Елда (Гречка)

Прескочи до:

12.06.11
18:20

казано от Анелия Иванова на 11.06.11, 17:56:

Привет, прочетох почти всичките коментари и мисля да я пробвам също :) От къде мога да си я купя в Пловдив? Някои знае ли ?

Здравей ,ето тука може да прочетеш http://biosviat.com/index.php?option=com_content&task=view&id=213 .Иначе аз си я купих от един  био магазин уличката е перпендикулярна на 6ти септември ,след 2ро РПУ

13.07.11
21:05

Вкусно е на каша със сирене!!! :D:D

Едно приятелче от Молдова изрично ми я похвали и каза,че в момента в Молдова са й качили цената (преди не е струвала нищо),защото разните богаташи са забелязали полезното й действие!На мен ми я сервираха със зеленчуци (морковки ала бала) и беше вкусно,нищо,че за първи път я опитах :)

11.11.11
20:54

Вече се намира на доста по-ниски цени от рода на 3.50 за .500гр. А относно хранителния й състав е много добър от 68гр.въглехидрати 16гр.са фибри : )

18.02.12
19:14

Аз си хапвам много елда, понякога само варена с мед, но си правя и разни рецепти с нея. В един блог попаднах на доста добри идеи,
каша от елда и свежа салата с елда . Много ми е вкусна на мен, но не мога да я ям без варене, само накисната.

24.02.12
13:02

Аз пък съм я прибавяла в почти всяко ядене, на което би отивало ориз. Примерно зеле с кафяв ориз, домати и елда (малко количество все пак), зеленчукова супа+малко елда и т.н. Кюфтетата ще станат страхотни по мое мнение, макар и все още да нямам много време да правя “засукани” неща и не съм пробвала. Всичко подобно, което съм пробвала е много хубаво - бобови, лещени, защо да не стане и с елда. Като консистенция и вкус са що годе еднакви :)
За закуска съм чувала , че всички хапват, но някак съм свикнала един бърз сандвич съдържащ белтъчини, мазнини и въглехидрати и ае по задачи.
Но ще пробвам де, почивните дни най-вероятно. За сега ми се яде най-вече пълнени чушки с елда.

Мнението беше редактирано от Мая-Ру на 24.02.12 13:03.

06.03.12
18:00

Къде във Варна я има на ниска цена ?

18.03.12
10:21

на кръстовището на бул.Чаталджа и ул.ген.Колев имаше магазин Био-Балев (май). Там е най-евтина.
с 20-50 стотинки по-скъпа я има в СВА и Пикадили

11.11.13
14:30

Малко възраждам стара тема, но страшно много съм се зарибила по елда и киноа :)
Обожавам ориз и всякакви варива, но лично аз много пълнея от тях, пък ми лиспват в храната и елдата е идеален заместител като вкус.

Искам само да попитам, защото така и не успях да разбера - към зърнените култури ли се отнася?
И тъй като искам за съвсем кратко (1-2 седмици) да поспра с месото, може ли да се сметне елдата за заместител?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1