01.10.07
14:04
Кой културизъм избирате вие?
Кой ви харесва повече?
Класическия- при него няма нужда от огромна мускулна маса ,както при обикновения културизъм , при него /класическия културизъм /фигурите са по -фини и по -естетични .
Класическият културизъм дава шанс на хората да се състезават без много химия или изобщо да не използват химия при подготовката си за състезание.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
01.10.07
14:08
И двата. Културизъм ли е - давай го!
Само да допълня, че при класическия културизъм се гледат прическата, лицето, кожата и всичко такова. Също така там категориите са на височина.
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 01.10.07 14:12.
01.10.07
14:24
казано от Jorku на 01.10.07, 14:08:
Само да допълня, че при класическия културизъм се гледат прическата, лицето, кожата и всичко такова. Също така там категориите са на височина.
Да и това се гледа.
Какво мислите за класическия културизъм ?
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 01.10.07 15:09.
Употребата на стероидите е едно към едно както при културизма... не се лъжете, че не употребяват, но определено състезателите са по лицеприятни.
01.10.07
17:28
По-скоро класическия. Там състезателите изглеждат по-човешки.
На мен лично ми допадат и двата вида... При единия се кефя да гледам постигане на карикатурни тела от комискси дори и надминати а при другия естетиката е просто на мн високо ниво и ако бих предпочел да изглеждам по един от двата начина (ако имах възможност) бих предпочел класическия. Но пак повтарям и двата ми допадат мннн!!!
Лично мен не ме интересува особено кой с кво се е назобал, аз обичам да гледам релефни гиганти на сцената. А що се отнася до химията - не съм много сигурен, че в класическия не присъства.
01.10.07
21:06
Присъства разбира се. И при натуралните и там присъства :)
02.10.07
08:47
Според вас има ли смисъл от класическия културизъм ?
e какво ще рече това ? че ако си като някоя фешън в главата - изрусен , прическа и си си сложил грим и спирала, оскубал си си веждите и като цяло приличаш на някоя кукла имаш по-голям шанс да спечелиш ?
02.10.07
09:46
казано от BOR на 02.10.07, 09:24:
e какво ще рече това ? че ако си като някоя фешън в главата - изрусен , прическа и си си сложил грим и спирала, оскубал си си веждите и като цяло приличаш на някоя кукла имаш по-голям шанс да спечелиш ?
Е е е не е точна така , според мен се гледа да си изпипан като фигура , да си по хармоничен да не си някакъв като Рони Колман.Гледа се да имаш тънка талия ,широки , рамене ,голям гръб, хубави крака, здрави ръце. Важна е правилната фигура а не многото мускулна маса както при обикновения културизъм.
02.10.07
16:03
Аз предпочитам обикновения, изродски културизъм, защото е свръхчовешки, отдавна надминал възможностите на човешкото тяло.
Но пък класическия е по-реален и достижим. Щеше ми се да участвам на републиканското тази година, ама пусти контузии... И със сигурност нямаше да е натурално :cheese: . Макар че Валентин Петков ги биеше отначало като почнаха състезанията и без химия.
02.10.07
16:08
казано от BOR на 02.10.07, 09:24:
Е добре така както го казваш ти добре ли ще изглежда един мъж? Не се правете на луди а мислете малко.
За съжаление и клесическия култиризъм е зависим от медикаменти. Непонятно ми е как може състезатели по културизъм /не ще спомена кои/ да се допускат да участват та даже и медал да вземат от класическия. Яки, но определено с незавършена и даже не толкова естетическа фигура, да не говорим за липса на забележими генетични дадености. Излиза така че съдиите са склонни да сложат някой си по-напред единствено заради някой и друг сантиметър на ръката. Жалкото е, че повечето съдии въобще не взимат предвид факта, че момчетата в класическия се зобят по-малко и всеки сантиметър е правен с години. Но в България важи грозното правило - Има ли зоб, има и културизъм. Малко са момчетата, които го правят натурално, знам за един който се състезава така и даже печели, но въпреки генетиката и тренировките съдиите слагат пред него някой си назобан само и само защото зоба прави мускула да изглежда по плътен и по-свеж. Не ще обвинявам никой конкретно искам просто класическия културизъм да е красив, а не просто леко-назобан. С опасението да прозвучи смешно ще кажа, че в класическия културизъм трябва да има по-строг face control и да се обръща внимание и на красотата и естетиката на атлета.
б.а. Прави ми лошо впечатление, че форума почна да се пълни с едноредови постове, лишени от всякаква идея...това е форум, а не чат.
Мнението беше редактирано от RAMBO на 12.10.07 18:33.
12.10.07
18:41
Класическия е много по велик !
13.10.07
08:52
казано от RAMBO на 12.10.07, 18:29:
За съжаление и клесическия култиризъм е зависим от медикаменти. Непонятно ми е как може състезатели по културизъм /не ще спомена кои/ да се допускат да участват та даже и медал да вземат от класическия. Яки, но определено с незавършена и даже не толкова естетическа фигура, да не говорим за липса на забележими генетични дадености. Излиза така че съдиите са склонни да сложат някой си по-напред единствено заради някой и друг сантиметър на ръката. Жалкото е, че повечето съдии въобще не взимат предвид факта, че момчетата в класическия се зобят по-малко и всеки сантиметър е правен с години. Но в България важи грозното правило - Има ли зоб, има и културизъм. Малко са момчетата, които го правят натурално, знам за един който се състезава така и даже печели, но въпреки генетиката и тренировките съдиите слагат пред него някой си назобан само и само защото зоба прави мускула да изглежда по плътен и по-свеж. Не ще обвинявам никой конкретно искам просто класическия културизъм да е красив, а не просто леко-назобан. С опасението да прозвучи смешно ще кажа, че в класическия културизъм трябва да има по-строг face control и да се обръща внимание и на красотата и естетиката на атлета.
б.а. Прави ми лошо впечатление, че форума почна да се пълни с едноредови постове, лишени от всякаква идея...това е форум, а не чат.
Мисля че състезатели които са от обикновеният културизъм не трябва да бъдат допускани да се състезават на класическия.
А съдиите как няма да гледат кой е най- назобения и да слагат него първи и във класическия културизъм като те са същите съдии които са и на обикновения културизъм.
То донякъде така се губи смисъла да има категория класически култризъм.
16.10.07
10:33
[
Мисля че състезатели които са от обикновеният културизъм не трябва да бъдат допускани да се състезават на класическия.
А съдиите как няма да гледат кой е най- назобения и да слагат него първи и във класическия културизъм като те са същите съдии които са и на обикновения културизъм.
То донякъде така се губи смисъла да има категория класически култризъм.
Напълно подкрепям това мнение. Да се надяваме, че нещата ще тръгнат във вярната посока. Аз лично бях на републиканското в зала “Универсиада” и видях състезатели, които преди седмица се бяха явявали на “Мечката” в категория класически културизъм. Според мен хич не изглеждаха чисти.
Моят инструктор казва, че според него няма натурални и че те просто взимат по-малки дози.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече