Добавки ли? Натурален бодибилдинг ли? Глупости на търкалета!!!

Прескочи до:

06.06.08
12:52

По принцип съм против използването на АС, но още повече съм против разпространяването и популяризирането на митове и легенди. Аз лично мога да дам много примери с хора, които са взимали ГРАМОВЕ АС на ден по време на състезателната си кариера, и това не им по пречило нито по време, нито след това да създадат поколение. Но за сметка на това въпреки теориите, които стoитици пъти съм чел до сега не съм виждал и не знам за човек, които трайно да е увредил половата си система и да е останал без поколение.
По принцип АС имат много, и лоши странични ефекти, но поради известни причини повечето хора много преувеличават.
Що се отнася до Крика и приятелката му... не знам какви ги говори тя, но всеки поне малко разбиращ човек знае, че по време на цикъл сексът не само, че не проблем, ами напротив. Явно на Крика му е омръзнло от нея и си е намерил оправдание :) .

Мнението беше редактирано от Чукундур на 06.06.08 13:13.

Владимир Недков

06.06.08
20:02

Чукундур, не че нещо ама дай да им разгледаме медицинските картони на тия феномени. Ще е готино да знаем и брой живи сперматозоиди преди и след. И това с грамовете, АС те случайно да са правили чернодробни биопсии? Ми то и аз познавам/х един куп хора наливащи се като “пианки” всяка вечер и пак са “здрави”, даже не умират от болести - блъскат се с колите си. Ма нали знаеш и това е мит, алкохола в малки дози е полезен. Както и да е, бъди жив и здрав! Ти поне си пускай изследвания периодично.

06.06.08
22:35

Крика се пуска по подобни състезания за Натурални макар че Взима доста химий и прилични Дози Хормон на Растежа :)

06.06.08
23:22

казано от Владимир Недков на 06.06.08, 20:02:

Чукундур, не че нещо ама дай да им разгледаме медицинските картони на тия феномени. Ще е готино да знаем и брой живи сперматозоиди преди и след. И това с грамовете, АС те случайно да са правили чернодробни биопсии? Ми то и аз познавам/х един куп хора наливащи се като “пианки” всяка вечер и пак са “здрави”, даже не умират от болести - блъскат се с колите си. Ма нали знаеш и това е мит, алкохола в малки дози е полезен. Както и да е, бъди жив и здрав! Ти поне си пускай изследвания периодично.

Дориян Йеитс, Шон Рей, Лей Хени, Флекс Уилър и т.н. Давам пример с най-известните в културизма, за да няма съменение дали и колко химия са взимали. Може да им гледаш картоните колкото си искаш, факт е, че някои от децата им са родени по време и след приключване на спортната им кариера. Мога да давам безброй много примери, но не мога да дам нито един пример за човек останал без наследници поради злоупотреба. Много хора взимат грамове и това дори не е тайна. Мога да цитирам и български имена, но ще се въздържа.
Аз нямам нужда да си пускам изследвания защото не взимам АС, а пък и вече имам семейство ;) .
И за да не остана не разбран пак ще поясня. Аз не оправдавам хората които ги използват, нито отричам страничните ефекти. Но мразя спекулациите.

07.06.08
06:38

но не мога да дам нито един пример за човек останал без наследници поради злоупотреба.

Това, че ти неможеш не означава, че няма. По тази логика, ако непознаваш доктор на науките (например) това означава ли, че няма такива?
Освен това стерилитета не е нещо с което се афишира. Някак си хората са склонни да премълчават негативите от недообмислените си постъпки, с тайната надеждичка че ще им се размине или че са минали “леко”.
И също така съм против спекулирането с риска при ползване на АС.
Риск има и всеки трябва да го знае. А дали ще взима си е негов личен избор. Както и последиците.
Ето какво пише в листовката на препарата Бионабол:
НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ ЕФЕКТИ
По време на лечението с препарата могат да се появят оплаквания несвързани с основното заболяване, в такъв случай веднага се обърнете към лекуващия лекар!
Най-често стомашно-чревен дискомфорт, предхождащи развитието на жълтеница, отоци, загрубяване на гласа, набъбване на млечните жлези у мъже (главно при болни с цироза на черния дроб).
При девойки и жени - нарушаване на хормоналното развитие, поява на вторични мъжки белези (някои от промените са необратими); повишаване на калция в кръвта при жени (изразяваща се с депресия, гадене, повръщане, отпадналост, умора); ранно съзряване при юноши, потъмняване на кожата; при мъже - чести позиви за уриниране, развиване на млечните жлези, продължителни ерекции, нарушение на семеобразуването у мъже; при възрастни мъже - увеличаване или рак на простатата. При жени и мъже -тръпки; намаление или усилване на половото влечение ; диария; мускулни крампи; смущение в съня; анемия, железен дефицит; отоци; наддаване на тегло; стомашен дискомфорт; жълтеница; болка в костите (левкемия); лесно кървене; много рядко тежко засягане на чернодробната функция
.
Това не са легенди, а цитат от Листовката на пациента.
А за крика и Жена му - официално от 2 години се мъчат да си направят наследници. По техни думи. И нестава. Кофти, ама факт.
Тя ще си намери някой да и направи деца, ама той?
Той е “крика”.

Както вече казах, Тестостерона влияе на спермообразуването.
Стероидите ще нарушат възпроизводителната функция.
Твърде вероятно обаче, няма да я унищожат напълно. За да се стигне до пълно бездетие трябва да има и други проблеми.

Но:
1. Това не прави стероидите безвредни.
2. Най - страшният ефект на стероидите, срещан почти при всички трайно вземали: изместване на хормоналния баланс. Ред хормони като тестостерон, инсулин, ХР, ортизол и ред друг ана - и актаболни хормони, както и хормони малко встрани от такива определения са в устойчив баланс спрямо рецепторите на клетките. В моемтна, когато промениш концентрацията на един, той влияе на рецепторите, влияе на секрецията на други хормони, те влияят на трети. Образува се също така траен, нов хормонален баланс, който не е нормалният и обикновено не се нормализира напълно.
Как влияе, божа работа. Абсолютно е сигурно, че хормоните влияят на образуването на раковите образувания и на проблеми с черния дроб. За съжаление връзката с рака е доказана с наблюдения, не с доказателства. Ракът още няма доказан причинител, изключая дамския рак и вируса. Всеки организъм обаче е различно чувствителен. Един след малко може да получи киста от хормоналния баланс, друг може да докара още 100 години без заболявания. Зависи от рецепторите на всеки човек към конкретните хормони, от характера на промяната, от много неща.
Там е страхотията. Без деца наистина по - трудно могат да останат.

Що се отнася до известните културсти, които Чукундур спомена... Тях не ги знаем какво точно правят, само рпедполагаме... То ти тях ако питаш, и те са натурални бате. Къде отиват 100 000 долара на месец, не знаем. Сигурно предимно по лекари и хап, но какви ????

Не можах да изчета всички постове, но дали някой спомена за връзката между стероидите и сърдечно-съдовите заболявания? Или за депресията, която настъпва при определен % мъже след спирането им, тъй като тялото се е отучило да произвежда тестостерон и за кратък период организма остава “на сухо” и има случаи на самоубийства.. Колкото до първото твърдение гледах преди 1 седмица цяло предаване по National Geographic и беше страшно интересно. Разказваше се как стероидите водят до натрупването на вреден холестерол по стените на вените,артериите и т.н. и с това се обяснявало защо много професионални спортисти ако не умрат до 40 от заболяване, свързано с черния дроб то инфарктът им бил в кърпа вързан ( при среден живот на хората от около 70-75 години,направете си сметката заслужава ли си).

Владимир Недков

07.06.08
10:16

Дано младите мъже дето вярват на лишеното ти от спекулации мнение Чукундуре, да се заинтересуват от услугите на някоя банка за сперма подобно на западните им идоли. Честно ще си спестят един проблем.

07.06.08
10:20

казано от mitaka101 на 07.06.08, 06:38:

но не мога да дам нито един пример за човек останал без наследници поради злоупотреба.

Това, че ти неможеш не означава, че няма. По тази логика, ако непознаваш доктор на науките (например) това означава ли, че няма такива?....

Сравнението ти е напълно неуместно. Казах, че не мога да дам нито един пример защото не знам за такива. Аз също не познавам нито един “доктор на науките” но мога да давам примери с тях.
Много добре знам какво пише в листовката на Бионабол-а. Също така съм запознат с опсанието на много други неща.
По горе беше написал, че лично познаваш 4 души с 0% живи сперматозоиди! Бих желал да науча, за колко време и как са постигнали това? Също бих искал да знам как са разбрали, че е точно 0% и че е перманентно? Не са ли се срамували да споделят? Наистина много ми е интересно, дори бих искал да се запозная с тях за проуча въпроса по-добре. Ако е истина ще е от полза за всички.

казано от mitaka101 на 07.06.08, 06:38:

...А за крика и Жена му - официално от 2 години се мъчат да си направят наследници. По техни думи. И нестава. Кофти, ама факт...

Ние с жена ми 6 месеца се опитвахме да си имаме дете, докато успеем. Не дей да бъдеш сигурен в неща, които имат много променливи ;).

казано от Владимир Недков на 07.06.08, 10:16:

Дано младите мъже дето вярват на лишеното ти от спекулации мнение Чукундуре, да се заинтересуват от услугите на някоя банка за сперма подобно на западните им идоли. Честно ще си спестят един проблем.

Виждам, че много хора са вещи по доста въпроси. Това ми напомни защо бях спрял да посещавам форума.

П.С. Преди време Момчил Милев беше започнал да пише в Gohard. Имаше неща с които и аз не бях съгласен с него, ни имаше страшно много какво да се научи, и то неща, за които никой не обича да говори и е трудно да се намери информация от първа ръка с много опит. Но и него “изгониха”!

Мнението беше редактирано от Чукундур на 07.06.08 10:47.

FZ

07.06.08
10:29

казано от MI5 на 07.06.08, 07:40:

Не можах да изчета всички постове, но дали някой спомена за връзката между стероидите и сърдечно-съдовите заболявания? Или за депресията, която настъпва при определен % мъже след спирането им, тъй като тялото се е отучило да произвежда тестостерон и за кратък период организма остава “на сухо” и има случаи на самоубийства.. Колкото до първото твърдение гледах преди 1 седмица цяло предаване по National Geographic и беше страшно интересно. Разказваше се как стероидите водят до натрупването на вреден холестерол по стените на вените,артериите и т.н. и с това се обяснявало защо много професионални спортисти ако не умрат до 40 от заболяване, свързано с черния дроб то инфарктът им бил в кърпа вързан ( при среден живот на хората от около 70-75 години,направете си сметката заслужава ли си).

Наистина има доста хора които са се побъркали психически от приемането  на големи количества стероиди  с години .

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 07.06.08 10:29.

Благодаря на всички, които описахте толкова добре всичко, защото в един момент аз просто се отказах  да просвещавам Чукундура:)

07.06.08
14:08

казано от Чукундур на 06.06.08, 12:52:

По принцип АС имат много, и лоши странични ефекти, но поради известни причини повечето хора много преувеличават.

Попринцип съм много “за” нещата, които каза Чукундура, идеята е че нещата имат две страни - ползи и !евентуални! минуси. Просто човек трябва да си прецени до колко е готов да рискува(и колко пъти) и ако го прави като хората риска се намалява значително.

http://www.youtube.com/watch?v=uMICOpKztZ8

Ако на някой му е интересно да гледа (най-големия изрод е дядото :) ).

07.06.08
14:50

Може дадем пример с двама известни спортисти от близкото минало починали както се говори от стероиди.В края на деведесетте години имаше една известна американска лекоатлетка.Световна шампионка на късите дистанции-Джеки Джойнър,ако не бъркам името с някоя друга.Тя почина внезапно от масивен инфаркт на трийсет и няколко.Може би си спомняте тая атлетка от олимпиадите?Другият случай е в България от средата на осемдесетте. Известният младежки национал-щангист Белослав Манолов.Спечели много медали и изведнъж спряха да говорят за него.След 1989г съобщиха,че починал в болнична стая от тежко чернодробно заболяване.Някои журналисти писаха,че е получено от стероиди.Имаше някакъв известен наш културист със същата диагноза.Почина преди 4-5 години доколкото си спомням.

07.06.08
15:11

http://www.vbox7.com/play:6f8ce603
Ето едно клипче... просто нямам думи. По-фрапираща история не съм чувал. Даже не вярвах на снимките на този Грег Валентино. Мислех, че са фотоколажи, а то какво се оказа...
Дори да не ти съсипят здравето, наркотиците(включително АС) могат да ти съсипят живота.

Хубаво е може би да ви спомена, че Чукундура е наш културист от близкото минало с добри постижения и това на аватара му е неговата физика. Нали не греша?
Освен това имам идея за някои от циклите, които си е правил, варненската група от която е черпил информация и т.н.
Освен това не считам ,че той е любител на стероидите.

Малка част от тези от вас, които му сприте, сте всъщност на нивото на познанията му.
Искам да напомня следните основни неща.
И тестостеронът, и спермата се синтезират в тестисите като жлези.
Тези жлези обаче не са еднородни.
Тестостеронът се синтезира от лайдинговите клетки.
Сперматозоидите - от жлезите на купър.
Като спермата има ред други съставки, включително над 60% секрети от простатата жлеза.

Тестостеронът ВЛИЯЕ на другите жлези.
И най - вече на другите жлези в тестисите.
Даже тестостерон се съдържа и в спермата, но бъро се разпада.
Но връзката между тестостерона и качествата на спермата не е пряка и далеч не е единствена. Иначе би следвало увеличаването на тестостерона в кръвта да подобрява качествата на спермата, а това не се случва?
Приемът на хормони действително може да повлияе качеството на спрмата.
Но връзката далеч не е толкова проста и просветителна.

А инфарктът приятели се причинява от допинга, не от стероидите. Безумна история. Стероиди, оттам холестерол, оттам инфаркт... Глупости. Умрелите от инфаркт бегачи са умрели от допинг. Т.е. не от хормон, а от стимулатор именно на дишането, кръвообращението, сърцето и подобни.

казано от D3BEP на 07.06.08, 16:28:

А инфарктът приятели се причинява от допинга, не от стероидите. Безумна история. Стероиди, оттам холестерол, оттам инфаркт... Глупости. Умрелите от инфаркт бегачи са умрели от допинг. Т.е. не от хормон, а от стимулатор именно на дишането, кръвообращението, сърцето и подобни.

Този мой пост се базираше изцяло на думите от това, което гледах..Разбира се,не е резултат на изследвания,тъй като няма много желаещи хора да приемат доброволно стероиди за период от 10 години,ей така,за да видят ще умрат ли или не,а по-скоро на наблюдения..Но все пак хората с белите престилки, които говориха по темата, определено вдъхвава респект..И са посветили живота си на тези работи..а не е като да отвориш гугъл,да прочетеш 20-30 реда и да напишеш един пост :)

казано от No_WaY на 07.06.08, 15:11:

http://www.vbox7.com/play:6f8ce603
Ето едно клипче... просто нямам думи. По-фрапираща история не съм чувал. Даже не вярвах на снимките на този Грег Валентино. Мислех, че са фотоколажи, а то какво се оказа...
Дори да не ти съсипят здравето, наркотиците(включително АС) могат да ти съсипят живота.

Добре че не е имал достъп до българските аптеки, че иначе не мога да си представя, как щеше да изглежда :-)

07.06.08
20:13

Крика има 3 висши, спал е с 3000 жени, ще отваря фабрика за секс-артикули до фабриката за суплементи, Скалата му е хоуми, така че въобще не трябва да се ебаваме с него.

AS

08.06.08
06:26

Не мога да разбера какво само обсъждате тоя прост КРИК ? Явно му завиждате или ?? :)

казано от MI5 на 07.06.08, 18:41:

казано от D3BEP на 07.06.08, 16:28:

А инфарктът приятели се причинява от допинга, не от стероидите. Безумна история. Стероиди, оттам холестерол, оттам инфаркт... Глупости. Умрелите от инфаркт бегачи са умрели от допинг. Т.е. не от хормон, а от стимулатор именно на дишането, кръвообращението, сърцето и подобни.

Този мой пост се базираше изцяло на думите от това, което гледах..Разбира се,не е резултат на изследвания,тъй като няма много желаещи хора да приемат доброволно стероиди за период от 10 години,ей така,за да видят ще умрат ли или не,а по-скоро на наблюдения..Но все пак хората с белите престилки, които говориха по темата, определено вдъхвава респект..И са посветили живота си на тези работи..а не е като да отвориш гугъл,да прочетеш 20-30 реда и да напишеш един пост :)

Не е наистина.
В смисъл, научната стойност на Дискавъри особено в медицината е по - зле от тая на Интернет.
Дискавъри е добре да се разбере, че е забавна програма, а не място за обучение на физиолози и хирурзи.
А че имали престилки и вдъхвали респект...
Забравяш основното, снимали са ФИЛМ с РЕЖИСЬОР и най - вроятно и АКТЬОРИ. Името на режисьора го дават в началото или края на филма.

Но ако това намекваш,
нито моите знания, нито на Чукундура, нито на Владо се дължат само и единствено на високата информационна стойност на google, камо ли пък на един прочетен материал. Бъркаш ни с някои.

А моят отговор не беше директно на твоя пост, по - скор осе захванах защото много говорите в насоката за тея инфаркти...
В тая насока - холестерола - тъпкането с хранителни добавки и трайното неправилно хранене е оста по - опасно за инфаркти от малкото коичество стеролни комплекси в стероидите.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 08.06.08 08:21.

08.06.08
09:11

казано от Adolf Hitler на 08.06.08, 09:01:

100% съм сигорен,че тука няма човек и на 1/2 от тялото на Крика,но все пак зависта е и мъжко качество.....

И аз съм съгласен с теб. Крика е особен феномен, който единствено при някои про-та се наблюдава. Е как така, ще има толкова изчистена мускулатура и такова голямо шкембе ?!? Лично аз колкото и да се опитвам, не бих успял да постигна такъв смайващ резултат...
Виж за силата на Крика, наистина може да няма толкова силни във форума, но за тяло...

08.06.08
09:45

казано от Adolf Hitler на 08.06.08, 09:01:

100% съм сигорен,че тука няма човек и на 1/2 от тялото на Крика,но все пак зависта е и мъжко качество.....

Срещал ли си го? Не на екран, а на живо?
Не, че нещо против него - той си е спортист(изявен бих казал), шоумен, бизнесмен, но на живо...трудно ще го сбъркаш със Световен шампион по културизъм. Както и да е, тая статия е абсолютен ‘джънк’...жълти писания. Дискусията за АС ми е малко странна тук.
Дали са вредни или не?
Доказано вредни са, въпрос на избор е, дали някой ще прибягва до тях. Разбира се, при състезателите, не е толкова въпрос на избор, но колко от тук пишещите се състезават?
Колкото до несъстезателите, които зобят просто заради зобенето, идеята и т.н. - не ги разбирам. Повече бих разбрал някой наркоман или пияница, може би. Във всеки случай, не съдя никого - всеки си носи последствията.
Обясненията в полза на безопасното ползване на АС са ми малко излишни тук, при положение че повечето тренираме на абсолютно любителско ниво, голяма част от читателите са непълнолетни и малолетни.

Лично мнение. :)

Мнението беше редактирано от 6th на 08.06.08 09:46.

Ммм... Значи изчетох всички мнения с любопитство и си направих следните изводи:

1. 70-80% от хората които даваха мнения за стероидите не са се докосфали до тях и просто са “чули” или “прочели” от някаде, че те страшно много вредяли, но проблема е, че те истъкват вредата от тежки анаболи като би-анаболчето(метанче) , тестостерона и т.н., не правят разлика между леки и горе споменатите тежки АС, също така никаде не се споменават дозите, естествено е, че при дози над нормалното има тежки последствия, изпииите 4гр. вит. Ц  и тогава дайте мнение дали ще е безвреден в този момент.

2. Вредата от АС идва от хиляди фактори не просто от това, че са “АС”, като например: ВИД, ДОЗА, ВРЕМЕ И НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ, ВЛИЗАНЕ И ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЦИКАЛ, ХРАНЕНЕ, КАЧЕСТВО НА ПРЕПАРАТА И Т.Н. И Т.Н.
От сички тези фактори може да има вариация в овреждането на организма, от никакво увреждане до смърт.
3. Придава се такава сила на негативизъм от обществото към АС, не защото те са “уникалната отрова” , а защото са комерсиален продукт от която употреба(често и злоупотреба) се придава на индивидът неестествен, за някои красив, за други грозен вид, от което следва завист и задълбаване в лоши коментари от обществото, и говоренето само за това колко били вредни и какво ли още не, но никои не споменава секидневните усилия на спортистът в залата и голяма част от хората си мислят, че метанчето вдига щангата в залата. Хората предпочитат да се напият на щайги в петък вечер, в  кварталния клуб, но хайде да не поствам снимки на мартъвци следствие от опотребата на алкохол, защото те са безброи и проблемат е там, че докато спортистът чрез АС може да навреди единствено на себе си, пияният човек може да погуби и невинни, чрез катастрофи и т.н.
Ааа.. и мадамата която така настоятелно повтаря, че АС водят до безплодие, ще я попитам кой е фактор номер 1 влиаещ на безплодието, но няма смисал да чакам нейният отговор, нека да се поразрови и да потърси материали за щетите които нанася алкохола върху половата система, да видим тогава дали ще е толкова зле настроена към АС, само ще й кажа, че познавам и знам случеи за 25-30 годишни момчета които вече трудно го “вдигат” поради любовта си кам пиенето.

Хайде сега оставете комерсиалните АС и покоментираите малко Алкохолът,Наркотиците и Цигарите :) вече на всеки стана ясно, че АС ще го убият.....

П.П Аз твърдо се обявявам против опотребата на АС от лица без дългогодишен стаж в спорта, достатъчно опит и знания в тази сфера. Естествено АС вредят и то не малко, особено ако се използват от хора, които просто гълтат хапчета за да направят мусколи.... Но личното ми мнение е, че вредите са СИЛНО преовеличени и се слага под общ знаменател вредата при незнаещият и вредата при човекът който знае какво прави.
Още един път ще повторя !!!НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ АНАБОЛНИ СТЕРОИДИ!!! от тях полза няма да имате!!!

08.06.08
09:56

казано от D3BEP на 06.06.08, 06:16:

Световна купа Dionisiopolis… А тва е старото име на Балчик. Който даже не е сред средните български градове...

И ко ся? Митьо е станал световен шампион на Долно Уйно? В тъй популярния световен шампионат там?
Кекекекеке :) :) :)
Ужис... Пропуснахме ли че стероидите водят и до ментални увреждания?

То е Долно Уйново и е село (Кюстендилско) , не знам защо навсякъде го пишат Уйно...явно корена на думата ги привлича хъхъхъ :)

Мнението беше редактирано от ozo на 08.06.08 10:01.

08.06.08
10:02

Малко се преувеличава с тази наплашеност от стероидите, първо като някой започне да разправя стероидите причиняват това и онова... веднага си личи че е много в час по въпроса, да стероидите имат няколко общи белега но те са различни видове със своя собствена характеристика - може ли да се сравнява примоболана с анадрола по действие и странични ефекти, не те са съвсем различни. Второ всички странични ефекти от стероидите ако се използват разумно могат да се избегнат и като казвам странични ефекти имам предвид че това са в огромната си част временни неприятни последици като примерно задържане на повече вода в организма при някои стероиди за времето докато се взимат а не нещо трайно.
И трето когато човек разглежда въпроса със стероидите не трябва да се забравя че първоначалната им цел е да се използват като лечебни медикаменти.
Лично аз виждам 3 случая когато се използват стероиди - 1. от непълнолетни или такива които нямат достатъчно информация как да ги използват безопасно - тук резултатите са лоши а и от незнание и предозиране могат да настъпят по сериозни странични ефекти, 2. когато се използват разумно от нормални трениращи с цел подобряване на физиката - тук резултатите са добри тъй като се използват разумни дози и не се поемат рискове и 3. когато се използват от професионалисти - тук резултатите са добри но и се поемат рискове тъй като дозите и видовете стероиди и други подобни хормони са много и разнообразни.

казано от sportist на 05.06.08, 06:54:

Пускам тази тема защото за пореден път се убеждавам, че всичките тия напомпени говеда дето рекламират добавки, нямат нищо общо с тях:

http://life.dir.bg/2008/06/04/news3071831.html

“Нина Никол ще се оплаче пред Азис, че в момента с Митьо не правят секс, тъй като той се готви за световно първенство по културизъм и подобни удоволствия са му забранени. Освен това ще стане ясно, че скоро няма да има “малки крикчета”, тъй като Митьо вземал вещества, от които не може да има бебе”

Братле още не си ли разбрал, че суплементната индустрия представлява поне едно 50-60%* реклама(слагам * защото немога да определя точно дялът, само мога да кажа, че той е огромен, а при всяка фирма е различно). Примерно една силно комерсиялна фирма, рекламирана от най-големите звезди, ще продаде кило протеин за 60-70лв* , а друга залагаща повече на качеството и не хвърляща милярди годишно за реклама, вместо да надува цените, за да си попълни загубите от реклама, ще продаде по-добър протеин за 50лв*

Този феномен не е само при суплементната индустрия, цялата световна маркетингова индустрия сфързана с дадена продажба , гледа да направи добра реклама, примерно NIKE и ADIDAS ги рекламират най-големите футболни звезди, Михаел Шумахер рекламира Shell и т.н. примерите са безброи :)

Адолф, приятелю,

ТОй проблемът на Крика е друг братя. Не е тялото му.
Проблемът е че той, такива като Любо и като един батко дет няма да му споменавам името, че е излизал на нашите страници, та те са унищожители на спорта.
Как?
1. Не се явяват на сериозните и официални състезания, щото нямат никакъв шанс. Допингирани са, изплзват помощни средства, а нямат нито силата, нито формата да спечелят и не искат да се излагат с чевърто - пето място. На световно по трибой или по културизъм никой от тях го няма.
2. Явяват се на смешни, измислени и най - често нагласени състезания - не са казали на всички, яява се който трябва, съдиите си затварят очите за нарушения.... И печелят.
3. Пропагандират тези състезания
4. Създават си трибуна - вестници, списания, телевизионни предавания, в кояот се изживяват като “авторитети”.
5. Оттам почват да пускат изпражнения срещу официалния спорт и да обясняват “защо там не е гот”.
6. Официално културизмът и трибоят имат незаслужено лоша слава и нещастен медиен интерес. Тея лекеджийски действия водят до допълнителното му разрушаване, разделяне на паралелни федерации и каква л не простотия. Тея действия водят до това федерациите да не получават финанси от правителството, другите медии да игнорират спорта, щото е ниско нивото и така... А е ниско нивото на Крикчо, не на спорта.
7. Понеже нямат с какво да са интересни, за да се спасят като авторитети в очите на аудиторията си, започват “да говорят честно за стероидите”. Препоръчват на лапетата минимум по 50 грама бионабол и друга простотия.
Отделно нормалните неща.

Искам сега няко йда ми каже Митьо крика какво точно е:
1. Силов трибоец?
2. Културист?
3. Състезател по комплексни дисциплини?
4. Фитнес инструктор?
5. Диетолог?
6. Шоумен?
7. Смешник?
8. Неуспял в нищо спортист?
9. Паляк?

Според мен е всичко, освен първите 6.
Според него е първите 6 заедно.
Това са причините заради които Кричето не ме радва... А тялото му си е негово. Мизерията, която ръси обаче е за всички нас...

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 08.06.08 11:25.

08.06.08
14:46

Абсолютно подкрепям горното мнение.
Бих добавил само, че федерациите по ББ и Силов трибой също носят голяма част от вината за лошото мнение за спортовете. А именно защото не правят НИКАКВА реклама на спорта.
Например България има Световен шампион по силов трибой, Европейски шампион по културизъм в тежка категория, а 99% от хората незнаят имената им. Че и половината форум тук сигурно не ги знае.
Второ, федерацията по Силов трибой няма интернет страница, но има бюджет 60 000лв (ако не и повече вече). При 200 лв цена на страница е направо смешно.
Трето - няма пердставяне в други медии освен в специализираните списания на постигнати резултати и инфо за предстоящи състезания.
И т.н. и т.н.
Ако някой е чел материала на Момчил Милев за “подаръците” на БФББФ ще ме разбере, а за Силовия грабеж (пардон трибой) въобще не ми се пише.
Явно, освен да крадат в тези федерации общо взето от друго не се интересуват и това позволява на пи-ар нещастници като крика и сие да се изявяват като медийни герои.
Според мен трябва да се сменят УС и на двете федерации и това не е само мое мнение. Докато се въртят “далавери” със спорта все ще е така.

BusyMan

08.06.08
14:58

Прав си,аз въобще незная какво става в България.И оттам идват и многото митове около тези спортове.

08.06.08
18:13

Ще кажа няколко неща за Николай и още някои.Не знам дали трябва да наричаме тестостерона “тежък анабол”.Това е всъщност хормон,който всеки мъж(и жени също) има в определена концентрация.Подобно на кръвната захар(глюкозата) има едно фино регулиране в организма.Има допустими граници от—до.Излишъкът може да предизвика някои проблеми.То и с глюкозата е тъй,ако не се елиминира от кръвта както става при диабетиците. За тестостерона и неговите метаболити знаем от медицинските статии,че имат токсично действие за някои органи.В кръвта те са в микроколичества, но с толкова силни биологични ефекти,че могат да променят функциите и състоянието на различни органи и системи в човешкото тяло.Всеки от нас има различен метаболизъм.Тези стероиди за един са опасни,за друг-относително безвредни.Много трудно е да се определи кой към коя група принадлежи.Преди 1989г.имаше голяма конкуренция в спорта Изток-Запад.Повечето спортисти ги вземаха и това беше обществена тайна.НОО си имаше лаборатории в които им се правят изследвания.Имаха си лекари към отборите.Сега при тия зарибени ученици всичко е индивидуално,просто една художествена самодейност.Всеки сам гълта нещо на своя собствена отговорност.Никой не го знае и не го чува.Последствията естествено(добри или лоши)си остават за него.Това исках да кажа.

казано от Миро на 08.06.08, 18:13:

Ще кажа няколко неща за Николай и още някои.Не знам дали трябва да наричаме тестостерона “тежък анабол”.Това е всъщност хормон,който всеки мъж(и жени също) има в определена концентрация.Подобно на кръвната захар(глюкозата) има едно фино регулиране в организма.Има допустими граници от—до.Излишъкът може да предизвика някои проблеми.То и с глюкозата е тъй,ако не се елиминира от кръвта както става при диабетиците. За тестостерона и неговите метаболити знаем от медицинските статии,че имат токсично действие за някои органи.В кръвта те са в микроколичества, но с толкова силни биологични ефекти,че могат да променят функциите и състоянието на различни органи и системи в човешкото тяло.Всеки от нас има различен метаболизъм.Тези стероиди за един са опасни,за друг-относително безвредни.Много трудно е да се определи кой към коя група принадлежи.Преди 1989г.имаше голяма конкуренция в спорта Изток-Запад.Повечето спортисти ги вземаха и това беше обществена тайна.НОО си имаше лаборатории в които им се правят изследвания.Имаха си лекари към отборите.Сега при тия зарибени ученици всичко е индивидуално,просто една художествена самодейност.Всеки сам гълта нещо на своя собствена отговорност.Никой не го знае и не го чува.Последствията естествено(добри или лоши)си остават за него.Това исках да кажа.


Братле явно не си наясно с хормоните и АС , да между хормона и анаболния стероид има разлика, първото се внася директно, а второто предизвиква високото производство на хормоните, НО за аодиторията която слагаше постове и въобще преобладаващата част от населението слага тези две понятия под общ знаменател - Химия,Зоб,АС.... И така след като разяснихме този проблем, ще ти кажа и другото именно Тестостерона(пропионат,суспенсиа,енантат и др.) е продуктът който е най-пагобен за организмът, как да ти кажа братле... абсулютно секи страничен ефект който може да прочетеш за АС го има при тестостерона, той задържа вода от там сичките проблеми със сърцето,ароматизира силно и най-лошото е, че подтиска собственото производство на тест. почти като никой друг препарат..... Такаче информирай се пък тогава слагай постове, няма смисъл да си хабиш времето в писане :) .
Ааа за зарибените ученици, еми кво да ти кажа и те са плод на “комерсиализма в държанието” на младеща, сега просто младеща парадира с това, че опотребява нещо(алкохол,цигари,наркотици,анаболни стероиди), а преди просто са ги взимали скрито :) , защото не е било модерно, а просто са се докоснали веднъж до великото опиянение от алкохола,цигарите и наркотиците или пък якото напомпване и качване на кг. от АС и са си ги взимали просто обществото е вярвало, че българите и въобще света е едва ли чист от всякви пороци.
И накрая както искаше да кажеж ти: Последиците са си за личноста поела отговорност да приема АС!!!

Мнението беше редактирано от Николай Маринов на 08.06.08 19:45.

08.06.08
20:22

Ааа за зарибените ученици, еми кво да ти кажа и те са плод на “комерсиализма в държанието” на младеща, сега просто младеща парадира с това, че опотребява нещо(алкохол,цигари,наркотици,анаболни стероиди)

И на тази заблудена младеж стероидите и се продават “на ръка”, а не от аптеката. И някои хора печелят от това. От здравето на “младежта”.
За да не съм голословен - има един състезател по трибой  - Филип Ганков се казва, та той “зариби” половината хлапета от квартала с “дека” (менте) и други знайни и незнайни субстанции. И им разправя, че метана не вредял, а креатина бил опасен.
?!?
А Митьо-крика, зарибява 15 годишни момчета в неговата зала с ефедрин. По две преди тренировка - за сила и въздух.
И после да си говорим за “здрав разум” и “правилно дозиране”.
При такива “фундаментални” знания, потърпевшите младежи нямат шанс за реална оценка на каквото и да е. Те си взимат “полезни” хапченца, които са “безвредни” и то защото “иначе няма смисъл да тренираш” ...
Информацията, която са получили е от Авторитети в техните очи - тя е вярна и постулат. Всичко друга са глупости и празни приказки за странични ефекти и т.н. от “теоретици”.
Гледайте някое предаване на Недик (ако не е паднал от екран) - там за по-малко от 100мг стероид на ден не се говори. И по-малко от 4 вида.
От всичкото изброено по-горе искам да обобщя, че няма начин младеж, на когото предлагат стероиди да направи реална преценка на ситуацията. Той ще бъде лъган, мамен и експоатиран до последната стотинка. Или докато се увреди.
При стероидите и дрогата всичко е за пари срещу здраве.
Вашите пари срещу вашето здраве.
Бъдете здрави!

08.06.08
20:54

Само ще допълня,че Николай е възприел неточно и изопачено някои неша написани от мен.Казах,че тестостерона е хормон.Има го във всеки човек и организма му сам го произвежда на принципа на разумната достатъчност и обратната връзка.Има си регулиращи центрове в хипофизата и хипоталамуса.При един здрав организъм количеството хормон е в някаква концентрация в кръвта.То не случайно е в тая концентрация,а не в по-голяма/по-малка.Дадох примвр и с глюкозата в кръвта.Въобще повечето вещества в организма ни имат своите оптимални концентрации.Имат и пределни(максимално допустими)такива.Всяко вещество взето в прекомерно количество може да предизвика проблеми.Но има структурни вещества,които изграждат тялото.Например белтъците(протеините).Това,че някой изял вместо една две пържоли няма да му навреди.Може дори да помогне.Ако изпие вместо 1л вода,два или три едва ли е фатално.Има други вещества в микроконцентрации.За тях и 1 милиграм взети в повече може да е вредно и дори фатално понякога.Такива са хормоните и анаболите.Някакви лапетии дали ще станат Шварценегеровци и Кулмановци от тях не знам.Най-многото да си навредят защото както ще повторя това са силнодействащи вещества в микроконцентрации с трудно дозиране.Не съм чул някой да ги взема след преглед и разговор със спортен лекар.Всеки от тях на тая възраст има излишък от самочувствие и понякога нереална представа за нещата.Всичко изглежда много по-опростено отколкото реално е.

08.06.08
21:29

За да не говорим празни приказки за стероидите ето едно интервю с  Dr. Charles Yesalis по отношение стеродите -

http://www.t-nation.com/article/features/playing_with_steroids&cr;=

А от тук може да се свали Anabolics 2006 маже би най престижната книга що се отнася до използването на стероиди във връзка с повишаване на силата и мускулната маса в атлети -

http://mihd.net/uswm1v

Иначе се говорят само суеверни приказки без конкретни факти и наблюдения.

08.06.08
22:33

казано от No_WaY на 08.06.08, 09:11:

казано от Adolf Hitler на 08.06.08, 09:01:

100% съм сигорен,че тука няма човек и на 1/2 от тялото на Крика,но все пак зависта е и мъжко качество.....

И аз съм съгласен с теб. Крика е особен феномен, който единствено при някои про-та се наблюдава. Е как така, ще има толкова изчистена мускулатура и такова голямо шкембе ?!? Лично аз колкото и да се опитвам, не бих успял да постигна такъв смайващ резултат...
Виж за силата на Крика, наистина може да няма толкова силни във форума, но за тяло...

Навътре си явно в материята.....Крика а и много други използващи Хормон на растежа имат издут корем, това не е шкембе, не е мастна тъкан....При употребата на Хормон на растежа, всичко в тялото и по него нараства, корема се издува заради уголемяването на вътрешните органи, професоре ;)

BusyMan

08.06.08
22:34

Така ли?Значи Крика има едно такова голяяямо сърце!А вие плюете човека...

Съгласна съм с Миро, който ми спести много писане:)

09.06.08
05:28

fixer2 никъде не съм казъл, че имам дълбоки знания за АС и хормоните :)
А точно това за соматотропния хормон/на растежа/ всъщност го знаех, просто не съобразих факта, че може от това да му е шкембето на Крика.

По-здрави ;)

Всъшност, Алкорин, общото е много повече от това, което си изкарал. Всичките споменати от теб стероиди са деривати на тестостерона. Различават се по количеството тестостерон, коеот ще ти докарат, ароматизацията, анаболният и андрогенният ефект.
Но общо взето страничните ефекти са едни и същи, разликата е акцента.
Страничните ефекти са ефектите на свръхупотреба на тестостерон и дериватите му, и на свръхконцентрация на естероген и дериватите му.
А не различен ефект на различни хапчета и инжекции.
Миро говори за “хормони и анаболи” регулирани в “принцип на приемлива допустимост”, доста... немедицинско изказване според мен.
Вярно е, голяма част от казаните тук неща са общи приказки. И аз не съм съгласен с 80% от изказаните доводи “против”. За мен познаването на хормоните си е чисто познаване на фитнеса; метаболизма и хормоните щом не познаваш, какв ознаеш за управляването на собственото си тяло?
Този, който в действителност може да ви разкаже за действието на тея препарати ,се казва не културист, казва се лекар - ендокринолог. Той ще ви каже истината за въздействието, и той ще ви каже истината за хапчетата и иглите, защото тези хапчета и игли са ендокринологични лекарствени препарати, които културистите са надушили, не обратното.
Има и книжи за ендокринология, четете.
Културист може да ми каже как да ги вземам за да порастна. За другото мисля да ползвам доказани източници.
Именно за това няма и да сваля тая книжка 115 мегабайта. Нищо, че наистина е много известна.
Поздрави!

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 09.06.08 06:57.

09.06.08
10:10

казано от Ива Павлина на 07.06.08, 12:59:

Благодаря на всички, които описахте толкова добре всичко, защото в един момент аз просто се отказах  да просвещавам Чукундура:)

Ива Павлина, благодаря ти за опитите да ме просвещаваш :) . Със сигурност има кво да научавам, но не е точно това ;) . Сигурен съм, че си чела много, но има неща, които не ги пише в учебниците и листовките, а по някога грешно се интерперират теориите без да се знаят някои факти и да имат практичски опит.
Тестостерона влияе на сперматогенезата и то по много неблагоприятен начин, и на ТЕОРИЯ, ако един цикъл продължи прекалено дълго може да се стигне до атрофия на жлезите, което може да се окаже безвъзвартно (става въпрос за половите жлези).
Познавам хора, които дори от сравнително леки цикли, тестисите им са ставали като “стафиди”, но това за щастие винаги е било обратимо.
Хората може да останат учудени колко нормални хора без да са имали допир до АС имат “проблеми със сперматозоидите”.
Вместо да се изтъкват други по-лоши странични ефекти, хората са се хванали за стерелитета без дори са сигурни в това което пишат. Може би щеше да е по-добре вместо да се говорят митове, да се пише как да се направи безопасен цикъл и да най-бързо и безвредно да се излезе от него докато тялото започне пак да се грижи само за себе си, за хората (предимно младите), които са напълно решени да опитат.

казано от D3BEP на 07.06.08, 16:28:

... това на аватара му е неговата физика. Нали не греша?...

Да Стефчо, това е моята физика и то преди да започна да се сътезавам :). Но това няма никаво значение, не искам да парадирам с това което съм постигнал без значение дали това е малко или много. Сам знаеш, че стероидите са се превърнали в Табу и това е главната причина все повече млади хора да се тровят без да знаят какво правят. Една такава тема допълнително помага за това. Ако се говореше открито и обективно нямаше да намлеят хората използващи ги, но определно вредата от тях може да се минимизира.
За хората мислещи, че съм голям химик и за това се защитавам, ще спомена, че съм правил много лек цикъл само за второто си сътезание.
Като става въпрос за Крика, иронията е, че преди време случайно го гледах по телевизията на интервю, в което го попитаха, какво мисли за стероидите и стерелитета, а отговора му беше, че не познава такъв човек :) . Както и да е, това за него са лични неща, които не мисля, че никой от нас може и трябва да знае със сигурност, още повече да се обсъжда.
Рабирам, че с моите постове само вредя на форума, а аз не бих искал това, за това ще е по-добре отново само да чета понякога.
Поздрави!

Мнението беше редактирано от Чукундур на 09.06.08 10:13.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1