болка в предмишницата

25.02.08
12:13

значи при тренировката за бицепс ме заболя предмишницата отвън(от към малкия пръст) :vampire: .Болката се появяваше в горната част на згъването ,но от последната тренировка насам ме боли постоянно.Помогнете с идеи от какво може да е и как да се оправи че така не мога да тренирам вече нищо, не само бицепс.Имам чувството,че е сухожилие,а и няма май какво друго да е  ;-)

казано от 4erniq на 25.02.08, 12:13:

значи при тренировката за бицепс ме заболя предмишницата отвън(от към малкия пръст) :vampire: .Болката се появяваше в горната част на згъването ,но от последната тренировка насам ме боли постоянно.Помогнете с идеи от какво може да е и как да се оправи че така не мога да тренирам вече нищо, не само бицепс.Имам чувството,че е сухожилие,а и няма май какво друго да е  ;-)

1. За скъсвания, ако няма подуване и отоци.. и дума не може да става. Има подобна тема.. смо че май бе за гърди... или може би греша. Според мен си претренирал... най-вероятно преуморен мускул. Дай почивка - 5-10 дни. Нужни са.. иаш нужда от възстановяване. Получавал съм подобни неща... оправят се безпроблемно. Ако не греша.. вманиачил си се в тренирането на ръце.
2. Пиши предимно на кирилица... въвел си текста под чертата с латиница.
3. Това с ада някакси не ми се връзва с тематиката на сайта, но... ти си знаеш!

27.02.08
18:17

за вманиячаването грешиш. аз не съм такъв човек но сигорно нещо съм претоварил та сега мисля една седмица да почина и ще вида
какво ще стане

27.02.08
19:24

Ако имаш желание и болката не отшумява мога да ти снимам една статия за различните видове травми на предмишницата и сам да определиш евентуално къде е проблема.

Вероятно имаш ранна форма на тендовагинит.
Възпаление на  ставата на китката.
Става именно при бицепс ъвв фитнеса, но мого работи помагат - много писане на компа(в миналото го знаеха като болест на машинописките), работа, свързана с движения на ръцете даже без много натоварванем като търкане и бърсане например и т.н.
Известно време не тренирай бицепс.
После смени правия лост за бицепс с крив.
Избягвай упражнения за предмишница и тежки упражнения за трицепс и гръб.
Може да “помогнеш” срешу травмата с фелоран, или диклак.

В случай че не спазиш предписанията и продължиш да се напъваш, следва следното развитие:
Ставата се възпалява и притиска нерва, радиално преминаващ през ръката.
Ефектът е радиираща болка, остра и в цялата предмишница, която сякаш прилича на болка в костите.
Болката утихва, понякога се проявява и нощем и като цяло е доста натоварваща.
Отминава бавно, за месеци.
И ръката след това е завинаги предразположена към това възпаление.

Използвай и бинтове, помагат.
Изпробвано.

02.03.08
20:02

от една седмица не тренирам.затова не съм писал.в понеделник пак отивам и ще видя дали се е по разминало ако не е ще пиша пак за  статията.Благодаря за отговорите.    Не знам за последния но ако продължава да ме боли ше спра да тренирам бицепс за около месец и тогава ако не се оправи вече не знам отивам на доктор.А аз отдавана не правя прав лост щото пък с него болката беше по-голяма и не мога да си държа ръцете толкова обърнати

Мнението беше редактирано от 4erniq на 02.03.08 20:03.

02.03.08
20:56

Ще добавя само да пробваш следното - взимаш една топчица за стискане .. сваляш натоварването до минимум и през 1 ден праиш 3-4 серийки стискане по 30-40 повторения, за да ти заякне предмишницата.При мене донякъде даде ефект.

FS

11.03.08
14:13

Ей пич и аз съм така  само че прочетох из нета и намерих следно: превързвай си ръцете с бинт  да те стяга и пий калций

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1