За cottage-а от Lidl: 103 калл/100г (13 г. протеини, 3 г. въглехидрати, 5 г. мазнини) ; цената е ~ 1.70 за опаковка от 200 грама. (F)
Мнението беше редактирано от Nickie на 23.04.14 20:43.
23.04.14
20:52
За cottage-а от Lidl: 103 калл/100г (13 г. протеини, 3 г. въглехидрати, 5 г. мазнини) ; цената е ~ 1.70 за опаковка от 200 грама. (F)
Нат можеш да напишеш книга за изварата хаха :*
.
Cottage cheese-а не е извара. До скоро и аз ги мислех за едно и също, но сме в грешка. :D Представлява малки парченца нещо като моцарела потопени в нещо кремообразно. Нямам по-добро обяснение, но е различно на вкус, вид и състав - доста повече мазнини има от изварата /обезмаслена или не/.
Cottage cheese в оригиналния му вид/домашно приготвено Е извара.Това,което някой вериги продават като Cottage cheese е нещо овкусено ,твърде солено и готово за консумация.Доста точно го описа :)П.С.Много добро “ревю”!
Да, напълно подкрепям цитираното мнение. :)
Както и в google translate можете да сверите (давам го просто като пример), ‘‘cottage cheese” е извара.
Да, явява се една идея по-различна, като обикновено е обезсолена и по-водниста (или може би просто чуждата версия на изварата). Е, може да има някакви разлики в отделните фирми, но общо-взето така. :)
14.08.14
00:30
Не се косете, от половината извари, които ги изброихте - тази на Олимпус (насипната по щандовете) е най-добрата (разбира се всеки има право да твърди друго) - 3.9лв на кг., малко е соленичка, но който яде храната без сол това ще му е идеално, и не ми излизайте с това, че солта задържа водата - ако ядете всяка манджа със сол, тогава се замислете първо в/у това и после изварата.
Олимпус - насипна 3.9 кг в Кауфланд за други магазини не знам.
Олимпус в кутийка (такава като на кисело мляко) - по-скъпа на кг идва, 2% масленост.
Накратко, теста е следният: Хвърлям на котарака парче извара, ако я помирише и подмине - не става ..... много различни извари с различни партиди е отказал ........ Олимпус никога :D
П.С.
Въпрносният материал съм ви го направил с извара Олимпус в кутийка ;)
Мнението беше редактирано от Калин Кожухаров на 14.08.14 00:31.