Стрии, стрии, стрии...

03.08.07
15:58

За пореден път се събуждам, поглеждам се в огледалото и намирам нови прорезчета по гърба. Да са ми честити :)
До сега го приемах много лошо, но започнах да живея с това и си давам сметка “Защо по дяволите някакви си козметични нежелани дефекти ще ме спъват по пътя ми?”
Писано е за тия стрии много, ясно е че нищо лазери, мазила, мехлеми НЕ ПОМАГАТ. Остава да продължаваме да блъскаме силно братя мои и да се подкрепяме.
Днес се замислих, стрии, стрии, хубаво...НО! Добре де, един Колман, Кътлър, Шварценегер или ако щете Уийлър, защо аджаба няма стрии? Мажат ли се с нещо да не ги забелязваме, пластична хирургия ли им е помогнала?...Въпроси без отговори.
Остава неприятния момент, в който си свалям тениската на плажа и се втренчват в мен. Но защо? Заради хубавото ми тяло или заради стриите ми? Как ли ме възприемат хората? Аз лично като видя момиче симпатично и красиво момиче на плажа не и отдавам внимание на стриите и целолита, дори не ми прави впечатление. Можеби заради самият мен, че и аз искам да не ми ги забелязват...
Общо взето темата е безцелна и може да я намерите за безмислена, но съм сигурен че ще ме разберете, че имах нужда да изкажа мнението си за този дефект.
Благодаря!

03.08.07
16:13

Здрасти, ми , аз искам да те подкрепя ,така да се каже, да тикажа ,че не си единствен ,винаги се включвам,като видя такава тема,защотоо аз самият имам проблем със стриите - от доста одавна съм успял да ги овладея,но тези ,които ги получих,честно казано са ми достатъчни...както вика един приятел: “те са ти като рани,бе”:)-толкова са ми широки..но се скриват вече де...относно Колман и другите, не мисля,че хептен нямат, според мен имат и те одста,но просто са се заличилис течение на времеето и не си личат така на клипчета ,снимки и т.н. ,а и при този обем и релеф,изпукнали мускулни влакна, съмнява ме да си проличи, знам ли...а  може би хората,преди да се захванат,сериозно са предприели мерки и са били наясно какво им предстои...какви са последствията. Мен лично стриите вече престават да ме притесняват, важното е да постигна моя си идеал, да си се харесвам ..не трябва на човек да му пука за мнението на околните, когато се чувстава добре в тялото си..дори и не трябва да тренира,ако го прави само заради другите въпреки че не му е приятно...така че.. ;)УСПЕХ!!

03.08.07
23:13

На една моя приятелка като и кажа “защо мъжете нямат целулит - защото е грозно” и ти ми тоговаря “защо жените нямат стрии - защото е грозно”
Аз за радост няма стрии.Вероятно кожата ми е по-еластична.Почти всичките ми приятели които тренират имат.Мажат се с какво ли не,но не става нищо.Единственното нещо е да не им се обръща внимание.Като са се появили ще си ги има... гадно,но факт ....
А Рони,Кътлър и тн имат толкова пари,че ако поискат нова кожа ще им сложат ....

04.08.07
09:40

казано от BB_SenTineL на 03.08.07, 23:13:

На една моя приятелка като и кажа “защо мъжете нямат целулит - защото е грозно” и ти ми тоговаря “защо жените нямат стрии - защото е грозно”

Жените получават стрии даже по - лесно от мъжете ;)
Аз нямам стрии и никога не съм имал, освен няколко съвсем леки от вътрешната страна на бицепса, които не се виждат, ако не се вгледаш внимателно от близо.

04.08.07
11:27

казано от Петко К на 04.08.07, 09:40:

Жените получават стрии даже по - лесно от мъжете ;)

Вярно е за жалост, и стрии имаме и целулит си имаме! :roll: Няма жена без стрии!
Важното е да не ти пука за тях, така или иначе няма оправия, доколкото знам. Само с операция е възможно да се възстанови кожата.

04.08.07
12:10

казано от Sonse на 03.08.07, 15:58:

За пореден път се събуждам, поглеждам се в огледалото и намирам нови прорезчета по гърба. Да са ми честити :)
До сега го приемах много лошо, но започнах да живея с това и си давам сметка “Защо по дяволите някакви си козметични нежелани дефекти ще ме спъват по пътя ми?”
Писано е за тия стрии много, ясно е че нищо лазери, мазила, мехлеми НЕ ПОМАГАТ. Остава да продължаваме да блъскаме силно братя мои и да се подкрепяме.
Днес се замислих, стрии, стрии, хубаво...НО! Добре де, един Колман, Кътлър, Шварценегер или ако щете Уийлър, защо аджаба няма стрии? Мажат ли се с нещо да не ги забелязваме, пластична хирургия ли им е помогнала?...Въпроси без отговори.
Остава неприятния момент, в който си свалям тениската на плажа и се втренчват в мен. Но защо? Заради хубавото ми тяло или заради стриите ми? Как ли ме възприемат хората? Аз лично като видя момиче симпатично и красиво момиче на плажа не и отдавам внимание на стриите и целолита, дори не ми прави впечатление. Можеби заради самият мен, че и аз искам да не ми ги забелязват...
Общо взето темата е безцелна и може да я намерите за безмислена, но съм сигурен че ще ме разберете, че имах нужда да изкажа мнението си за този дефект.
Благодаря!

За големите културисти да кажа, че съм виждал Митко Димитров и той имаше по рамото стриики, които от далече няма как да видиш или по снимките

А и се сетих нещо друго, стриите не се ли появяват постепенно- от малка и се разраства за месеци не за 1 вечер ??

Мнението беше редактирано от BOR на 04.08.07 12:11.

Don Corleone

04.08.07
14:56

Аз пък какво да кажа ?  :(
Имам 12 стрии на корема и то хич не малки. В началото като се появиха при рязкото ми напълняване бяха червени , след това постепенно избледняха. Сега съм 35 кг по слаб , но въпреки  всичко те си седят. Кофти е - като идеш на  плаж и като си  свалиш тениската , имаш чувството , че всеки точно там гледа, но  какво да се прави. Утешава  ме единствено факта , че в близко бъдеще ще потърся помощ от пластичен хирург.
Е, малко ми олекна като се изказах и аз :)

04.08.07
15:29

казано от Don Corleone на 04.08.07, 14:56:

Е, малко ми олекна като се изказах и аз :)

Това и беше идеята ми за направата на темата!
Далеч бях от поредна безмислена тема, в която да питам за кремове и медикаменти за премахването им.
Един приятел ми казваше, че е БИЗОНОЗАВЪРСКО да имаш стрии, значи разтеж и ставаш голям :)
Абе кво му мислиме толкова, и мъже и жени. Дайте да изпиeме по една бира и да не ни пука :)
Поздрави!

04.08.07
15:42

Стрии - белезите на воина !

04.08.07
16:04

много е зле,но...няма оправия,аз си ги получих след рязко отслабване...сега съм по слаба но уви със стрии

04.08.07
16:34

казано от althea на 04.08.07, 16:04:

много е зле,но...няма оправия,аз си ги получих след рязко отслабване...сега съм по слаба но уви със стрии

Много ми пука със стри или без.
Дай да си те гушна :) :red:

Мнението беше редактирано от Sonse на 04.08.07 16:35.

04.08.07
17:22

Аз също имам. Хубавото е, че повечето са при мишниците при космите и не се виждат. Странно място, ама на трицепса...
Иначе имам 1-2 малки по бицепса и при корема, но не е болка за умиране. Голям прас.

04.08.07
17:35

казано от topDevil на 04.08.07, 17:22:

Аз също имам. Хубавото е, че повечето са при мишниците при космите и не се виждат. Странно място, ама на трицепса...
Иначе имам 1-2 малки по бицепса и при корема, но не е болка за умиране. Голям прас.

:ahhh:  :bug:  :grrr: :ahhh:  :bug:  :grrr: :ahhh:  :bug:  :grrr:

04.08.07
18:36

Е отстрани при трицепса бе. Те ако бяха точно под мишниците щях да ходя с косми :D

B_

05.08.07
10:42

ем и аз да се похваля .. то похвала ли е да се оплача ли, аз имам по гърба, по гъза, по бедрата и зад коленете, но вече съм си свикнал и не ми правят вечатление :), а и ми стоят екзотично , все едно са ме драли тигри  :-P ( в повечето случай казват че са били тигрици, но тва е друга тема) .. тва е от мен

Мнението беше редактирано от B_Ball_P2 на 05.08.07 10:45.

05.08.07
11:14

Виждате ли, че освен страшно може и да е забавно.
Я погледнете малко с надсмешка и бъдете тигри или зебри :)

Мнението беше редактирано от Sonse на 05.08.07 11:15.

Don Corleone

05.08.07
11:27

Ми то да ти кажа си прав ,  в тая тема почнахме да се  оплакваме като пенсионери за пенсии преди Коледа ;)
Лошо няма :)

05.08.07
11:57

И аз се посцепих но само по-ръцете защото са ми водеща мускулна група, и то бая се посцепих, но общо взето ми е през фанелата :P !

qk_bik

05.08.07
12:17

незнам за вас,но аз имам толкова стрии колкото половината форум накуп,имам една широка близо 3 см и дълга 38 см. и още няколко по къси но пак над 25 см,имам по гърдите,по гърба,по бицепсите,по трицепсите,по предмишниците,на свивката между бицепса и предмишницата,малко по корема,по краката,по рамената.сега повечето са се заличили не са пресни,но от близо си личат,защото са много на квадратен сантиметър,но да ви кажа толкова слабо ме интересува,че не обръщам внимание за какво ме гледат дали заради стриите или заради друго.Аз не съм искал да се появяват,мазал съм се в началото,но беше безмисленно,след като се появиха пак се мажех и нямаше ефект.Моите стрии се появяваха от нищото и когато се уголемява сърби страшно много,все едно аз си ги правя като се чеша.Стриите са символ на растежа,имате ли ги значи кожата ви не може да побира толкова бързо растящия обем(не мускул защото може и да е тлъстинки),това може да се случи поради няколко причини,които ние несъзнателно правим,те са свързани със кожата ни,главното е,че не й осигуряваме достатъчно витамини,за да може да придобие по добра растегливост,другото,което не зависи от нас е самата способност на кожата да се растяга при такива обеми,ние трябва да се стремим тази й способност да се увеличи с помоща на разни кремове и такава козметика.И още нещо,след като всички имат стрии и мъже и жени,защо толкова им обръщат внимание,жените като кажат грозно било,ми и на мен не ми е приятно да ме гледат като зебра,или като човек подлаган на мъчения със ъглошлайфка,но няма начин,и защо първо хората не погледнат себе си и тогава да съдят другите?На мен лично не ми прави впечатление,свикнал съм и до някаде си ми харесват,белезите на успеха бих казал :)

05.08.07
12:22

Забравих и аз да спомена на свивката между бицепса и предмишницата и на 2-те ръце, отзад на свивката на кракът, и на задното бедро :) !!

05.08.07
15:57

qk_bik, чел съм доста за теб във форума- темата ти  и знам какво си постигнал и така нататък, моите стрии също са широкидоста ,но не са толкова дълги,най-мнго 10-15 см. Ти,с тези 35 см-баси:)брутално...,но от последните снимки ,които си постнвал- не ти личат вече толкова,на снимката почти нищо не се вижда,в сравнение с парвите ти снимки,които си качвал:..айде,всичко хубаво на всички!:)

qk_bik

05.08.07
18:47

да на снимките може да забележите разликите,въпреки,че не този период от първите снимки имах предвид,а тогава когато бяха наистина пресни,тогава си бяха червени доста червени и видими.

06.08.07
07:25

Аз пък съм виждала и актьори със стрии  ;-P
Ама нали съм си забелЕзваща.. ;) Особено силно впечатление ми беше направил негъра от “Стартрек” (мързи ме да гледам как се казваше) - ръцете му бяха доста нацепенки, особено по трицепса.
Между другото - радвайте се, че не сте негри :) Това последното сериозно. По едно предаване по Дискавъри говореха точно за стриите, гинекомастията и белезите от рани, където един негър оплакваше съдбата си. Самите лекари обясняваха, че на по-тъмна кожа всички дефекти личат по-ясно, затова и белезите след операция на гинекомастия били по-явни.
Ето една успокоявка :)

10.08.07
09:32

Я дайте снимки ако намерите на известни личности.
Интересно ще бъде...

10.08.07
11:44

Пичове така е ... Имаме по-малко еластин и повече колаганни влакна в кожата ... За това е и толкова неразтеглива ... Няма лек това е ген ...

21.10.07
13:24

здравейте

аз също имам много стрии (на бицепса, на задника, на гърба...) хич не е приятно според мен. чувал съм, че жените се мажат с някакви кремове след като родят за да им се свие кожата отново. мисля да пробвам с нещо такова, но нещо като чета какво се пише в темата хептен губя надежда.

21.10.07
15:03

хах спрете да взимате стероиди и няма да ви излизат стрии  :cheese:

П.П. И аз имам на гърба,гъза и колената дано не ми излизат повече

FZ

22.10.07
08:58

казано от J0 на 21.10.07, 15:03:

На колената  :bug: интересно ........

22.10.07
11:36

казано от BIG PICHAGA на 22.10.07, 08:58:

И аз имам там и бая хора също. Имам и на гърба. Заличават се, ходете повече на плаж. ;)

FZ

22.10.07
12:00

казано от Firemaker на 22.10.07, 11:36:

казано от BIG PICHAGA на 22.10.07, 08:58:

И аз имам там и бая хора също. Имам и на гърба. Заличават се, ходете повече на плаж. ;)

Може да имаш отстрани на коляното от вътрешната страна на крака от лявата страна на  десния крак и от дясната страна на левия крак на коляното , от задната страна на крака  зад коляното , на прасеца може да имаш стрии ама баш отпред на коляното ме съмнява да имаш стрии  :)

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 22.10.07 12:00.

След всичко изписано дотук направо се чувствам късметлия, че нямам стрии (дано и за вбъдеще да нямам). Явно е въпрос на специфика на кожата, защото при една хубава тренировка за ръце, мускулите  ми се напомпват и втвърдяват до такава степен, че имам чувството, че кожата ми всеки момент ще се пръсне.

По мое мнение обаче, едно хубаво тяло си е хубаво със или без стрии. Да не говорим, че те далеч не са първото нещо, което се забелязва.

22.10.07
12:37

И аз така като адаша :) Пу, пу.... ;)

22.10.07
13:56

@Биг пичага

да от страни коляното са .. не на самата капачка  :-)

icinkyyy

22.10.07
13:57

и аз имам едни гадни на бедрата и на дупето  :red:  :shut:

26.10.07
09:55

мале ми на мен бицепса ми е само 38см и започвам да получавам стрии даже на лявата си имам една около 1см и тва сичкото само от 1 креатин досега никога не съм пробвал нищо друго даже и протеин.Като ги забелязах направо останах шокиран,но с времето се свиква и в мен тлее надеждата до лятото да избелеят :) дори и да не се махнат поне да избелеят.Аз също съм чувал за някакъв крем с които стриите избеляват и по-трудно се забелязват едно приателче го е ползвал и има ефект не се махат нали но все пак по добре бели отколкото червени.Та мисля и аз в скоро време да си взема също започнах да приемам редевно А+Е (Герикапс) витамини.

Та при мен се получи супер кофти дигам вече около месец редовно и получих стрии и тва направо те навежда до мисалта да спреш преди да е станало кусно,но аз не мисля да се отказвам ще се прежаля за единия плаж.

26.10.07
20:02

Стрии........ писнало ми е от тях .. по левия бицепс .. МНОГО ... по десния .. МНОГО .. по рамото - 2-3 .. горе при гърдите в ляво 2 големички..по краката 3-4 средно големи..на прасците..една лека отстрани на корема... думи нямам просто.Мазал съм ги с какво ли не ефекта е нулев, тук от скоро се мажа с едно кремче, в което има достас глицерин и държи кожата мазна по много време и ми се вижда, че има съвсем леко подобрение, но ще видим до пролетта.

27.10.07
07:19

Мисля си нещо,ама е голяма глупост не ми се смейте много,дали не бе помогнало на стриите(по-упоритичките) ако се мажат с “Контрактубекс”Нали това пак си е един вид белег  8-/

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1