Какво мислите за противните персонажи във фитнес залите - мутри,келеши,селяни и т.н?

26.02.08
20:09

Здравейте,едва ли има трениращ човек,който да не се е сблъсквал с такива типове в залите. Какво мислите за тях - например т.нар. мутри,охранители,селяни,които крещят и се смеят гръмогласно,хора които те наблюдават и обсъждат колко вдигаш и т.н. Аз например се сблъсках с подобен проблем в началото на фитнес тренировките си. Тогава ми се събра много - изграждане на фитнес нависи,търпене на такива хора,отделяне на време. Но свикнах. 7-8 месеца ходя в друга зала,в която е много спокойно и няма такива хора(или ги има но много рядко). Сега обаче съм в сесия и в родния си град посещавам единствената за сега зала,в която има такова присъствие. Мои приятели даже са били гонени от лежанките или други уреди,само защото част от тези мутри са решили да си направят тренировката. Също така съм слушал и за случаи,в които по-начинаещите стават обект на присмивания,измисляне на прозвища,коментари на висок глас по техен адрес,провокации. Притеснява ли ви присъствието на такива хора,има ли ги във вашата фитнес зала,как бихте реагирали в такива сутиации? Ще се радвам да обсъдим въпроса,защото такива се срещат навсякъде

26.02.08
20:31

Не се обръща внимание на такива хора. Понякога излизам от долнопробната малка заличка, в която тренирам и отива в съседен Академик и се наглеждам на гъзария и простотия. Имаше 1 случай преди 5-6 години си бях сложил максимума на лежанката - 60-70 кила да е било и до мен се доближи един (мутрафон) с 2 олигофрена до него (сигурно охрани) и ме попитаха колко серии имам още, а аз отговорих още 1, но почвам полулег после. Отговорът: да бегаш от тук, че почвам да загрявам. Идеята беше, не че няма свободни лежанки, а просто съм си направил труда и съм му сложил килограмите на лоста... Както и да е, това беше единствения случай, така че имам представа за какво иде реч - простотия. По мои наблюдения сега гореспоменатите “мутри” са станали някак по-тихи, не както преди. Лично аз не се дразня, не ги виждам, не ги и чувам, тренирам концентрирано.

Никога не съм тренирал в такава обстановка. Винаги хората са били печени.

27.02.08
00:47

Хахахахаха темата е доста забавна, селяни/селяндури или просто изрусени/зализани новобранци се търпят те и без това не знаят още какво да правят. Да чукна на дърво не съм се сблъсквал с подобно отношение от страна на мутри, въпреки че има няколко в моята зала по мои подозрения все пак тренирам в зала за силова подготовка на МВР, има някаква етика при нас така че всеки изчаква когато нещо е заето. Ако стана обект на подобно отношение най - вероятно би станал грандиозен бой в който мутрите биха били изхвърлени с тежки телесни повреди ако са няколко не е проблем аз се познавам и имам доста добри отношения със човека който отговаря за залата и с повечето трениращи които биха били доволни да дадат един запомнящ се урок на наглеците.

казано от Kevin_Kostner на 26.02.08, 20:09:

Здравейте,едва ли има трениращ човек,който да не се е сблъсквал с такива типове в залите. Какво мислите за тях - например т.нар. мутри,охранители,селяни,които крещят и се смеят гръмогласно,хора които те наблюдават и обсъждат колко вдигаш и т.н. Аз например се сблъсках с подобен проблем в началото на фитнес тренировките си. Тогава ми се събра много - изграждане на фитнес нависи,търпене на такива хора,отделяне на време. Но свикнах. 7-8 месеца ходя в друга зала,в която е много спокойно и няма такива хора(или ги има но много рядко). Сега обаче съм в сесия и в родния си град посещавам единствената за сега зала,в която има такова присъствие. Мои приятели даже са били гонени от лежанките или други уреди,само защото част от тези мутри са решили да си направят тренировката. Също така съм слушал и за случаи,в които по-начинаещите стават обект на присмивания,измисляне на прозвища,коментари на висок глас по техен адрес,провокации. Притеснява ли ви присъствието на такива хора,има ли ги във вашата фитнес зала,как бихте реагирали в такива сутиации? Ще се радвам да обсъдим въпроса,защото такива се срещат навсякъде

Здравей!
В залата в която тренирам ги има същите. Никога не ми се е случвало да ме гонят от уред, понеже се познавам с всички от тях... поне с повечето... и то от години. Преди, когато тръгвах да тренирам се запознах с повечето... някои от тях начеващи, други понапреднали. Но бяхме заедно и в едно и също време се развивахме. Сега отново се срещаме в залите. Има подмятания, шеги, миа закачки с начеващите, но никой от напредналите не е посмял да посегна към начинаещ и да го гони. Единствено, когато се мота и стои на уред и не рпави нищо, а само го заема се е предприемало подобно действие и то не с грубости.
В залата в която тренирам има всякакви, но всеки знае, че другия е дошъл за да тренира и има едно неписано правило за уважение на другия. Залата не е голяма и може би това е предимството. Още повече, че собствениците и са уважавани дългогодишни треньори по джудо и присъствието им всява респект. Това допълнително създава атмосфера на спокойствие.
А и гъзарията там не се толерира.
През всичките години съм се срещал с такива гъзета, но винаги тези, които са създавали проблеми не са мутри или стари трениращи. Това са гъзета, които идват за месец - два и изчезват. И обикновено от такива идват присмиванията... но в залата в кочто тренирам това го няма. И то в повечето случаи точно тези, които се позанваме от години не сме го позволявали.
Имам един случай, когато аз и мой приятел сме гонили от залата. Той бе трибоец. 190 см 120 кг трибоец. Едно хлапе на 5 дни тренировка се беше заяло с едно слабичко момче... сега започващо. Момчето имаше хъс, но му се плачеше. Онова гъзе все го бъзикаше, колко било кльощаво, как нямало смисъл и ред обидни думички. Е... причината бяха 5 мадами, които идваха и тренираха в залата.
Накрая не ни стърпя. Ивиках го тоя гъзар. Предисвиках го на лежанката, направих го смешен и накрая с разрешението на отговорника за залата го разкарахме. Повече не влезе.
Но винаги в залата е имало група спортуващи, които са напреднали и се стараят да си помагат за нормалната обстановка в залата.
Сред нас винаги е имало спортуващи карате, трибой, щанги и ред други спортове!

27.02.08
08:13

Това много си зависи и от собствениците на залата. На мен никога не ми се е случвало досега ... явно съм тренирал все в добра обстановка. Но предполагам, че ако ми се случва редовно, ще си потърся друга зала, като преди това уведомя собствениците, ... пък те да си решават дали да толерират подобно отношение.

Дразнят ме изключително много, но нямам проблеми с тях. Не ме закачат.
Винаги обаче ми прави лошо впечатление унизителното им отношения и действия спрямо начинаещите... виждал съм и случаи, където собственик на зала се държи така към ученици.

Там кадето аз ходя няма такива проблеми.Всички там се познаваме.Е случвало се е някакви нови в залата да ми ходят тежкарската,ама не им обръщам внимание.Хубаво е човек да има самочувствие ...

27.02.08
09:37

Гонил съм няколко души от залата за такива изцепки. Единия даже ми е приятел. Но такова отношение не толерирам. В моя фитнес всички са равни - всеки си е платил за да тренира и нимкому не е позволено да му пречи.
Има и комични случки, естествено. На скрипците за гръб имам по-голям магазин плочки - 140-150кг. и идват разни здрави момчета за да си тренират нормално гърба. Единия (шев охрана на ...) ми казва :”Митак, късал съм 2 пъти въжета на хоризонтален скрипец и съм се контузвал. Следващия път ще застрелям собственика на залата!”. А аз му казвам - тренирай спокойно. И така. Повечето “изцепки” са когато хората са зобнали и по-скоро “презобили”. То по погледа им личи. Но винаги може да се свали напрежението с нормален разговор.
При всички положения това е проблем, който управата на залата трябва да реши. То си е и в техен интерес - в противен случай ще започнат да губят клиенти. При това благодатни клиенти. За мен, като собственик един начинаещ или средно напреднал е запредпочитане като клиент в сравнение с някой назобен “маниак”.

казано от mitaka101 на 27.02.08, 09:37:

Гонил съм няколко души от залата за такива изцепки. Единия даже ми е приятел. Но такова отношение не толерирам. В моя фитнес всички са равни - всеки си е платил за да тренира и нимкому не е позволено да му пречи.
Има и комични случки, естествено. На скрипците за гръб имам по-голям магазин плочки - 140-150кг. и идват разни здрави момчета за да си тренират нормално гърба. Единия (шев охрана на ...) ми казва :”Митак, късал съм 2 пъти въжета на хоризонтален скрипец и съм се контузвал. Следващия път ще застрелям собственика на залата!”. А аз му казвам - тренирай спокойно. И така. Повечето “изцепки” са когато хората са зобнали и по-скоро “презобили”. То по погледа им личи. Но винаги може да се свали напрежението с нормален разговор.
При всички положения това е проблем, който управата на залата трябва да реши. То си е и в техен интерес - в противен случай ще започнат да губят клиенти. При това благодатни клиенти. За мен, като собственик един начинаещ или средно напреднал е запредпочитане като клиент в сравнение с някой назобен “маниак”.

Абсолютно съм съгласен с теб!

27.02.08
14:34

Ми има 2-3 дето викат като ненормални,но иначе са точни и ако смятат,че някои уред е зает винаги си питат “тука прави ли някои” или “свърши ли” и те изчакват спокойно нищо,че са напреднали и са по 100-120кг.Но имаше и един,който    беше 80кг и с някакво супер голямо самочувствие и го гледам леко пуска подигравки на начинаещи(и на мен ми пусна 2-3 преди 1 година,но не му обръщах внимание) дори 1 фр спря да ходи заради това.Има и 1,който не идва много често,но като доиде влиза и вика “аиде освобождавайте уредите,че идвам да тренирам” ,но такива хора не осъзнават,че всеки си е платил и трябва да има някакъв морал все пак...гадно е си пречим :)

Мнението беше редактирано от QcK на 27.02.08 14:52.

27.02.08
14:45

казано от QcK на 27.02.08, 14:34:

Има и 1,които не идва много често,но като доиде влиза и вика “аиде освобождавайте уредите,че идвам да тренирам”

Хахаха и при нас има един такъв, който като влиза вика на всеослушание “Айде кой свършил свършил” и веднъж беше шокиран като се изгаврих с него и като влезе му викам айде кой свършил - свършил че почвам да тренирам хахахахах :)
Имаше и един който на тежките серии се надъхваше като псуваше Бойко Борисов хахахаха.

27.02.08
15:07

Е има и някви дето влизат за 2ри път в залата и разхвърлят всички дъмбели(а тя е малка и ако е разхвърляно пречи) и аз само ги качвам на поствката,а те след 5 мин пак ги разхвърлят направо се вбесявам !Па газари пълно ;]

___ZOB___MACHINE___

27.02.08
17:59

ми за “селяните” мога да кажа че неса точно такива(поне аз несъм)кретени но ги има и голямо идиоти .в миналата ми зала която беше в родното ми село “големите гъзари” по 100 кила само че сланини и седят и се правят на отворени че могли да дигнат повече от мен (тогажа бях 55 кг неповече :P )
но ги имаше и печени.в сегашната ми зала има доста които блъскат викат но се свиква.а “гъзарите” са на изчезване там или поне аз несъм ги забелязъл.никои неми се е присмивал но ако го направи може и до бои да стигнем зависи как се бъзика :) но дасе надявам че няма да се стига до такъв краи :)

27.02.08
18:08

Тъпаци , забравили от къде са тръгнали.

27.02.08
18:24

Какво мислите за противните персонажи във фитнес залите - мутри,келеши,селяни и т.н?

Защо ми е да мисля нещо за тях. Да си вижеят животеца. :)

27.02.08
19:39

В залата където тренирам бол такива ! Свиква се и не ти пука ...
Най мразя тея дето не си перат екипа  - е от това по противно нямааа . Влиза , преоблича се и те лъхва такава миризма че ти се мре .

казано от GH0$T на 27.02.08, 19:39:

В залата където тренирам бол такива ! Свиква се и не ти пука ...
Най мразя тея дето не си перат екипа  - е от това по противно нямааа . Влиза , преоблича се и те лъхва такава миризма че ти се мре .

Ако съм собственик на зала, на такива ще им отказвам да им издавам карти. Да ходят другаде.

27.02.08
21:30

Залата която посещавам е широка и удобна.Но не луксозна и подобни типове не идват там.Така че имаш избор.Да ходиш в по-обикновена или на по-добра.В която често ще срещаш тия неприятни типове и нямаш алтернатива освен да си траеш и търпиш униженията.Защото колко му е да хвърлиш един здрав бой на някой студент,така си мислят мутрите предполагам.

28.02.08
13:11

Тея простаци на всякъде ги има... Мен пък ужасно ме дразни като се съберат 3-4 турчеля (нямам нищо против турците) и почнат да си говорят на турски в залата, въпреки, че знаят български говорят на турски. Направо ме побърква турската реч !!! Още повече - не се ли усещат, че половината зала ги гледа с укор ?!?
ПП. Пак казвам - ако го четат тва турци да не се обиждат, но на обществени места смятам трябва да се говори националния език при положение, че го знаят...
А пък за мутрите - в залата, в която тренирам има доста такива - и са бая напред с материала, но се държат много по-прилично и разбрано от 17-18-20 годишни мазни селянчета с изрусени опашчици и прилепнали дънки.
Друго, което дразни е като някой вземе дистанционното за телевизора и включи на ПЛАНЕТА (то обикновено е на The Voice). Пак казвам - нямам нищо против чалгата, но си е специфичен жанр и залата не е длъжна да слуша тва заради някой селски бабаит.
Големи шибаняци има честно, големи !

Мнението беше редактирано от ozo на 28.02.08 13:17.

28.02.08
13:44

Хах при мен няма проблеми на 14 години съм познавам повечето от залата и ако някой иска да ме изгони от някой уред това няма да стане щото съм нахален и не ме бърко дори да изям пердаха  и това е много важно между другото :D

ZO

28.02.08
18:42

Принципно в залата,където тренирам няма изцепки,а повечето трениращи са с доста развита физика.Просто има някаква култура,даже примерно като начинаещ съм бъркал нещо са ми давали съвет и т.н.Има няколко субекта,които не са от най-учтивите,но не биха направили проблем от нищо или да тръгнат да гонят някой от уред(е то кой ли би го и позволил,като се познаваме повечето...).

28.02.08
20:32

Що да са противни?
Фитнесът да не е опера?

Требва да има главно междуметия. Разговорите да са за стероиди, курви, коли - сичко друго е излишно, може би стероиди отново...

Кардио уредите, трябва да се гледат с недоверие, и да бъдат определяни като женски... (Аз като привърша казвам: са да въртя ли, да не въртя ли...замислям се... абе вчера бях 110 кила, въртях и па съм 110).

Са селски прически - абсурд. Се пак ако фитнесът уважава себе си, трениращите вътре трябва да тренират и бойни изкуства, или поне, ама в краен случай силов трибой, и в такъв случай прическите са 0-1 номер.

За да бъде фитнесът перфектен, вътре нямат място хора, занимаващи се с какъвто и да е интелектуален труд. За предпочитане охранители, бивши охранители, или такива, които скоро ще стават. Хубаво е да има лавица, където пистолетите да се виждат от всички, това че отиваш на фитнес не значи, че трябва да си оставиш и двата пищова вкъщи.

Един истински фитнес не може, не трябва и не бива да изглежда интериорно изчистено - трябва всеки сантиметър да е запълнен с цици, Митко Димитров, цици, Митко Димитров, цици, цици, и неколко бивши олимпии.

28.02.08
21:36

казано от armando на 28.02.08, 20:32:

Що да са противни?

За да бъде фитнесът перфектен, вътре нямат място хора, занимаващи се с какъвто и да е интелектуален труд.

По-голяма глупост не бях чувал. Аплодисменти,успя да ме разсмееш. Значи от утре половината от форума и от страната,спираме посещението си във фитнес залите

29.02.08
06:54

казано от armando на 28.02.08, 20:32:

Требва да има главно междуметия. Разговорите да са за стероиди, курви, коли - сичко друго е излишно, може би стероиди отново...

Един истински фитнес не може, не трябва и не бива да изглежда интериорно изчистено - трябва всеки сантиметър да е запълнен с цици, Митко Димитров, цици, Митко Димитров, цици, цици, и неколко бивши олимпии.

Мнението ти е крайно, арогантно и най-вече абсурдно и аз не мога да се съглася с него по две причини:

1. Никой разговор не е разговор ако освен за зоб, курви и коли не се говори за алкохол и задължителното “Бате, който си е як си е як.” “
2. Реда е изключително грешен и трябва да е : цици, Митко Димитров, задници, цици, Арнолд, цици, Митко Димитров, задници, цици и неколко олимпии.

29.02.08
07:35

Когато си прав, си прав!
Другото което хиляди заблудени онлайн фитнес магазинчета не могат да разберат е, че под фитнес аксесоари се разбират ланци, златни часовници и други бижута...

Изплющяхте ебаси и темата.
“Какво мислите за противните персонажи във фитнеса”.
Еми... “мисля, че са готини” отговор ли е?

Общо взето тука чета, кой кого изгонил, кого напляскал... Явно не става въпрос за мутри, а за келеши.
Мутрите като цяло като влезнат в залите, в които тренирам, става тегаво.
Завъртат се около боса си, реват на висок глас, узурпират уредите. Паркирват отпреде тъй, че заприщват целия паркинг. Общо взето няма какво толкова да направиш. Искам да видя тоя смелчага, дето ще ги изхвърли.

А келешчетата са си келешчета. Там е въпрос на вкус. Мен например ме дразни като правя бутане от лег и идват разни елементи, готови да ми се скарат че правя големи почивки, седят, пръхтят, пуфтят, нервят се, съответно изнервят и мен, не щото не ги пускам в почивките да тренират, а щото ги мързи да разтоварваме.
Дразнят ме напредналите като почнат да вдигат шум, да се групират и прегрупират, да реват, щото малко след това наизкрва спринцовките. Гледката е най - малкото неприятна, чувстваш се като в сборище на наркомани, кошчето пълно със спринцовки и то струва ми се не защото не могат да си бият шибаните инжекции вкъщи, ами защото друго си е в залата. Не се сещам някой от тях да е без кола.
Дразни ме и факта, че в залата има много уреди, лежанки и прочие и само една стойка за клек и тяга. Само една. И тя е постоянно заета, почти всички - от пешленгари до културисти се редят на опашка за нея, като само клек и тяга не се прави на нея. Качват се по 150-200 кила за безумно тъпите повдигания за трапец, при това с фитили. Правят там бицепс от деленията й, даже рамо, само не клек и тяга. А тъпите си упражнения могат да правят навсякъде в залата, докато клек и тяга няма къде. Ама не. Там, щото там е голямото огледало. Ше взема да го счупа някой ден без да искам.

Ето, това ме дразни мен. Както виждате, визията за противни персонажи е различна. А мутри... Мутри много не останаха.
И лошото на залата е, че нерядко атмосферата и наблъскаността на хора предизвиква малк оагресия. И вече въпрос е кой как я възприема и на какво се дразни.

29.02.08
14:16

Бате мисля, че щом ползваш обществена зала трябва да има компромиси. Мен нито мутри нито келеши са ми пречили. Единствено едни селтаци, дето държаха по радиото да звучи българска народна музика от типа на песни за маса и хоро ме изкарваха извън нерви, но ги изтърпях една тренировка.

01.03.08
09:18

казано от D3BEP на 29.02.08, 08:02:

Изплющяхте ебаси и темата.
“Какво мислите за противните персонажи във фитнеса”.
Еми... “мисля, че са готини” отговор ли е?

Общо взето тука чета, кой кого изгонил, кого напляскал... Явно не става въпрос за мутри, а за келеши.
Мутрите като цяло като влезнат в залите, в които тренирам, става тегаво.
Завъртат се около боса си, реват на висок глас, узурпират уредите. Паркирват отпреде тъй, че заприщват целия паркинг. Общо взето няма какво толкова да направиш. Искам да видя тоя смелчага, дето ще ги изхвърли.

Хахаха аз както споменах тренирам в зала за силова подготовка на МВР там почти всички които тренираме са old scoll трениращи т.е. яки трениращи почти само със свободни тежести момчета и мъже също и доста полицаи, там няма изчанчени машини а почти всичко е свободни тежести и няколко стойки и базови скрипци няма глезльовци които тренират за “тонус” има и няколко мутри но те не се надуват, в нашата зала има взаимно уважение.
Сега ако дойдат някакви нахалници мутри или не знам какви си и започнат да гонят хора от лежанки или от другаде не само ще бъдат изхвърлени ами и улиците ще бъдат пометени с тях, това може да не е така при други луксозни зали които някои мутри са си направили царство но при нас е така.

01.03.08
10:02

Аз на такива най се кефя !Супер ми е кеф като дойдат 2-3 дебели циганина дето се мислят за здрави и почва сеира!Как да не се радвам като преди време идва един такъв - за сефтето на фитнес ама тва 20 кг си мисли, че са 2 и слага 140кг лежанка. То е ясно, че не ги дигна ама поне ми разведри деня .

02.03.08
22:00

Има всякакви персонажи извън и в залата , не бива да се учудваме на нищо.

05.03.08
11:45

В нашата зала идват всякакви изроди, но поне досега не съм видял някой да се е държал грубо или предизвикателно. Много пъти точно такива животни са ми помагали да разтоваря щангата или са ме пазили, дори без да ги помоля. Най-нахални са малките назобани келешчета, които вдигат най-много шум и най-много пречат, добре че има достатъчно тежести и уреди.

Дразни ме и факта, че в залата има много уреди, лежанки и прочие и само една стойка за клек и тяга. Само една. И тя е постоянно заета, почти всички - от пешленгари до културисти се редят на опашка за нея, като само клек и тяга не се прави на нея. Качват се по 150-200 кила за безумно тъпите повдигания за трапец, при това с фитили. Правят там бицепс от деленията й, даже рамо, само не клек и тяга. А тъпите си упражнения могат да правят навсякъде в залата, докато клек и тяга няма къде.

Това е едно най-изнервящите неща, които виждам в залата, но за съжаление е често явление и трябва да се съобразявам с него.

Димитър Грозданов

10.03.08
11:33

разли4ни хора разли4ни идеали.тези ора обикноженно почернят ежеднеието на по-слабите от тях.Мисля че не би трябвало да им се обръща много внимание.За тва гледаите си сериите и хич да не ви пука за тях.Тва са хора с нарушена психика а тя се нарушжа от 3 нешта 1 алкхолЪ 2 коКата и три не мисля 4е тези хоре биха претпо4ели дозата пред фитнесс4ето ;)

Мнението беше редактирано от Димитър Грозданов на 10.03.08 11:34.

казано от Ultima Ratio на 05.03.08, 11:45:

Дразни ме и факта, че в залата има много уреди, лежанки и прочие и само една стойка за клек и тяга. Само една. И тя е постоянно заета, почти всички - от пешленгари до културисти се редят на опашка за нея, като само клек и тяга не се прави на нея. Качват се по 150-200 кила за безумно тъпите повдигания за трапец, при това с фитили. Правят там бицепс от деленията й, даже рамо, само не клек и тяга. А тъпите си упражнения могат да правят навсякъде в залата, докато клек и тяга няма къде.

Това е едно най-изнервящите неща, които виждам в залата, но за съжаление е често явление и трябва да се съобразявам с него.

Мен също ми къса нервите! Особено упражнението за трапец... и  още повече, когато в залата има специална машина за това и доста тежки дъмбели, с които може да се прави трапец.
Съвсем друг въпрос вече е, дали изобщо има смисъл от отделно упражнение за трапеца ;)

казано от ASTOR на 02.03.08, 22:00:

Има всякакви персонажи извън и в залата , не бива да се учудваме на нищо.

Позволи ми да се съглася с теб. Така е. Има всякакви образи. Не бива да се очудваме, но бих добавил... не бива да оставяме да си правят каквото искат. Все пак залата е за тези, които желаят да тренират, а не да губят време. Безцелното ежедневие предоставя много други възможности за това.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1