Теми, теми, теми.... да го повтарям ли още....?!

Не искам тона ми да е приет неправилно, но все пак продължават да се появяват едни и същи теми. Само се задават по малко по-различен начин и се пускат. Никой тук от начинаещите не си прави труда да погледне поне мъничко дали няма някаква информация за неговия проблем. Само праска въпроса и чака някой да му направи “уникалната” програма, или да му каже как да се назоби за да стане “неземно як” за уникално малко време. Хайде малко да поогледаме форума, изданието... да прочетем... мисля, че след като пишем тук можем и да четем, нали така?!
Не е нужно да пишем едни и същи неща.
Имам предложение ... няма ли начин да се сложи някакъв начален надпис при влизане във форума.... нещо от рода на: “Преди да публикуваш темата си, погледни ....” или нещо от този вид.
Момчета... бе опитайте се да четете поне мъничко. На повечето зададени въпроси има вече пуснати теми, има толкова качествена и подредена информация в изданието. Има хора, които се трудят тя да е лесно достъпна за вас. Иска се само да влезете и малко да прочетете. А когато нещо не е ясно... влезте във форума, погледнете дали някой не е задал подобен въпрос ... погледнете коментарите!
Нужно ли е само да отчитаме присъствие с въпроси.... “Как да пия креатина”... или... “Искам да стана голям, направете ми програма....”. Знам, че сега и аз дублирам тема, която вече има... а именно за повтарящите си теми. Хората създадоха специален раздел за тези теми. ама те край нямат.
Съжалявам, че тона мие  такъв. Но разберете, няма да напреднете, ако не инвестирате в себе си. Само с янколко съвета поискани тук няма да станете големи и с красиви тела. Прочетете малко. Тоя сайт - форума и изданието му - те са почти една голяма и пълна книга, която постоянно се обновява с нови и нови теми, преминали през мирогледа на автори, администратори...
От вас се иска само да погледнете и малко да прочетете.
Нищо не идва наготово. ако мислите да тренирате, като само задавате въпроси, без капка усърдие.... повярвайте ми, говоря от личен опит... няма да стигнете никъде.
Само натрупания опит в упражненията (залата, залите) и запознаването с теорията на спорта ще ви направи добри.
Иначе ще си останете... един от многото задавали въпроси и останали си с тях...
Така че ... стига сте питали едни и същи неща... ами пак казвам... направете си труда и се разровете малко в сайта и форума...
Ако някой каже, че и тук не може да намери инфо... работата му е наникъде.
Още веднъж... съжалявам за тона си. Можете да ме критикувате, ако искате!

16.04.08
09:26

В едно консуматорско общество първият инстинкт на човек е да пита и иска, не да търси и прави.

Велине, няма оправия, приятелю. Този въпрос е разискван не веднъж и два пъти. Така е било и така ще бъде... просто защото е по-лесно.

Аз такива теми изобщо не ги отварям ;)

“Купих си едикой си протеин - хубав ли е и как да го пия?” :-)

16.04.08
10:18

И аз :)
Само ги мятам в ЧЗВ.

16.04.08
10:25

Във всички форуми е така.. виж в бб.ком к’во става по цял ден се пускат едни и същи теми и все се дискутира и дискутира..

Прави сте, но какъв е смисъла... да се повтарят едни и същи въпроси. това са случайно зададени въпроси... един човек, който се е заел сериозно с това ще потърси какво има в сайта...
А тук има доста пълноценна информация. Особено пък за пустия креатин... има и статии и теми и т.н. Нужно е само да се поразрови малко човек. Момчетата се опитват да направят един стойностен и конкурентен сайт, събират информация, градят... а тези, които са обикновени потребители не могат да намерят мъничко усилие поне да го прочетат. Това граничи с мързел. Не ми се сърдете, но ... не ви ли прилича на еднодневни занимания ... искам да съм голям, ама ако може да стане, като някой ми каже как да тренирам, какво да пия и ако може тоя същия да отиде в залата, че не ми се ходи, а и довечера ме чака едно голямо пиене....
Нужно е малко повече усилие то това някой да ти сдъвче програмката и хранителния режим... че и ако може и да тренира вместо теб...
Предполагам, че темата за много от посетителите във форума е безсмислена, но така или иначе за тези, за коиото не е е добре да я прочетат... и да се замислят, когато задават въпросите си...!
А ако някой се съгласи с предложението ми за началния текст... !

КА

16.04.08
11:32

Темата изобщо не е безсмислена, напротив.Но работата е там, че темата е предназначена за едни хора, които няма да я прочетат, а направо ще си зададат въпросчето като ново и ще чакат някой да отговори!

Хм, аз съм пророк :)
Даже не мина един месец...
Преди някъде толкова Велине ти пусна една тема с ужасно отвлечено заглавие... И като се посдърпахме защо ти казах: “до месец пак ще има тема за заглавията, търсенията и повторенията на теми. И точно вие ще сте основните действащи лица, нека дадем пример”. Нещо такова....


Нека не прозвучи като заяждане, но такава тема вече има.... Много пъти. Но и вие не я ползвате, а всеки път пускате нова.

Нито креатина, нито протеина... Тази е най - повтаряната тема.
Заглавията, търсачката, повтарящите се теми. Темите за протеин и креатин барем се различават по марките.

Няма кой и как да се пребори с това. Никъде не е преборено. Ако някой смята, че ще седне, ще изчете един милион мнения и ще изтрие излишните, моля да заповяда, ще му отстъпя модераторското си място.
Пък и това няма да промени потребителите.
Начален текст... Митко сигурно може да сложи, ама е малко - как да го кажа - неприятно за по - сериозните хора, а на несериозните.... им е през оная работа....
Търсачката не търси много оптимално.
И, както ти правех забележка на теб - мненията и темите не винаги са адекватно озаглавени и описани. Та и бог да е търсачката, пак не става.
Освен това нещата и продуктите се променят.

Според ме не излишно да го говорим. Мога да се хвана на бас, че какъвто и да е текст няма да има ефект.
И че темата няма да даде решение и резултат. Не бих я спрял, ако имате идеи, но честно казано ако изтрием от форума всички теми, които третират именно този проблем, обемът на форума сигурно ще падне с 1/10 а решение още няма...

16.04.08
12:17

И в крайна сметка как се пие креатина  :cheese: ?

Изобщо не знам какво ви боли кой какво толкова пише, като нещо не те вълнува  не го четеш, форума го преглеждам редовно и то от доста време, но пиша само като ми трябва нещо или ми е интересно или мога да дам съвет, които го няма в 100 други теми. Както прави Владимир8507 какъв е проблема да не се четат повечето теми?

head_hunter

16.04.08
12:49

Аз лично в такива “дразнещи” теми не пиша и не отговарям!
Ако повече хора правят така няма да има едно такова постоянно пускате на глупави теми и нещата ще си дойдат на мястото.
Като е чак толкова на зор някой в крайна сметка ще ползва търсачката.

казано от D3BEP на 16.04.08, 11:47:

Хм, аз съм пророк :)
Даже не мина един месец...
Преди някъде толкова Велине ти пусна една тема с ужасно отвлечено заглавие... И като се посдърпахме защо ти казах: “до месец пак ще има тема за заглавията, търсенията и повторенията на теми. И точно вие ще сте основните действащи лица, нека дадем пример”. Нещо такова....
.

И доколкото си следя писанията... мсиля, че съм се вслушал в съвета ти.... не е ли така?
Човек винаги може д аподобри начина си на мислене. Нали идеята като цяло на форума е да е налице градивния момент. а и мисля,че темата не я пуснах толкова за да има кой-знае какъв резултат. Пуснах я за да се обърне внимание на всичко това.
А това, че се повтаря.. специално за този момент от форума... мисля, че няма да е излишно да го коментираме... нито пък моята тема ще е последна, акто заглавие...
И други ще я пуснат....
Има ли някой, който мисли иначе?!

16.04.08
12:51

Изобщо не мисля, че няма начин да се подобрят нещата. Само ме очудва нежеланието на заинтересованите /бб-тийм/ да създадът решението. А според мен то е един достатъчно мащабен архив - база данни.

Тоест всичко от теми за креатина - една глава. Всичко за нвд/сваляне на мазнини и т.н. - друга глава и т.н. всички най-интересуващи хората теми. А те на за 15 000. А проблема е, че търсачката към сайта не е достатъчно ефективна.

Аз лично съм правил предложение по този въпрос преди време. Единствената логична за мен причина да не се прави е, че форума ще замре и няма да има голяма активност. Но това не е страшно защото хората ще са с пъти по-удовлетворени, тъй като ще намират по-лесно и бързо отговори на въпросите си. Няма смисал от активност стил ‘от пусто в празно’, даже това не е активност, а шматкане. :)

Или евентуално, че задачата е доста трудоемка... Еми така е, трудоемка е, вие нещо хубаво без труд да става видяли ли сте? За това една задача като е трудоемка, хората са го измислили, иска се добра организация и работа в екип.

И вече като всичко е направено, човек е доволен и знае, че е свършил една добра работа.

И е ясно, че след това повтарящи се теми пак ще завалят. Само че тогава ще си има една секция, към която ще се пуска линк и темата ще се заключва.

казано от Красимир! на 16.04.08, 10:25:

Във всички форуми е така.. виж в бб.ком к’во става по цял ден се пускат едни и същи теми и все се дискутира и дискутира..

Така е, само че тази тактика не е проложима тук, защото аудиторията не е в същия мащаб. Тоест там все ще се намери някои който да може да ти даде отговор. Докато тук, аудиторията е по-малка и хората с повечко опит като се оттеглят и ще стане: “Кои храни да ям при НВД” - “Амии аз наблягам на бирените фъстъци и халвата и  май има ефект”

Мнението беше редактирано от tpd на 16.04.08 13:04.

head_hunter

16.04.08
13:04

Нека първо уточня - нежелание в екипа няма - ако имаше нежелание форума щеше да е на съвсем друго ниво!
Просто това е общ проблем за всички форуми.
Няма проблем да се обощи всичко в една тема - стига това да е желанието Ви ще стане реалност, но от личен опит мога още от сега да кажа ефекта е нулев.

16.04.08
13:10

казано от head_hunter на 16.04.08, 13:04:

Нека първо уточня - нежелание в екипа няма - ако имаше нежелание форума щеше да е на съвсем друго ниво!
Просто това е общ проблем за всички форуми.
Няма проблем да се обощи всичко в една тема - стига това да е желанието Ви ще стане реалност, но от личен опит мога още от сега да кажа ефекта е нулев.

Нямах това в предвид. В една тема ще стане бардак. По скоро един подфорум, в който един вид, раздели да са: Протеин и производни, Креатин и производни, НВД и производни и т.н. и вътре да са асоциираните теми.

Незнам дали може да се реализира, не разбирам от уеб хостинг, дизайн и т.н. , но да се направи един паралелен форум на този като един голям архив.

И вече да се заключват повтарящи се теми ротинно.

Като се замисля, вярно, че е малко крайно. Но си мисля, че би трябвало да проработи. Целта е да се направят нещата по-ефективни. А не да се цикли на едно място и хората да си губят времето. Все си мисля, че повечето сме тук да научим нещо, не да си лафим напразно... Пък може и да бъркам, а? :)

И най-вече, имам в предвид тази мярка да се прилага при очевадни повтарящи се неща. Мисля, че е ясно за какво става дума. Цъкнете на актуални теми и ще ви кацнат поне по 3-4 едно към едно. :)

Мнението беше редактирано от tpd на 16.04.08 13:15.

Аз не казвам, че не се разбрахме, Велине, а само че съм пророк.
За съжаление :) И още мога да бъда пророк...

Един прост въпрос, tpd.
Ти ако утре си харесаш кола и отидеш да кажем във форум за коли,
твоя тема с въпрос за колата която си харесал ли ще си пуснеш,
или ще се задоволиш с нечия чужда за сходен случай?

Не ми казвай, не е същото. Същото е.
Същото е, защото за потребителите тук често това което ще вземат е важно.
Защото организмът на всеки е различен. Защото всеки е различни кила и години. И всеки взима различен продукт, а и продуктите се менят.
И всек исе приема индивидуалн ов края на краищата, иска специалн овнимание.

Ти обвиняваш нас. Глупости на търкала. Сякаш си от вчера в този форум.
Форумът и сайта имат или са имали FAQ, енциклопедия, важни теми за всички продукти.
Архив? Къв архив бре човеко? Аз не съм чак толкоз печен програмист.
В моите компютърно малограмотни очи целият форум е архив, че и барабар с търсачка.

Проблемът не е в нас; направено е повече по въпроса от идеите, които сте публикували тук.
Няма резултат. Хората винаги ще си публикуват.
Това, коеот искате от нас, може да го наречем както ви харесва, но е едно нещо:
Искате ние да модерираме всеки който пусне повтаряща се тема.
Само там е спасениято, драконовски и най - често не съвсем справедливи мерки. Защото ти ако видиш две теми да кажем за ултра уей, за теб те са еднакви и трябва да се обединят, да ама не. В едната пита хлапе, в другата нормален човек. Или болен. Или на друг вид диета.
А защо не седнеш да опишеш всички случаи и варианти в една тема?
1. Колкото и да си добър, не можеш
2. Колкото повече успяваш, по - малко ще се чете темата ти.
Не, не виждам как и защо да провеждаме драконовски мерки.

Аз ще ти кажа друго. В определен етап всички стари потребители на някой форум изживяват криза. Не получават достатъчно от форума. Седенето тук става тъпкане на едно място за тях. Почват да се дразнят.
Имаме даже хора от екипа ,естествено отпаднали.
Не можем да променим форума за всеки, а и всъщност не е това проблема.
И да оправим темите, вие, които се дразните, ще откриете всъщност че не ви помага толкова.
И пак много от вас ще се преориентират към други издания.
И какво да правим ние? Вие да си тръгнете, новите да ги изгоним....

В обобщение: категорично съм против теми като тази. Ако има инициатива, в която искате да участвате за да се подобрят нещата, заповядайте. Ако не...

Да ти кажа... прав си... имах такава идея и админ. казаха, че с еработи над това. Мисля, че има достатъчно умни момчета (а може и момичета), които си знаят работата около изданието.

Има неща които винаги ги е имало и винаги ще ги има. За добро или лошо това е положението. Както виждате старание и желание има, но ефекта не е УАУ.

Георги Попов

16.04.08
14:18

Нека все пак всеки си спомни началото,когато той е бил начинаещ и не е знаел “как се пие креатина”.Разбира се че е по-лесно да влзене човек да драсне една тема и някой да му напише.И аз се дразня от МАСИТЕ теми които се пускат ежедневно,дори ежечасово и се питат едни и същи неща,но няма оправия.Впреки че адаша Гайдов ;) е направил нещо,което лично на мен много ми допадна иии може да се сложи на началната страница,за да се избегнат някои от повтарящите се тем ... http://supplements-info.hit.bg/index.html , нещо от сорта и нека бъде написано с главни букви за да се вижда добре и всеки нов във форума и сайта първо него да прочете ...

казано от Велин Иванов на 16.04.08, 13:37:

Да ти кажа... прав си... имах такава идея и админ. казаха, че с еработи над това. Мисля, че има достатъчно умни момчета (а може и момичета), които си знаят работата около изданието.

Ae всеки, който иска да участва в подобряването на форума и сайта е добре дошъл и ще бъде приет добре.
Навремето именно с такава идея стартирахме с Емо и групичката. Да правим нещо. Правихме нашето си, но пак намери и място, даде и резултат. Та си мисля, че никой искащ да помогне рално няма да бъде върнат.

Но според мен не искайте “нещо да се направи”. А темата е вече толкова наболяла и мъчена,че според мен е излишно да се иска да се прави нещо колкото да се прави нещо.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 16.04.08 15:10.

16.04.08
15:09

Много шум за нищо :) Гаче офлайн само интересни, уникални и артикулирани въпроси ни задават :) А и между другото броя на глупавите въпроси не е обратно пропорционален на броя на интересните такива ;)

16.04.08
16:22

казано от head_hunter на 16.04.08, 12:49:

Аз лично в такива “дразнещи” теми не пиша и не отговарям!
Ако повече хора правят така няма да има едно такова постоянно пускате на глупави теми и нещата ще си дойдат на мястото.
Като е чак толкова на зор някой в крайна сметка ще ползва търсачката.

Аз също правя така и за това се появявам и рядко,защото много станаха такива теми.

16.04.08
17:02

Лошото е че при това положение - непрестанен поток от еднообразни теми, без възможност да се откъснеш от това т.е. да има сектор с обяснени от А до Я нещата това сваля нивото на всички във форума. Обсъждат се банални теми и нивото остава ниско защото не може да се стигне да се обсъди нещо по - интересно и общо взето нещата се въртят около базовото равнище. Аз например ако ми трябва информация по определен въпрос който е над базовото равнище е абсурдно да я намеря тук, трябва да я търся другаде. Може би ако се направи както съм виждал - да се направят едни важни теми по всички въпроси в съответния раздел които ще се следят от модераторите по зорко и където ще има интересна информация за всеки който му трябва информация по определен въпрос - примерно в раздела за тренировки да има важна тема “трениране по метода Heavy Duty” и в нея да е изброено всичко основно за принципите на Heavy Duty в статия и отдолу да се пишат компетентни мнения а некомпетентните да се трият, също видовете по известни хранителни режими в раздела за хранене, особеностите на женската тренировка в сектора за жени и т.н.

Хубаво ама не е особено добре да разделяме мненията и хората на компетентни и некомпетентни в обществен форум където номера е всеки да има право на глас. Общо взето това си е порочен кръг.

Тук май... не искам да изтъквам казаното от мен, но май започваме да се връща,е към една тема... за която бях заклеймен. Тези, които взеха мнение по нея ще се сетят... темата за рейтингите. Alkorin говори за разделяне на компетентни и не толкова мнения... това отчасти потвърждава нуждата от споменатите рейтинги. Но спирам з анея дотук, за да не породя нов спор. Там вече доста се писа достатъчно и темата бе заключена.
Но така или иначе, в какъвто и да е вид... тя ще се поднови някой ден.
А за темите... Мисля, че Alkorin е напълно прав... !

Хей, Хей, Хей!!! Кой от вас се е родил научен??!! Кой от вас не е питал как се пие креатин?! Всъщност някой задължавали ви да четете безмислените за вас постове? Ако имате желание ще помогнете, а няма да ги рогаете, времето което ще загубите да им казвате на начинаещите колко са били досадни може да го израсходите и като му помогнете по въпросчето му, а пък ако ви дразнят темите, все пак никои не ви кара на сила да ги четете и обръщате внимание, като всички сте професори направете си затворен форум и си лафете там, пак повтарям тук никои не ви насилва да течете това което не ви засяга... не ли така?

П.С Ако не се задават въпроси прогресът ще е много по-малак.... всеки го е изпитал това на гърба си, хайде сега няма човек които да е открил топлата вода сам, и съм сигурен, че всеки тук в този форум е досаждал на някой с въпросчета за това или онова.

ДО една степен си прав...
Но хайде да не е досадно това да се пита едо и също. Прав си за това, че никой не се е родил научен. Но нима липсата на минимално усилие да прочетем нещо и да се самообразоваме не е дразнещо. За какво админ на сайта се трудят толкова? Защо събират толкова информация. За да е налице и активен форум, в който се задават купища еднотипни въпроси, отговорите на които хората са се постарали да им сдъвчат в сайта.....!?
Не може и не е логично да очакваш някой да ти каже... Сега стъпи с левия, сега стъпи с десния, ха така, ... и ти да чакаш някой да ти казва “Вдишай, издишай....”! Тези от нас, които укоряваш, че сме ругали... искам да ти кажа, че всичко което аз знам... може да е малко, а може и да не е... но това е плод на собствения ми труд. Положил съм усилие да причета, да осмисля... и то във време, когато всичката тази информация, която сега залива модата “фитнес” я нямаше. Имаше няколко книжки, никой не се занимаваше да ти обяснява....
Сега има списания, книги, сайтове, форуми.... заляти са от информация, а те искат на всичкото отгоре и да е сдъвкана, изплюта и да им е поднесена така, че от тях да се иска само да влязат в залата, да си поговорят малко край уредите и да станат гооолеееееми и мускулести.
Мисля, че това граничи с мързел и би трябвало поне малко да се научат да четат.
Съчувствам на момчетата, които се трудят над страхотния сайт. Събрали са толкова полезна информация и продължават да я събират, а повечето във форума не искат да си направят труда да я погледнат дори.
Момчета... няма лесно, няма успех с лежачка. Както казах вече... това е културизъм, не шах и водна топка. Тук се изисква да се гради нещо повече от 5-10 кг мускули... постигнати по един или друг начин. В този спорт са на власт постоянството и упоритостта. Който си мисли, че с 2 въпроса от рода на “Какво да вземам” и “как да пия .... това и онова” се става голям и с красиво тяло... по-добре да се захване с “Белот”...
Тук с това не става. И мисля, че всички, които са се занимавали повече от 1 г вече са наясно с това...!

Мнението беше редактирано от Велин Иванов на 17.04.08 05:59.

17.04.08
06:05

казано от D3BEP на 16.04.08, 13:31:

Аз не казвам, че не се разбрахме, Велине, а само че съм пророк.
За съжаление :) И още мога да бъда пророк...

Един прост въпрос, tpd.
Ти ако утре си харесаш кола и отидеш да кажем във форум за коли,
твоя тема с въпрос за колата която си харесал ли ще си пуснеш,
или ще се задоволиш с нечия чужда за сходен случай?

Не ми казвай, не е същото. Същото е.
Същото е, защото за потребителите тук често това което ще вземат е важно.
Защото организмът на всеки е различен. Защото всеки е различни кила и години. И всеки взима различен продукт, а и продуктите се менят.
И всек исе приема индивидуалн ов края на краищата, иска специалн овнимание.

Ти обвиняваш нас. Глупости на търкала. Сякаш си от вчера в този форум.
Форумът и сайта имат или са имали FAQ, енциклопедия, важни теми за всички продукти.
Архив? Къв архив бре човеко? Аз не съм чак толкоз печен програмист.
В моите компютърно малограмотни очи целият форум е архив, че и барабар с търсачка.

Проблемът не е в нас; направено е повече по въпроса от идеите, които сте публикували тук.
Няма резултат. Хората винаги ще си публикуват.
Това, коеот искате от нас, може да го наречем както ви харесва, но е едно нещо:
Искате ние да модерираме всеки който пусне повтаряща се тема.
Само там е спасениято, драконовски и най - често не съвсем справедливи мерки. Защото ти ако видиш две теми да кажем за ултра уей, за теб те са еднакви и трябва да се обединят, да ама не. В едната пита хлапе, в другата нормален човек. Или болен. Или на друг вид диета.

————

В обобщение: категорично съм против теми като тази. Ако има инициатива, в която искате да участвате за да се подобрят нещата, заповядайте. Ако не...

Велин Иванов, в мненията си по-горе, много точно засяга същината на проблема. Защото според мен луд разход на енергия за едно и също по 10^10 пъти си е проблем, трябва да се потърси решение.

Примера с колата е много добър и аз съм фен на подобни сравнения. А какво ще направя аз, естествено, че преди да почна да действам, ще го обмисля и ще направя най-ефективното. Тоест първоначално изобщо няма да ходя във форум, ами ще изкопая всичката отнасяща се към това което ми трябва информация в нета. И една след това, ще потърся мнения на други и тъй като знам, че на година се произвеждат стотици хиляди от този модел, ще потърся вече написани неща. Просто знам, че няма начин някои да не го е засегнал моя въпрос преди това. Но аз често се сблъквам с подобни ситуации и знам как да реагирам, докато средностатистическия фитнес любител не знае.

И пак да кажа, това което ще направя аз не може да е база за сравнение, по мое мнение не влизам вкатегорията средностатистически фитнес любител. Много ясно, че друг ще влеза и ще си изпющи темата за Москвича, без да му мисли. :)

Това горното е просто предложение, обвинение е силно казано, не съм тук да порицавам и обвинявам, ако го правя то е случайно. Просто констатация, тъй като ако толкова ви интересуваше въпроса щеше да има решение или опит за такова. В смисал такъв, че нямаше с честота 5 часа някой да пуска тема “протеин” или “въпрос за протеина”.

Но признавам, че горното ми предложение е малко сложно за реализация и е относително със симнителна сигурност на постинга не краната цел.  Но обяснение от рода, щом други /примерно бб. ком/ не го правят значи и ние не трябва да го правим не е положително. Може да се опитате да бъдете иноватори. Примерно: Да спретнете една тема към изданието, нещо като гид в търсенето на информация сред различните ВЪНШНИ/след като е сложно да обедините тези от вашия форум/ интернет ресурс, например за протеина. И там линкове и т.н. Говоря за десетките качествени страници по темата из интернет, като например тази която предложи човека по-горе в темата. След това да се опитате да предлагате тази методика на потребителя, тоест, търси преди да питаш, ще спестиш време и излишна енергия. Било то и чрез системно модериране на теми.

Поради простата причина която изтъкнах по-горе. Ще се стига до израждане в качеството на отговори. Тоест някой ще си пита други ще му отговорят разни глупости и той само ще си губи времето от незнание. И съм сигурен, че ще загуби с пъти повече ако е насочен още в началото, било то и малко грубовата. Тоест заключвате му темата и му давате линк към опътването и ресурсите по темата.

В заключение: Без иновация няма прогрес. :)

И нещо очевидно, това което предлагам, си е лично мнение, никой не е задължен да мисли по следния начин. Това му е доброто, всеки дава конкретни идеи и накрая, при наличие на желание може да излезе нещо добро...

Поздрави

Мнението беше редактирано от tpd на 17.04.08 06:11.

T.e. говорим за раздели, подредена информация.... подобие на книга. Но мислите ли, че това ще помогне. В една книга търсиш по съдържание. В сайта се ползва търсачка.
До колкото заня така или иначе авторите на сайта го имат предвид. Ако погледнете мои постове ще се убадите, че това вече съм го предлагал. Но всичко е свързано с време, ресурси у т.н.... и разбирам защо досега не е направено. Винаги съм декларирал пред Митко, че ако мога да помогна с нещо относно идеи и т.н. за изгледа на сайта или каквото и да е... винаги съм насреща.
Може би това е идея за една обширна тема. Всеки от постоянните посетители на сайта да даде свое предложение за нещата, свои идеи... но все още не смея да пусна такава тема. В това е тежката роля на авторите на сайта, може би, когато те самите преценят ще я пуснат. А може би, бих я пуснал, защото зная, че Митко е наясно с положителните ми намерения във всяка тема, която пускам.
Вие какво мислите по въпроса?

Пичове, разгледайте малко по - внимателно.
После предлагайте.
Това, което предлага Алкорин, пък и вие... Имало го е.
Архивът(кофата) на форума е пълен с иновации.
Първо вижте там, после предложенията.

На, вижте ги - протеини, креатини, амини и незнам какво още.
За да изтрием важни теми, над които сме работили с години, помислете каква е била равносметката.
Общо взето няма какво да направиш. Както казах - FAQ - s имаше, статии имаше... Как се взема това, как онова...
Сега, хубаво е че имате предложения и идеи, но те не сменят нищо съществено освен формата. Ако идеята е да покажате че имате идеи... Аз съм убеден в това. TPD го знам от години.
Както аз вече ви казах: Дали фитнес енциклопедия, дали речник, дали сборник песни за фитнеса... Когато някой тръгне да пита за себе си, обикновено пита въпреки тях, въпреки каквото и да е.
Единственият вариант е физически да ги ограничаваме. Да не могат да пускат нова тема например преди три месеца стаж във форума или да имат достъп само до отделни раздели, да бъдат модерирани... Това е което може да се направи.
То е тъпо за един свободен форум с преобладаващо млади хора.


А ей ви ги темите в архива долу,
ей ви ги FAQ.
статиите не ги виждам, но съм убеден, че Митко нищо не затрива, пишете му, ще ви ги прати.

Ето ви една чудесна база, развийте интернет енциклопедия или каквото решите.
Ще е полезно четиво.
ЗА МЕН.
Темите с повтарящо се съдържание пак ще си останат.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 17.04.08 07:32.

Прав си... така е!
Но и никой не говори за насилствено премахване или ограничаване.... може би ... и аз не зная... Идеята с надписа мисля, че има някакъв градивен елемент. Ако съумеем да го извлечем в чист вид ще е все нещо!
А може и да си останат така нещата. Така и така наистина няма да има спирка на еднообразните теми...!

17.04.08
09:26

тоя проблем е почти нерешим. и аз съм трошил нерви, писал съм гневни постове, но полза - никаква. не обвинявам админите, защото те трябва само с местене и триене на теми за креатин, протеин и аминки да се занимават.
обаче имам предложение - при всеки опит да се пусне нова тема да излиза голям червен надпис “ПРОВЕРИХТЕ ЛИ ДАЛИ ТЕМАТА НЕ Е ОБСЪЖДАНА ВЕЧЕ” или нещо такова с линк към търсачката.
би могло и да се направи тема само с линкове към сайтовете на производителите (по-известните) - който го интересува нещо да си търси инфо от първа ръка

Пишете го до Митко това предложение. Изпратете му лично, дайте му линк към темата ако искате. Аз лично не го харесвам много(решението), но не съм против, за да не седя като вечна опозиция и за да се убедите и вие, че тия лечения са ... палиативни.
Дано да е успешно.
Поздрави!

Владимир Недков

17.04.08
12:04

Вече функционира фитнес уики система. Ако имате желание и време, просто създайте първата страница. Това е система за създаване на енциклопедично подредена информация, в която информацията следва да се публикува в общ вид. Във форума винаги ще има спам темички от момчета под 16. Няма лошо, те порастват и ако останат тук се научават как се пише. Наблюдавал съм това в последните 9 години.

17.04.08
21:57

Да D3BEP във форума има различна информация по различни въпроси както ти даде линкове към важни теми от преди години или статии, но те са разпилени и непълни и отчасти с остаряла информация. Мисълта ми е вместо да има 5-6 теми примерно за креатина, да има само една в която да е написано всичко, да стои на видно място и да се обновява и допълва. Така когато някой пусне поредната тема наистина както се предложи да му се даде линк към статиите, ако тези статии/теми стоят на достатъчно видно място и са направени така че да привличат вниманието смятам че баналните теми за които говорим ще намалеят доста, хората ще четат първо най - актуалната информация и ще питат много по - интересни и оригинални въпроси, всички ще спечелим защото всеки ще може да научи нещо ново и актуално. Така нивото ще се дърпа нагоре а не обратното.

Жоре казваш че не е хубаво да разделяме хората на компетентни и некомпетентни което звучи много хуманно, но аз предпочитам да се изразявам по - направо отколкото в хуманен стил, по моето скромно мнение във форума има към 15-20 души които знаят какво говорят и непрекъснато помагат на хората задаващи въпроси като им отговарят компетентно и ги насочват - те са двигателя на форума защото могат наистина да дадат добри съвети, не искам да ги изброявам защото може да пропусна някой. Останалите или само питат и се интересуват от конкретния си въпрос или опитват да дават съвети но не им достига опит и често или повтарят вече казани от споменатите хора по - горе хора мнения или дават некомпетентни съвети.
Сега ти разбира си в правото си да възкликнеш невярващо на твърденията ми и да ги отречеш и обориш.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 17.04.08 22:42.

казано от Alkorin на 17.04.08, 21:57:

Да D3BEP във форума има различна информация по различни въпроси както ти даде линкове към важни теми от преди години или статии, но те са разпилени и непълни и отчасти с остаряла информация. Мисълта ми е вместо да има 5-6 теми примерно за креатина, да има само една в която да е написано всичко, да стои на видно място и да се обновява и допълва. Така когато някой пусне поредната тема наистина както се предложи да му се даде линк към статиите, ако тези статии/теми стоят на достатъчно видно място и са направени така че да привличат вниманието смятам че баналните теми за които говорим ще намалеят доста, хората ще четат първо най - актуалната информация и ще питат много по - интересни и оригинални въпроси, всички ще спечелим защото всеки ще може да научи нещо ново и актуално. Така нивото ще се дърпа нагоре а не обратното.

ЧОвек, извинявай за вметката, но приказваш колкото да си намираме работа.
Тези “разпилени” според теб теми са темите от преди година две, и от друго време, и от други раздели включително.
Те стояха най - отгоре на разделите си в продължение поне на една година. Като sticky тема. ТО си и им пише все още. “Важна тема” - повечето заминаха към кофата направо с тоя ранг.
Веднага щом отдолу се появеше тема по този проблем, тя се заключваше от модератор и в темата се даваше линк към важната тема. Практикувахме го и с линк към статии в сайта. Имаше такъв момент: установихме висока посещаемост на форума, а ниска на сайта, рсеспективно насочвахме пишещите към сайта. Но и до днес много от пишещите във форума не поглеждат сайта, а някои от новите дори не знаят че го има!
Резултатът мога да формулирам като “никакво подобрение”. Увеличихме си само работата и недоволството сред потребителите.

А ако не ти харесва съдържанието на темите, нищо не можем да направим. Каквото и да напишем, винаги ще има някой с по - специални изисквания и няма да е доволен. Може би така разсъждават и тези, които си пускат постоянно нови теми?

След една година писано по темата и още безбройно много труд свързан с нея отчитаме, че темата за нищо не става и я трием... И тя се подрежда в кофата. Безразборно, естествено. Заедно с другите й предшественици.

Уф, не знам дали ми вярвате, ама тая тема е страшно досадна...
На нея аз гледам пак така, само че в много по - тежка форма от начина, по който вие гледате на повтаряща се тема за креатина...
Поздрави!

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 18.04.08 07:19.

18.04.08
10:06

Ок, ок, работата е ясна. :)

Разбира се, че въпроса не е да даваме идеи просто ей така, мисля си, че реализация от този род, която разбира се още има да се дообмисля може да бъде доста ефикасна. Ясно ми е също така, че не може да се върви против човешката природа и в часност егоизма и себичеството, така че да се промени нещо, такъв е живота. :)

За съжаление няма начин да се захвана с изготвяне на нещо от типа на това за което говорихме по-горе. Просто ще ми отнеме доста време, а времето ми е пари. :)

FRANKO1, мисля, че даде най-адекватното предложение и мисля, че си струва. Резлизацията му не би трябвало да е трудоемка. До колкото си спомням преди доста време бях видял същото във форума на дата.бг и гласеше “пишете на кирилица”; излизаше директно в полето където си пишеш мнението.

Айде поздрави и ви пожелавам да индикирате все по-голям прогрес.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1