съвет..

NF

16.04.08
10:55

здравейте. преди около 6 месеца ми правиха операция от херния и хирурга ми каза че съм малко разширен и от другата страна и все някога ще трябва да ми се направи операция но може да се изчака докато стана на 18 год. направо да ми се сложи платно. и ми каза че не трябвало да натоварвам коремната преса защото щяло да тръгне да се развива нали .. и аз съм стресиран защото много искам да ходя на зала и не знам какво да правя... не може да не правя корем .... дайте съвети че не знам какво да правя...... на 15 години съм

Темата беше редактирана от Natural Freak на 16.04.08 10:57.

16.04.08
11:10

Консултирай се и с други лекари, но според мен (без да съм специалист) не само корема, а фитнеса като цяло за момента не е твоя спорт. Пак казвам може и да греша, поне аз на твое място не бих рискувал здравето си.

16.04.08
15:54

Споко пич и аз съм опериран от херния и то 2-ва пъти но бях по-малък. Съветвам те да спреш малко с тренировките и се погрижи за здравето ти! Има време да дигаш...

16.04.08
19:29

Лекарите в България станаха такива ,че по-добре сами да се диагносцираме.Консултираи се с още най-малко 2ма лекари , намери и спортен лекар или доцент и с него се консултирай, идеална възраст си за плуване или ако искаш катерене

NF

17.04.08
16:41

е нали уж след 6 месеца се води че тъканите се възстановяват достатъчно че да може да се тренира нормално.... просто най-много искам да ходя на фитнес :(

17.04.08
19:50

Не очаквай някой от форума да те посъветва да тръгваш към залата, а дори и някой да го направи не го прави преди консултации с лекари.

NF

17.04.08
21:26

ами той хирурга ми каза още преди 2 месеца да ходя на зала ..... просто аз не мога да се престраша

18.04.08
09:14

Разбирал, че си само на 15 и си леко объркан. Ама я се замисли малко. Имаш проблем и не знаеш какво да правиш. Как може да узнаеш? Еми трябва да питаш някого. Кога да питаш? Ами някой който знае. А харата които знаят се наричт ЛЕКАРИ и са учили дълги години за това. Ама лекарите безгрешни ли са? Разбира се, че не, простотията ходи по хората. Така че за да намалиш шанса за грешка трябва да говориш с повече от 1,2 лекаря. Тоест ако 4 човека ти кажат едно и също след като са се запознали със ситуацията, шанса да бъркат е много по малък, отколкото ако само 1 ти каже нещо и ти не знаеш дали е прав.

В заключение организирайте се с родителите ти така, че да ти се помогне от професионалисти. Това е и тяхно задължение, все пак ти си само на 15, а те се предполага, че трябва да са по-опитни и да знаят какво трябва да се прави. И най-вече, че със здравето шега не бива.

Пожелавам ти успех.

Задължително на лекар!!!!Лекари даже...повечко.От друга страна, фитнесът може да почакалДори и да си привидно добре физически, едно такова натоварване снижава имунитета и пречи на възстановителната способност на организма.Отвсякъде погледнато, си е солиден стрес след такъв здравословен проблем.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1