24.08.07
05:56
Значи взех си някаква извара,но май е кашкавалена.Има ли проблем в това?Пишеше,че е от суроватка и затова я взех.
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
Ами не знам честно казано,защото аз до сега такава не съм си взимала,само извара от сирене,но щом пише че е от суроватка би трябвало да е добра и да няма проблем да си я хапваш..
АБе да е жив и здрав първия, дето ми намери извара, която не е суроватъчна. Суроватката е отпадъчен продукт след производството на сирене и кашкавал. Другото й найменование е цвик. Та според това дали остатъчната суроватка е от сирене, или кашкавал се определя и изварата дали е кашкавалена, или от сирене. И при двата случая Е суроватъчна.
Не знам дали са пуснали ече и соева извара, ама тя няма да е суроватъчна. Това, дето пише “суроватъчна извара” е абсолютен маркетингов трик да се лъжат малките деца. Също като надписите “без холестерол” на бутилките олио.Просто растителен продукт с холестерол няма.
Еми беше неква Жоси изварата от суроватка па незнам.Кой ги знае кви са боклуци начи.
Добре баща ми постоянно ми повтаря че изварата е озтатачен боклук ,защо тогава толка се взима от всички гледам ,че във всяко примерно меню на потребителите има извара не е ли по добре да се яде чисто сирене?
26.08.07
15:30
Да, но това че е от такива продукти не я прави вредна ;) . има 17/100 гр протеин. Ей за тва всички, включително и аз набиваме изварка ;) . По 200гр извара, тва са 35гр протеин!
Сиренето е мн мазно, а изварата е и нискокалорична! На всичкото отгоре е и 2 пъти по-евтина, но тва отделно.
Мнението беше редактирано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 26.08.07 15:31.
27.08.07
22:55
...................................
Мнението беше редактирано от Красимир Йолов на 04.10.07 00:25.
09.05.09
20:59
Какво ще кажете за изварата Фитнес на Дядо Либен?
10.05.09
07:24
казано от ilko на 10.05.09, 05:14:
на “Дядо Либен” е супер
От тоя дядо либен само ми идва да се издрайфам.Скоро си взех и имаше вкус и мирис на вкиснало сирене,та дори и по-зле.Поне кучето я хареса.За мен маджаров е най-добра и откакто я ползвам(вече почти година) се възстановявам добре,а над 50% от белтъка ми идва от изварата.
Наистина партидите на Дядо Либен са доста разнообразни ако мога така де си изразя :lol: Понякога изварата им е едва ли не течна, а пък друг път е суха и се рони като пясък. Но иначе като цяло аз съм доволна от Дядо Либен.
16.12.09
16:54
Аз лично си взимам изварата от една мандра :).И сам много доволен от нея .Начи преди тренировка 4/5 супени лажици и преди лягане 4/5 :).
Мнението беше редактирано от Saho на 17.12.09 12:21.
Улиииииииииии пич, па да земеш да попреговориш правописа ли кво лииииииииии, чи иначи мноу хора ни шъ тъ разбират и няма да га бъди.
казано от Ест на 24.08.07, 05:56:
Значи взех си някаква извара,но май е кашкавалена.Има ли проблем в това?Пишеше,че е от суроватка и затова я взех.
Taка и никой не каза , има ли някво значение дали е кашкавалена !?!?!?!?!?
Аз пък си купих някаква извара,сложих я в баркани яйца и готовата смес я оставих една вечер в пласмасова купичка с дупка на дъното!!!На сутринта сместа беше на половина?На даното на купата в,която сложих пробитата плсмасова кутия,беше пална с вода????БОКЛУЦИ И ПОЛОВИНА!!!
Мнението беше редактирано от petarr_85 на 20.01.10 19:34.
казано от daniel_88 на 03.02.10, 00:32:
Xxaxax.Разбира се , че ще има вода . (извара-80 % вода)
Искаш да ми кажеш че изварата има 80процента бода така ли?
казано от Gosho89 на 08.01.10, 00:07:
казано от Ест на 24.08.07, 05:56:
Taка и никой не каза , има ли някво значение дали е кашкавалена !?!?!?!?!?
И на мен също ми е интересен този въпрос. Аз също си взех кашкавалена и по разните таблици в интернет е дават 18г- белтъци и 7 мазнини. При НВД не е ли тя за предпочитане защото в нея има мазнини. На мен изварата от сирене ми идва много суха и я овкусявам с зехтин,но не ми харесва особено. Тази от кашкавал и чиста мога да е ям или с минимално количство зехтин. Ако някой каже някакво мниение ...
Няма никакво значение дали е кашкавалена или от сирене и в двата вариянта е обезмаслена (няма кой , от нашенските производители , да и остави масло). За уточнение въпросната вода в изварата е суроватка и процентното и съдържание зависи от рецептата на производителя
да попитам, има ли проблем ако почти всичкия протеин за деня си го набавям от извара ? нямам време да правя пържоли всеки ден,а изварата-хем бързо хем лесно хем евтино..:) на нвд съм ако има някакво значение..
Протеина от изварата се усвоява бавно. Затова ако ще наблягаш на извара, гледай да е 50% от яденето ти. Останалите - около тренировката ти (преди, след) и сутрин... вкарай бърз протеин (яйца, месо).
Аз ям на Мероне.Овкусявам я с червен пипер и зехтин. В момента нямам зехтин, но хапвам малко фастъчено масло да докарам малко мазнини :)
сутрин,преди и след тренировки пия шейк.от пудрата ми идва бързия протеин,от изварата бавния.По-скоро се притеснявам от редовното приемане на храната в течно състояние,ама гледам винаги когато мога да пека меса(или риба тон от консерва,супер е от метро 2 за 3лв,но бързо ми втръсва) :)
Изварата била бавно усвояема Draken ? Уоу, как така ве брат? Нали суроватъчния протеин е бърз протеин, а как мислиш за изварата щом и тя е от суроватка? а ? И да кажеш на месото бърз напрао ме съсипа.
Ти специално ли издири тема, неактивна повече от две години, та с кеф да си напишеш глупостите и да демонстрираш липса на елементарни познания?
Някой опитвал ли е извара на ЮЕС Комерс? Имате ли прадстава какъв е състава? Търсих в интернет, но не открих нищо. Не е лоша на вкус, на мен ми прилича на кашкавалена, защото жълтее. Момичето на щанда нямаше представа дали е обезмаслена, каза ми само, че не е кашкавалена...
19.12.12
15:52
Аз ям тази на маджаров - 350г е, 13,2% суроватъчен протеин, до 0,5% мазнини , въглехидрати 2,4%, тези ги приемам +/-1% , но както и да го гледам ако не ми се яде месо с 3 кофички и 2 дози суроватъчен протеин по 24г във всяка си попълвам дневната нужда от протеин за моите 75кг. И най-важното ям я без да я овкусявам, на мен ми е вкусна и така.
19.12.12
16:08
казано от Илко Димитров на 19.12.12, 15:52:
Аз ям тази на маджаров - 350г е, 13,2% суроватъчен протеин, до 0,5% мазнини , въглехидрати 2,4%, тези ги приемам +/-1% , но както и да го гледам ако не ми се яде месо с 3 кофички и 2 дози суроватъчен протеин по 24г във всяка си попълвам дневната нужда от протеин за моите 75кг. И най-важното ям я без да я овкусявам, на мен ми е вкусна и така.
Растителни белтъчини. :D
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече