Здр. и мен, аз от скоро съм в бодибилдинга но още преди да вляза доста се поитересувах как точно стоят нещата с хормоните, тренировките, хрененето как действат защо така и т.н. Като става въпрос за хормоните нещата са навързани, та тестостерона се произвежда от Лайдиговите клетки които се намират в тестеситети, и само 10% от пройзведения тестостерон влиза в действие. Та става въпрос как се пройзвежда той, еми мн лесно когато си възбуден той се пройзвежда образно казоно когато за задоволяваш или някой др. те задоволява става така. Аз практикувам 1 час на ден, не броя тея когато видя някое готино момиче и т.н. но гледам когато имам малко свободно време да го оползотворя. Да не говорим за химията, което всеки знае колко е вредна а трибестана е почти същата работа, аз лично предпочитам да си......... пред това да пия такива неща, правя 30 мин преди лягане джелк ако някой не знам какво е това да го пусне в гооглето не е сдреши и 30 мин сутри тогава е най-готино.А и бях чул от някакви тъпи култорисчета че даже толкова са се вманиячили че даже не се и празнели, еми явно на тях освен за пикане за др. не им трябва оная работа незнам за вас но на мен ми трябва, а и да поясня нещо още сперматозоидите ти се прозвеждат независимо дали ги “изкарваш” или не но за възбудата и тестостерона по важно времето а не празненето. Айди чао и от мен че нещо започнах да говоея мн глупости. :)
Чакай малко.. не те разбрах. Предлагаш, за да увеличим по естествен начин нивата на тестостерона и хормона на растежа да мастурбираме по 60 минути дневно и да правим “джелк” 30 мин след лягане и 30 сутрин? Правилно ли съм разбрал? :)
30.04.08
15:21
Здр. и мен, аз от скоро съм в бодибилдинга но още преди да вляза доста се поитересувах как точно стоят нещата с хормоните, тренировките, хрененето как действат защо така и т.н. Като става въпрос за хормоните нещата са навързани, та тестостерона се произвежда от Лайдиговите клетки които се намират в тестеситети, и само 10% от пройзведения тестостерон влиза в действие. Та става въпрос как се пройзвежда той, еми мн лесно когато си възбуден той се пройзвежда образно казоно когато за задоволяваш или някой др. те задоволява става така. Аз практикувам 1 час на ден, не броя тея когато видя някое готино момиче и т.н. но гледам когато имам малко свободно време да го оползотворя. Да не говорим за химията, което всеки знае колко е вредна а трибестана е почти същата работа, аз лично предпочитам да си......... пред това да пия такива неща, правя 30 мин преди лягане джелк ако някой не знам какво е това да го пусне в гооглето не е сдреши и 30 мин сутри тогава е най-готино.А и бях чул от някакви тъпи култорисчета че даже толкова са се вманиячили че даже не се и празнели, еми явно на тях освен за пикане за др. не им трябва оная работа незнам за вас но на мен ми трябва, а и да поясня нещо още сперматозоидите ти се прозвеждат независимо дали ги “изкарваш” или не но за възбудата и тестостерона по важно времето а не празненето. Айди чао и от мен че нещо започнах да говоея мн глупости. :)
Това директно го слагам в бисерите!
30.04.08
16:02
Фолиева киселина.
Тоз с мастурбацията разби науката на парчета.Значи ако през деня ям 3пъти тренирам 2 разово и правя секс постоянно за 3 месеца ще ми викат РАМБО ;] Има разни билки , за фолиевата киселина не съм сигурен , но тя поне няма да ти навреди :} Според мен трибулуса е малко опасен , по-добър вариант е Бирена Мая , Фолиева Киселина , и витамин В12 вече го има и орален от някаква американска фирма , според мен няма да е същия ефект
30.04.08
19:23
Стимулацията чрез тренировки е следната: Колкото по-тежки серии и високи тежести с малко повторения използваш, толкова повече тестостерон ще произведеш по време на тренировка. С увеличението на повторенията, намалянето на тежестите и почивките между сериите се увеличава и нивото на РХ, но пък това на тестостерона няма да е по-голямо.Колкото повече продължава една тренировка толкова повече тестостерон и РХ ще произвеждаш, но идва един момент(около 1.15мин продължителност) когато равновесието анаболни хормони/катаболни хормони започва да минава в полза на катаболните, тоест тренировка над 1-1.15мин. е напълно безмислена.
Стимулирането чрез хранене на РХ-този хормон се отделя само по време на съня(и то за кратко време в началото на съня) и по време на тренировка.Най-важното условие за по-голямо производство на РХ, може да се постигне като се приемат високо белтъчни храни около тези два пикови момента, заради аминокиселините които ще получи тялото за стимулирането и производството на РХ(той е съставен от 191 аминокиселини), но много по-добър вариант ще е точно преди сън да се приеме добавка от Аргинин, Орнитин, Лизин и Глутамин, аминокиселините които, съчетани по точно определен начин, са отговорни за синтеза на растежния хормон.Храненето преди сън било то с белтъчна,въглехидратна или мазна, притъпява отделянето на РХ.
Стимулирането на тестосерона чрез храненето колкото и да не ви се вярва може да стане чрез леко увеличение на холестерола(градивна молекула на повечето анаболни хормони). Ако искате много тестостерон няма да минете без увеличение на холестерола, защото той може и да се произвежда от тялото в достатъчни количества, но достатъчни за обикновенният човек, на който нивата на хормоните са много по различни от тези на билдера, нямали достатъчно холестерол, няма ида се образуват нови хормони, както ако нямате тухли няма да построите къща.Естествено не ви съветвам да го увеличавате много, лекото покачване е напълно достатъчно. За билката бабини зъби(трибестан) няма какво да каже, най-великите културисти,лекари и медици я въсхфаляват и то точно българската, толкова изледвания и опити са направени, помогнала е на толкова хора да си възвърнат собственото производтсво на тестостерон след стероидни цикли, че надали някой от нас би и отнел славата. Факт е само едно-BG-Трибулуса е най-добрата билка за стимулиране естественото производство на тестостерон в цял свят!
01.05.08
01:36
Ако искате много тестостерон няма да минете без увеличение на холестерола, защото той може и да се произвежда от тялото в достатъчни количества, но достатъчни за обикновенният човек, на който нивата на хормоните са много по различни от тези на билдера, нямали достатъчно холестерол, няма ида се образуват нови хормони, както ако нямате тухли няма да построите къща.Естествено не ви съветвам да го увеличавате много, лекото покачване е напълно достатъчно.
Абе човек.Нивата на тестостерона при билдърите е значително по-нисък от този на някой дебелак,който седи,яде чипс и гледа телевизия цял ден.Факт!Нивата на тестостерона се покачват много по време на тренировка,НО след нея падат до нивото на петокласничка.
Извод: С тежки,интензивни и т.н. тренировки,както ти спомена ще вдигнем моментното ниво на хормона.Но в по-общ и дългосрочен план тези нива ще намаляват у нас.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 01.05.08 01:38.
01.05.08
07:09
Ако искате много тестостерон няма да минете без увеличение на холестерола, защото той може и да се произвежда от тялото в достатъчни количества, но достатъчни за обикновенният човек, на който нивата на хормоните са много по различни от тези на билдера, нямали достатъчно холестерол, няма ида се образуват нови хормони, както ако нямате тухли няма да построите къща.Естествено не ви съветвам да го увеличавате много, лекото покачване е напълно достатъчно.
Абе човек.Нивата на тестостерона при билдърите е значително по-нисък от този на някой дебелак,който седи,яде чипс и гледа телевизия цял ден.Факт!Нивата на тестостерона се покачват много по време на тренировка,НО след нея падат до нивото на петокласничка.
Извод: С тежки,интензивни и т.н. тренировки,както ти спомена ще вдигнем моментното ниво на хормона.Но в по-общ и дългосрочен план тези нива ще намаляват у нас.
Хайде ако обичате господин професоре сложете някакво доказателство за това. Явно си разбрал под наименованието “билдер” човек който е на стероиди, но не съм имал това в предвид.
А имененно господин професоре ниските нива на тестостерон в тялото е един от най-големите фактори за затлъстяване, от което следва, че хората с наднормено тегло имат много ниски нива на тестостерона.
Глупости. Тренирам от 15 години, и да ти кажа, не се оплаквам от липса на тестостерон ;)
А това, че при културистите нивата на тестостерона били ниски е директно за бисерите. Напротив, нивото при професионалните културисти е в пъти по-голямо от това на обикновенния човек, иначе нямаше да могат да направят и подържат такава мускулна маса. Разбира се, тези нива са изкуствено завишени, но това не променя фактите.
П.П.
http://www.t-nation.com/article/bodybuilding/5_ways_to_boost_testosterone&cr;=
Мнението беше редактирано от Петко К на 01.05.08 10:57.
07.03.09
19:22
Петко К - прочети правилата!
Мнението беше редактирано от Петко К на 07.03.09 20:55.
Маай си, ама не прекалявай за да не претренираш. :lol:
Претриеш може би. :cheese: