Нека потенето започне сега :D

23.04.08
20:58

Привет. Имам проблем. Доста се потя(не само по време на тренировка, което е нормално, но и в ежедневието особенно когато дните станат по-топли) особенно по лицето, гърба и мишниците(това ще го преживея), но въпросът ми е, как мога да намаля потенето на първите две места?
Мерси предварително!

пп: не съм нито мазен, нито дебел

пп2: а и още 1 въпросче. Как освен чрез дезодорант може да се намали миризмата на потта, т.е. не самата миризма да изчезне, а да ухае на хубаво :D ? Четох за някакви сухи дезодарнти, чел съм и за нещо от розово масло, което се приемаше вътрешно, че помагало. Какво бихте препоръчали?

Темата беше редактирана от Funkdoobiest на 24.04.08 12:22.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

24.04.08
04:29

Не можеш да спреш потенето! Разбирам дискомфорта ти, но потенето е важен физилогичен процес!

24.04.08
06:15

Да това го знам, но аз не искам да го спирам, а само да го намаля,(както съм написал и в първия пост) ако е възможно разбира се. Защото някой път направо тече вода от мен, докато си пътувам в рейса примерно...

Мнението беше редактирано от Funkdoobiest на 24.04.08 12:21.

24.04.08
06:24

Koфти е...
За съжаление, не знам никакъв метод за намаляване на потенето. Супер дискомфортно е, ама ...

Ае и аз съм същият. Потя се ужасно много.
Резултатът от тия дезодоранти и лейди стикове при мен знаеш ли какъв беше?
Остро, болезнено подуване и възпаление на потни жлези, даже до степен, подобна на гноясване.
Дам, могат да запушат потните жлези. Убедих се. Мерси от такъв ефект. По - комфортно ми е с потта.
Просот носи комфортни материи и търси повече хладинка и толкова.

24.04.08
09:24

Не само, че не можеш, а и не трябва. Аз отивам да тренирам, не да се правя на най-хигиеничния тип на света.

За българския незнам дали е точно така, но в латинските езици има 2 термина за потене. Едното е потене, а другото транспирация. Което е свързано по-скоро с физическата активност за да се охлажда организма. Тази течност, няма брутален мирис и е достатъчно човек да се изкъпе след тренировка и всичко е ок.

А по време на трен. носете потници и памучни дрехи, не е нужно да хвърчат секрети навсякъде. Даже ми се е случвало да се хлъзгам на пот в зала, егати простотията.

Мнението беше редактирано от tpd на 24.04.08 09:26.

24.04.08
12:18

Кофти е това потене.Винаги когато съм в залата от мен тече яко пот(като правя гръб и крака толкова се потя че мога да се удавя в потта си),а сега като се позатопли яко се потя и извън залата.В рейса например,където си е задушно пада яко потене.Няма как да спреш това нещо.А относно миризмата-къпи се редовно и ползвай някакво парфюмче/дезодорантче,стик за подмишниците и няма да имаш проблеми.

казано от tpd на 24.04.08, 09:24:

Даже ми се е случвало да се хлъзгам на пот в зала, егати простотията.

Това направо ме разби :lol:  :lol:  :lol:

24.04.08
12:20

В залата въобще не ме вълнува дали ще воня или не :D , въпросът е за ежедневието ;) .

КА

24.04.08
12:39

Отиди на лекар.Според мен това е свръхактивност на жлезите.

Момчето пита какво да си вземе, за да ухае добре когато се изпоти, не да изпадате в анализи, “защо се поти?”
Аз използвам “Rexona Sport defence” for men, и съм много доволен, не спирам потенето, както казаха другите по-горе това не е желателно, но пък като се изпотя(под мишниците) ароматът е много приятен и свеж, другото което е честото къпане и използването на подходящ парфиум, да не е натрапчив, това само ще влуши нещатата, избери си някой “лек” и хубава марка, не от 2лв. бройката :) .

Мнението беше редактирано от Николай Маринов на 24.04.08 14:28.

24.04.08
14:40

Е,ти какво искаш,като ти е топло ще се потиш...Всеки се поти,като си с дрехи и навън е 25 градуса и претъпкан автобус.Нормално е.

24.04.08
17:08

И аз доста се потях по 1 време ...докато не намерих и флакон Odorex deo се казва , отиваш в аптеката даваш 8 лева и забравяш за потене ...

25.04.08
09:39

казано от Funkdoobiest на 24.04.08, 12:20:

В залата въобще не ме вълнува дали ще воня или не :D , въпросът е за ежедневието ;) .

Позволи ми категорично да не се съглася с теб ! Хигиената си е хигиена в и извън залата. Помисли си, че някои трениращи се чувстват страшно дискомфортно ... И после си помисли как ще се чувстваш, ако на теб ти се случи аналогично нещо / нещо, което не ти харесва или мразиш / и отсрещния човек мисли като теб ...  :shut:

25.04.08
10:43

Позволявам ти :D . Това го казах образно ;). Не само, че на другите няма да им е приятно, а и на мен няма, така че горното беше просто... неточно изказване да го нарека.

25.04.08
11:16

Значи,тези от вас които имат тоя проблем,да погледнат първо какви добавки вземат.Много пъти съм писал,че е добре да има съдържанието на препарата.Петров и още някои писаха за повишено изпотяване от L-карнитин.Някои други вещества тонизират нервната система:кофеин,елеутерокок и подобни.Прибавят ги към някои протеини,написано е със ситен шрифт едва в края на съдържанието.
Може причината да е в повишени хормони.Оттам идва акнето.Funkdoobiest е имал тоя проблем,може потенето също да е следствие на висок тестостерон.С времето нещата се оправят.Сутрешното бръснене понякога дразни по-чувствителното лице.Тогава е добре да се бръсне вечер за да се успокои кожата.Сутрешното къпане също може да я раздразни.Освен това топлият душ разширява кръвоносните съдове и притока на кръв към кожата.По-добре е в тия случаи къпане вечер,а сутринта използване на дезодоранти-рулони.Неприятна е миризмата на потта и когато кожата е мазна.Аз понякога я изсушавам с някакъв сапун за пране и после тоалетен или шампоан.Неприятната миризма може да идва от лошо храносмилане, газове,лениви черва и нередовно ходене в тоалета.Тия вещества се отделят през кожата.
Прекомерното изпотяване се нарича хиперхидроза.Може да идва от повишена обмяна на веществата(увеличена щитовидна жлеза понякога).Също от силно тонизирана вегетативна нервна система.Активирането на тъй наречената симпатикова вегетативна нервна система ускорява силно сърдечния пулс и кръвното налягане,повишава отделянето на адреналин в кръвта.Активират се надбъбречните,щитовидната и потните жлези.Повишено изпотяване се среща и при диабетици.

Не отговарям на нито едно от посочените, а вероятно съм един от най - много потящите се. Акнета, Л-карнитини... Нем. Влияя се предимно от натоварването и температурата, не от адреналина и щитовидната жлеза.

Отново се повтарям след Ники Маринов: Дезодорант за миризмата: как да е. Но дезодорант ПРОТИВ потене горещо ти препоръчвам да НЕ ползваш. И аз не ги купувам от битака, но мерси.

Дам, просто това си е естествено нещо, няма смисъл да се опитваш да го спреш, все едно да спреш да ходиш до тоалетна... А по въпрос за коментара на дамата по-горе, госпожице/госпожа вие отивате в залата за да се потите!, а не на модно ревю, естествено, че трябва да имате определената от фитнес обществото, култура в залата(да слагате кърпа на уреда който използвате, ако случайно капне подчица някаде, да я забършете и т.н), но пристъпите ли входа на залата по-добре забравете за “кокетничеството ви” и си вършете работата. Не вярвам, че някои трениращ ще ви вземе на сериозно, ако отидете при него и му кажете: “Вие се потите много и миришете много” или нещо от този сорт, най-много да ви изгонят от залата и да ви посъветват да се заемете с модни ревюта.....

25.04.08
16:29

казано от D3BEP на 25.04.08, 11:41:

Не отговарям на нито едно от посочените, а вероятно съм един от най - много потящите се. Акнета, Л-карнитини... Нем. Влияя се предимно от натоварването и температурата, не от адреналина и щитовидната жлеза.

Отново се повтарям след Ники Маринов: Дезодорант за миризмата: как да е. Но дезодорант ПРОТИВ потене горещо ти препоръчвам да НЕ ползваш. И аз не ги купувам от битака, но мерси.

Същия съм и аз..направо се побърквам ама какво ли не съм пробвал и нищо :(

25.04.08
18:23

казано от RedWalker на 25.04.08, 16:29:

казано от D3BEP на 25.04.08, 11:41:

Същия съм и аз..направо се побърквам ама какво ли не съм пробвал и нищо :(

Да си направим състезание, освен...  :-P

29.04.08
06:17

И аз имах един такъв период, в които се потях много или поне така си мислех. Ползвах OdorEx. Медицински дезодорант, които освен, че действаше безотказно, не ми оказа и какъвто и да било негативен ефект. Пробвай го.
Опа, са видях, че питаш за лицето. Горния дезодорант го има за ръце(длани) и мишници.

Мнението беше редактирано от blz на 29.04.08 06:19.

29.04.08
13:29

За миризмата.. “MENNEN SPEED STICK GEL COOL FUSION” :D , а относно потенето.. мене ми е проблемация пък по носа... :D и съм забелязал , че започва тогава когато съм притиснен за нещо или като хапна нещо кисело ;p .. според мен проблема ти е до някъде на психическа основа :>

BusyMan

29.04.08
13:49

казано от С7АЛК3Р на 25.04.08, 18:23:

Да си направим състезание, освен...  :-P

Мдам,напълнете чашките!

30.04.08
07:12

казано от Funkdoobiest на 23.04.08, 20:58:

Привет. Имам проблем. Доста се потя(не само по време на тренировка, което е нормално, но и в ежедневието особенно когато дните станат по-топли) особенно по лицето, гърба и мишниците(това ще го преживея), но въпросът ми е, как мога да намаля потенето на първите две места?
Мерси предварително!

пп: не съм нито мазен, нито дебел

пп2: а и още 1 въпросче. Как освен чрез дезодорант може да се намали миризмата на потта, т.е. не самата миризма да изчезне, а да ухае на хубаво :D ? Четох за някакви сухи дезодарнти, чел съм и за нещо от розово масло, което се приемаше вътрешно, че помагало. Какво бихте препоръчали?[/quo

Здравей! макар и със закъснение,реих,да опитам да ти помогна. Аз имам същия проблем-особенно през лятото. Работя с хора и е много неприятно да се потиш и “ухаеш”-чувствам се неудобно във автобуса и на други места където има мн. хора. не знам на какво се дължи това-аз не взимам добавки, просто въпрос на ген. На работното си място имам под ръка ....сода бикарбонат. Може да ти звучи смешно,или странно, но е фактОбтривай мишниците със сода за хляб. Това не само че помага да се чувстваш по-сух, но и премахва неприятната миризма(ако не изцяло,то поне до някъде) Надявам се и при теб да помогне! ;-P За лицето-не съм сигурна този метод дали е препоръчителен-по-скоро не го прилагай! И нещо друго-ако използваш много подправки в храната си-ограничи ги! това също оказва влияние за “аромата” на потта. Дано да съм ти била полезна. Пиши след време дали е имало ефект!

08.05.08
08:20

казано от LooneyOne на 29.04.08, 13:29:

За миризмата.. “MENNEN SPEED STICK GEL COOL FUSION” :D , а относно потенето.. мене ми е проблемация пък по носа... :D и съм забелязал , че започва тогава когато съм притиснен за нещо или като хапна нещо кисело ;p .. според мен проблема ти е до някъде на психическа основа :>

ако потенето е на психологическа основа (притеснение, нерви и т.н.) можеш да опиташ PHOSPHORICUM ACIDUM 9CH. това е хомеопатичен препарат (до скоро безжалостно оплювах хомеопатията, но сега откровено се изненадах като се оказа че работи) вземай 2 пъти на ден по 5 зрънца (слагат се под езика и за 6-7 минути се разтварят). можеш да вземаш и когато усещаш че започваш да се изпотяваш още 5 зрънца. няма никакъв вкус, така че не се притеснявай. едно флаконче струва към 2,60лв. и се намира в почти всяка аптека, а не само в хомеопатичните.
опитай. наистина помага!

Мнението беше редактирано от VoiD на 08.05.08 08:21.

08.05.08
21:23

Много често потенето и особено миризмата от него са в резултат на носене на дрехи от синтетични материи.
В момента, в който започнеш да носиш памук и лен - проблема ще е решен.
“Сухите” дезодоранти също спомагат за омекотяване на миризмата.
Всички хора се потим в жегите - това си е нормален физиологичен процес. Ненормалното е “аромата” на ферментирала пот, за която изкуствените материи спомагат.

15.05.08
19:51

Азползвам сухите стикове на жилет и доста успешно премахват мизирмата, пробвай с тях за подмишниците.

CH

21.05.08
12:59

казано от FLY на 24.04.08, 17:08:

И аз доста се потях по 1 време ...докато не намерих и флакон Odorex deo се казва , отиваш в аптеката даваш 8 лева и забравяш за потене ...

Някой ползвал ли е това?

21.05.08
16:45

аз яко се радвам като се потя в залата. гот ми е.
А за ежедневието, носи качествени памучени дрехи, и потта не мирише веднага след като си се изпотил, миришеш ако потта е застояла, ако си с мръсна фланелка, или си се изпотил в 6.30 сутринта, и до 8 вечерта не си се къпал, вероятно ще миришеш... е и, голям праз. Това че се потиш е добре, оттедляш много токсини, ще имаш по здрава кожа вероятно... :)

09.11.13
12:22

Ще посъбудя тази тема малко ...

Прочетох темата, но така и не разбрах какво средство трябва да използвам, за да намаля миризмата на потта си. Когато тренирам се потя доста и е неприятно за околните. Същевременно не искам да пия хапчета или да си спирам процеса на потене, защото кой знае какво чудо на чудесата ще изкочи от едно такова действие.

В ежедневието си използвам Nivea Silver Protect, но никога не го пръскал преди тренировка. Мислите ли, че това ще е достатъчно? Ако не, какво друго средство бих могъл да използвам?

Благодаря.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1