13.03.08
19:45
Кажете нещо за него! Има ли някаква промяна в залата, или датата? Защото беше обявено, че пускат билетите днес на касата на зала Универсиада, а гаджето ми заварил ремонт и каса, която цял ден не била отваряна! Да не е преместен?!
NOW Foods Royal Jelly 1500 мг
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
14.03.08
12:59
И аз се интересувам, даже се учудвам, че никой не го е коментирал. Аз ли нещо не зацепвам, ама не разбрах да е само за жени. Смисъл нали за това става въпрос - http://www.ifbb.com/newsletter/detail.php?id=1694&date=2008-03-11&language=english&prov=index.
Та някой няма ли да сподели, цена на билет тва-онва нещо инфо. че като гледам май само се разбира че почва в 2….
Да, за това става дума, но то е само за жени. Аз обаче имах тежка нощ, след която настроението ми не включваше стоене на закрито, емоции и тълпи от хора...
А не се споменава нищо за жените, защото мъжете (и културистите и другите) гледат на тях най-малкото с пренебрежение, ако не и с открито отвращение. Аз обаче винаги съм харесвала жените в културизма, а не мъжете. Съжалявам, че нямах възможност да ида да ги видя. Това беше първият, изцяло женски турнир (и то международен), а не просто обичайната третостепенна притурка в мъжките състезания... Дано традицията се затвърди в бъдеще!
По BTV Новините имаше преди секунди репортаж.
Който не го е гледал - www.neterra.tv , но по-късно да качат записа.
казано от Lumina на 16.03.08, 00:51:
Да, за това става дума, но то е само за жени. Аз обаче имах тежка нощ, след която настроението ми не включваше стоене на закрито, емоции и тълпи от хора...
А не се споменава нищо за жените, защото мъжете (и културистите и другите) гледат на тях най-малкото с пренебрежение, ако не и с открито отвращение. Аз обаче винаги съм харесвала жените в културизма, а не мъжете. Съжалявам, че нямах възможност да ида да ги видя. Това беше първият, изцяло женски турнир (и то международен), а не просто обичайната третостепенна притурка в мъжките състезания... Дано традицията се затвърди в бъдеще!
Охохо феминизма се разгаря :)
казано от emzo на 16.03.08, 01:42:
По BTV Новините имаше преди секунди репортаж.
Който не го е гледал - www.neterra.tv , но по-късно да качат записа.
Чудя се дали някой е записал състезанието...
Alkorin, никакъв феминизъм не се разгаря - просто нещата трябва да се уравновесят. Дори и ако погледнем от тази страна, че на жените са нужни много повече усилия, за да постигнат нещо... И дори не се говори както трябва за тях, в крайна сметка. Аз направо се възхищавам на тези жени, защото от това по-демотивираща обстановка - здраве му кажи! И въпреки всичко те се борят и постигат успехи - ето това аз наричам мъжки дух, дори на някой да му се вижда “неженствено”...
Мнението беше редактирано от Lumina на 16.03.08 02:20.
Току що се върнах от състезанието. За първи път в България имаше наистина качествени жени състезателки. Трабва повече такива състезания с международно участие за да си сверят часовниците нашите. Разбира се организацията както винаги беше слаба и имаше моменти в които се чакаше неопределено време да излезе даден състезател или категория. Накрая испанките прибраха всички награди, а нашата мила българска княгиня неможа да каже нито една дума на чист български език.
казано от Z@ki на 16.03.08, 02:28:
Току що се върнах от състезанието. За първи път в България имаше наистина качествени жени състезателки. Трабва повече такива състезания с международно участие за да си сверят часовниците нашите. Разбира се организацията както винаги беше слаба и имаше моменти в които се чакаше неопределено време да излезе даден състезател или категория. Накрая испанките прибраха всички награди, а нашата мила българска княгиня неможа да каже нито една дума на чист български език.
Тази история с княгинята - патрон на състезанието, беше доста странна - какво общо има тя с женския културизъм, не е ясно...
16.03.08
06:39
казано от Lumina на 16.03.08, 02:47:
казано от Z@ki на 16.03.08, 02:28:
Тази история с княгинята - патрон на състезанието, беше доста странна - какво общо има тя с женския културизъм, не е ясно...
Точно толкова общо, колкото има и с България :)
казано от Lumina на 16.03.08, 02:10:
Alkorin, никакъв феминизъм не се разгаря - просто нещата трябва да се уравновесят. Дори и ако погледнем от тази страна, че на жените са нужни много повече усилия, за да постигнат нещо... И дори не се говори както трябва за тях, в крайна сметка. Аз направо се възхищавам на тези жени, защото от това по-демотивираща обстановка - здраве му кажи! И въпреки всичко те се борят и постигат успехи - ето това аз наричам мъжки дух, дори на някой да му се вижда “неженствено”...
Що трябваше да ги похвалиш с ‘мъжки дух’ точно?
Мнението беше редактирано от emzo на 16.03.08 17:30.
Ами Lumina жените в културизма не са лицеприятно явление честно казано и имам предвид тези жени в културизма които взимат стероиди и чрез тях увеличават доста мускулната си маса - просто не седи естествено, как да се изкажа - на мен те ми приличат на травестити, лично мнение.
Сега жените които тренират натурално развиват хармонична фигура и изглеждат много добре.
Emzo, а с какъв дух да ги похваля - женски ли?? Това, което обществено се разбира под женски дух съвсем не включва положителните качества, които имах предвид... И това ако си забелязал, е лингвистичен, дори културен проблем, а не мой личен с изразяването...
Alkorin, не ме разсмивай, моля те. Жени, които се явяват на състезания по културизъм и които да не взимат химия, няма. Такива мъже - също. Въпросът е, че дори и с химията, за жените пак е поне 10 пъти по-трудно, чисто биологично.
Знам много добре как изглежда жена, която тренира без да зоби и че колкото и да тренира, мускули няма да направи. А пък за хубавите тела, колкото хора - толкова и мнения. За мен културистките имат хубави тела, за теб са отвратителни...
АХАХАХАХАхА
За щастие мнозинството не харесва културистките. И съществува едно просто обяснение на това защо не качват лесно мускулна маса - щото не е в природата им да приличат на травестити, и никога не е било ;)
Ами Lumina аз не говорех за жени които без да взимат химия ходят по състезания а просто за такива които тренират за себе си или пък професията им е свързана с добър външен вид.
А че на една жена и е десет пъти по трудно дори с химия да заприлича на мъж ами вярно е, то и на мен ще ми е 10 пъти по трудно да летя от един орел например защото не ми е в природата да летя, така и на жената не и е в природата да изглежда масивна като мъж.
Жените чрез натурални тренировки могат да развият страхотни, елегантни, гъвкави и силни тела без да стават мъже, нещо като в творчеството на Валехо да речем.
Какво толкова привлекателно виждаш в жена с огромни мускули - това изглежда отблъскващо, да не говорим че съвременните културисти изглеждат отвратително чрез неестествено уголемените си тела и отблъскват хората от залите в които хора като Арнолд, Франк Зейн, Франко Колумбо и други са ги вкарали като са ги вдъхновили да тренират ами и трябва да има и подобни жени. При мъжете културисти взимането на стероиди обаче е просто една крачка по - нататък - защото стероидите усилват типично мъжки качества, обаче при жените културисти те ги превръщат в нещо съвсем друго от това което са и ги правят да изглеждат като някаква грешка на природата.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 16.03.08 21:56.
Дъра-бъра...има ли снимки?
Спортен дух, примерно. Да не се хващаме за думата, любопитно ми беше.. :)
казано от С7АЛК3Р на 17.03.08, 03:31:
Дъра-бъра...има ли снимки?
Спортен дух, примерно. Да не се хващаме за думата, любопитно ми беше.. :)
В какъв смисъл има ли снимки, какви снимки?
17.03.08
03:43
В какъв смисъл има ли снимки, какви снимки?
е от състезанието...
иначе да си кажа, далеч бяха тези състезателки, от отблъскващите образи на култиристки. някои от тях бяха симпатични. мен ми хареса конкурса
Мнението беше редактирано от BeAsT на 17.03.08 03:45.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече