоналисти сме (предпоклагам) 1 седмично ли ... аз гелдам да е 1 на 2 седмици защото съм напред с мазнинките,но все пак не може като зверски ми се дояд ... сутрин вкарвам 1 бисквита или вафла :red: , но пък се стареая да е преди кардио ( не знам защо),може би си мисля че хапвам качвам се на колкелото след час да речем ииии все едно не е било ... :cheese:
Мнението беше редактирано от Георги Попов на 29.05.07 10:54.
казано от Stefan_16 на 25.05.07, 07:50:
аз съм за Наклонена пътека - адски стяга задника!
Ще го пробвам защота имам малко нужда от стягане на седалищният мускул. ;-P
Интересно е дали има смисъл от интервални тренировки при сравнително късо време за “кардио”. Аз например мога да отделя на кардиото си не повече от 10 мин. и ако трябва да го правя с интервална натовареност ще трябва да е нещо като: 1 мин загрявка; 2, 5 мин спринт; 5 мин умерено; 2.5 мин спринт. Има ли смисъл освен, че ще се побъркам да увеличавам и намалявам скоростта на пътеката :roll:
30.05.07
10:17
Еми според някой има смисъл ...
Момчета само да ви кажа не прекалявайте с това кардио , защото си преебах организма много здраво.
Сега идвам от лекар ,имам проблем с пулса , как ви се струва 51 удара в минута ... супер забавен.
Кардиолога ми каза 2 седмици никакви кардио докато се възстановя
казано от Don Corleone на 30.05.07, 10:17:
.
Сега идвам от лекар ,имам проблем с пулса , как ви се струва 51 удара в минута ... супер забавен.
Защо смяташ, че е проблем? Някои спортисти имат пулс в покой под 50 удара в минута. Което е добре, показва, че сърцето е добре тренирано. Моят например сега го измерих - 62 удара в минута (в покой, докато си седя пред компютъра).
казано от Don Corleone на 30.05.07, 10:17:
Еми според някой има смисъл ...
Момчета само да ви кажа не прекалявайте с това кардио , защото си преебах организма много здраво.
Кардиолога ми каза 2 седмици никакви кардио докато се възстановя
Колкото по бавен ти е пулса в покой, толкова по силно и здраво е сърцето и толкова по - дълго ще живееш, айде да не казвам какво да направи с мнението си твоя кардиолог.
30.05.07
11:34
хаха :) Абе проблема не е толкова в пулса , а в това ,че като ми е нисък пулса не се чувствам добре ,замаян съм и ми се спи .
Айде темата пак се обърна с краката нагоре , благодаря на админа ,че не ме е баннал все оше :P
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече