04.06.07
19:58
Кои мускули от тялото на човек най-много му помагат при бой?Аз съм забелязал, че трицепса и рамото ти увеличават много бързината на удара, а на бицепса никво приложениет не му намирам.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 05.05.09 17:13.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
04.06.07
20:03
По принцип всички мускули са важни в тоя случай. За нанасяне на силен удар най-много помага силно рамо и яка предмишница и трицепса също.
Аз обаче изобщо не съм привърженик на боя като средство за разрешаване на проблеми - това си е приматско поведение. И все пак, ако се наложи, човек е добре да е подготвен.
Аз по принцип питам.Защото съм забелязал, че хората които наблягат предимно на упражнения с тежестта на тялото (лицеви, набирания, кофички) са доста по бързи от тези, които се занимават с фитнес.
казано от Dan4o1000 на 04.06.07, 20:17:
Аз по принцип питам.Защото съм забелязал, че хората които наблягат предимно на упражнения с тежестта на тялото (лицеви, набирания, кофички) са доста по бързи от тези, които се занимават с фитнес.
Нормално, мускулната маса пречи на пъргавината.
04.06.07
20:23
Стига сте подхващали тая комплексарска тема..
Мерси за линка(отдолу)
Мнението беше редактирано от Dan4o1000 на 04.06.07 21:08.
04.06.07
21:00
Тази тема сме я обсъждали доста задълбочено ето ти линк:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/13290/
Мнението беше редактирано от morphey на 11.07.07 13:02.
Ами защото тия с фитнеса не тренират правилно, затова. Иначе, вярно е обратното. Не случайно боксьорите тренират и с тежести.
казано от MOHCTAPA на 04.06.07, 20:22:
Зависи каква е тази мускулна маса. Функционалната маса не пречи, а помага.
05.06.07
14:23
Коремът.Трябва да имаш стегнат корем(не задължително релефен),там е най слабото място и ако искаш да се биеш добре трябва да си корав и да държиш на бой.Поне така е при бокса.
Мнението беше редактирано от silver_hawk на 05.06.07 14:26.
пичове, каквото и да си говорите, за бой, на ПЪРВО място е психиката. от там нататък - събори го и ритай, ритай ..... докато ти омръзне ;-)
казано от silver_hawk на 05.06.07, 14:23:
Коремът.Трябва да имаш стегнат корем(не задължително релефен),там е най слабото място и ако искаш да се биеш добре трябва да си корав и да държиш на бой.Поне така е при бокса.
А главата по-силно ли място е ? Лично аз мисля че главата е доста по - ранима
05.06.07
21:47
Едно правилно изпълнено точно кроше в брадичката и единствената разлика в това, дали ще го нанесете на някой 50 килограмов, или на някой 150 килограмов, ще бъде в това колко тежко ще се строполи на земята. Колкото и мускули да натрупаш лицето остава незащитено и стига да не го бият в челото всеки е изключително уязвим в тази част от тялото.
отново хора,които никога не са тренирали някакъв боен спорт,не са били състезатели,дават мнения,които единствено ги излагат и нищо повече. първо почетете малко,разучете как стоят нещата и тогава давайте някакви отзиви и коментари.и дори тогава няма да сте обективни,защото няма да сте тренирали. абе само един състезател,който знае през какво е минал може да ви обясни как стоят нещата.
06.06.07
19:41
казано от napukvacia на 06.06.07, 19:02:
отново хора,които никога не са тренирали някакъв боен спорт,не са били състезатели,дават мнения,които единствено ги излагат и нищо повече. първо почетете малко,разучете как стоят нещата и тогава давайте някакви отзиви и коментари.и дори тогава няма да сте обективни,защото няма да сте тренирали. абе само един състезател,който знае през какво е минал може да ви обясни как стоят нещата.
Напуквация ще ни научи! Той е нашият боен гуру! Поклон пред Него!
да,за пореден път се убеждавам, че много олигофрени ползват форума.
Още един такъв пост и ще ти е последния !!!!
ASTOR
Мнението беше редактирано от ivang на 08.06.07 21:50.
08.06.07
11:25
Като бивш съзтезател бих казал, че нещата не са до 1-2 или 3 неща....
Няма такова нещо като точно определен мускул.
За дисциплината бокс е едно, а за уличен бой е друго...
Най-вече бих казал здрави крака, глава и силно развито рамо...
Но все пак при уличния бой обема си има голяма роля.
Едва ли някой ще ти каже - това и това тренирай и ще стане.
Както някой спомена психиката е едно от най-важните неща.
Ти може да си 2 пъти по-силен от него и бърз, но ако те е страх... нямаш шанс.
16.06.07
20:07
казано от Петко К на 05.06.07, 11:18:
казано от MOHCTAPA на 04.06.07, 20:22:
Зависи каква е тази мускулна маса. Функционалната маса не пречи, а помага.
При тренирането с тежести се засилва връзката мозък-мускул, подобряват се рефлексите- колкото повече си тренирал толко по бърза е тази връзка.
11.07.07
12:29
аз се чудя защо никои не спомена гърба....всички удари ако вкараш силата си от гърба през рамото става мноо страшни...
а помна треньора ни казваше да забележим че нито един боксьор няма плочки на корема..просто ако е релефен през мускулите кинетичната енергия минава по-добре и при удар може да си увредиш повече вътрешните органи..
09.12.07
10:15
Нито един боксиор не бил релефен тва НЕ е вярно определено
10.12.07
06:35
Абсолютно 100 % в тази тема се разпознават хората, които никога не са се били, не са участвали в бой, може и да не са гледали даже а най - много в някоя по - афектираща караница и размяна на един - два шамара, ама им се иска :) :) :) .
Колеги, боят на улицата далеч не е само юмруци. Боксьорските мускули... помагат срещу човек без определена бойна подготовка. Срещу един трениран борец например работата е съвсем друга. Ако влезете във форум за карате и източни изкуства, та мдруга песен ще пеят, ама тва дето един хваща другия и му забива към 42 юмрука в носа се среща само по филмите.
11.12.07
21:36
попринцип най-важно е да се биеш а не да правиш простотия.аз тренирам бокс в славия не съм състезател но ирая на рингът почти секи ден и съм забелязал че рефлексът и техниката и барзината са най-важните.трябва да знаеш какво на направиш.за мусколи да много е важен трицепсът защото при прав удар ръката трябва да се извърти за по силен удар и това помага трицепсът.Един съвет - когато биеш прави ударо извъртай цялото рамо плус леко извъртане на китката демек вътрешната страна на китката трябва до края на удара да я извъртиш до диагонал.това спомага за по бързо ‘пребиране’ на ръката обратно в гард.много е важна здравината на ръката защото при удърът може да си счупиш кокалчетата препоръчвам ти да биеш на твърда боксова круша само с бинтове вързани беш ръкавици по бързи удари,например 1 път в седмицата да ходиш на боксова тренировка и да играеш само на стени или круша .
11.02.08
17:52
казано от Adolf Hitler на 11.12.07, 21:55:
Не се правете на фолософи,за масовия бой има боксове,пръти,винкели,бухалки и секакви “подръчни” средства....Нали съм нацист,казвам ви го от опит!
А за самозащита ходете да учите карате,щом ви се занимава!
Sieg Heil!
дам явно разбираш нещата и много добре че си скинар защото и аз мразя мангалите :) а иначе аз проблемите по принцип не обичам да ги решавам с бой но в повечето случаи се налага щото хората от квартала са олигофрени... и така. Както например един ден слизам аз пред блока и гледам 10 човека идват да ме бият нямаше кво да направя , искарах ножа и казах кой ще е парвият ... и така се спасих ;)
казано от Стоянчо на 04.06.07, 20:22:
Абсолютно , има и други фактори като например в какво състояние са връзките , ставите.
11.02.08
20:00
Има голяма разлика дали растягаш или не и как тренираш мога да ви покажа 90-100 килограмови борци дето са бая пъргави за килата си !!
12.02.08
18:17
като човек, тренирал бокс мога да кажа, че не може без техника, но не може и без брутална сила. ;)
трицепс,рамо,предмишница - задължително трябва да са на преден план.
иначе - пред огледалото с два дъмбела тренинг на ударите,здраво бой по чувал и боксови възгалвнички и така...
21.02.08
11:58
Аз пък ще ви кажа,че може човек да е много добър в бокса, каратето или каквото там тренира и пак ако го хване някой на улицата да го премаже от бой(отделно че ако ще да си с черен колан един удар с бокс в тила и пак ще си за гробищата или в най-добрия случай за интензивното).Определено киокушина помага най-много,джудото също е добро и относително приложимо за уличния бой(един приятел на баща ми,който е световен и европейски шампион по джудо пребил четирима едри възрастни мъже при една такава улична схватка).
26.02.08
20:04
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/13290/ И по горе ви показаха линка и тук ви го показвам има такава тема.
П.С за Астор корема можеш да го тренираш,главата не.На брадата,слепоочията и орбиталните кости няма мусколи от челото нагоре(включително) главата е мн по здрава от корема. :)
П.С 2 От мненията на някой от ,,Боксиорите” си личи колко сериозно са се занимавали.
П.С 3 (много тъпо си формулирах мненияте ама карай ) Мусколите играят много много малка роля в силата на удара(основно помагат заради тежеста си).Важното е да са издръжливи за да нанасяш повече удари.Ако размера им имаше значение Рони Колман щеше да бие и в бокс и в ММА навсякаде не само на Мр.Олимпия и обратното боиците щяха да показват тела на състезания по ББ. Просто защо се опитвате да смесвате двете неща не ми е ясно има си фитнес зали има си и зали за БС и БИ.
Ако си мислите че сте станали мн.добри в боя след фитнеса излезте отидете при някой (желателно мъж до 40години) праснете му един и си избиите комплексите или идете в някоя боксова зала и се качете а ринга срещу съзтезател на съответния отбор,ако ще и в до 48кг да е пак ще ви покаже ясно разликите между спортовете.
Тва за боксиорите и релефа просто няма нужда от коментар.
ПОСЛЕДНО http://www.bb-team.org/forums/viewthread/13290/.
Мнението беше редактирано от ghettoking на 26.02.08 20:17.
казано от ghettoking на 26.02.08, 20:04:
Мусколите играят много много малка роля в силата на удара(основно помагат заради тежеста си).
Размера на мускулите може би няма голяма рола. Но силата им има.
Най-здравия от приятелите ми никога не се е бил, без майтап (е изключвам годините като пишлеме...тогава всички се боричкат). Момчето е наистина здравеняк, но поради това никога не му се е налагало да се бие. Единствено шамари е бил... и до там, защото липсва съпротива. Е верно, че всеки си намира майстора, но пък зависи от размерите ти кога и дали изобщо ще си го намериш :) Така, че фитнеса определено е предимство :D
Мнението беше редактирано от ozo на 26.02.08 20:31.
26.02.08
21:55
Ако попаднете на злонамерени хора мускулите, уменията ви и външният ви вид малко ще помогнат. При определени обстоятелства правила и справедливост не съществуват, така че нужна е голяма доза късмет. Това разбира се не важи за лапешки работи в училище или в махалата.
Мнението беше редактирано от DooM_MasteR на 26.02.08 21:56.
Силата е равна на масата по ускорението нали. Оттам остава само да можеж и да удряш като хората..
Удряй първи в брадичката или носа,така че ако го нацелиш в брадичката да изгуби равновесие,през което време да го повалиш или ако го нацелиш в носа,така че да се счупи и да му се насълзят очите през което време пак да го повалиш,нататъка трябва просто да не спираш да риташ ;)
06.04.08
14:36
Ех..тази тема не остарява...мине-не мине 1 седмица и се заговори за бой..стига бе пичове,тва говори за комплекси
П.П. съгласен съм с ТаСко
Накратко ако ви се наложои да се справяте в такива ситуации - ако имате превъзходство в масата и силата гледайте да притиснете противника, да скъсите бързо дистанцията и да го сграбчите така че да използвате пълноценно масата и силата си - удари с лакти, глава и блъскане на противника в стена и други твърди предмети е основното, ако сте по леки и подвижни най - добрата тактика е да се удря противника в слабите точки - колена, слабини, нос, гърло (това е опасно) и др.
А най - добре е да не се забърквате в такива ситуации, почти винаги можеш да се измъкнеш с приказки в дори вече нажежена обстановка, а дори още по добре е да внимаваш да не се вкарваш в такава.
Значи аз за здрав удар правя следното:
Във вкъщи имам едни дъмбелечета по 4 кг. Когато реша да тренирам за удрар ги хващам и почвам да се боксирам с тях. Ефект определено има и мога да ви кажа, че за един силен удар се иска здрава ръка от предмишницата до рамото. Един приятел дето тренира бокс ми е казвал, че ако всяка сутрин удрям по една тупаница в гардероба (не с всичка сила) ще си развия хубаво кокалчетата на ръката. А едни здрави кокалести юмруци определено са голям плюс в боя. Избягвам да се бия, но има хора, които просто си го просят и както каза Астор се дръвчат на по безащитни.
Искам да попитам предимство ли е ръстът ако се биеш.
Мнението беше редактирано от avirex на 07.04.08 10:44.
07.04.08
11:10
казано от Alkorin на 06.04.08, 22:49:
А най - добре е да не се забърквате в такива ситуации, почти винаги можеш да се измъкнеш с приказки в дори вече нажежена обстановка, а дори още по добре е да внимаваш да не се вкарваш в такава.
Това ми се случи наскоро. Седяхме си в кафето с един приятел и няколко приятелки и някъв започна да хвърля празни кутий от цигари по нас и аз му казах да се спре, нали не искаме разправии все пак, а той тоя това чакаше... в крайна сметка се спря, но след като излязохме от кафето ни викна отдалече, личеше си че си търси проблеми и аз отидох да го видя какъв му е проблема и ония започна да ми се дърви и да ми се прави на голяма работа. Аз и приятеля ми бяхме готови да го смажем, но в крайна сметка с малко разправий се разбрахме, казах му че не искаме проблеми и т.н., пък и все пак с момичета бяхме... Знам, че постъпих по умния начин, но сега се замислям дали наистина трябва да се търпят такива нещастници. Щяхме да го смачкаме, колкото и луд да беше тоя, все пак приятеля ми тренираше кик-бокс известно време, а аз 4 години като малък тренирах карате :)
Та остава въпроса за разума и егото!?! Кое е по-добре, да си насинен, но с голямо его, или жив и здрав, смятащ те за нерешителен и мекошав...
Има хора дето ако се измъкнеш с думи ще ти кажат:”Ти си зле не може да се биеш, женчо”.
No_WaY в случая аз бих му хвърлил един бой на оня, като имам предвид да не се забърквате в ситуации имам предвид да не си търсите боя, а не да търпите разни дришльовци да се гаврят с вас. Та по доброто е да не позволяваш на никой да се подиграва с теб, но не и нарочно да се перчиш да си търсиш боя.
Преди време бях чела за едно момиче оето имало не помня какъв колан по бойни изкуства-републиканска шампионка и т.н. бяха я нападнали и ...застреляли. Това беше преди години, но сега се сещам, за да ви кажа-НЕ РАЗЧИТАЙТЕ НА МУСКУЛИ И КГ. Сега времената са други и понятие като честен уличен бой-няма. Е, това разбира се си е чисто женско мнение ;-)
Слаб и висок съм, но въпреки това удрям здраво (особено с крака). Няма нищо по хубаво от един изненадващ кик в главата на противника. После (понеже дълго време тренирах муай-тай) следва клинч - колена и лакти както ми падне. Често тези удари водят до нокаут ;)
Трябва ти здрав гръб, рамо, трижепс и крак, за да вкараш силен прав удар ...трябва да се вкара тежеста на тялото, а не толкова да се изпозлват мускулите.
Мнението беше редактирано от piNky на 07.04.08 15:29.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече