todaY: :)
1.спорт-фитнес: направих следната тренировка:
2 едни и същи кръга(исках 3 да направя ,но нямах време ) :
1.пек дек
2.хоризонтална ротация на ръцете с дъмбели
3.вертикален скрипец
4.хиперекстензии
5.повдигане на ръцете с дъмбели ( напред)
6.повдигане на дъмбели встрани за задно рамо ( от седеж)
7.бицепсово сгъване с дъмбели
8.концентрично сгъване
9.разгъване на скрипец за трицепс
10.бедрено сгъване
11.бедрено разгъване
12.глутеус машина
13.коремни преси
14.повдигане на краката от вис
15.наклони с дъмбел встрани
упражненията за ръце ги правя с по-голяма тежест ( ако е с дъмбели 5 кг ,ако е на скрипец около 10 -12 кг ) по 5 -6 повторения в 3 серий , уж за сила :)
останалите упражнения по 10-12 повторения с тежест все пак да не ми е супер лесно - да е трудничко , по 3 серий
след тези 2 кръга направих 5 минути спринтове на велоергометър и 10 минути стречинг ,като за загрявка също :)
2.храна
сутрин:200 гр кисело мляко , овесени ядки със стафиди и малко лешници
в у-ще: носих си омлет от 2 яйца на палачинка ,намазан с извара,подправки и малко домат
обяд:шопска салата със зехтин ( в нея имаше и мааалко сирене ) + запечени броколи с около 40-50 гр синио сирене
вечеря: 100-120 гр домашна лютеница ( правена със захар (малко) и олио,ама какво да се прави... :) ) , 50 гр кашкавал , много зеле -1 огромна купа-абе направо почти 1 голяма зелка хахах,50 гр пилешко филе
водата-около 1 литър ,чай-също толкова,може и повече да е
п.с. забравих-днес ми се води РБД ден
Мнението беше редактирано от тайна. на 26.11.07 17:23.
днес: води се ВВД ден
1.спорт-танци
2.храна
сутринта-свинска пържола
в училище-50 гр лешници
обяд:120 гр свиснко филе,лютеница,маслини, 1 филия пълнозърнест хляб ( реших да се възползвам от деня хаха)
след това-1 банан и половина с кисело мляко ( знам ,че не трябваше да е към 2 часа ама,...)
сле това ще хапна зеле със зехтин
след тренировка( към 9 и 30 ) ще ям 2 белтъка с извара и подправки
вода,течности-към 2 литра ще станат макс.
днес: Нвд
1.спорт-танци
2.храна (общо за целия ден) :
-60 гр кашкавал
-100 гр свинско филе
-50 гр сирене
-150 гр печени чушки от консерва + 100 гр патладжани
-2 яйца с масло +зеле
-риба+зелена салата със сушени домати,авокадо и зехтин
3 литра течности( новата цел-да докарвам до 3 литра водата) малко ще е трудно ама... :)
29.11.07
17:23
Хубаво хубаво... Много добре !
Не се притеснявай от бирената мая. Няма нищо повече от витамини и минерали ;). Освен това има високи нива на хром.
Можеш да змениш орехите с бразилски орехи ( 1 орех има цялата дневна доза селен) - 4-5 такива орехчета са ти достатъчни.
Хапвай повече доматки и не се притеснявай въглехидратите му не се считат много. Можеш да включиш спанак, зеле на салатка със зехтин.
Ако не харесваш вкуса на зеления чай като цяло, вземи си подсладителче - 5-6 таблетки правят вкуса му като на мента ;).
29.11.07
18:24
Храната е много малко според мен !!Някаде беше споделила че си на 15 или 16 не помна затва знаи че отрицателните калории на тая вазраст не са много хубаво нещо таи като растеш
мерси за мненията :) Иво,със сигурност отр.режим не е от най-полезните неща ,но пък до сега не съм се чувствала зле . Смисъл никога не се оставям гладна,ама никога,нито леко гладна ,нищо.Когато съм преуморена/претренирала/недоспала определено ям като животно и накратко казано-слушам тялото :) А и съм сигурна ,че отрицателния баланс е много по-”невреден” от добавките на тая възраст ,както страшно много (най-вече момчета )взимат.
:) както и да е де мерси все пак ,че има някакви критики към режима ми - полезни са всякакви мнения .
Такам за днес да кажа:
1.спорт-бяха планирани 5 часа и половина танци ,но вечерта ще излизам-т.е. остават 3 часа
2.храната:
-сутрин-40 гр пил.филе,40 гр кашкавал
-в училище-50 гр белени сурови семки ( все още не ми е минало отвращението към бадема :) )
-обяд-20 гр кашкавал,2 яйца,50 гр сушеница , 2 зелени чушки,подправки
-следобед ще хапна сушеница с чушки
-за вечеря най-вероятно 2 варени яйца + масло +чушки
течности-днес рекорд-само до обяд съм изпила 2 литра вода и както съм тръгнала до вечерта над 3 ще станат
плана за днес е следния
СПОРТ: 2 часа танци ,+фитнес тренировка
ето поправките според съветите на митака101 ,плс поправяйте ако пак нещо не е в ред -
цел:за горната част сила ,за долната релеф , за цялото тяло повече издържливост.Такова животно има ли ? хах :)
-5 минути кардио
-10 минути загрявка(стречнг,кръгови движения )
Кръг 1 =Кръг 2=Кръг 3
1.пек дек 1 загряваща + 3 серий по 8 с най-малката тежест ,защото дори и с нея ми е трудно ( представете си !!)
2.ротация на ръцете с дъмбели 3 Х 8 с 3 кг дъмбели ( не се смейте :) ей )
3.вертикален скрипец - 3 серий по 6-8 със 17.5 тежест
4.хиперекстензии 3 Х 10
5.повдигане на ръцете напред 3Х 6 с 5 кг дъмбели
6.разтваряне на ръце встрни с дъмбели за задно рамо - 3Х8 с 3 кг
7.бицепсово сгъване от седеж -3 Х 6 с 5 кг
8.разгъване на скрипец за трицепс-3Х8 с най-малката тежест (нз колко беше-май 7 кг )
9.клекове с дъмбели - 3Х15 (нз с каква тежест??може би с 5 кг )
10.коремни преси 3Х 20
11.повдигане от вис - 3Х 15
12.наклони с дъмбел встрани 3Х 15 със 6-7 кг дъмбел
след 3-те кръга интервално кардио 10-15 минути
ХРАНА: днес съм на парти пак и се очаква леко кривване :) но дотогава ще гледам да е чисто
1.хапнах 80 гр кашкавал+ към 150 гр пилешко филе с 2 чушки
2.запланувала съм си следната “манЖА” :) : тиквички и домати на кръгчета печени на оребрен тиган , след това се намазват със зехтин + към тях един жесток сос: цедено кисело мляко,заквасена сметана,много копър,малко чесън,!супер става
3.след това 2 сварени яйца + масло
4.и до края на деня - 100 гр леници ( за жалост печени)
водата- днеска даже се събудих жадна и викам “какво ми става” ХАха:) това е знак че ще е поне 2-3 литра
весел ден :П
днес:
без спорт ,само вкъщи се поразтягах 1 час сутринта
храна: не такава каквато исках ,но карай :П
-около 40-50 гр ръжен препечен хляб с 10 гр масло ,кашкавал
-3 ябълки
-след това ще дойде ред на риба + зелена салата с авокадо и сушени домати
-кашкавал +зеленчук
-пилешко месо +масло+салата
през целия ден ще седя—->учене за изпит , и когато почна да издивявам -скачане на въже и лицеви опори :)
днеска пак без тренировка-много учене за изпит.Сега той ми е приоритет.
храна:
-50 гр кашкавал,20 гр сирене,50 гр пилешко филе
-сандвич от черен хляб с парче бекон ,мн малко сирене и марулки ,без масло или др “мажещи се ” :П
-овчарска салата със малко зехтин и тиквички и домат на плоча със краве сирене и моцарела.Днеска съм изяла мнооого млечни.
общо взето се чувствам много гадно като седя по цял ден и не съм спортувала.Нямам и толкова апетит.И имам много излишна енергия , ужас направо.
вода за деня: 2 литра
ох супер ! днеска бях на тренировка най-сетне.Около 2 часа танци :) ... Супер !
храната нещо я изтървам напоследък и не ми харесва.Трябва да се стегна.
-сутринта ядох 400 гр круши,айрян
-обяд : 130 гр пилешко месо варено,1 ЯБЪЛКА , 50 гр кашкавал
-следобед 400 мл ( към 2 чаши) прясно мляко !!! ,едната от които с алко наурално какао
-3 яйца с 10 гр масло , 40 -50 гр сирене + домати от консерва ( домашни )
-после или риба със салата , или само салата—->зависи колко огладнея
вода: 1,5 л.
днес :
спорт: 2,5 часа танци вкъщи,ученето продълбжава да ме съсипва ...хахха :)
храна:за сметка на тва храната днес е много добра :
-сутрин 100-150 гр риба с домат
-200-250 гр риба с домати,зехтин и босилек
-15 гр синио сирене ,20-30 гр бри
-след това съм си планирала 3 яйца с масло и салата със зехтин
-след това или пак яйца с масло или месо :)
вода:много ! :П
днес: ипита ми мина , сега идва нов...оп...тоест 2!!!!!!!!!!!!просто....ужас!
но въпреки това :
спорт днес , 5 часа и половина танци , забързан ден ,пълен с емоции :) :P
храна:
сутрин: 500 гр ябълки ( мнооого ми се ядяха) :)
обед:към 300 гр шаран (може и повече да е ) + 40 гр синио сирене
следобеда нз какво ще хапна ,понеже ще съм на тренировка до късно ииии мисля 1 айрян да вмъкна
вечерта:синио сирене и салата със зехтин
малко несериозност от моя страна - и в писането и в яденето ,покрай рождения ден :)
но от скоро съм пак в праявия път :)
спорт-танци
храна:нещо ми писна от това нвд хаха :) мисля да поразнообразя -да вкарам повече плодове в менюто :)
-сутрин-плодове ,кисело мляко
-100 гр бадеми
-пилешко,домати ( на сос направени ) , гъби
-синио сирене,30 гр пил.филе
вода:малко ( около литър )
ето ме -пак нередовна :)
от днес съм само на масло ,месо , зехтин , заквасена сметаа,зеленчуци,яйца и риба . До драя на годината :) Не мога да се сдържа да не приложа малко повече тормоз за 31-ви :)
today:
бях 1 час на аеробика , + 2 часа танци
храна:
-сирене 100 гр ( а не трябваше да го ям нооо ) :) ,100 гр лютеница
-краставица,400 гр домашен доматен сок,пилешко филе малко
-след това ще има: 3 яйца с масло ,салата със зехтин
-после пак салата със зехтин
-за вечеря - риба със зехтин и зелена салата с рукола,сушени домати,авокадо и зехтин
край на НВД -засега.Не мога даже до нова година да изтрая хаха :)
1.Новото хранене-силно впечатлена съм от warrior diet.Ще пробвам.
2.Има и промяна в спорта :
-почти всеки ден по 2 ч.танци
пон.,сряда и петък - плуване ( най-сетне да се изправя срещу страховете си хахах :) )
събота ,неделя-всеки път ще гледам да разнообразявам-или аеробика,или фитнес,или сноуборд ....
това е плана и за началото на следващата година :)
3.Постигнато до сега - 57 кг ,172 см-вчера се мерих ,оказа се ,че съм пораснала от преди 2 години !Ура! :)
, мерки не съм мерила ,защото метъра разбира се беше брутално нарязан от 8 годишния ми брат-нинджа ( :D )
Влезнах в 1 размер дънки по-малко .
4. цели
-да поддържам това,което съм постигнала
-ииии да постигам още повече рабира се :) хехех :)
Мнението беше редактирано от тайна. на 23.12.07 16:55.
как мина 1-вия ден на уориър диетата .
1.станах в 12 часа и затова ми беше сравнително лесно...
2.какво ядох :
-кафе със сметана
-банан
-после чак вечерта :
слата от зеле,моркови и зехтин
100 гр кашкавал с малко сушеница
баница :( (домашна)
3.спорт-аеробика
4.странно,но не бях гладна през деня,а мислех ,че ще почна да припадам без сутрешната пържола хахах
п.с. очаквам критики /поправки по отношение на храненето /спорта
Мнението беше редактирано от тайна. на 23.12.07 17:04.
23.12.07
19:27
Диетата до колкото знам не е подходяща за спортуващи а за хора които имат относително застоял начин на живот !! Колко време си била на НВД ??? За 2 месеца на НВД стигат за да се изчистиш !! А 3 месеца е максималното време!! Ако не е станало за това време начи грешиш някаде !!
Диетата до колкото знам не е подходяща за спортуващи а за хора които имат относително застоял начин на живот !! Колко време си била на НВД ??? За 2 месеца на НВД стигат за да се изчистиш !! А 3 месеца е максималното време!! Ако не е станало за това време начи грешиш някаде !!
ехехе аз съм на нвд от края на август,т.е.....4 месеца горе-долу.Изчистена съм достатъчно,просто търся разнообразие.
И тук идва големия проблем с многото различни мнения-нали уж беше за спортуващи хора диетата ,а се оказа ,че не е !
В такива моменти на раздвоение май е по-добре да се допитам до организЪма - ще докладвам след 1 седмица ,ако се чувствам зле-спирам.Много обаче ме заинтригува твърдението ,че човек се чувства дори по-енергичен. Искам да го “преслушам” .
Мерси все пак за мнението ,ще го имам в предвид! :)
24.12.07
06:46
Самата идея за основно ядене преди лягане не ми харесва !!Не знам какво общо с думата “warrior” има ???Цял ден само си залагваш глада и накрая ядеш като распран !!
Според мен идва от това че войните обикновенно са били на път и не са могли да се хранят добре :)
Според мен идва от това че войните обикновенно са били на път и не са могли да се хранят добре :)
;)
днеска:
преди малко станах и закусвах зеленчукова супа
после ме почерпи съседа с бонбон ,че има рожден ден :)
довечера няма да е точно както по план- нали днесмесо не се яде....но няма да се тъпча :)
и ...без спорт днес :)
Искам да изкажа мнение,че според мен яденето ти за 23 декември е малко.Разбирам момиче си,но все пак 100гр какавал някак не ми се вярва да ти доставя нужните белтъчини.При уориър диетата не мисля,че трябва да те е страх от качване,зсатова според мен когато ядеш трябва да ядеш както трябва-демек доста белтъчини и чак след тях ако имаш мерак въглехидрати,но и малко въглехидрат не бих казал,че е зле.Един приятел я практикува тази диета,невероятно доволен е. ;)
Хм...по празниците малко имаше отклонения ,но като цяло принципа спзвах горе -долу :)
Не знам още колко дълго ще карам така ,но се чувствам добре определено:) може би като почнеме училище ще е малко по-тегаво ,защото стреса определено ще е повече .... :) Но ще му мисля тогава
С завръщането в даскало пак си почнах по нвд :)
С известни отклонения тази седмица ( прекалено много черен шоколад и кафе и по 4 часа сън на нощ ииии без тренировки——>всичко това заради контролни ) ,вече съм в правия път
1. Какво постигнах ,откакто се занимавам по-качествено с начина си на живот? - Свалих си всички нужни % мазнини , стегнах си тялото , изкарах 1 ред плочки :) иииии се чувствам супер
2.Какво искам да постигам ? - Да напредвам в избраните спортове , да се храня добре , да не си развалям навиците ,които толкова време градих
днес тренировка: плуване
храна:
-3 яйца,малко зехтин, 400 мл доматен сок , 2 чушки
-200 гр свинска пържола,задушени броколи със синио сирене
-2 филийки бонус с малко кашкавал
- 150 гр пъстърва със сушени домати и 5-6 бадема
малко вода -около 1,5 л
много сън!
Днеска : плуване
само месо и зеленчуци ядох
Утре :
фитнес тренировка ( план ) :
-загрявка 10 мин ( колело , разтягане)
-ротация на ръцете с дъмбели 3Х 10 с 3 кг
-упр. за рамо 3Х 8 с 4 -5 кг
-упр. за задно рамо 3Х 10 с 3 кг
-хиперекстензии 3Х колкото мога
-вертикален скрипец 3Х 10 с около 20 кг ( нз дали е добре,но не мога повече :( )
- бецепсово сгъване с дъмбел 3 Х 8 с 5 кг
-разгъване на скрипец ( трицепс) 3 Х 8 с 7,5 кг
-клекове 50-60 без тежест
-аддуктори 20-30
-има един уред за дупе нз каксе казва - 30 маха на крак
-коремни преси 3Х 20
-наклони с дъмбел встрани 3Х20
-повдигане на краката от вис 3Х 15 - 20
Правя 2 кръга от това .
След това 15- 20 минути интервално на колелото или ски тренажора
+ добър стречинг ,защото послеее лошо :)
Утре храната ще е :
-плодове
-яйца,салата ,зехтин
- кисело мляко
-месо,салата,зехтин
мерих се : 60 кг съм . Странно ,защото по едно време бях57-58 . Явно празниците са си казали думата ... След един месец и половина обаче има важно събитие така да го кажем и ще съм с много къса и тясна рокля. Искам да изглеждам максимално добре и сега ме е хванала “манията” хахах :)
Мнението беше редактирано от тайна. на 20.01.08 18:13.
20.01.08
19:55
Нз как оцеляваш с таз Уориар Диета !! Много са ти дълги тренировките гледам !! 60 кила не са много а са малко дори като започнах да тренирам бях 60 кила и бях доста мършав !!
пич,аз както споменах пак съм на нвд ,не по уориър щото училище и неядене малко тегаво ми идва :)
а иначе съм 60 кг ,на 172 височина някъде ... и съм момиче иии не съм мършава хаха :)
Мнението беше редактирано от тайна. на 20.01.08 20:49.
60 кила не са много а са малко дори като започнах да тренирам бях 60 кила и бях доста мършав !!
Само дето ти не си жена, нали? ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 20.01.08 20:51.
21.01.08
07:01
Сори не видях и все пак прави си ВВ дни като си на НВД
За днеска плана беше успешно изпълнен !
За утре :
храна :
-плодове ,
-месо,салата,зехтин
-кисело мляко
-месо/яйца,салата ,зехтин
общо взето нищо ново
2.тренировка:
(като да добавя ,че танците са всеки ден и за тва не ги пиша)
-фитнес:
-10 мин колело , стреч
-ротация на ръцете с дъмбели
-хиперекстензии колкото мога
-хоризонтален скрипец , 20 - 22 кг
-вертикален скрипец
-упр за рамо
-за задно рамо
-бицепсово сгъване
-трицепс(скрипец)
-бедрено сгъване,разгъване
-аддуктори
-клекове 2Х 50-60
-машина за дупе-нз как се казва
-повдигане на краката от вис
-пак хиперекстензии и странични
-наклони с дъмбел встрани
-коремни преси
това 2 пъти се повтаря
после около 15-20 минути колело или ски тренажор
много добър стречинг накрая ,въпреки ,че след такава тренировка ,в която има тежести , съм като кашкавал...нз защо ;]
но просто след фитнес мога да се разчекна до “незнайни висоти” хаха
Мнението беше редактирано от тайна. на 21.01.08 19:22.
edit:днеска към обяда и 2 филийки бял хляб! Месото беше плашещо малко ,а друго нямаше какво да се добави ,за да не съм като звяр :) хаха :)
приятна мускулна треска от тренировките .утре почивам и съм само на месо и зеленчуци
22.01.08
17:49
Не прави толко растоварващи дни направи един НВ ден ама пък на месо и зеленчуци не е хубаво
е ,то не е баш изцяло месо и зеленчуци - сутрин има или малко сирене ,или айрян ;)
ето по-подробно за утре:
1.спорта:реших все пак сутринта да включа 5-10 мин въже + добър стречинг заради мускулната треска,която доста силно ме налазва
2.храната от близо :) :
-кафе
-2 айряна
-риба + зелена салата
-3 яйца + салата домати,краставици,чушки,лук,зехтин
-после ако съм гладна по-късно-салата със зехтин и/или някое др парче сирене
ох днеска се чувствах като смазана , нз защо ,т.е. знам де - недостатъчно сън и мускулна треска иииии ужасен апетит! Не знам какво ми става !
То още не е свършил днешния ден де ,но аз да си напиша за утре,че после няма да мога:
1.Храна - по-пълноценно меню :
1.плодове след ставане
2.в у-ще: предложения сандвич в изданието ( бонус,яйце,пилешко,зеленчук) + айрян
3.обяда: омлет от 2 яйца , салата +зехтин
4.следобед:айрян и/или плод
5.вечеря: риба със салата +зехтин
6.по-късно : салата със зехтин (зеле най-вероятно)
Утре пак фитнес тренировка като предните дни !!!!
ще се постарая да изпия 3 литра вода,ужасно ми е трудно и гадно ,но...
Днес изпих 1,5 л.
Мнението беше редактирано от тайна. на 23.01.08 15:42.
за днеска плана е изпълнен!
От утре започвам много по-строга подготовка за “събитието”.
Знам ,че хич няма да е здравословно ,ама роклята както казах е супер и искам на мен да седи още по-супер.Суета-кво да се прави.
Като начало:
5-дневна протеинова диета (която бухтата беше пуснала в една тема) .—>яйца,месо,зеленчуци-в големи количества,за да не умра хахах
за тези 5 дена :
1.петък-фитнес:(кардио)—> 10 мин колело, хиперекстензии,15 мин комплекс за корем,2Х60 клекове , 30 мин. ски-тренажор,10 мин стречинг
2.събота-плуване 1 час+много танци
3.неделя-пак плуване,пак мн танци
4.понеделник-фитнес-като днешната тренировка(кръгова)
5.вторник-почивка
водата ще я вдигна над 3 л.Няма да падам под 1500 калорий.
Аз си пожелавам късмет (колко яко звучи хахах ) ,пожелайте ми и вие . След 5 дена ще пиша как ми се е отразило ,какво точно съм яла и какъв е резултата иии как продължавам с изтезанията. :) (те сършват чак края на февруарии :( )
Поздрави.
Мнението беше редактирано от тайна. на 24.01.08 18:24.
Е тази тема как си я изровила просто незнам :) Това е първото нещо, което написах преди няколко години в този форума. От тогава доста съм развила познанията си и с днешна дата не бих предложила този режим. Не само, че съм против кето режимите, ами и класическите схеми на НВД считани за “светило” в последните години не одобравям напълно. Аз съм за режими с контрол над въглехидратите, а не за тяхното тотално премахване.
25.01.08
19:44
Нвдто си е наи доброто ама ако има ВВ дни !!Благодарение на тях организма си мисли че не е на диета и яко гори !!
Доста си категоричен в коментара си! Надявам се, че той не се базира на няколко прочетени статии по темата, а на богат опит в спортното хранене!
Колкото до цитирания по горе режим става въпрос за няколко дневен режим, който се практикува като финална фаза на НВД и включва приема само на протеин на прах и зеленчуци.
Тайна не съм ти чела подробно дневника, но съдейки по това, че се малка май на години и имаш многочасови спортни натоварваня мисля, че такъв режим е меко казано НЕподходящ за теб!
Мнението беше редактирано от buhtata на 25.01.08 21:01.
хаха ,оф ми явно не съм разбрала - аз протеин на прах дори не съм помирисвала,имах предвид протеини като: месо,яйца, сушеница,луканка....
с протеин на прах не бих се изтезавала чесно казано! А и това е само няколко дни де - после пак си включвам въглехидрати.
Ето какво ядох днеска примерно :
-50 гр луканка
-на два пъти:400 гр пилешко със зехтин , домати,краставици
-150 гр сушеница
-краставици
пак се извинявам за неточността.Явно не съм прочела правилно,че е с протеин на прах диетата .Имах предвид месо . ;)
поздрави
Мнението беше редактирано от тайна. на 25.01.08 21:11.