28.08.07
16:26
От известно време съм забелязал ,че само кардиото може да ме изпоти. Имам предвид , почти не се потя по време на тренировка с тежести , това нормално ли е ? Приемам около 3.5 - 4 л. течности дневно ... гледам в залата от хората пот ручи , а от мен не ... ? На какво според вас се дължи това ?
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
Спокс и аз само от кардио се потя.Това зависи от толкова много фактори потенето, че .......
28.08.07
16:34
Това въобще не влияе на резултатите, това са си лични особености на организма.
при мен потенето ми е като част вече от живота само зимно време е с много по малко забавено но смятай лятото влезна ли в залата на излизане цялата тениска е подгизнала но въпреки това не съм свалил два пъти повече от нормалните килограми за месеца така че не е фактор
29.08.07
05:54
Аз се потя като прасе!
Не за друго, а защото в залата няма климатик, а тя е на последния етаж...
Тренирал съм на 37 градуса... реки се стичаха от мене...
казано от tbby на 29.08.07, 05:54:
Аз се потя като прасе!
Не за друго, а защото в залата няма климатик, а тя е на последния етаж...
Тренирал съм на 37 градуса... реки се стичаха от мене...
На твое място бих не бих тренирал на 37 градуса ! Сърцето да не е от пластмаса и да си купуваш друго от магазин по левче ...
Понякога се потя понякога не но кардиото ме дави :)
Аз нарочно прая 2 минути на велоергометъра,за да загрея и после се потя доста по време на тренировка-каквато е и целта.Ако не загрея преди силовата тренировка трудно се потя само от вдигане на дъмбели и използване на уреди :) .И пак както казаха някои по-горе-сичко си е до организъм ;)
29.08.07
12:50
Понякога като хората ме гледат да тренирам ме питат да не съм болен от нещо, че толкова се потя :) Смятайте за какво става дума.
А при кардио просто... много е сериозна работата.
Потенето е реакцията на организма срещу повишаване на температурата(и не само - при стрес пак се изпотява човек). И аз преди се потях много , но след като си по добрих “физиката”, ми беше трудно да се ипзпотя. Единствено се изпотявах само при правене на тренировка без почивки(редувах упражнения за различни мускулни групи)
и кво като си подобри физика,демек - заякна, на тялото ти вече не му е нужно да се поти... оффф боже,боже...
как няма да се потите - вие луди ли сте... да не би да седите и да четете книга
не се ли потиш - не е на добре работата
казано от ivang на 29.08.07, 13:55:
и кво като си подобри физика,демек - заякна, на тялото ти вече не му е нужно да се поти... оффф боже,боже...
как няма да се потите - вие луди ли сте... да не би да седите и да четете книга
не се ли потиш - не е на добре работата
ИхУ - ахУ, тоя луд, ония луд..
С 20 кила мазнини отгоре, ще има поне една причина за да се поти повече. ;)
Хора различни.
29.08.07
17:37
Много неприятна работа е това потенето, наи конфузно се 4уствам в денят когато тренирам краката налага се да сменя две тениски за да не бъда подгизнал или все едно излязал от банята.
29.08.07
18:43
Лятото предпочитам да тренирам гол (от кръста нагоре, ест) в залата, защото всяка дреха по мен става вир вода, лепне по тялото и ме дразни много. Нося си кърпа, с която си бърша потта.
казано от Ради Хаджирадев на 28.08.07, 16:34:
Това въобще не влияе на резултатите, това са си лични особености на организма.
Напълно вярно примерно аз да походя един километър и все едно съм излезнал от банята :lol: по време на тренировка по време на кардио тренировка все се потя ! Това си е до организъм !
като беше 40 градуса аз пак ходех да дигам и не се потях почти, а сега като е леко по-студено направо ручеи текат от мене
31.08.07
19:10
Аз и зима да е на второто повторение Струма тече от мене.Обаче си нося кърпа и докато не прогизне се бърша.
31.08.07
19:50
В нашата фитнес зала има климатик, който работи и подържа температура :) . Не се потях толкова лесно. Е потях се, но не чак целия да съм като река. Откакто тръгнах на карате, цялото ми облекло подгизва, стича се пот от всякъде, по носа ми тече пот, по очите, в устат влиза... Просто е ужасно, С всяка тренировка се потя по-малко ;)
В залата дето хода има 2 климатика ама и двата са некви такива слаби и едва духат.А понякога кат пусне момичето само единия климатик и отиде на басейна ти са иска да я удушиш.И искам не искам са пота кат прасе.
Аз толкова много се потя че се стича чак в чорапите ми,това е когато бягам на пътеката.Иначе с тежестите по-малко,но съм винаги мокра и се бърша с кърпата постоянно.В залата има някакъв климатик-не е кой знае какъв,но става.Пък и аз си имам някое и друго излишно килограмче,затова съм на пътеката де.
Това доколко ти е трениран организма не е пряко свързано с потенето. Преди няколко години на състезанието Тур Де Франс, при абсолютно нормални климатични условия Ланс Армстронг се изпоти докато загряваше на статичното колело още преди старта. Коментаторите конкстатираха, че това не е добре. Впоследстви стана победител с феноменален резултат за етапа. За тези, които все още не могат да схванат организма на спортист (говорим з ачовек чието сърце бие в дияпазона 28-210 удара в минута като на Ланс) и се поти при най-малкото натоварване е всичко друго, но не и НЕТРЕНИРАН. Просто организма се свръх усъвършенстван и за да работи ефективно има нужда от подържане на оптимална температура. Относно тренировките с тежести - потенето зависи от много фактори, които са свързани, основните са- количеството епинефрин и норепинефрин в кръвта, състоянието на метаболизма и интензивността на тренировкит и температурата на въздуха. При мене лично важи правилото - колкото по-интензивно тренирам - толкова повече се потя.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече