От 1 септември 2007 не пуша. Беше ми адски трудно след 15 години стаж в таз област и по кутия и половина. Навик и пристрастяване. За подпомагане на волята полбзвах за 2 седмици Никотинел и имаше страхотен ефект. Е- качих 7 кила, които сега бавно смъквам, но колкото повече време минава от непушенето си казвам, а и виждам, че е по -добре няколко килца на задника, но здрав, не-раково-предразположен дроб и хубаво дишане. А и финансово се усеща! Да не говорим че кожата ми светва и сияе лека полека, имам повече сила и енергия и вече не се задъхвам като идиот за всяко нещо. Особено на кардио. Кашлянето спря. А секретите от гърлото и носа почти се изчистиха. От време на време адски ме дразнят чуждите цигари, друг път не. Честно - има моменти в които много ми се допушва. Тогава взимам дъвка или стоя при пушачите. И бързо ми минава мерака. Към пушачите, особено жените: Струва си да спрете! Ще бъдете още по-хубави, нежни и като ви целуват половинките ще им е още по-приятно, защото няма да смърдите на пепелник! нито вие, нито дъха ви, нито косите ви (особено ако са дълги са чуден сюнгер), нито дрехите ви. Така и ще спестите цъскане с тонове парфюм! 30 лева на седмица - условно казано за цигари го превърнете в плодове, хубав крем за лице, някаква спа процедура или масаж, или месечна карта за фитнес! Различно е, нали?
Козунак,
има един много коварен момент, когато след време решиш, че нещата са вече напълно под твой контрол и една цигара не е проблем. И после давай Коля сначале ;)
Владе, така е. От тук насетне всичко зависи от теб. Не съм светица - палила съм си цигара, но безуспешно. Това е вече навикът. Не мога да я изпуша, след първото повърхностно дърпане съм я хвърляла. И не ме кефи. Така че предпочитам, повече да не експериментирам. :coolsmile: А и съм на възраст христова, която по-трезво преценява ползите май. :-) Имам си и супер цел, която ме крепи. Искам да си изчистя организма (казват, че това става до 3-4 години) и да родя едно здраво дете, че няма много време за мотане. :)
16.10.07
14:11
Не пуша, но за сметка на това пия.
18.10.07
20:19
Не пуша, но за сметка на това пия.
И двете вредят доста на организма, ама като се замисли човек, от тия цигари къф’ е ефекта??? От пиенето поне се отпускаш и ти се омотава главата.
Аз не пуша и никога не съм пушил сериозно. Всичките ми сериозни приятели не пушат. Преди 2 години пуших няколко месеца по 1-2 цигари на ден, ама след това ми писна. Нямах никакви проблеми с отказването. Същото е и с пиенето- изобщо не изпитвам някаква липса от алкохол, като го ограничих до 1-2 бири/чаши вино на седмица.