Проблем при тренировка на гърди?!

23.03.08
11:10

Здравейте, след месец  и нещо прекъсване, поради проблеми с ухото бях спрял да ходя на зала.
В къщи си тренирах само с два дъмбела, нищо по сериозно колкото да се пораздвижвам.
И ся неска/преди малко/ ми беше четвъртата тренировка след като продължих наново.
Като правя гърди най-вече на лежанките много гадна болка усещам между мишницата и гърдата на дясната ръка, направо не се издържа и прекратих тренировката за гърди и продължих с бицепс и трицепс(там не се усеща мн мн болката).
И така да ми дадете някакъв савет? Аз смятам да спра пак за известно време, че така да правя само ръце и тук там някой упражнение за гръб няма мн смисъл?
Какво мислите?

23.03.08
12:32

От описанието ти само врачка може да предположи за какво точно става дума относно травмата ти.

Иначе според мен просто си навлязал прекалено остро в тренировъчния режил. Билото по отношение на много серии или големи тежести или чести тренировки.

Според мен ще ти е полезно за 2 седмици и повече да правиш сериозни тренирвки за гръб гърди и крака без допълнителни тежести. Тоест само набирания, лизеви/кофички и т.н. и бягане средно и късо. Разбира се за момента трябва да ти отшуми травмата, ако не е нещо по сериозно няма да имаш проблем за подновиш скоро време.

По този начин като започнеш с тежестите, тялото ти ще е подготвено и ще има потенциал за разтеж повече отколкото ако навлезеш рязко.

Успех ти желая.

Мнението беше редактирано от tpd на 23.03.08 12:34.

11.04.08
12:58

Здравейте отново,
За две седмици бях спрял да тренирам и уж така болката отшумя, но като направих 50лицеви oпори и усетих как пак ме заболя ( сухожилията под мишницата) и спрях, на следващия ден само като се докоснех и ме боляше, като натъртено(еи такава гадна болка). И покраи сухожилията се образъват като малки топчета и след няколко дена отшумяват.
Сега сам решил да отида на някакъв лекар да ме прегледа, че така нз как ще я карам, вие към какъв лекар бихте ме посаветвали да отида, аз си мислих за ортопед но не знам?!
Поздрави.

Мнението беше редактирано от aerox4e на 13.04.08 15:15.

12.04.08
18:43

Джипито щи кажи, но естествено че ортопед. Вероятно имаш възпаление на сухожилието, както го описваш! Това е неприятно. Лекува се с инжекции и мисля че минералните бани помагат. Надявам се да се оправиш и пиши ;)

13.04.08
16:12

Само доктор, бате. НЕ си прави излюзий, че може да мине от самосебе си - иди си на доктор.

13.04.08
20:27

Утре ще отида при личния да взема направления за лекар, че то се видяло, че не е разстежение и че няма да мине от самосебеси, поне да не бавя нещата. Иначе дано да не е нещо сериозно,и след прегледа ще пиша да ви кажа какво е станало.

14.04.08
14:52

Разтягаш ли достатъчно?ако имаш възможност отиди при спортен лекар, че нормалните ще ти изпишат антибиотик еии така само да пиеш нещо и ефект няма да има.Лекарите станаха адски некадърни , само спортните си вършат добре работата , явно парите си казват отново тежката дума.

14.04.08
15:23

Ами аз вече 4 месеца не тренирам гърди ,а около 2 почти нищо.Скъсани влакна в горната част на лявата гърда.Травма от около2 години която е станала хронична.Правиха ми процедури 10 дни с магнити и ултразвук,но нещата все още не са розови.Така че не подценявай ситуацията

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1