Пушите ли?

Прескочи до:

16.10.07
08:38

От 1 септември 2007 не пуша. Беше ми адски трудно след 15 години стаж в таз област и по кутия и половина. Навик и пристрастяване. За подпомагане на волята полбзвах за 2 седмици Никотинел и имаше страхотен ефект. Е- качих 7 кила, които сега бавно смъквам, но колкото повече време минава от непушенето си казвам, а и виждам, че е по -добре няколко килца на задника, но здрав, не-раково-предразположен дроб и хубаво дишане.  А и финансово се усеща! Да не говорим че кожата ми светва и сияе лека полека, имам повече сила и енергия и вече не се задъхвам като идиот за всяко нещо. Особено на кардио. Кашлянето спря. А секретите от гърлото и носа почти се изчистиха. От време на време адски ме дразнят чуждите цигари, друг път не. Честно - има моменти в които много ми се допушва. Тогава взимам дъвка или стоя при пушачите.  И бързо ми минава мерака. Към пушачите, особено жените: Струва си да спрете! Ще бъдете още по-хубави, нежни и като ви целуват половинките ще им е още по-приятно, защото няма да смърдите на пепелник! нито вие, нито дъха ви, нито косите ви (особено ако са дълги са чуден сюнгер), нито дрехите ви. Така и ще спестите цъскане с тонове парфюм!  30 лева на седмица - условно казано за цигари го превърнете в плодове, хубав крем за лице, някаква спа процедура или масаж, или месечна карта за фитнес!  Различно е, нали?

16.10.07
08:45

Козунак,
има един много коварен момент, когато след време решиш, че нещата са вече напълно под твой контрол и една цигара не е проблем. И после давай Коля сначале ;)

16.10.07
09:02

Владе,  така е. От тук насетне всичко зависи от теб. Не съм светица - палила съм си цигара, но безуспешно. Това е вече навикът. Не мога да я изпуша, след първото  повърхностно дърпане съм я хвърляла. И не ме кефи.  Така че предпочитам, повече да не експериментирам.  :coolsmile: А и съм на възраст христова, която по-трезво преценява ползите май.  :-)  Имам си и супер цел, която ме крепи. Искам да си изчистя организма (казват, че това става до 3-4 години) и да родя едно здраво дете, че няма много време за мотане.  :)

Не пуша, но за сметка на това пия.

18.10.07
20:19

казано от Ради Хаджирадев на 16.10.07, 14:11:

Не пуша, но за сметка на това пия.

И двете вредят доста на организма, ама като се замисли човек, от тия цигари къф’ е ефекта??? От пиенето поне се отпускаш и ти се омотава главата.

Аз не пуша и никога не съм пушил сериозно. Всичките ми сериозни приятели не пушат. Преди 2 години пуших няколко месеца по 1-2 цигари на ден, ама след това ми писна. Нямах никакви проблеми с отказването. Същото е и с пиенето- изобщо не изпитвам някаква липса от алкохол, като го ограничих до 1-2 бири/чаши вино на седмица.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1