Бой

Темата е заключена.
Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

07.04.08
18:28

Добре може ли да ритате в топките...С такива подли ритници може да страдате много повече. Това е все едно някой дето ти се е заяждал да ти извади нож примерно. Ако се сбиете няма да го биете повече, ако е извадил нож ? Не мисля.

07.04.08
18:40

Не можах да прочета цялата тема, но ето какво ще кажа (сори ако се повтарям):

1.Най-важна е психиката, това дали си подготвен за боя, това дали можеш да реагираш достатъчно бързо на противника и т.н.
2.Вкарва се цялото тяло в удара. Не трябва да стоиш като дърво и да вкарваш само рамо и трицепс. Вкарай цялото тяло (или поне от кръста нагоре) и ударът става доста силен.

А ако положението е прекалено сложно, ето универсалната техника:

1.Изплюване в очите (да имаш време за удар)
2.Удар с пръстите във врата
3.Ритник в топките и остава на място.

Вариации колкото щеш, единственото ,което се изисква е психическа сила. НО КОГА НАЙ-СЕТНЕ ЩЕ ЗАБРАВИТЕ ТЕЗИ ПРИМИТИВНИ МЕТОДИ ЗА САМОРАЗПРАВА!!!???

07.04.08
22:03

Аз си имам една много хитра тактика ако става въпрос само за един отворко... Правя се че не искам проблем подавам му ръка и когато тои я хване стискам го така силно че и да иска-и да не иска си пада на земята и от там нататака можеш да го изриташ и кво ли още не.

П.С. Не се препоръчва за хора с слаб захват!!! :)

08.04.08
21:55

Ае стига с тоя бой бе, хора :D като ще се правите на страшни - вземете по една Берета и като я покажеш и хората изведнъж им излиза спешна работа. Така хем не се хабиш да се разправяш с някви недорасляци, хем не си малтретираш ръцете с бой, което после ще ти пречи да тренираш :) такава е моята философия.

head_hunter

09.04.08
06:27

казано от ®ion на 08.04.08, 21:55:

Ае стига с тоя бой бе, хора :D като ще се правите на страшни - вземете по една Берета и като я покажеш и хората изведнъж им излиза спешна работа. Така хем не се хабиш да се разправяш с някви недорасляци, хем не си малтретираш ръцете с бой, което после ще ти пречи да тренираш :) такава е моята философия.

Това с Беретата е опасно - като човек имащ разрешително за оръжие и съответно оръжие от 9 години мога да ти кажа само едно извадиш ли го трябва да стреляш, а стреляш ли винаги има последици! Винаги съм бил против употребата на оръжие и просто не виждам смисъл заради един или два шамара да се стига до стрелба.
До боя стигнахвме - ами “бой кантар няма” виждал съм 70-80 кг. момченца да пребиват “горили” от по 100-120 кг.

09.04.08
20:48

казано от head_hunter на 09.04.08, 06:27:

казано от ®ion на 08.04.08, 21:55:

Това с Беретата е опасно - като човек имащ разрешително за оръжие и съответно оръжие от 9 години мога да ти кажа само едно извадиш ли го трябва да стреляш, а стреляш ли винаги има последици! Винаги съм бил против употребата на оръжие и просто не виждам смисъл заради един или два шамара да се стига до стрелба.
До боя стигнахвме - ами “бой кантар няма” виждал съм 70-80 кг. момченца да пребиват “горили” от по 100-120 кг.

Аз държа един халосен в цевта и е достатъчен един “предупредителен”, за да разубедиш мнозинството от хора, че разнасяш макети със себе си. Иначе аз съм на обратното мнение - не е нужно да се стига дори до 1-2 шамара, като може да се прекрати ощ преди това :) върпос на гледна точка. За “кантара” е така, защото просто в една неочаквана ситуация темпераментът и психиката на човек играят главна роля в това, как ще се развият нещата. Изненадата е най-голямото преимущество :)

09.04.08
21:56

Абе има и такива случаи, но зависи от какво се състоят тия 100 - 120кг, не можеш току така да пребиеш някой трениращ редовно мъртва тяга и клякания - такива хора имат устойчивост на дъб и два - три удара няма да помогнат много.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 09.04.08 21:56.

head_hunter

10.04.08
07:23

казано от Alkorin на 09.04.08, 21:56:

Абе има и такива случаи, но зависи от какво се състоят тия 100 - 120кг, не можеш току така да пребиеш някой трениращ редовно мъртва тяга и клякания - такива хора имат устойчивост на дъб и два - три удара няма да помогнат много.

Единствено имах в предвид, че “кубатурата няма значение” - може да си много здрав да правиш тяга, клекове и каквото искаш, но ако не божеш да се биеш и да носиш на бой какъв е смисъла - просто такъв човек се превръща в по-голяма боксова круша и единствената разлика е, че е по-удобен за бой - просто има къде да го удариш и не е бърз и подвижен. Да по-грамадния разполага с предимството на по-голямата сила, но ако си по-опитен и подвижен лесно се елиминира. Другия недостатък на по-едричките момчета /над 100 кг./е, че умората при тях настъпва значително по-бързо.

До автора на темата - вчера имах малко спречкване и се наложи да се влезе в пряк сблъсък та при тази ситуация се сетих къде влиза бицепса - придърпваш го рязко към себе си и удряш с глава или в носа или във веждата /при достатъчно силен удар се появява аркада/.

п.п. Най-важното е да не се стига до бой - независимо дали биеш или те бият травми винаги има - след вчерашния инцидент съм със спукани костици на дясната ръка. Така че умната ако може да се избегне такава ситуация избегнете я независимо кой какво ще каже след това. И последно боя не е средство за разрешаване на проблем.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 10.04.08 07:27.

10.04.08
11:32

казано от head_hunter на 10.04.08, 07:23:

Единствено имах в предвид, че “кубатурата няма значение” - може да си много здрав да правиш тяга, клекове и каквото искаш, но ако не божеш да се биеш и да носиш на бой какъв е смисъла - просто такъв човек се превръща в по-голяма боксова круша и единствената разлика е, че е по-удобен за бой - просто има къде да го удариш и не е бърз и подвижен. Да по-грамадния разполага с предимството на по-голямата сила, но ако си по-опитен и подвижен лесно се елиминира. Другия недостатък на по-едричките момчета /над 100 кг./е, че умората при тях настъпва значително по-бързо.

“Кубатурата” има огромно значение - ако той е по - силен и по - голям от теб нямаш особени шансове в пряк сблъсък освен ако не използваш някакви помощни средства. Първо колко мислиш че можеш да си по бърз от него? 2х?, 3х? хайде сега не може да имаш толкова бързи рефлекси освен ако не си професионален боксьор или нещо подобно т.е. да си тренирал с години за максимална взривност и бързина на реакциите, в обикновенна ситуация можеш да си само малко по бърз от него т.е. най - много да се изплъзнеш при първия удар и то ако наистива той е бавен, защото това че някой е голям не значи че е бавен това не зависи от големината а от нервната система ако той е с развита централна нервна система а ти не ще бъде по - бърз от теб независимо че си по - лек. Има нещо такова за умората но пак това зависи много повече от развитието на дихателната и сърдечносъдовата система отколкото от големината. Имам чуството че описваш бой с някакъв наднормен дебелак :), а не с атлет с тегло от по над 100кг.

head_hunter

10.04.08
13:37

Тренирал съм кикбокс в продължение на 6-7 години като последните 4 /до 2002 г./ съм се явявал на всички състезания /нямам особенни успехи/ само до европейско не съм стигал. Казвам това за 100 + кг. момчетата защото имам преки наблюдения спец. за кикбокса просто след едно известно време въздух не могат да си вземат. На тренировъчен спаринг съм се качвал на ринга и с по тежки от мен - нещата са на кантар /може да биеш може и да паднеш/ - това е при тренирани момчета. Сега не означава, че щом вдига 150 от лежанка непременно може да се бие като профи. Това е от моя гледна точка може би е изкривена, но според мен е така. Рядко при уличен бой ме е интересувало колко е здрав или колко тежи. Били са ме и съм бил, но всичко е относително.

Най-важното е да се избегнат подобни случки.

05.06.08
04:43

Aбе не си ли е да се направиш, че ще му удариш 1 тупаница и той докато си пази главата да му теглиш 1 шут в топките не си е бой :D
Аз съм такъв, че винаги гледам при случай да удрям в слабите места така поне знам, че и 200кг да е пак ще го заболи :) Не че ми се е налагало много, но е хубао да знаеш какво правиш :) Последния ми “бой” всъщност беше скоро, опердаших 1 наркоманче което искаше да ме джоби с приятелчето си и като ми удари 1 шамарче да ме сплаши вече лежеше нокаут на земята :) Абе общо взето не удряите със сила а със злоба :)

05.06.08
08:07

За мен са най-важни техниката и бързината... имаш ли тези две качества вече можеш да развиваш мускулите които ти дават повече мощ. Ако ще да си 120 кила само мускули... като нямаш нужните познания и достатъчно психика и още много други неща някакво боксиорче 60 кила може да те направи мармалат.
Според мен в един бой побеждава този който има повече от тези качества: сила,бързина,гъвкавост,ловкост,техника и най-вече психика. Мисля че тези неща се допълват взаимно и понякога дори и да ги имаш всичките не можеш да се биеш защото не ти идва отвътре.
Не обичам да решавам проблемите си с бой, но понякога ми се е налагало. Не са ме били до сега и се надявам да не го правят за в бъдеще но мога да кажа че когато си ПО-ЗДРАВ физически вървиш по спокойно по улиците.
Това е моето мнение по въпроса.

05.06.08
10:42

казано от head_hunter на 10.04.08, 13:37:

Това е от моя гледна точка може би е изкривена, но според мен е така.

Не е изкривена. На Петко К, ДЗВЕР и твоите постове единствено носят смисъл. Да даваш принципи за ситуации, които винаги са уникални и не се повтарят е безсмислено. Иначе тежки щанги и яко бой му е майката. Най-добре боя да е на някой тепих/ринг, че иначе няма да има  възможност да е много.

07.06.08
19:16

Според мен мъртвата тяга и кляканията помагат страшно много,защото като съдя по себе си усещам огромен прилив на сила по цялото тяло,най-вече краката и гърба. Чувствам се много по-здрав,устойчив,силен. Но може би за боя най-голямо значение има психиката

05.05.09
16:50

според мен най-важното нещо е психическата бариера...след това добре развити мусколи на краката,корема,гърба и ръцете като цяло.....добре развит гръден кош( дробове,без въздух за къде сме  :-)  ) и нека не забравяме че боя е като шаха трябва да си спокоен и да мислиш  ;-)

05.05.09
17:01

казано от Freak_O на 05.05.09, 16:50:

според мен най-важното нещо е психическата бариера...след това добре развити мусколи на краката,корема,гърба и ръцете като цяло.....добре развит гръден кош( дробове,без въздух за къде сме  :-)  ) и нека не забравяме че боя е като шаха трябва да си спокоен и да мислиш  ;-)

Да беше погледнал преди това че темата е на 1год. знам ли ?...

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1