Програмата ми за зимата - дайте мнение!

08.09.07
07:57

Добър ден.
За зимата обмислям някой неща.. Хвърлете им поглед и по-компетентните, да отговорят.
Мисля да изпия суроватката American Whey, креатин и глутамин на Уейдър, NoXplode на БСН, Hardbody Amino 9000+ на МЛО или Amino 1500 дъвчащи на Нау Фуудс, хормоналният стимулатор Testobolan на ББН и глюкоза, за по-бързото усвояване на креатина.
В дни с тренировка: Суроватката ще зареждам постоянно с нея (сутрин, между 2 хранения, вечер), глутамина 5гр.  преди лягане, креатина зареждащи 5 дни + всеки ден по 5гр. сутрин на гладно, Explode-a на гладно преди тренировка, аминокиселните сутрин, следобед и вечер, Тестоболана си нямам на представа как се пие(ще чета по опаковката и ще го комбинирам с останалите), глюкозата с креатина.
В дни без тренировка: почти по същия начин, но без Explode-а, защото няма смисъл. За тестоболана незнам как стоят нещата само.. Просто още не съм прочел инструкциите.
Моля някой компетентен да се изкаже.
Много ще съм му благодарен.
Мерси.

Темата беше редактирана от GabR1eLa на 08.09.07 17:21.

08.09.07
08:52

Аз лично Но Експлоуда,бих го започнал след като свърши 5 дневниа зареждащ период с креатина.Или другия вариант е въобще да не зареждаш.Мисълта ми е,че ако зареждаш трябва да е непрекъснато тези 5 дена.Според мен не е удачно да приемаш и Експлоуда като вземаш креатина.Затова ти предлагам или да го започнеш след като заредиш или изобщо да не зареждаш.Креатина след това го пий само в нетренировъчните дни,защото за другите имаш Есплоуд.Суроватката е най-добре сутрин след ставане на гладно и веднага след тренировка.Ако имаш възможност може и една доза преди тренировка,но според мен не е задължително.Смятам че приемът и по друго време е излишно прахосване.Вечер,не бих пил Уей.Трябват ти бавно усвояеми протеини преди лягане.Ако все пак държиш да пиеш вечер от нея ,я смесвай с мляко - уж се усвоявала по-бавно.

Мнението беше редактирано от Jay_C на 08.09.07 08:57.

08.09.07
09:03

Не пии глутамин - защо ли:
http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=461188 - прочети и втора част на статията!

Аминокиселините не ти трябват също, използвай качествен бързоусвояем протеин - най-добре суроватъчен хидролизат + глюкоза (и евентуално креатин ако ще приемаш) след тренировка, около 3-40гр протеин (имай предвид, че 30-40гр пудра не са 30-40гр протеин) + 70гр глюкоза са чудесни.

Оправи си храненето, добавките не са най-важното, могат да помогнат, но ако не се храниш добре резултата никога няма да е дори “добър”.

Добра хранителна програма за качване: http://www.johnberardi.com/articles/nutrition/masseating_1.htm - прочети и втора част!

Повечето от останалите неща, които си изброил са също булшит - реклама, а дори да има нещо положително (в което се съмнявам), то далеч не оправдава цената на продуктите.

Ето ти и два страхотни програми за трениране, защото ми омръзна да виждам как разни хора тук си знаят само сплитовете и отказват да приемат каквтоо и да е друго, с което се държат назад, а накрая прибягват до стероиди:

http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=459341 - първи 23 дена
http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=459211 - още 23 + 46 дена, общо 3 месеца, през които ще качиш невероятни количества маса и сила (в сравнение с всеки други три твои тренировъчни месеца до сега, освен ако не си използвал стероиди)...

Ако има нещо, пиши на лично, бих помогнал на всеки когато имам време, но повечето хора отказват да приемат нещо по различно, от това в което са се самоубеждавали толкова време. Изборът е ваш. Парите също!

08.09.07
17:19

не, проблема не е във парите. Не съм някой рокфелер, даже не съм никак богат, просто имам добавките при мен директно от дистрибутор без пари(чичо ми).
чел съм че аминокиселините подобряват възстановяването, защо тогава не са нужни?
Креатина даже днес се разубедих да го пия, струва ми се че се пренатрупва със Експлоуд-а.
За глутамина разбрах. Спирам се на останалите неща.
Хранителен режим съм направил, 7 хранения, грубо през час и половина - 2.
Мерси все пак.

09.09.07
16:52

“Чел си”?! Какво значи, че си “ЧЕЛ”! Къде си чел и какво си чел, какви изследвания подкрепят четеното. Не твърдя, че аминокиселините не подпомагат възстановяването (въпреки че по-добре да не казвам с колко и при какви дози), но суроватъчния хидролизат започва да преминава в кръвта ти под формата на аминокиселини, за горе долу... същото време. От там нататък тия аминки стават безмислени. Да не говорим, че ако караш само на аминки - те свършват толкова рязко и спират белтъчния синтезис в един момент от раз (ако някой тръгне да се заяжда за това ми твърдение съм готов да го опровергая), докато хидролизата ти доставя аминокиселини по-дълъг период. С други думи “не се занимавай с глупости”, като има кой да ти ги купува добавките - нека се погрижи да имаш суроватъчен хидролизат, хубав креатин - например на Prolab (тоя експлоуд или каквото там е не ти трябва), малтодекстрин или ако не - глюкоза от по 3лв/кг от всеки един диетичен магазин, рибно масло в голяма разфасовка и хубави мултивитамини и голям плюс биха ти били BCAA - по 4-5 грама 3 пъти на ден между храненията.Това е!

BTW, 7 хранения през 2 часа означава че ядеш общо 10 часа на ден примерно между 8 и 18 часа и другите 14 часа не ядеш... И е безмислено да ядеш по-често от веднъж на 2:30, тъй като горе долу толкова ти седи храната в стомаха (освен ако не броиш следтренировъчния шейк за хранене, той се усвоява за 45минути в по-лошия случай наистина). Гледай да не оставаш повече от 8 часа без храна и тези 8 часа да са онези, през които спиш.

09.09.07
19:45

Добре де, добре.. човек да не попита нещо.. ебати нахвърлянето, ебати  нещото..
Благодаря ти все пак.
А и само според мен ли 7 по 2 прави 14 а не 10?

09.09.07
19:52

7 х 2 прави 14, кой е написал нещо друго!?

Но май става въпрос за храненията? Пропускаш това, че в първите 2 часа имаш две хранения, а не 1 (така че аз все пак съм допуснал грешка - просто смятах 6 хранения както е при мен, те са 7), тоест:

Ако първото ти хранене е в 8 сутринта и ядеш през 2 часа, то ядеш в 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20 - това е 12 часов период, 7 хранения, а не 14 часа.

И още нещо - не мисли, че ти се нахвърлям, просто искам да помогна! Бъди здрав и проверявай всичката информация, която ти дават!

Мнението беше редактирано от Veseliq на 09.09.07 20:37.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1