Студентски бригади

05.10.07
12:40

Какво мислите за студентските бригади в САЩ(знам че долара пада, но ми се ходи)
Някой бил ли е и къде?(на мен ми се ходи в Ню Йорк или Чикаго, ако някои е бил на бригада там да дава контакти с работодатели). Пари и искарват ли се?
И естествено как се отразява на фитнеса всичко това?
Ако има някой който учи в Американския в Благоевград да се обажда

Има смисъл да отидеш и да се върнеш с един куфар добавки :-)

09.10.07
20:06

За долара не се притеснявай,те само имат интерес той да пада ;)
Ако ти се отвори парашута отивай..щатите са рая за студента-може да те пляснат на някоя трудна работа(трудна в сравнение с другите там,за бг стандарт лешперска) и ще се върнеш двоен,в краен случай с парите от там тук ще наваксаш..познавам такива примери

08.12.07
09:51

Мда ако си малко по-пестелив ще се върнеш с добри пари.Един съсед се върна с 2500-3000 котака от такава бригада :)

11.12.07
19:05

Имаше един филм в Арена-та точно за такива неща (бригади) Говореше се за разни измами и др. не го гледах целия само отчасти.
А в дненшните вестници пишеше че мислят да ги забраняват понеже тогава са сесиите.

13.12.07
23:12

Не е лошо човек да отиде да види малко свят

14.12.07
09:12

наистина няма лошо.даже обратното.едно че тренираш  езика,а и парите които можеш да изкараш там за няколко месеца тука трябва адски мн да се озориш за да ги изкараш. :)

16.12.07
20:11

мисля да се пробвам за лятото да отида на бригада в САЩ и да се върна със сериозно количество добавки и се чудя с какво количество ще ме пуснат на границата да вляза да не стане така че да ги вземат митничарите

казано от Perfanov на 16.12.07, 20:11:

мисля да се пробвам за лятото да отида на бригада в САЩ и да се върна със сериозно количество добавки и се чудя с какво количество ще ме пуснат на границата да вляза да не стане така че да ги вземат митничарите

Един мой приятел се върна това лято от Щатите с: Два Animal Pak-a, два Animal Pump-а, два Animal Stak2, Lipo6, 3 кутии по 300гр глутамин, 1 килограм Креатин монохидрат и още нещо, но забравих какво :)
Не казвам, че това е доказателство, че няма да ти направят проблем, но момчето мина.

06.03.08
15:38

p

Мнението беше редактирано от Predatorzzz на 20.09.16 22:25.

Братче, къде я намери таз Аляска.... Сигурна ли е работата? Много често “екзотичните” бригади се оказват пирамиди. Казвам ти го от опит. Аз участвах в една Финландия, откъдето едвам си взех парите, знам и за една Австралия.... Аляска не е чак толкоз туристическа или индустриална страна(щат) та да се налага внос на временнопребиваваща работна ръка...

Ако ли няма риск, мястото съм чувал е много красиво. Пази се от гризлитата :) Избягвай да ги сборваш. И пиши и пращай снимки какво става. Мисля, че каквото и да работиш там, няма да съжаляваш, уникална страничка е. Нищо общо със САЩ. Освен политически.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 06.03.08 16:12.

06.03.08
16:40

казано от D3BEP на 06.03.08, 16:11:

Братче, къде я намери таз Аляска.... Сигурна ли е работата? Много често “екзотичните” бригади се оказват пирамиди. Казвам ти го от опит. Аз участвах в една Финландия, откъдето едвам си взех парите, знам и за една Австралия.... Аляска не е чак толкоз туристическа или индустриална страна(щат) та да се налага внос на временнопребиваваща работна ръка...

Ако ли няма риск, мястото съм чувал е много красиво. Пази се от гризлитата :) Избягвай да ги сборваш. И пиши и пращай снимки какво става. Мисля, че каквото и да работиш там, няма да съжаляваш, уникална страничка е. Нищо общо със САЩ. Освен политически.

Не си прав Д3ВЕР точно в Аляска се правят много добри пари :)  едно приятел4е миналата година се върна с около 9 000 $ като махнеш 2000 и нещо лева за заминаване и парите които са ти трбвали да преживяваш мисля 4е се заформя една прилична суми4ка.Един друг познат каза 4е се е върнал с над 10 000$ оба4е се е разцепвал от работа.Честно казано нормалното е около 3000 / 5000 лева да върнеш чисти.Ина4е разбира се 4е трбва да се внимава за измами.По-добре с отвърдените фирми да се заминава въпреки 4е са малко по-скъпи отколкото с некви фантоми.

Мнението беше редактирано от KraliMarko на 06.03.08 16:43.

06.03.08
17:50

o

Мнението беше редактирано от Predatorzzz на 20.09.16 22:25.

Може, не знам, отдавна не съм студент и не следя “модерните” бригади, но познавам много гурбетчии и това за Аляска е нещо ново за мен. Което никак не значи, че няма такова нещо или че не е добро, просто споделям това, което знам.
Ами действай! Успех; да посетиш Аляска през лятото сигурно е чудесно преживяване.

06.03.08
21:37

казано от Predatorzzz на 06.03.08, 15:38:

Пичове ще хода в Аляска!!! Дано поне там се уям с риба ако не друго, ако някой е ходил там на бригада или по друг повод да пише

И аз ще ходя там това лято.Оставна само интервюто в посолството.Дано да има къде да се тренира там.Ако искаш прати едно лично да се изясним кой къде ще ходи, може и пък заедно да се падне там.

07.03.08
08:49

Хехе, забрави да тренираш - просто няма начин. Особено ако чистиш риба в Аляска. 12-14 часа само работа, още няколко да си оправиш нещата за през деня, а и понеже си изтрещял ще искаш да се видиш с някого да пийнеш, едно друго. Нито ще спиш, нито ще ядеш, никъв шанс за тренировка :) . А иначе за Аляска е супер яко, защото има работа през лятото, няма къде да си харчиш пари и общо взето няма какво да правиш освен да работиш и пестиш. Имам приятели дето сега ходят там за 3-та година и после се връщат тука да пияндурстват сума ти време с припечеленото :) . И да донесете на връщане по един шаран.

Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 07.03.08 08:51.

12.03.08
08:57

Черен конан  тия работи за които пишеш са ми ясни, но все пак надеждата умира последна.Никак не ми са иска да загубя това за което съм се трудил и лишавал доста време.Така че ще направя всичко възможно като отида там(още не е минало интервюто за виза така че не сигурно дали ще отида) да намеря начин да се храня що годе добре и да тренирам,поне лицеви опори,набирания и други неща за които не е небходима зала. Надявам се също да помъкна от там и някое сакче с хранителни добавки, та като се върна тука да има с какво да се подкрепя и да си възвърна старата форма :) .

после се връщат тука да пияндурстват сума ти време с припечеленото

Това е последното нещо което бих направил.

ПС: В петък ми е интевюто в посолството стискайте палци.

Мнението беше редактирано от Aquiles на 12.03.08 08:57.

12.03.08
09:20

Aquiles разкажи по - подробно откъде чу за работата в Аляска, имаш ли проблеми с докумунти, регистрация и т.н. бюрокрации, въобще става ли лесно или не?

12.03.08
09:58

Aquiles, за храненето няма какво да се притесняваш, в Щатите по техните стандарти добавките ти излизат кажи-речи без пари,24 долара са ти 2222 Оптимум хапове примерно, което при минимална ставка там 8 долара ти е 3 часа работа, тоест нищо :) . Аз съм си го мислел, че като отида ще се счупя само от топ добавки, дори се записах и си дадах капарото на Интеграл, ама си намерих тука работа дето не е за изпускане и се отказах за Щатите(и се набих 250 кинта :) ).

12.03.08
12:54

казано от Cherniq_Konan на 12.03.08, 09:58:

Аз съм си го мислел, че като отида ще се счупя само от топ добавки

И аз така си мисля :) .
Аlkorin досега никакви проблеми нямам и се надявам и в бъдеще да нямам.С документите всичко беше лесно, ако имаше нещо което не ми беше ясно от Ориндж ми обяснават всичко много добре.Просто времето от януари(тогава се записах) до сега мина неусетно без да се затормозявам за нищо свързано с бригадата.Иначе работа си я избрах на януарския Job Fair организаран от Ориндж.Стори ми се най-добра от всички поне за мен.Длъжността която ще заемам е Room and Laundry Attendant(аз го наричам мъжка камериерка ;-) ) и ще работя за Kenai Princess Lodge.Засега всичко минава лесно , надявам се и в петък на интервюто в посолството да е лесно 8-/ .

Мнението беше редактирано от Aquiles на 12.03.08 14:16.

14.03.08
19:09

Как мина интервюто днес, одобриха ли те?

15.03.08
14:33

Интервюто мина добре-взех виза.Чакането беше около 30 минути  след като влязох в посолството, а самото интервю с консула беше много кратко.Пита ме къдепще ходя,какво ще работя,дали някой от семейството ми е в америка и дали ще ходя сам, пожела ми късмет и край-всичко това за не повече от 20 секунди.Останах с впечатление, че който не е подал документи за виза той не е взел такава.Докато бях там не скъсаха никой.

15.03.08
16:43

Чудесно, а с езика на какво ниво си? гладко ли го говориш - предполагам само това би представлявало евентуална пречка.

16.03.08
00:43

И сертификати като FCE,CAE,TOEFL минават ли вместо интервю?

17.03.08
03:04

Езика ми не е добър.Оценявам нивото си на 2(скала от 1 до 4).Работата ми ще е такава че език много не ми трябва.Предполагам че консула взема и това в предвид и не задава сложни въпроси.Ред уолкър не съм запознат но предполагам че какъвто и сертификат да имаш няма да минеш без интервю в посолството.Освен да проверят дали владееш език за да се оправиш в щатите,те се интересуват дали имаш роднини там,кога ще се върнеш и основно трябва да ги убедиш че ще се върнеш,защото ако усетят че имаш намерение да останеш нелегален там забрави за виза.Тия сертификати за владеене на езика не те дават никакво преимущество за work & travel програмите, ако ходиш  да учиш това е друга работа.

малко извън темата, ама пак важно като съвет за връщане на данъците. Миналата година бях на студентска бригада в Аляска, тази сигурно ще повторя ама не та м, та както и да е да се върна на данъците. Тъй като фирми за връщане на данъци колкот щеш, някой с негативни отзиви други със съмнителни аз пък се доверих на http://www.rttax.com/bg/usa така че успех на всички бригадири и бригадирки с идващия сезон (y)

17.06.14
15:24

Аз също съм бил в Аляска, работех на една рибна борса, чесно казано не съм доволен, не изкарах много пари :(

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1