Не със сегашните темпове най-вероятно, но ще може разбира се. На мен в последните 2 месеца и нещо тия кръгове ми сложиха 30 кила на работна тежест на лег, 20на кила на клек и тяга, 5-10 на рамо и т.н. срещу само 2-3 кила по тялото - сега, ти си доста по-напред, но въпреки това прогресът няма да спре само заради борбата. Нещо като с леката атлетика - ако не друго, поне работния капацитет ще се вдигне доста, а от там силата ще намаже със сигурност.
А и на чиста борба без ключове на стави и т.н. според мен ще ги накажеш доста и то от раз, стига да отидеш на добро място - ако към Щатите си се запътил особено, там им е силен тоя спорт в университетите и ще те оценят подобаващо ;)
...
Между другото,усетих още един трик на лежанка,който да ми помогне да вдигам повече.Дефакто широките ми гръбни мускули и ръцете са като ластици,когато ги опъна назад и прибера към тялото.
Ако трябва да вдигна 170 кг от долно положение - няма да мога. :) Ако ги взема отгоре пък,не ги усещам (в ръцете си,иначе си е трудно).Получава се ефект като от екипировка,като пружинка съм станал.
Нещо не успях да схвана идеята... Какво опъваш/разтягаш? Това сам ли го откри или някой ти показа или обясни?
Гърба не ти помага, можеш да събереш плешките и задното рамо зад гърба за да си скъсиш движението.
Доколкото разбрах - взимаш щангата, сгъваш донякъде лактите, след това движението се премества към раменете като ги свиваш навътре( свиваш плешките ) и пружинираш обратно тежеста? Един вид - блокираш раменете и ръцете и използваш гърба за да свалиш щангата до гърди след това, тя пружинира и я добутваш. НЕ ззнам дали е точно така, такива пружинации ми се струват опасни :)
18.11.10
14:38
Значи,спускането е плавно,но някак си успявам да използвам щангата за да сгъна тялото си повече под нея.Дефакто като пасивно разтягане на мускулатурата се получава,след което тя си пружинира сама обратно,защото има свойството еластичност.
Разбира се,аз си бутам и силово,но има редица мънички фактори,които допринасят.Това за широките гръбни...трудничко ще го обясня с думи,но нека се пробвам.
От една страна,както каза Мадбой - те дават стабилност и прибират рамената.Така ги позлвах до скоро,но открих ,че те също така придърпват ръцете към тялото,когато се разгъна назад на лежанката,като при пулоувър.Ей това придърпване (като пулоувър) усещам при спускането на щангата към тялото си,заедно с едно обтягане на цялото тяло.След това си представям,че отпускам клапана и прас - нагоре. Хихи.
Не,грешка.Сега се сетих нещо друго.Може би като прибирам ръцете си напред ,аз съкращавам по-мощно гърба си и така стабилността се увеличава...не знам още със сигурност,ще експериментирам още.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 18.11.10 14:40.
Когато тръгнеш да вдигаш щангата нагоре и стигнеш до половината опитай се не да буташ, а да заключиш лактите. Демек да буташ лактите навърте, а не лоста нагоре. Докато правиш това се опитай да буташ тялото с краката. При мен помага, но не винаги се сещам да го правя.
Дедмене, ти сега като си взе изпита и си мега айляк?
Искам и аз, човече.
Як спам. Обаче винаги съм искал да съм 12-ти клас и да съм си взел изпита, това ми е целта, всъщност. Та, интересно ми беше какво е усещането да знаеш, че си неприкосновен в училище.
Мнението беше редактирано от alabalaa на 19.11.10 18:50.
19.11.10
19:16
Останаха само диплома и мадури. :) Ами не знам какво е усещането,от 2 седмици не съм се вясвал. : ))))
Днес нямаше сила - малко преси и изхвърляния правих.Утре ще опитам 240х3 тяга.След това 1 седмица на предни клекове и другата събота 260 кг тяга за единица.След това ще видим дали ще има пауър да натискам до 300 кг,което ще си бъде вече постижение.
....Утре ще опитам 240х3 тяга... 260 кг тяга за единица.... натискам до 300 кг....
Оля се... :D
(wait) Що не дадеш възможност на прешлените, ставите и сухожилията да “преглътнат” 240 кг, т.е. да посвикнат, преди да катериш пак нагоре?
Такъв прогрес за толкова кратко време - изумяваш ме! Навлизаш в опасни води...
Използва хубавия период, има такива в които дърпаш много бързо, след това обаче доста дълъг период се отегчаваш от еднообразието от кила :D
20.11.10
11:18
Спокойно,тялото ми си знае работата.Днес напълно изключи. :) Ще поседя на сегашните кила известно време,може би месец.
Аз съм длъжен да се целя високо,това е в основата на методиката ми. Хихи.
голям си чешит,спор няма.
може под “не е леко да се вдига тежко” да сложиш “Като имаш гръб си мечка - като нямаш си юрдечка” .. друга крилата фраза от фитнес фолклора
Мнението беше редактирано от fcbs на 20.11.10 14:39.
21.11.10
14:52
System restarted…
190 кг преден клек днес :D
Друго не правих,вчера и днес тежки тренировки,достатъчно ми е.
Не знам дали става ясно от дневника ми...аз влизам в залата,изчаквам 5 минути седнал да се постопля,слагам 110 кг,правя 1 преден клек,слагам 130 кг,правя още един,слагам 150…и така до максимума си.След това излизам от залата...
Мнението беше редактирано от BusyMan на 21.11.10 15:04.
21.11.10
16:25
Загрявка нещо ?
...аз влизам в залата,изчаквам 5 минути седнал да се постопля,слагам 110 кг,правя 1 преден клек,слагам 130 кг,правя още един,слагам 150…
Това е загрявката.
21.11.10
17:09
размерите ти са почти като на Митко Димитров... само дето си по-як от него брат... малко снимки сложи :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 21.11.10 17:10.
21.11.10
17:26
Мога да ви уверя,освен широчки рамене ,гръб и големички крака,нямам мускулче по мен. :)
Познавам много хора ,които “загряват” по 30 минути.Всичките са с контузии.Моля без предубежденийчета. :)
21.11.10
17:32
сори за спама но си много прав ! ... гледам някой правят по 4-5 загряващи серии и като дойде време за Истината... не става уморени, презагрели и прочие и прочие .... а и както каза се контузват от фикс идеята да не се контузят ...
21.11.10
17:34
Пак съм по-склонен да загрявам,отколкото да правя COOLDOWN…тоест някаква лека дейност след тренировката,да се отпуснат мускулите. |-) Може с времето да си променя мнението,ще видим.
Аз тренирам почти всеки ден,само тежко.Да ме бутнеш от сън и съм готов за максимален опит (максимален за сутринта след сън,но все пак 100%).
Мнението беше редактирано от BusyMan на 21.11.10 17:36.
Добро, лошо....и аз ‘загрявам’ по подобен начин. Малко размахвания на ръце, клек със собствено тегло и започвам работни.
Понякога и направо работни на 2-ки.
21.11.10
22:52
Травми някакви ? Не,предполагам.
Скоро ще пускам application за няколко английски университета,стискайте палци! (punch)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 21.11.10 22:53.
22.11.10
20:42
170 кг напади..хахахаха ,при това по-дълбоки и с по-добро ускорение нагоре,по 2 напада на крак.
Обаче на лег нямах сила - 150 кг единици правих.За гръб - гребане на долен скрипец - 120кгх10.
Ще е много дивашко да си правя напади с 200 кг след време.
ЕДИТ: 96 кг съм..хихи,Септември бях 89-90кг.Никога не съм се чувствал добре под 95 кг,просто е ужасно усещането за мен.Цяла година не знам как издържах да тренирам като 90 килограмов.95 кг са ми идеални,над това вече започвам да ставам ленив и да се движа тромаво и тежко.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 22.11.10 21:08.
22.11.10
21:20
Дали не те засичам вече трети път в залата :)
Дедмена е нечовек, момчета. Всичко което пише отговаря на истината 100% :)
22.11.10
22:10
Събота или неделя мисля да намира покрай стангото :) Хем ще те видя, хем ще потренирам с един авер :) Към колко тренираш ?
22.11.10
22:16
Хаха,ми утре към 9 ще бъда там,може и по-раничко.
ЕДИТ:Вечерта.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 22.11.10 22:18.
23.11.10
23:53
Цял ден спя днес,избягах от даскало да си легна малко.Почти не съм хапвал.
Събота или неделя мисля да намира покрай стангото :) Хем ще те видя, хем ще потренирам с един авер :) Към колко тренираш ?
Дали не те засичам вече трети път в залата :)
Дедмена е нечовек, момчета. Всичко което пише отговаря на истината 100% :)
Като ще тренирате с него, що не му направите няколко клипчета? Той явно няма да се сети да ни задоволи любопитството ;).
24.11.10
08:04
‘Щото ще ги заритам.
ЕДИТ:Днес към 4:30 съм в залата,ако още сте навити и имате възможност.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 24.11.10 08:06.
24.11.10
08:32
Аз събота или неделя съм там. Ако Дедмен-а няма нищо напротив, ще го снимам :) Ако неиска, няма да го доближавам :D:D
24.11.10
09:07
Харесваш ми,ще стане атлет от тебе. :)
26.11.10
21:55
180кг напади по 2 на всеки крак тази вечер...абе,просто се оказва,че краката ми са балансирани.Не вярвам силата да ми расте с такива темпове,просто аз се вработвам в движението и търся лимита си.Не съм правил заден клек от много време,усещам обаче щангите леки на гърба ми,а това е добър знак. :)
Ти всъщност защо спря задния клек? Прекален дискомфорт ли някакъв? А някакви асистиращи за трицепс правиш ли? И още нещо се бях сетил да те питам ама забравих :D
26.11.10
22:02
Не правя асистиращи,но ако правих - разгъване на скрипец. :)
Задният клек го спрях,защото много ме изтощава психически.Когато се тренира всеки ден и винаги тежко психиката играе главна роля.Ако не съм възстановен и натисна,а се усетя слаб,това може да ми убие мотивацията за цяла седмица.
Трябваше да махна или заден клек,или тяга.Реших,че преден клек + тяга ми харесва като комбинация.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 26.11.10 22:02.
Благодаря за изчерпателния отговор... мисълта за трицепса ми беше, че нали е асистиращ мускул при лега, че допълнително трениране може да помогне малко... инак да клека иска психика повече от всички други движения...
27.11.10
11:35
Пак опираме до психика. : ) В дни,в които не ми се тренира тежко,правя само асистиращи упражнения.
29.11.10
11:51
АААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!
Как ще тренирам в това чудо?!Прилича на гигантски ,шибан фацебук!!!
И ако отгоре на банера онова човече с гръгла тиква ми се изхили пак ше си запукам лаптопа, чесно ! :@
02.12.10
21:44
High Pulls със 120 кг ,snatch grip.
Това упражнение ме раз-гло-би.Имам си ново любимо. : ))
адмирации за нападите на 180кг. Много ще се радвам на видим някое видео на такова изпълнение...
на snatch grip…хай пул...да не е snatch pull…където вдигаш лактите възможно най-високо, почти до момента, когато трябва да влзезеш под лоста...