Едно питане за изварата

26.09.07
06:51

Някой купувал ли е обезсолена извара от Пикадили ? Ако е купувал знае ли дали е кашкавалена или е от сирене  ( или пък случайно ако и знае хранителните стойности може да ги сподели ). Много ще съм благодарен ако някой може да даде информация.

26.09.07
13:15

Ако няма инфо на опаковката на продукта - какво има в него - не го купувай по-добре! :)

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 26.09.07 13:15.

MO

26.09.07
14:58

Мисля че между кашкавалената и изварата от сирене няма разлика в белтъците.

26.09.07
15:24

То в белтъка разлика може и да няма ... Ама в маэничкото има бая май .... А относно пакета - Изварата е насипна и пише само - обезсолена / за обезмаслена не съм сигурен дали пишеше /

26.09.07
15:58

Има ‘обезмаслена’ извара, но принципно всяка извара поначало трябва да е обезмаслена. Това ( изварата ) е остатъчен продукт, няма много мазнини и въглехидрати в него ( между 3 и 5гр. са мазнините в изарата, някаде между 1 и 3гр. са и въг. за 100гр. продукт ). От no-fat изварата няма много смисъл, защото в повечето случаи има добавено захар за да има някакъв вкус, да не говорим, че няма да можеш да я ядеш чисто, много ще е суха. Абе купувай си при. на д*до Ли*ен изварата и си хапвай там, стига претенции и капризи, няма да надебелееш от това. :)

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 26.09.07 16:02.

26.09.07
18:53

казано от Александър на 26.09.07, 06:51:

Някой купувал ли е обезсолена извара от Пикадили ? Ако е купувал знае ли дали е кашкавалена или е от сирене  ( или пък случайно ако и знае хранителните стойности може да ги сподели ). Много ще съм благодарен ако някой може да даде информация.

Аз постоянно ям точно такава извара и тя е от сирене, не от кашкавал. Спокйно можеш да я ядеш дори и без етикет да е. %-P

17.11.07
10:40

Ще използвам тази тема, за да попитам дали въобще е възможно да съществува необезмаслена извара... Тя ако не е, значи си е сирене ... Аз от няколко седмици насам си купувам една Олимпус или нещо от сорта и е доста добра. Соленка е, ама само толкова. Ако някой има впечатления, да споделя ;)

Flask, супер си! Този въпрос се канех да задам и аз от доста време. :)

25.04.08
17:46

Интересно....и аз от бая време се чудя по темата.Купувам си насипна извара,но честно казано идея си нямам колко точно  са мазнините в нея.Уж се дели на 2 вида - млечна и кашкавалена...не бих казала,че има кой знае каква разлика във вкуса  :lol: Не мога да намеря друга..как да я смятам? Щом няма необезмаслена извара,колко мазнини да очаквам да има в 100гр? 7гр /100гр,както е дадено в някои таблици,ми се струва малко много. А и “млечна” извара дали ще рече “от сирене” ? /’щото немлечна извара не искам и да си представям  %-P /

Мнението беше редактирано от Петя на 25.04.08 17:48.

25.04.08
18:24

Сирена и кашкавалена е... Изварата вече е отврат, само по цвета я познавам дали е със сухо мляко. Писна ми от боклуци в България. Не мога да разбера как един такъв остатъчен продукт като изварата може да струва толкова много пари и да има толкова неясен състав...

17.05.08
14:45

За да не правя нова тема ще попитам тук.22% белтък не е ли малко за изварата,щото преди малко си взех и пиши че съдържа 22%

17.05.08
15:10

22гр белтък на 100гр малко ли ти се вижда? На мен ми се вижда нормално. Някой да ме поправи ако бъркам със сметките, не съм добър по математика :І

17.05.08
16:03

казано от Flask на 17.05.08, 15:10:

22гр белтък на 100гр малко ли ти се вижда? На мен ми се вижда нормално. Някой да ме поправи ако бъркам със сметките, не съм добър по математика :І

На мен ми се вижда много. По-скоро 15-17 гр.

17.05.08
19:28

Мислех си,че има около 30-35..благодаря за отговорите :)

05.06.08
19:06

По темата за изварата - имам въпрос. Ужасно обичам извара (тази на “Мероне”) и всеки ден изяждам между 250 и 500 грама, но ако не се ограничавах, сигурно бих изяждала и по кило. Но все пак не бива да се прекалява с която и да е храна, независимо колко е полезна. Въпросът ми е, при такава консумация на въпросния продукт, може ли да има някакви неприятни последици, примерно заради увеличения прием на калций или на толкова много белтък (освен изварата ям и прилични количества риба и месо)?

06.06.08
02:09

казано от Laura на 05.06.08, 19:06:

при такава консумация на въпросния продукт, може ли да има някакви неприятни последици

Не се притеснявай нищо няма да ти стане.

06.06.08
05:14

Единственият риск при такъв завишен прием е да си сигурна в източника и производителя, от какво мляко е правена, защото може да има антибиотици в него например,.......но като цяло, ако нямаш алергия към лактоза, всичко трябва да е няред с консумацията на извара.

06.06.08
11:17

казано от ReDeviL на 17.05.08, 19:28:

Мислех си,че има около 30-35..благодаря за отговорите :)

Между другото и на пакета извара, който аз си купувам пише, че е 30гр протеин.... де да беше така :)
А аз не мога да разбера защо точно искате да сте на абсолютния минимум мазнини, че даже на 6-7..10 гр. мазнини от изварата се цупите. При отслабване по-важни са въглехидратите.
Има някои видове извара, които не мога да ям без маслини или зехтин, или изобщо някакво сосче.
Не е задължително здравословното хранене да е гадно. Храненето трябва също така да носи и удовлетворение ;)

Мнението беше редактирано от Martinakiss на 06.06.08 11:20.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1