Трета тема - децата на 20-ти век... какво мислите за тях (нас)

Нещо любопитно, над кеото си струва да помислим...!
Това е трета тема от моите темички. Стори ми се интересно и го пускам всеки да го прочете....
Интересно ми е какво мислите... тук има момчета и момичета от различни поколения.... можа да ни накара да зе замислим!

За порасналите деца на 20 век

Ако сте били дете тогава, като погледнете назад, ще ви бъде трудно да повярвате, че сте успели да доживеете днешния ден.
Ние се возехме на коли без предпазни колани и без въздушни възглавници. Креватчетата ни бяха оцветени в ярки бои с голямо съдържание на олово.
На шишенцата с лекарства нямаше секретни капачета, вратите често не се заключваха, а шкафовете в къщи не се заключваха никога.
Пиехме вода от улични чешмички, а не от пластмасови бутилки. На никого дори не би му хрумнало да кара колело с каска. Ужас, нали!
С часове си правехме самоделни колички от дъски и лагери, намерени на някое бунище, и едва когато вече летяхме по нанадолнището си спомняхме, че сме забравили да им сложим спирачки.
Сутрин излизахме от къщи, играехме по цял ден и се прибирахме, когато запалваха уличното осветление - там където го имаше. И през цялото това време никой не можеше да разбере къде сме.
Нямаше мобилни телефони, представяте ли си!
Няколко човека ядяхме един сладолед и пиехме лимонада от една и съща бутилка - и никой не умря.
Нямахме компютри, 3D игри, компактдискове, GSM-и, 160 канала кабелна телевизия, интернет и на тълпи ходехме на кино, защото нямаше дори видео!
Затова пък имахме приятели. Излизахме от къщи и ги намирахме. Ако някой ни трябваше, отивахме у тях и се виждахме с него.
Просто така, без предварително обаждане! Сами в този жесток и опасен свят. Без охрана. Как изобщо сме оживели?
Измисляхме сами игрите си, крадяхме череши и ги ядяхме с костилките - и на никой костилките не му прорастваха в корема.
През междучасията се пръскахме с вода от многократни спринцовки и бутилки от „Веро”. Нашите постъпки си бяха наши собствени и ние бяхме готови за последствията.
Порязвахме се, ходехме в синини и натъртвания или си чупехме кокалите - но никой никого не съдеше.
Смятахме, че за всичко сме си виновни ние самите. Представата, че можеш да се откупиш от ченгетата или да се скатаеш от казармата практически не съществуваше.
Родителите от онези времена винаги вземаха страната на закона, можете ли да си го представите?
Да-а-а, такива бяхме, а ето какви станахме:
1. По погрешка въвеждаме системната си парола на микровълновата печка.
2. Имаме списък от 15 номера да се свържем със семейството си, което се състои от 3 човека.
3. Пращаме e-mail на колегата, който седи в съседната стая.
4. Губим контакт с приятелите си, които нямат електронна поща
5. След края на работния ден се връщаме в къщи и отговаряме по телефона така, сякаш още сме на работа.
7. Изпадаме в паника, ако излезем от къщи без мобилен телефон и се връщаме да го вземем.
8. Щом се събудим сутрин, първата ни работа е да влезем в интернет, още дори преди да си изпием кафето.
9. Сега накланяш глава, за да се усмихнеш.
10. Четеш този текст, съгласен си с него и се усмихваш.
11. Още по-лошо - вече си намислил на кого ще го изпратиш.
12. Прекалено се увлечен, за да забележиш, че в този списък няма номер 6.
13. Трябва ти само секунда за да пробягаш с поглед текста и да се убедиш, че номер 6 наистина няма.

05.03.08
12:30

:) нови времена - нови нрави.

05.03.08
13:24

много добра тема,поздравления! :) наскоро гледах “войната на таралежите” и въпреки че нямам много спомени от онова време (все пак съм само на 16) се замислих точно за това.преди 20-25 години живота наистина е бил доста по-лесен.никои родител не се е притеснявал къде си ако не се обадиш,не са се тревожели че вече е 12 вечерта, а тебе те няма и може би, защото не е имало какво да ги тревожи. нямоло ги е групите наркоманчета или разни гъзари,които само си търсят с кого да се сбият.с две думи всичко е било много спокоино. но не може да се каже , че днешния живот не струва.има много неща,които са направили живота страшно лесен.а и за 20 години ценностите и нещата ,които имат значение за всеки човек са се променили из основи.  на 100% съм съгласен с горното мнение “нови времена,нови-нрави”

05.03.08
15:00

хмммммммм
аз съм от “порасналите” ..... мога да добавя още доста неща, които правехме и за които сегашните деца даже не са чували ...... нормално е да се променят нещата, но това ли е прогреса ...... и дали е за хубаво ...... хмммммм
само темата да не се превърне в “сблъсък на поколенията” - това винаги го е имало

05.03.08
17:05

Мнението ми е бая пристрасно и то е с две думи: “Шибана работа”.
За децата чесно казано ми е трудно да говоря, тъй като съм извън сферата им, но по-поотрасналите... Живеят не защото не защото го искат, ами защото ги е страх да умрат. :)

Освен това мисля, че човечеството от ден на ден все по-качествено успява да се затрива. И най-веселото е, че това се нарича - прогрес... Което си е феноменално само по себе си, тъй като е в пълно противоречие с природата.

05.03.08
17:12

ами аз съм на 17 и меко казано ми е противен живота на хората на моята възраст ето примерно какво правят днес:
7:00 ставане за училище
8:00 си в училище 5-6 човека те викат на кафе и бяга от час
8:45 отивате за 2ри час
9:30 си тръгвате и стойте в кафето до 13:30
13:30 Отивате да обядвате и стойте на пс-то до към 17:00
17:00 Отивате на кафе (къде естествено е пълно с дим а и вие пушите)
20:00 Се прибирате преболичате се и на дискотека от 22:00 или 23:00,а там алкохол цигари,наркотици

П.П да добавя,че на всяко междучасие тоалтените са пълни с пушачи

и това е всеки ден..е поне тука е така де незнам за другите гадова просто мой наблюдения

05.03.08
17:41

казано от QcK на 05.03.08, 17:12:

ами аз съм на 17 и меко казано ми е противен живота на хората на моята възраст ето примерно какво правят днес:
20:00 Се прибирате преболичате се и на дискотека от 22:00 или 23:00,а там алкохол цигари,наркотици

и това е всеки ден..е поне тука е така де незнам за другите гадова просто мой наблюдения

Не винаги е лесно да отстояваш добрите неща, но след време ще ги гледаш тия дето сега са се правили на големи гъзета и ще ти става жал за тях. Даже гледаш не е точната дума, защото няма да ти е до това да се занимаваш с прошляци. :) Трябва да се мисли за бъдещето и да правиш каквото трябва дори понякога да се чудиш дали изобщо има смисъл. :)

казано от QcK на 05.03.08, 17:12:

Една от основните причини за всичко това е, че повечето ти връстници дори не се и замислят за това, което си написал в подписа си!

Знаете ли... според мен проблема е, че навремето, макар и да бе тоталитарно, макар и да се говореше, че няма свобода на словото и т.н....
Навремето имаше политика за децата, имаше ангажираност, имаше “Личен пример”.
Сега няма нищо. Сега всичко е на самотек. Всичко е COPY - PASTE от американската действителност. Преди, ако някой те видеше да пресечеш на червено... не стигаше до полицая - имаше кой да те стресне... или минаващ чичко, или по-голям. Преди когато някой се провинеше в училища - вкъщи биваше наказан и вкаран в правия птъ. Сега учителите са обиждани, ругани, смачкани от това, че момченцето на еди кой си, например, не слушало, дръпнали му ухото, защото се правело на велик мъж, макар и с мляко по устата и таткото дошъл и взел да заплашва учителката, че ще остане без работа. Малкък, но показателен пример!
На времето момчетата и момичетата, които бяха слаби ученици, които бяха вандали и нехранимайковци бяха малцинство. Сега добрите и надарени деца се претопяват от тези, които нямат никакво намерение да ги бъде.
Това е мое лично мнение.
Няма политика за децата, няма семейна среда, няма възпитание. Западаща нация, а един ден същите тези, които сега се самопревръщат в бездарници - ще ни управляват!

06.03.08
08:22

Taя склонност към идеализиране на миналото и на собственото поколение ми е странна. :)

“Новото поколение” винаги е “пропаднало”. И преди 30 и преди 50 години. Може би е тенденция, а може би ...много хора имат склонност към някакъв вид идеализирана ретроспекция.

По ‘мое време’ минахме много бързо от игра на фунийки към висене по кафета и кръчмета. Интересен преход. От неудобството да кажеш и чуеш нещо срещу “Бай Тошо” на висок глас до...приемането на кражба/грабеж по точно/ на маратонки, анцузи, часовници и т.н за ежедневие. Сега това нещо е минало и забравено?

Аз съм бил хлапак, но съм бил в една компания с хора, които са били откъм 70ти набор. Те явно бяха продукт на подреденото комунистическо възпитание и ‘вкарване в правия път’. Явно при повечето, въпросната система от Морал и Ценности се беше провалила и то тотално.
Преди 1-2 седмици, темата на разговор с бивш съученик беше същата “Младото поколение”.
Бях много изненадан, че той говореше за някакви РЕД и ДИСЦИПЛИНА по ‘наше време’, а аз съм със съвсем други наблюдения.

Днешните тийнове са малко ...изцакани. Слагат им вечерни часове, не ги допускат насам-натам, не че всичките ги спазват де. От друга страна, имат доста голям достъп до информация...и фитнес зали. :P

Мнението беше редактирано от 6th на 06.03.08 08:24.

06.03.08
19:55

казано от seth на 05.03.08, 13:24:

много добра тема,поздравления! :) наскоро гледах “войната на таралежите” и въпреки че нямам много спомени от онова време (все пак съм само на 16) се замислих точно за това.преди 20-25 години живота наистина е бил доста по-лесен.никои родител не се е притеснявал къде си ако не се обадиш,не са се тревожели че вече е 12 вечерта, а тебе те няма и може би, защото не е имало какво да ги тревожи. нямоло ги е групите наркоманчета или разни гъзари,които само си търсят с кого да се сбият.с две думи всичко е било много спокоино. но не може да се каже , че днешния живот не струва.има много неща,които са направили живота страшно лесен.а и за 20 години ценностите и нещата ,които имат значение за всеки човек са се променили из основи.  на 100% съм съгласен с горното мнение “нови времена,нови-нрави”

Преди години помня, че в апартамента през лятото като е жега отваряхме входната врата :) Нямаше страх от нищо :)

06.03.08
20:16

Ами  бяхме сериозни,дисциплинирани момчета.Тоест послушни по принцип.Играехме по цял ден през ваканциите по къси панталонки от тъмно до тъмно.Някои приятели слагаха ключа под изтривалката и през обедните жеги ме канеха у тях.До 20 годишна възраст работа(във фирма)не сме хващали.Тогава учехме и в съботите,но с по-малко часове от сегашните ученици.Имахме до 5 клас по 3-4 часа дневно,рядко 5.До 8 клас по 5 часа всеки ден.Нататък по още един учебен час.Ставахме в 6-6,30 сутринта.В 7 пред даскало и 7,30 почваше първият час.Трябваше да сме с черен панталон и обувки(с гуменки беше забранено,маратонки още нямаше)и бяла риза с червена пионерска връзка около врата в топлите сезони.Минаваха да ни мерят косата с линийка,трябваше да е по-къса от 3 сантиметра.Пускаха ни в зимна ваканция на 30декември до 12 януари.Правехме си купон със старите грамофони и големите черни плочи на 33 оборота.Имаше само една телевизионна програма от 10 до 23 часа с прекъсване по обед.После пуснаха и втората.Зяпахме чернобелите телевизори.Нямаше компютри,мобифони,интернет.Ритахме футбол по цял ден пред блоковете и повечето ми съученици бяха мускулести и атлетични без да са тренирали.Фитнес още нямаше.В междучасията и в съблекалните по физическо падаше голям пердах.Имаше и тогава агресия и насилие в училищата в по-мека форма.Колите бяха малко отначало и почти нямаше пострадали деца.Храните бяха със субсидирани цени,еднакви за цялата страна.Но се чакаше пред касите по половин час за да се купи нещо.Не сме били “равни” и  “еднакви” както някои си го представят.На един родителите бяха по-заможни,а на друг по-бедни.Голяма бедност не е имало.Забраняваха ни алкохол,наркотици и анаболи.През учебната година не ни пускаха след 22 часа навън,ученически час.В  средните училища имахме и униформи.Изпитите бяха много тежки.Пишеха се много двойки.Пишеха и отсъствия.За повече от 15-20 изключваха от училището.Някои даскалки ни шамаросваха,а други ги правехме на луди.Водеха ни на посещения в заводи,по исторически места(Плиска,Преслав).Тогава не се учеше и всички бяхме безкрайно щастливи.Повечето момчета бяха ужасно мързеливи.Хич не им се учеше.Като сегашните предполагам.

06.03.08
20:35

Ееех, така като говориш ме караш да се връщам назад в годините когато бях малък, всичко беше по-лесно и да радвам се, че съм живял точно по това време и съм си изживял детството. Радвам се, че имах точно такива родители и приятели. Нямахме търпение да свърши училище, не за да седнем на PC-то или пък до отидем да се забутаме в някое кафе, а за да се съберем на махалата 15-20 човека(понякога и повече) и да започнем да играем на нещо, после се връщаме скапани от игра и си удовлетворен, радостен, засмян, а не да си викаш ех аз тая вечер колко изпих, голям герой съм. Лятото ходихме, крадяхме череши, ягоди, праскови(каквото има) и ни беше забавно. Това е основното в тъпия живот - да се забавляваш, да ти е хубаво/весело да го живееш. Сегашните деца ми се струват странни нищо, че съм на 17, съм живял в тези времена когато се радвах на времето(лято - цял ден игра вънка на фуниики, шише, миженица и т.н. ; зимата - цял ден се пързаляш нищо, че беше по-студено от сегашните зими, ако могат да се нарекът така), нямаше значение топло или студено все гледаш да излезнеш. Сега гледаш все как да си някаде вътре. Наскоро си говорихме с един от фитнеса и ми разправяше как 2 момчета и 1 момиче пиели 1 шише водка, момчетата я съблякли и я оставили да бяга, другото е че повечето пушат и става въпрос за 4-5-и клас. Сега всичко е хай-тек :Д и уж ни заблуждават, че това е за наше добро и е по-добре от преди. Ако говорим за прогрес - да това е прогрес, но ни прави по свити в себе си и създава проблеми с общуването. А колкото до въпросът за поколението си спомням, че бяха намерили една персийска почка от 5-4 век пр.хр. и беше написано за край: ” Всичко е добре, но като гледам новото поколение и виждам, че върви все към по лошо”. Нещо от този род беше, така че винаги ще го има и това.

07.03.08
15:29

казано от Велин Иванов на 06.03.08, 06:28:

Навремето имаше политика за децата, имаше ангажираност, имаше “Личен пример”.
Сега няма нищо. Сега всичко е на самотек. Всичко е COPY - PASTE от американската действителност.

Ми не мисля, много ни е яко да вярваме, че американците са само тъпи, дебели копелета, дето по цял ден не правят нищо друго освем да ядат чипсове, бургери, донъти и там всяквите други вкусотии(всеки може да каже, че се умира от тях, че нямат хранителна стойност и така нататъка, ама да им се не види колко са вкусни :) ), но според мен не стоят точно така нещата. Американците също така имат бой скаути, имат супер развити програми за стимулиране на спорта(било то гимназиален или университетски), хората са си измислили(или поне преработили до неузнаваемост) техни си спортове - бейзбол, американски фитбол. Американците, които са дебели нещастници всъщност правят най-яките добавки и техни са повечето програми по списанията. Някой да не ме разбере погрешно - аз не обичам(даже повече от това) американците, но фактите са си факти, ако се търси нещо лошо у някого ще се намерят много неща, но не те са причината да се държим ние еди как си. Ние се развиваме сами, като сме си насрали нещата сами сме ги насрали общо взето. За това дето писа, не съм изцяло съгласен, защото аз примерно съм на 21(хехе, вече и в Англия мога да влеза като пич в някой бар и да се напия като копеле до безпаметност  :coolgrin: ) и практически съзнателното ми детство мина след татово време(както е твоето)и като малък съм излизал и съм играл страшно много и съм крал и череши и съм фунийки съм стрелял, и всички работи дето се изредиха горе, но после съм и джиткал супер много нощи пред компютъра сам и с приятели и ми е било страшно хубаво и забавно. Това дали едно дете ще бъде компютърен манияк или ще играе до изнемога не зависи от обществото(чичкото на улицата или полицейския час, или това да гледаш телевизия по часовник) или от външните влияния, били те американски, руски, азербейджански и или там каквито се сетиш. Тея неща зависят от родителите най-вече(в лошите случай дето се изброяват и за въпросния самотек са виновни най-вече те), които са били деца точно пък на това соц общество(което пак не е показателно, защото ако един човек е прост гъз, той ще си е такъв и преди и след 89-та). Ако един малък сополанко(казвам го гальовно :) ) бъде оставен вкъщи с един компютър и един телевизор, разбира се че това ще прави по цял ден, ако го оставиш в една стая само с книги, ще му доскучее за 1 час, след още един ще чете като луд и няма да можеш да го измъкнеш насила. Ако е седнал пред телевизора и ти просто го хванеш за яката без да му казваш нищо и го замъкнеш навънка при други деца и са половин час заключиш вратата към вас(достъпа до ТV-то :) ) след този половин час той толкова ще се е зайграл, че няма да се сеща се си го заключил навънка и ще трябва д аго прибираш точно толкова трудно колкото си го извел. Това което мисля аз - няма такива лайна като лошо влияние, копиране на поведение

07.03.08
15:33

още повече от американци, който всеки втори българин псува и въответно такова е отношението и на по-младите. Разбира се от всичко това има изключения, вярно е, че сега е доста смотано да си заебеш детето навънка по всяко време(особено в големите градове), но това пак се решава с малко внимание от страна на родителите(най-малкото да се запознаеш и да се държиш приятелски с 2-3 пенсионери от блока дето така или иначе киснат по цял ден навънка и нищо не има пречи да ти наглеждат лапетата - примерно )  .Да еба колко се разписах - тряя да напиша книга или поне статия .

08.03.08
11:20

И аз като теб съм прекарвал много време и със компютърни игри(сам, с приятели в зала) и ми е било яко, но не можеш да отречеш, че сега в България нищо не се прави за да се стимулира спорта. Всичко е оставено на самотек, а за часовете по PI да не говорим. В другите страни заниманията ти със някакъв спорт винаги са в плюс като кандидатсваш някаде, получават спортни стипедии, ако си добър, правят се мироприятия на тази тема ... А и само да отбележа, че никога не съм бил като зомбиран и да играя по 2-3 дни на PC-то като карам само на вода и кроасани :Д

Мнението беше редактирано от difference на 08.03.08 11:21.

08.03.08
21:42

Абе малко се прекалява ,и както казва баба ми - свободия - не е на добре.

09.03.08
09:19

Навремето носехме ученическите чанти в ръка или под мишница.Нямаше ги тия тип раница.Защо го казвам?Прибирахме се на бегом след часовете и направо ги захвърляхме у дома.И хайде на поляната по свежата зелена трева.Нямахме тия екстри:компютри,интернет,цветни телевизори, дивидита, мобифони.Телефоните бяха с шайба.Първо едни черни бакелитови,използвани още през последната война.После и по-модерни от зелена пластмаса. Нямахме всички тия неща.Обаче и да имаше компютри съм сигурен,нямаше заради тях да оставим игрите си навън.Насила трябваше да вържеш някое момче за да остане у дома.Изглежда е въпрос на ценностна система и приоритети за различните поколения.Едните ги кефи стоенето между 4 стени.Навън-пушене,пиене,дрогиране.А нас-неограничената свобода,движението,спорта,директното общуване с приятелите.Без разни технически устройства-мобифони,скайпове,айсикюта,видеокамери и т.н.Имахме своите идоли като Гунди,Стефан Данаилов,Емил Димитров.Но сега са други времена и “Разни хора-разни идеали” както се казва.
Велин и диференс са писали,че няма политика за децата(единия) и нищо не се прави да се стимулира спорта(втория).Съвсем разбираемо е.Сега се приема като аксиома възгледа държавата да не се бърка в личния живот на хората.Да се ограничи нейната намеса и роля в обществото и ежедневието ни.Това има и предимства,и недостатъци.Сега всеки сам взема индивидуално решение за себе си.Кога,как,с какво да се занимава. Всичко е до личен избор и предпочитания.Всеки сам решава кое е добро за него.И така.Това ще бъде и занапред.

Димитър Грозданов

10.03.08
11:20

сагласен съм с вас че сега сме разпуснати ставал свидетел на много доказателстава по този въпрос.но освен това не бива да збравяме и това  че именно от това “разпуснато ново поколение” има и много дисциплинирни точни момчета.Въобщее това зависи от въспитанието на детето в първите 6 години,когато чожешкият мозък е наи уязвим и попива всякаква информация като гъба.

10.03.08
14:28

на зле отива всичко....

10.03.08
15:15

Ех момчета момчета, миналото винаги изглежда романтично като погледнеш назад защото се помнят само добрите неща а лошото избледнява, дори хора преживели войни си спомнят с умиление за тези дни по същата причина.
Но на практика всичко това не е важно - ние живеем СЕГА ,  миналолото е свършило ,  бъдещето още не е дошло. Предизвикателството е да живеем по най - добрия начин именно СЕГА, в този момент а не да се занимаваме с неща които са безвъзвратно изгубени или които са в неясното бъдеще, защото живеейки в миналото или надявайки се на бъдещето изпускаш МОМЕНТА да живееш истински СЕГА и това СЕГА е единстения реален момент.

Не твърдя, че времето сега е лошо и не го бива. Нито пък, че преди е било розово. Исках само да ви обърна внимание на написаното. Какви мисли събужда у вас. У нас.... всички ние... живяли или не тогава. А в интерес наистината, че няма политика за спорта, за младите хора, че те са оставени на произвола на съдбата, че няма никакъв поглед напред, че няма кой да се погрижи за хиладите и хиляди талантливи млади хора... ако това искате да ми кажете... значи сме на едно мнение!

Тютчев

10.03.08
22:04

Тези хубавите работи, за които говори Велин ги има още запазени в малките селца, друго си е да отраснеш там, може да си си селски нрав, но израстваш много по-корав и непоклатим и реалист, и си научен на разни добродетели и си по естествен, абе.. много мога да говоря по тази тема, много, не ми харесва днешното време, затова може би съм такъв идеалист...не съм стъпил здраво на земята, навярно няма и да стъпя скоро, абе, сложна тема, наистина, друг път ще пиша повече,

Димитър Грозданов

15.03.08
19:16

казано от Тютчев на 10.03.08, 22:04:

Тези хубавите работи, за които говори Велин ги има още запазени в малките селца, друго си е да отраснеш там, може да си си селски нрав, но израстваш много по-корав и непоклатим и реалист, и си научен на разни добродетели и си по естествен, абе.. много мога да говоря по тази тема, много, не ми харесва днешното време, затова може би съм такъв идеалист...не съм стъпил здраво на земята, навярно няма и да стъпя скоро, абе, сложна тема, наистина, друг път ще пиша повече,

съгласен съм с теб брато след къто децата не се у4ат от малки да помагат да правят услуги на близките те не се у4ат да се трудят и мързелуват никъв тшак не става оттях . сорри за тая дума ама е така.

Мнението беше редактирано от Димитър Грозданов на 15.03.08 19:17.

Димитър Грозданов

15.03.08
19:19

просто в днещно време няма 4естнни хора . и министри и банкери главнокоманджа6тите вси4ки гледат да дръпнат за себе си

16.03.08
02:44

Аз като ярък представител на това поколение,мога да кажа ,че асоциацията е неуместна.Стремежът на човека е да се развива и да усъвършенства,с това е белязано и поколението на което той е представител.Винаги съм се чудил и дразнил на нашето българско ретроградно мислене да се връщаме назад във времето.Когато бях дете по-старите винаги зключваха”е,това младото поколение за нищо не става!Това мода ли е...това музика ли е..ни едно време ..едикво си...”Сега е същото само че на мястото на по-старите съм и аз.Животът си тече и се развива.За първи пъ видях компютър на 24 г....Правец 8…Страшна машина :lol: .Трябва ли сега на всеки по-млад от мене да му препоръчам да започне с Правец8 и докато не навърши 25г да не се доближава до това творение на човешкия гений?Ако за нещо ме е яд на така наречения нов начин на живот,това е  че в момента липсват ясни правила .Преди може да бяха лоши или комунистически,но поне имаше правила.Сега е пълна анархия и неразбория.

казано от Димитър Грозданов на 15.03.08, 19:19:

просто в днещно време няма 4естнни хора . и министри и банкери главнокоманджа6тите вси4ки гледат да дръпнат за себе си

Мисля, че политици, министри не могат да ни служат за оправдание. Добре е всеки да погледне вътре в себе си. Добре е да си признаем... времето на страшните физиономии, дивашкото поведение и борческите нагласи отмина. Сега вече всеки може да се обърне към себе си и да открие човешкото.
Оправдания няма. Подражанието на скапаняка те прави скапаняк.
И от всеки един човек зависи, дали ценностите в обществото ще ги има. След като сина ми на 4 г може след като си изяде вафлата да се обърне и да потърси кошче, а ако няма да ми яподаде да я хвърля аз в такова, или сам си я прибира в джоба. Мисля, че след като едно 4 годишно дете може... защо и големите да не могат. Идиотщината вече не е на мода.
Не мислите ли?

16.03.08
22:50

Абе стига с тея политици бе хора...Депутатите ни да не са извънземни, или пък са дошли от някоя друга страна. Напротив, те са си българи, представителна извадка българи. Какъвто ни е народа такива са и управляващите (говоря за масата, разбира се има и свестни, процентно обаче нещата са зле) Просто такъв ни е манталитета. Крадливо племе. Докато не се смени някое друго поколение няма да се оправим!

16.03.08
23:31

казано от Велин Иванов на 16.03.08, 22:31:

След като сина ми на 4 г може след като си изяде вафлата да се обърне и да потърси кошче, а ако няма да ми яподаде да я хвърля аз в такова, или сам си я прибира в джоба. Мисля, че след като едно 4 годишно дете може... защо и големите да не могат.

Имай предвид че сина ти го прави защото е обучен така той дори може да не разбира защо го прави просто така са му казали да прави и той това прави, съвсем друго е когато някой може да си хвърли или да не си хвърли боклука в кошчето, никой не му виси над главата и не му казва какво да прави, когато може да си я хвърли където иска и знае че последствия няма да има, тогава вече ако си хвърли боклука в кошчето тогава това значи нещо защото той е решил така.

казано от Alkorin на 16.03.08, 23:31:

казано от Велин Иванов на 16.03.08, 22:31:

След като сина ми на 4 г може след като си изяде вафлата да се обърне и да потърси кошче, а ако няма да ми яподаде да я хвърля аз в такова, или сам си я прибира в джоба. Мисля, че след като едно 4 годишно дете може... защо и големите да не могат.

Имай предвид че сина ти го прави защото е обучен така той дори може да не разбира защо го прави просто така са му казали да прави и той това прави, съвсем друго е когато някой може да си хвърли или да не си хвърли боклука в кошчето, никой не му виси над главата и не му казва какво да прави, когато може да си я хвърли където иска и знае че последствия няма да има, тогава вече ако си хвърли боклука в кошчето тогава това значи нещо защото той е решил така.

Така е, но все пак той си е на 3-4 г. Рано му е да се обясняват разни неща и да ги разбере.
И ако искаш да кажеш, че е проблемно, когато хора, които имат съзнание не го правят... да - прав си!
А ozo е прав, според мен, за манталитета. За съжаление политиците са си извадка, на която е позволено да прави каквото си иска.
Но мисля, че те нямат място във форума.

Мнението беше редактирано от Велин Иванов на 17.03.08 14:06.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1