11.03.08
18:14
Напълно съм съгласна с Николай Маринов но все пак съм на мнение че дори при хора които са започнали да тренират с мисалта за хубаво тяло, което разбира се само по себе си не е чуждо на никои желание, та дори такива хора могат да постигнат много положителни промени като тренират.Тренировката (кутуризъм, фитнес мания наричаите го както искате )създава у хората много положителни навици, самодисциплина, много праволинеен начин на мислене, което постепенно се превръща в начин на живот, ако не се откажеш разбира се. Така че лично аз вярвам че спорта и желанието да успееш могат да променят хората към по-добро.
Оххх... ти си единствената, която говори за градивната страна на спорта, каквато и да е формата и вида му!
Е има и други мнения в положителна посока, аз лично вярвам че ако има нещо, което да може да промени човек към по здравословен начин на живот то това е спорта- надявам се и другите да го разбират така, а ако не могат само да съжаляват- все пак докато не ти стане начин на живот, докато не почнеш да изпълняваш тренировките с мисъл, няма как да постигнеш истински напредък :)
11.03.08
18:30
Да разбира се cleo е напълно права, спортът и по специално фитнесът създава доста положителни навици в човекът!
П.С Това твоето дупе ли е на снимката? ;-)
Мнението беше редактирано от Николай Маринов на 11.03.08 18:31.
11.03.08
21:26
Определно мисля, че CLEO се намеси навреме!
Фитнесът е като сичко останало, ще ви дам обикновенни примери, вие само ще си направите сметка за какво тренирате:
Едно момиченце мечтае да стане певица, тя е чиста душа и супер човек....Момичето се изявява харесват я, започва да се развива, след няколко години вече има много врати пред нея, тя става по самуоверена, израства психически, изграждасе като истинска дама.... Минават 1-2 години малкото момиченце от миналото вече се е превърнала в успяла звезда, малко или много тя започва да използва славата си и в отрицателни насоки(пренебрегва стари приятели, роднини, прекомерно самучуствие и т.н). Продалжението секи го знае...
Друг пример, един новак в каквато и да е професия, в началото той е господин “никои” прави добро и услуги на всеки, испълнен с доброта и стремеж към просперитет... след години развитие човекът вече е израснал до такава степен, че започва да забравя от къде е тръгнал, не зачита по-нишите от него, въобще сичко под него е утрепка...
Нещо такова е при фитнесът, бил си дебел или слаб, комплексирал си се, целта е добро тяло, в началото си нищо, развиваш се, секи качен сантиметар на бицепса, качва и малко самучуствие, идва момента вече когато то е прекалено, започва парадирането с мусколите, бащати умира ти дори не отиваш на погребението му защото това ще ти попречи на подготовката за Олимпията и признаваш това с усмивка(Арнолд)
Въобще драги “колеги” човекът е едно толкова слабо същество като цяло, толкова сме нищожни, особено психически, че просто това си е един естествен краговрат на живота и никои неможе да го промени, затова тази тема е за проблема на човешката слабост, не за фукането с мусколи.
Последен пример-Дядови и баща ви псуват богатите хора, че крадът и прочие, но ако в техните раце попадне власт, те ще започнат да правят същото бъдете сигурни...
Я стига не мога да възпрема подобен начин на черногледство и визията че ” човекът е едно толкова слабо същество ” за да станеш слаб и оплакващ се са нужни също толкова усилия и постоянство колкото и за да станеш силен и със самочуствие само че в обратна посока.
Има и хора които забравят откъде са тръгнали, дори имаше една такава българска приказка за едно момче което се издига и на стари години родителите му идват да го видят а той се прави че не ги познава, та такива хора са комплексари и без самочуствие.
Напълно съм съгласна с Николай Маринов но все пак съм на мнение че дори при хора които са започнали да тренират с мисалта за хубаво тяло, което разбира се само по себе си не е чуждо на никои желание, та дори такива хора могат да постигнат много положителни промени като тренират.Тренировката (кутуризъм, фитнес мания наричаите го както искате )създава у хората много положителни навици, самодисциплина, много праволинеен начин на мислене, което постепенно се превръща в начин на живот, ако не се откажеш разбира се. Така че лично аз вярвам че спорта и желанието да успееш могат да променят хората към по-добро.
Оххх... ти си единствената, която говори за градивната страна на спорта, каквато и да е формата и вида му!
???
не казах ли и аз нещо подобно макар и с други думи -
Честно казано Велине аз съм съгласен с теб че физиката е само едната страна на нещата, развива се и психиката и качества като постоянство, дисциплина и т.н. но те се развиват от почти всеки вид спорт който се практикува не са запазена територия само за фитнеса а те се развиват просто като практикуваш няма нужда да поставяш някакъв акцент върху тях, затова казвам че не е важна мотивацията която кара хората да тренират важен е факта че го правят, правейки го те естествено за да прогресират се адаптират не само като физика но и като психика.
или тук ??? -
Силата си е сила (нямам предвид в буквален смисъл) тя не е нито лоша нито добра, нито хубава, нито грозна или някаква друга.
Като базово понятие фитнеса е спорт който увеличава силата (този път в буквален смисъл :) ), мускулната маса и придава атрактивен и подобрен външен вид, разбира се както с всеки спорт и свързаните с успехите в него лишения идват и други ползи като дисциплина, познания за храненето и др.
12.03.08
07:16
Така или иначе си мисля, че нашия спорт може да има и малко по-друго лице. Не само агресивните тренировки, съпроводени с още по-агресивно поведение. Нима това е целта - да си здрав и да го демонстрираш с агресия? Това ли целят всички? На някого изобщо минава ли му през ума, че това може да има и една по-нормална страна? Без агресивно демонстриране. Или днес само това може един билдър? Това е подтекста на темата. Дали “гъзарията”, агресията и лошия поглед са лицето на нашия спорт? Или имаме и друга страна? Така ли привличаме начинаещите - “ела, тренирай, стани голям и гледай лошо”?! Смятам, че около нас има достатъчно агресия и злоба, за да можем ние, тези, които се обявяваме за хора със силна воля, дисциплинирани, следващи тежки диети и режими... ние да се опитваме да бъдем по този начин пример. Може да ви се стори, че говоря глупости, но не мисля, че ние - спортуващите, занимаващите се с културизъм, фитнес и т.н. да се опитваме да сме страшни, агресивни и т.н.
Смятам, че един билдър трябва да е всичко друго, но не и това.
Искам да ви кажа, че имам син, когото възпитавам да е добър, да не е агресивен, да е възпитан! Малък е, но вече знае много неща. И не бих искал някой ден той да е “гъзар”. А бих искал да е умерен, възпитан и вежлив, да е мъж със стил и усет за нещата.
Опитайте се да си се представите в ролята на родители и помислете, ако един ден сина ви е с такова поведение и държание!
Понякога нещата не опират само до нас. Волно или неволно ставаме пример за някого. Не мисля, че агресията и безхаберието могат да са градивен пример...!
Вие на какво мнение сте?
12.03.08
08:07
Агресията и лошия поглед далеч не са запазена марка на културизма. Има цели райони в страната, да не споменавам, за да не се обиди някой, но и моя роден включително, където това е местен спорт. Така че ако някое здраво или не, назобано или чисто момче гледа лошо, крещи и блъска умишлено тежестите, за да го чуят всички, се дължи не на спорта, който тренира, а на други причини.
Културизмът, освен да гради по-добро тяло, би трябвало да изгражда воля и дисциплина, да прави трудностите в живота по-лесно преодолими и да създава самочувствие в рамките на необходимото. Лошо е, когато напомпаното и мускулесто тяло дава възможност за избиване на комплекси, но ако те съществуват, пак ще се проявят.
В началото като се захванах с този спорт(културизъм е силно казано,по-скоро се захванах с фитнес любителски) целта ми беше да направя мускули и да се фукам, или с други думи го мислех за спорт за гъзария.Сега нещата са съвсем различни и мога да кажа че това се превърна в начин на живот-в дисциплиниран начин на живот.Но няма нищо лошо да покажеш за какво си се трудил и лишавал, например като облечеш някой потник през лятото,което си е нещо нормално и това го правят доста хора,независимо дали тренират иле не.Друг въпрос е че ако имаш по сериозни резултати в залата не е необходимо да слагаш потник за да се покажат, а просто каквато и обикновенна блуска,ризка или тениска да облечеш се вижда че си се постигнал нещо.
Ами Велине аз такова отношение като агресия и лошо гледане (лошо гледане хахахахах :) ) не съм забелязал да е тенденция, обикновенно това го има когато човек е прекалено затормозен от нещо или му липсва нещо, напротив спорта действа в обратна посока той те отпуска и помага на по - положителен поглед към живота също така е отличен антидепресант.
По скоро нетрениращите като видят някой по-якичак и си мислят,че тоя е едва ли не някакво животно и е мега агресивен,но на практика не е така спортистите са едни от най-спокойните и уравновесени хора,а това,че помняга в залата викат за да се надъхат не е проява на агресия.То всеки гледа лошо понякога,ако не е в настроение.
П.С аз тренирам,защото ми се харесва :)
12.03.08
12:05
А според мен често човек тръгва с една цел(примерно да качи 7-8 кила) и с времето се амбицира да постига все повече.Аз съм точно такъв-в началото хич не съм и искал повече от 37 ръка.Сега като имам 39 и си мисля колко много имам още да направя преди да се почуствам истински удовлетворен.Освен цялата тази промяна в целите ми обаче аз започнах да обичам и самата тренировка-тежка доколкото е възможно(е,ест без претрениране),винаги близо до предела на силите ми.Обичам всеки следващ път да е предизвикателство,всяко повторение,което правя е с максимална концентрация сякаш това е последното нещо,което правя в живота си!Всъщност когато започнах да мисля по този розличен начин и прогреса ми се ускори,а и фитнеса вече е не просто средство,той е и цел един вид.Колкото до психиката-да,просташко е човек да се пъчи с мускулите си,важното е да се харесва.Агресията пък трябва да е нещо съвсем немислимо,особено за трениращ,който е със сила далеч над нормалната.
12.03.08
13:01
Фитнесът е като сичко останало, ще ви дам обикновенни примери, вие само ще си направите сметка за какво тренирате:
Едно момиченце мечтае да стане певица, тя е чиста душа и супер човек....Момичето се изявява харесват я, започва да се развива, след няколко години вече има много врати пред нея, тя става по самуоверена, израства психически, изграждасе като истинска дама.... Минават 1-2 години малкото момиченце от миналото вече се е превърнала в успяла звезда, малко или много тя започва да използва славата си и в отрицателни насоки(пренебрегва стари приятели, роднини, прекомерно самучуствие и т.н). Продалжението секи го знае...
Друг пример, един новак в каквато и да е професия, в началото той е господин “никои” прави добро и услуги на всеки, испълнен с доброта и стремеж към просперитет... след години развитие човекът вече е израснал до такава степен, че започва да забравя от къде е тръгнал, не зачита по-нишите от него, въобще сичко под него е утрепка...
Нещо такова е при фитнесът, бил си дебел или слаб, комплексирал си се, целта е добро тяло, в началото си нищо, развиваш се, секи качен сантиметар на бицепса, качва и малко самучуствие, идва момента вече когато то е прекалено, започва парадирането с мусколите, бащати умира ти дори не отиваш на погребението му защото това ще ти попречи на подготовката за Олимпията и признаваш това с усмивка(Арнолд)
Въобще драги “колеги” човекът е едно толкова слабо същество като цяло, толкова сме нищожни, особено психически, че просто това си е един естествен краговрат на живота и никои неможе да го промени, затова тази тема е за проблема на човешката слабост, не за фукането с мусколи.
Последен пример-Дядови и баща ви псуват богатите хора, че крадът и прочие, но ако в техните раце попадне власт, те ще започнат да правят същото бъдете сигурни...Я стига не мога да възпрема подобен начин на черногледство и визията че ” човекът е едно толкова слабо същество ” за да станеш слаб и оплакващ се са нужни също толкова усилия и постоянство колкото и за да станеш силен и със самочуствие само че в обратна посока.
Има и хора които забравят откъде са тръгнали, дори имаше една такава българска приказка за едно момче което се издига и на стари години родителите му идват да го видят а той се прави че не ги познава, та такива хора са комплексари и без самочуствие.
Братле не говоря, за слабост в малките слоеве на дадено общество, а като цяло,нима не е слабост, милионите наркомани по света?! Нима не е слабост МИЛИАРДИТЕ алкохолици които се прибират вечер и прибиват жените си?! Сигорно ще кажеж, че не е слабост и алчноста, или лесно блазнещата се човешка душа?! Може би не е слабост и това, че в днешни времена човек за пари ще прецака и баща си даже?! Няма снимал да спорим на тази тема, примерите са безброи, трябва да се радваме на малко добро останало и както са казали хората парите и власта грозят човека!
Здравейте! Айде и аз да се включа.
Велине, поздравявам те за темите, наистина са готини!
Има хора и от двете категории - такива, които тренират за да се показват и такива, които тренират и показват нещо повече от бицепси. Всички обаче, тръгват с една обща мисъл към залата - комплекс заради нещо си чисто визуално. Всички са дисциплинирани, никой не пропуска тренировка, за нищо на света. Познавам даже хора, които ставаха да ядат и през нощта, за да не пропуснат яденето, та да им спаднат мускулите от глад. Много от “перковците” си остават дотам - бъхтали, зобили, пуфтяли, крещяли...накрая, уморени от борбата, се отказват, спихват и решават, че това - фитнеса - за нищо не става. Просто за повече не им стига багажа.
Но някои, по-натоварени умствено, виждат малко по-надалеч от щангата под носа си. Виждат, че за да направят нещо креативно от цялото трепане, трябва да погледнат първо в чиниите си, после в чашите си и не на последно място и в някоя книжка и списание. Разбират, че вместо да пилеят време и пари за простотии, биха могли да ги вложат в смислени неща. Защо да не споменем и агресията? Вместо да се приберат у дома изнервени и уморени от работния ден и да хвърлят отговорността върху семейството си, могат спокойно да си излеят яда върху железата. Много от мъжете имат нужда точно от това, обаче ги мързи.
Моето мнение е, че всички мъже трябва да станат билдъри. Всички, до един. Защото мъжа трябва да е мъж - силен физически, психически уравновесен, красив и здрав. Жените харесват силните мъже, не само куклите, а жените въобще. Освен това фитнесът дава един голям плюс в полза на мъжествеността. Разбира се, натуралния :)
Ники, парите не грозят хората. Грозни са хората, които получават пари, за сметка на чужди страдания и илишения.
Велине, и аз имам синове, даже двама. Много са луди, какво да ги правя? Мъча се да ги възпитавам така, че да изградят положителни качества. Да, децата копират поведението на най-близките си, това е т.н. “мълчаливо възпитание”. Но не мога да им хвърля щангите в ръцете. Всъщност тук мога да попитам - какъв спорт е подходящ за едно 5 годишно момче? Рових се насам-натам, съветите на педагозите бяха насочени към карате и още някои неща. Някой може ли да ми кажа, колко е добро каратето, в качеството си на възпитател?
Велине,мога да обобщя ако нямаш нещо против мнението ми.Значи ние които сме над 25-30 годишни,тренираме за самия спорт и по-добрата си физическа форма.По принцип сме сериозни,последователни,търпеливи.Чакаме добрия резултат с месеци и години.Изкълваваме всички букви в тоя сайт и назубряме всички теми почти наизуст.Интерсуваме се и от теорията.
Залите са пълни с разни 13-14-15 годишни.Абе въобще под 18-20.Може да се каже,че за тях фитнеса е една гъзария.Повечето тренират за да се изфукат на някой.Много от тях искат да са по-силни от някой съперник на даскало.Миналата есен идваше едно момче.Беше много надъхано,с голям хъс правеше всичко.Дигаше тежести почти непосилни за мен и му помагахме да завърши сериите.Беше от най-шумните на упражненията,като щангист от свръхтежка категория.Няколко пъти размахваше свит юмрук и викаше “Ще видиш копеле!” и подобни от тоя род към неизвестен опонент.И още че трябва за 10-15 дни да направи ръце по-големи от неговите.И тогава ще му даде да разбере.Беше към 16-17 годишен,искаше да покаже пълно превъзходство срещу омразния съперник пред целия клас.И да се реваншира за унижението,че е по-слаб от оня.Не знам какво стана накрая.След новогодишните празници не съм го виждал.
12.03.08
16:35
Winnie, плуване на малкия ще му лепне точно. Само гледай треньора му да е по - свестен.
А и ако не те е страх от постоянното ходене с мокра глава през зимата. Но аз съм тренирал 2 години плуване като малък и не ми е било проблем никога.
Аз си мисля, че бодибилдинга като спорт не струва! Вече е задминал всякакви граници на естетика, медикаменти и т.н. Натуралния бодибилдинг, също вече не е толкова “натурален”. Има мощни добавки, които не са забранени и се ползват. Но като гледам думата “строене на тялото”, аз го разбирам буквално. Т.е. аз лично не ползвам автогенни тренинги и други подобни практики (имам си особено мнение за тях). Сигурен съм, че някой ползват, някой не. Някой стават по-дисциплинирани, но това е вторичен ефект. Това което искам да кажа, е в края на крайщата в бодибилдинга се гледа какво си направил от тялото си, а не с какви методи. Никой не пита дали Рони, Дориан, Арнолд или Серджо са еднакви! Никой не ги пита дали използват еди кой си метод! Всички се интересуват всъщност от това - какво се вижда, кат свалят и потника.
Що се отнася до гъзарията - това не е въпрос на “дали тренираш или не”. Ако ти е манталитет, ти ще се разкарваш по потник и без да имаш какво да покажеш.
Що до това, дали трябва да си за пример в залата ... може да звучи като добро пожелание, но всъщност не е много ясно какво значи “за пример”! Може би някой се възхищава от Арнолд, е аз не толкова. Хората, които са по списанията са различни! Кой от всички е за пример?
И накрая лично за какво тренирам аз. Ами трябва ми физическа активност, защото съм програмист и фитнеса ме удовлетворява. Що до това дали искам да се перча по потник - НЕ! Аз искам и с яке да си личи :-) И има още нещо, аз лично бих искал и да съм силен. Та тези са личните причини ;-)
Я стига не мога да възпрема подобен начин на черногледство и визията че ” човекът е едно толкова слабо същество ” за да станеш слаб и оплакващ се са нужни също толкова усилия и постоянство колкото и за да станеш силен и със самочуствие само че в обратна посока.
Братле не говоря, за слабост в малките слоеве на дадено общество, а като цяло,нима не е слабост, милионите наркомани по света?! Нима не е слабост МИЛИАРДИТЕ алкохолици които се прибират вечер и прибиват жените си?! Сигорно ще кажеж, че не е слабост и алчноста, или лесно блазнещата се човешка душа?! Може би не е слабост и това, че в днешни времена човек за пари ще прецака и баща си даже?! Няма снимал да спорим на тази тема, примерите са безброи, трябва да се радваме на малко добро останало и както са казали хората парите и власта грозят човека!
Примери всякакви и аз мога да те замерям с примери на успели хора, но си остава факта че човека не е слаб както ти го изкарваш, той може да стане слаб може да стане и силен или какъвто и да било, няма предели, зависи най - вече от една особена нагласа в него - дали приема че нищо не зависи от него или пък е настроен той да контролира обстоятелствата около себе си оттам тръгват нещата.
12.03.08
18:26
Аз си мисля, че бодибилдинга като спорт не струва! Вече е задминал всякакви граници на естетика, медикаменти и т.н. Натуралния бодибилдинг, също вече не е толкова “натурален”. Има мощни добавки, които не са забранени и се ползват. Но като гледам думата “строене на тялото”, аз го разбирам буквално. Т.е. аз лично не ползвам автогенни тренинги и други подобни практики (имам си особено мнение за тях). Сигурен съм, че някой ползват, някой не. Някой стават по-дисциплинирани, но това е вторичен ефект. Това което искам да кажа, е в края на крайщата в бодибилдинга се гледа какво си направил от тялото си, а не с какви методи. Никой не пита дали Рони, Дориан, Арнолд или Серджо са еднакви! Никой не ги пита дали използват еди кой си метод! Всички се интересуват всъщност от това - какво се вижда, кат свалят и потника.
Що се отнася до гъзарията - това не е въпрос на “дали тренираш или не”. Ако ти е манталитет, ти ще се разкарваш по потник и без да имаш какво да покажеш.
Що до това, дали трябва да си за пример в залата ... може да звучи като добро пожелание, но всъщност не е много ясно какво значи “за пример”! Може би някой се възхищава от Арнолд, е аз не толкова. Хората, които са по списанията са различни! Кой от всички е за пример?
И накрая лично за какво тренирам аз. Ами трябва ми физическа активност, защото съм програмист и фитнеса ме удовлетворява. Що до това дали искам да се перча по потник - НЕ! Аз искам и с яке да си личи :-) И има още нещо, аз лично бих искал и да съм силен. Та тези са личните причини ;-)
Явно си много далеч от професиолнаия спорт, защото билдера използва медикаменти с цел мусколна маса и визия, която в очите на хората е невъзможна, а възможно ли е футболист да не зимат допинг и да тичат 90 мин. без спирка(вече има доста смъртни случай и там). Даже билдерите искарват професионалния си спорт до 40-45г. та даже и от горе, а в днешно време един бегач, тенисист, футболист и т.н. стигат до 35г възраст и вече не стават за нищо... Хора целия професионален спорт е пълен с допинг няма какво да се залагваме, както бях казал няма да се учудя, ако хванат и шахматист с някъкав стимулант.
Както е казал един от най-великите трениори на България-Абаджиев - “Целия спор е мръсен!”
Alkorin, ок спираме спора, искам само да те посаветвам, гледай трилогията на Толкин- “Властелина на пръстените”(сигурен съм, че си го гледал) но го исзгледай не като забава, а се замисли в смисълът, как авторът показва чрез съпоставка на друг вид същества(елфите) колко е слаба всъщност човешката раса, естествено накрая сичко свършва с хепи-енд, но това е само филм, а ние живеем в реалния живот и при нас няма такъв край.
Мнението беше редактирано от Николай Маринов на 12.03.08 18:33.
http://www.t-nation.com/tmagnum/readTopic.do?id=519924&pageNo=0#bottom
Много силна статия, която се припокрива поне на 90% с личното ми мнение по въпроса.И тъй като няма да мога да го кажа по-добре, просто давам линк.
Много добре казано. :)
И само да допълня, лично за себе си - кеф ми е да ‘вдигам’.
Алкорин - слабостта е относително понятие. Слабост е и да си фитнес маниак. Надявам се, че няма да засегна някого.
От една страна е слабост, от друга страна - изисква се сила(в преносен и пряк смисъл) и дисциплина.
То и да си ‘гоБно’, може да е начинание, което да изисква дисциплина, усилия и ..сила. :)
Леле, след тренировка съм като след няколко питиета ... философски настроен.
13.03.08
06:57
Alkorin, ок спираме спора, искам само да те посаветвам, гледай трилогията на Толкин- “Властелина на пръстените”(сигурен съм, че си го гледал) но го исзгледай не като забава, а се замисли в смисълът, как авторът показва чрез съпоставка на друг вид същества(елфите) колко е слаба всъщност човешката раса, естествено накрая сичко свършва с хепи-енд, но това е само филм, а ние живеем в реалния живот и при нас няма такъв край.
Хехехее, братчет евалата, в момента съм малко болен, чувствам се като гъз, а и на работа съм на всичкото отгоре(което още повече скапва нещатаа), ама това ми оправи целия ден :-)
А аз препоръчвам поредицата Star Wars не като забавление, а като задължение на всеки човек занимаващ се с фитнес да види какво става с билдер след употребата на медикаменти http://upsidedownhippo.com/archives/chewbacca.jpg
И трябва да измислят някъв хибрид супер раса между Йода и елфи - ще бъдат супер билдъри резистентни към негативното на зоба :)
Ники, ти си ебати пича :) .
Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 13.03.08 07:01.
13.03.08
08:15
Ами Велине аз такова отношение като агресия и лошо гледане (лошо гледане хахахахах :) ) не съм забелязал да е тенденция, обикновенно това го има когато човек е прекалено затормозен от нещо или му липсва нещо, напротив спорта действа в обратна посока той те отпуска и помага на по - положителен поглед към живота също така е отличен антидепресант.
Това е нормалната страна на спорта... но аз съм свидетел на такива поведения!
13.03.08
08:25
Велине,мога да обобщя ако нямаш нещо против мнението ми.Значи ние които сме над 25-30 годишни,тренираме за самия спорт и по-добрата си физическа форма.По принцип сме сериозни,последователни,търпеливи.Чакаме добрия резултат с месеци и години.Изкълваваме всички букви в тоя сайт и назубряме всички теми почти наизуст.Интерсуваме се и от теорията.
Залите са пълни с разни 13-14-15 годишни.Абе въобще под 18-20.Може да се каже,че за тях фитнеса е една гъзария.Повечето тренират за да се изфукат на някой.Много от тях искат да са по-силни от някой съперник на даскало.Миналата есен идваше едно момче.Беше много надъхано,с голям хъс правеше всичко.Дигаше тежести почти непосилни за мен и му помагахме да завърши сериите.Беше от най-шумните на упражненията,като щангист от свръхтежка категория.Няколко пъти размахваше свит юмрук и викаше “Ще видиш копеле!” и подобни от тоя род към неизвестен опонент.И още че трябва за 10-15 дни да направи ръце по-големи от неговите.И тогава ще му даде да разбере.Беше към 16-17 годишен,искаше да покаже пълно превъзходство срещу омразния съперник пред целия клас.И да се реваншира за унижението,че е по-слаб от оня.Не знам какво стана накрая.След новогодишните празници не съм го виждал.
Как мога да имам против. Та нали темите са за да обменяме мисли. Видял ли си да влизам в някакви безсмислени спорове? А и... още повече че си абсолютно точен. :-)
Ако си забелязал аз избягвам споровете. Смятам, че темата е добре да се пусне с цел да се изкажат различни мнения. Не съм се сетил да пусна и анкета към нея. Но в интерес на истината така и не съм го оттренирал това.
Много си прав. Така е. Възрастта определя много неща. Умереността на 25-30 годишните я няма при 15 годишните.
Но да ти акжа, аз гъзарийката съм я виждал и у 40 годишен.
Но всяко правило си има излключение!
Все пак... си прав!
13.03.08
11:37
Ще помоля т.н черен конан да не коментира мой исказвания, и въобще да не пише нещо по мой адрес, не искам да контактувам с слабоумни друсалки, които парадират с пиянството си и със селянията си(както конанчето си е сложил подходяща снимка), просто братле ми е под нивото да ти пиша, тва че ти си нямаш друга работа и влизаш в форума само да се заяждаш(до сега смислено твое исказване не съм видял) си е лично твои проблем.
13.03.08
11:50
Офтопик:
Извинявай, просто ми стана смешно и се пошегувах, не съм искал да те обиждам :) , просто нещо като ми стане смешно или въобще като пиша нещо гледам да е малко по-хумористично, но явно ни се разминават вижданията са смешно . Можеше по-нормално да ми кажеш, че нещо не те кефи, ама живи здрави. Както и да е - пак извинявай.
Умереността на 25-30 годишните я няма при 15 годишните.
Но да ти акжа, аз гъзарийката съм я виждал и у 40 годишен.
Аз лично много отдавна съм се убедил, че независимо от годините някои хора си остават прости. В залата се срещат индивиди на по 30+, а темите, които обсъждат, оценките, които дават, маниерите им и т.н са на като 15 годишен келеш.Някои си остават на определено ниво и не мърдат от там независимо от възрастта...
13.03.08
14:32
Умереността на 25-30 годишните я няма при 15 годишните.
Но да ти акжа, аз гъзарийката съм я виждал и у 40 годишен.Аз лично много отдавна съм се убедил, че независимо от годините някои хора си остават прости. В залата се срещат индивиди на по 30+, а темите, които обсъждат, оценките, които дават, маниерите им и т.н са на като 15 годишен келеш.Някои си остават на определено ниво и не мърдат от там независимо от възрастта...
Типичната гъзарийка, нали?!
Така е, но говорим в най-общ план. Мисля, че вече темата започва да приема някакви граници и очертания!
Според мен в малки размери не е вредна, но нека не сме привърженици на тренировки само за пъчене и надуване. Това вече не е спорт, а метод за избиване на комплекси. Вярно е, че много от момчетата чрез тренировките се опитват да се борят с тях, но не мисля, че това е начина. Доброто и хармонично тяло може да бъде забелязано и зад доброто и умерено поведение, съпроводено с възпитание. Има ли някой, който да не е съгласен с мен?
Зная че говоря за неща, които днешното ни съвремие отрича - възпитание, достоинство, поведение... но съгласете се, че преценявайки реално цялото ни общество... това са част от устоите, които биха го изградили и крепили занапред. Не мисля, че такива неща нямат място в съвремието ни. Дори все повече се нуждаем от тях....!
Вие как мислите?!
13.03.08
14:44
Абсолютно сам съгласен с Велин,но за съжаление повечето ходят смао на фитнес лятото ( аз сии ги наричм летни билдари хахха) зааа да покажат че дигат и т.н дефакто само аз газария .А за мене културизма сии е спорт и също така супер много изгражда характера и волята на човек.
Мнението беше редактирано от DaRe_deViL на 13.03.08 14:45.
http://www.t-nation.com/tmagnum/readTopic.do?id=519924&pageNo=0#bottom
Много силна статия, която се припокрива поне на 90% с личното ми мнение по въпроса.И тъй като няма да мога да го кажа по-добре, просто давам линк.
Хахахахах много се смях на назобената свиня на снимката и отдолу “Bodybuilding is Dead” :) , иначе в статията има истина бодибилдинга има смисъл да се практикува само както са го практикували през 40 - 50 години и дори по - рано когато вдигането на тежести започва да се оформя като явление и още няма тези деления на бодибилдинг, пауърлифтинг, стронгмен и олимпийското вдигане на тежести - който се интересува от този знаменателен период давам линк към един сайт за “The Golden Age of Iron Men” където има ценни антикварни книги на експертите от този период и потънали в забвение техники които те са използвали за да ускорят прогреса си още преди времето на стероидите - http://www.sandowplus.co.uk/Competition/compindex.htm#aston
всъщност аз ще пусна отделна тема за това.
С7АЛК3Р да си маняк който гледа само едно нещо и не обръща внимание на друго наистина си е слабост, човек трябва да има разностранни интереси.
Николай Маринов гледал съм аз филма и книгата съм чел и ще те контрирам с едно изказване от филма горе - долу все пак не си го спомням дословно “Гондор е сянка на това което е бил казвате, но Гондор стои на своя пост и не се предава и е могъщ дори в края си” - не звучи като изказване на слаб човек а? :)
Що се отнася до “гъзарията” тя си е до човека а не толкова до възрастта му.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 13.03.08 16:34.
14.03.08
07:16
Що се отнася до “гъзарията” тя си е до човека а не толкова до възрастта му.
Донякъде си прав, защото е вярно, че е до човека, но в определена възраст човек е много по-склонен към увличане от околните към нея, отколкото на друга.
Но си прав, че в повечетоп случи характера на човек е определяща. Има момчета, които и на 15 са много по-зрели от други на 25!
Поидкрепям мнението ти!
Мнението беше редактирано от Велин Иванов на 14.03.08 07:16.
Явно си много далеч от професиолнаия спорт, защото билдера използва медикаменти с цел мусколна маса и визия, която в очите на хората е невъзможна, а възможно ли е футболист да не зимат допинг и да тичат 90 мин. без спирка(вече има доста смъртни случай и там). Даже билдерите искарват професионалния си спорт до 40-45г. та даже и от горе, а в днешно време един бегач, тенисист, футболист и т.н. стигат до 35г възраст и вече не стават за нищо... Хора целия професионален спорт е пълен с допинг няма какво да се залагваме, както бях казал няма да се учудя, ако хванат и шахматист с някъкав стимулант.
Както е казал един от най-великите трениори на България-Абаджиев - “Целия спор е мръсен!”
Това именно имах предвид! Целия спорт е мръсен! След 1997 почти спрях да гледам какъвто и да е спорт (Много рядко се случва). Иначе като постижения, усилия и жертви ... дори нямам представа докъде стигат някой, а честно казано нямам и представа и докъде стигат в медикаментите. Имам само един познат, който е беше на няколко състезания преди 3-4 години - от него съм чувал слухове, и съм чел “Проект мускулна маса”. Това е всичко което знам за професионалния бодибилдинг и медикаментите. Въпроса е, че това, което виждам в последните години по подиумите просто не ми харесва. ... и не ме вдъхновява! Нито ме мотивира. Това естествено е само лично мнение.