Дневник - Марчела

Темата е заключена.
Прескочи до:

28.06.08
17:23

За съжаление царевицата се използва и за угояване на много животини,ама да му се не види,толкова я обичам!!:)

28.06.08
17:49

Краставици, чушки, доматите имат малко захари, но нищо съществено, зеле.
Царевицата спада към така наречените starchy(скорбяла) carbs (полизахаридИ).Скорбялата знам, че е комплексен въглехидрат с висок ГИ.

29.06.08
08:31

Върнала съм едно кило .  >:-(  :shut:
Отделно се прибрах към два и все още не съм толкова луда да тренирам през ноща .
Изпих си карнитина и тоналина и си легнах .
В 4 се събудих със сърцебиене , много отмаляла и ръцете ми целите изтръпнали само до китките .
Е доста се стреснах , поразходих се малко докато се убедя , че няма да получа инфаркт , както си спя и отново съм заспала .
Голяма глупост да ги изпия преди лягане .
Днес почивка и от кардиото и от добавките , а и от НВД то .  :cheese:
Определила съм неделята за свободен ден , пак си броя калории , но има въглехидрати - не от вафли де .  :zip:

И жлъчката ме заболя и въобще не знам дали ще мога да продължа с тези мазнини ...
Абе ще трябва нещо да се мисли откъм хранене , защото така няма да стане .  :roll:

29.06.08
08:38

Това не е добре ...Явно нещо от добавките не ти влиае хубаво ...Препоръчвам ти да спреш всичко, освен карнитина може би, ако те е страх от последствя ...

DE

29.06.08
09:00

Аз може ли да използвам тази тема, за да запитам нещо..
Девойката Марчела я боли жлъчка и може би ще й се наложи да спре мазнините.
Хипотетично - ако се кара НВД, без мазнините, какво се получава...?
Полезно ли е според вас, вредно ли е, ефикасно ли е, откъде ще черпи енергия организма?

29.06.08
09:10

Организмът си има достатъчно запаси - и въглехидратни, и мастни.

29.06.08
09:10

Марчела дигна ли калориите до 1600 ? Защо прецени че имаш нужда от почивен ден?

29.06.08
09:29

казано от Denichkata на 29.06.08, 09:00:

Аз може ли да използвам тази тема, за да запитам нещо..
Девойката Марчела я боли жлъчка и може би ще й се наложи да спре мазнините.
Хипотетично - ако се кара НВД, без мазнините, какво се получава...?
Полезно ли е според вас, вредно ли е, ефикасно ли е, откъде ще черпи енергия организма?

Енергия от въглехидрати и протеин.Режима е в съотношение 40/40/20 П/В/М
Може и 50/40/10 в краен случай.

DE

29.06.08
09:33

Ааааха...
Аз защото карам на 30:10:60 :)
Е как НВД пък 40% въглехидрати???
Гледах темата ти за НВД и там препоръчваше зехтин, сметана, как тогава само 20% мазнини...
Уф не знам вече какво точно НВД да карам...
От 3-4 години съм на ВМ НВД, ама имам нужда май от промяна.

29.06.08
09:38

Ааа не, този режим е РБР Равномерно балансиран хранителен режим.И с него се сваля и разликата не е толкова много голяма както с НВД.Режима обаче е по лесен и по юзър френдли.
Аз принципно обичам да си експериментирам с различни хранителни режими.Дори сега карам на НВД почти без мазнини и щом пресата излезе значи пак си действа :)

29.06.08
10:00

казано от R-tin на 29.06.08, 09:10:

Марчела дигна ли калориите до 1600 ? Защо прецени че имаш нужда от почивен ден?

Вдигнах ги ...
Прецених след кошмарната нощ , която изкарах .  :-/
Иначе днес отново съм си на диета - 1700 калории , просто си позволих малко въглехидрати в повече .

Деничка на девойката Марчела  вече взе да й писва , ако съм на НВД ме боли жлъчката , ако съм на повече въглехидрати пък свалям бавно .
Радвам се да те видя и тук ... и надявам се съвсем скоро и на едно друго място да се видим лично .  :P

Дали има смисъл да пробвам това с ротациите - 3 дена протеин , един въглехидрат .
Готвя се за море хора , драмата е голяма - щото приятелките  ми са кожа и кости и на фона на тях аз ще изглеждам още по едра .

Мнението беше редактирано от Marchela на 29.06.08 10:05.

DE

29.06.08
10:05

Къдрокоске, аз обмислям известно време НВД без мазнини, ей така за разнообразие.
Имам нужда от промяна, но въглехидрат не мога да проям за повече от 1 ден..
Планувам да карам на чисто месо и зеленчуци - без зехтин, масло, сметана, ядки и т.н.
И ще вкарам 7мия въглехидратен ден.
От утре почвам.
Хем е понеделник.
Ако искаш с мен :)?
Няма да те боли жлъчката от мазното, хем няма да си на въглени.

Няма драма, я си спомни зимата ако бяхте отишли на море в някоя топла страна с тях как щеше да се чувстваш ;)!
Няма драма, екстра си!

Мнението беше редактирано от Denichkata на 29.06.08 10:08.

29.06.08
10:07

Ротацията трябва да е много добре изпипана и обикновено се почва при застой.
Сега е момента да си поставиш deadline и колко килограма горе долу имаш да сваляш.Затова е днвеника, а ние ще се опитаме да преценим възможно ли е.

29.06.08
10:12

Ок , deal !
Не искаш ли да пробваме варианта 3 протеини един ден на въглехидрати ?
Седем дена не ти ли е много на протеини , аз макс съм правила 5 и съм неадекватна към последния ден
Но как падат обиколки не е истина .

Ние зимата ходихме на моренце ... аз за целта бях с яко тен и парео .  :coolsmile:
Значи пареото се сваля преди водата , после се слага веднага след водата и така се придвижвах , за да не стресирам околните .

DE

29.06.08
10:16

Ааа не по Дюкански на НВД, нали писах - протеини И зеленчуци.
Не мисля, че такова меню може да докара до неориентираност.
Аз 1та си година НВД изкарах така, хиче не се занимавах с фитдей тогава, бяха млада и зелена, и кой да ти каже, че чистото месо няма как да ти даде мазнини хаха...
Та си мислех, че съм на ВМ НВД,а съм била само на НВД.
И мисля да са 6 дни така и на 7мия да са черни филийки, варени картофки. мюсли...
Такава ще е моята схема.
Ама от утре, сега имам бекон и сметана у нас хихи ;)!

Аз знам, че беше на море, ама доколкото помня не с кльощавите прияелки ;), аз това имах предвид.

Мнението беше редактирано от Denichkata на 29.06.08 10:17.

29.06.08
10:33

Не знам за Дюкан , защото аз това с дните на протеини си го правя от времето , когато не бях чувала за този човек .
Но щом той твърди , че ги е открил , да е жив и здрав .

Ок , аз съм с теб , само ми дай някакви насоки .
Калории ще броим ли или ще си мааме мръвки на корем .
Зеленчука от сега го обявявам ще е предимно тиквички за мен , целия хладилник ми е пълен с тях .
Спорт - ? - аз кардио 35 мин , вечер няма как да стане , не се задържам в нас . 

Emzo няма краини срокове , колкото сваля , сваля .
Това с ротациите ще го пробвам от по другата седмица .
Сега малко компания на Дени и поредния експеримент .

DE

29.06.08
10:41

За Дюкан - споменах го, защото помислих, че ти си помисли, (каква причинно-следствена нишка само ;)) че предлагам да караме на протеини без зеленчук, а той това го рекламира...

За броенето на калории - аз лично мисля, че няма смисъл - с бяло месо, риба и тиквички колко тона трябва да изядеш, за да си над 1700 :)?! НО въпреки това, аз ще си вкарвам всичко във фитдей, аз обичам да си смятам, гледам графички и т.н. Тоест - не мисля, че е необходимо, но ще го правя.

Аз сега тъкмо си поръчвам пазара от Теско и мисля да съм на зелена салата и краставици. Тиквичките са много добра идея, но ние тези дни ще се местим в новата квартира, живот и здраве, толкова багаж има, че ще ми е само до готвене, затова залагам на лесното и бързото. А с млечните как ще сме?  Нискомаслени предполагам - извара, нисък % кисело мляко.

Спорт - умувам... Дори тема съм пуснала, в подписа ми е. Много съм се надъхала :), тенкс ту ю!!! За сега си тегля разни неща от нета, пробвам ги, малко от домашната на Галя с гирички. Това е което мога да направя вкъщи. Абе всеки ден по малко дет’ се казва.

Мнението беше редактирано от Denichkata на 29.06.08 10:42.

29.06.08
10:53

Ех Теско , спомени ... както и да е .
Дени аз ти казах , че на теб диета не ти трябва , само спорт .
И все си мисля , че ще ти е по полезно нещо с тежести отколкото да скачаш това тае бо , но за момента , като няма друга възможност и това е нещо .
Гледала ли си на Синди - The next challenge
Натоварващо е , има си доста хубави неща особенно за бедрата , а и ръцете - комплекса с гирички е муцка .
И ти както нямаш почти никакви мазнинки , мускулите ще се покажат за отрицателно време .

За режима - аз ще съм на мръвки и зеленчук , може и по едно мляко на ден , че сутрин ми е мъка с това ядене .

DE

29.06.08
10:59

Абе имам си сланинка на краката, нищо че коремът е залепен за гърба, а ръцете са клечки за зъби. Конструкция, к’во да я правиш.
На Синди ей сега ще потърся, ама ми е трудно, защото мога да тегля само от арена и замунда, чуждите тракери са много бавни, особено ако има малко сийд..
А аз няма да съм на диета - а на режим :)! Аз винаги съм на режим, а сега просто усещам, че някак тея мазнини са ми дошли вповече, усещам че искам по по-друг начин да се храня и затова ще се пробвам.
А за спорта - тъй като в момента съм дори по-свободна отколкото ми се иска мисля и да скачам, и гирите да уважавам :)!
Обаче тая мускулна треска е ужасяваща, още не се е подобрила.
А още нещо - спирам/намалявам солта, че тия дни пак имаше солени оргии хехе.

31.07.08
17:43

За срам си е ... нищо не съм свалила последния месец .
Може да ми е утеха , че не съм върнала свалените килограми преди време .  :coolgrin:
Айде отново първо число на месеца и аз отново да взема да се постегна .
Големи цели няма да си поставям , нямам достатъчно свободно време .
На нова работа съм , която при това е доста натоварваща / не копая де , вися на компютър  :roll:  /

Проблем ми е честото хранене , както и това да си нося определена храна .  :long:
Една обедна почивка , мястото прекалено снобско  , за да извадиш домашна салатка и пържола в пластмасова кутия .

Ето и домашния ми фитнес , поне ми е на пет крачки разстояние - да видим колко ще съм сериозна .

http://media.snimka.bg/0029/006312865.jpg

http://media.snimka.bg/0029/006312867.jpg

02.08.08
10:14

В петък никакъв спорт  .  :red:
Обиколих магазините и накрая просто залепнах за един костюм / спортно елегантен , ако мога така да опиша / на Биба в бяло .
Купих го , а панталона ми е тесен и стой отвратително  .
Забих 600 лв в дреха ,в  която не мога да се появя .
Познайте новата цел , да си вляза в панталона и да седи добре .  :P

Днес отново няма да има време за спорт .

Но утре какви съм ги намислила .

06.08.08
22:14

Днес ще ми е трети ден на протеини .
Чувствам се перфектно , а и страшно мотивирана от показанията на кантара .
Зная какво ще ми кажете , че режима не струва , че всичко ще върна .
Не мога да кажа на 100 % , че това няма да се случи - за момента ме устройва перфектно .
Тези дни само не мога да се стегна да си почна кардиото , но и това ще стане .
Почивката наближава .  :coolsmile:

BU

06.08.08
22:34

600 лева!?  :blank: Неможе ли по тениска и по анцуг/къси гащета да тренираш?

07.08.08
15:37

:roll: Това е костюм за работа , не за тренировки .
Не съм чак толкова луда да дам толкова пари за анцунг .

Хапвам си протеините и вече взима да ми писва ...
Няма кой знае какъв избор , но и като се погледна в огледалото нямам кой знае какъв избор .
Пфуу изглеждам ужасно .  :sick:

07.08.08
18:55

казано от Marchela на 07.08.08, 15:37:

:roll: Това е костюм за работа , не за тренировки .
Не съм чак толкова луда да дам толкова пари за анцунг .

Хапвам си протеините и вече взима да ми писва ...
Няма кой знае какъв избор , но и като се погледна в огледалото нямам кой знае какъв избор .
Пфуу изглеждам ужасно .  :sick:

следя ти дневника и се учудвам защо така се тероризираш?
Купуваш си дрехи ,които не ти стават ( при това на такива цени!!!!!) , обииждаш се , криеш си килограмите -сякаш някакви меса биха развалили мнението на останалите за теб ! Карай го по-спокойно ....  ;) Сигурна съм ,че самоувереността е половината от успеха !

07.08.08
19:46

казано от тайна. на 07.08.08, 18:55:

Сигурна съм ,че самоувереността е половината от успеха !

Самоувереността е 99% от успеха (или малко повече), но някои хора не искат и не искат да го разберат това. Най-важната тренировка е тренировката на самоувереността и самоуважението, ако тя не върви, останалите тренировки и диети и каквото се прави още ще са в най-добрия случай съвсем слабо ефективни.

08.08.08
17:08

Тайна ти се шегуваш , нали ?  :lol:
Според теб ниското ми самочувствие ме е накарало да си сложа снимката на аватара , сигурно .  :)

Виж сега , аз имам самочувствие , но то е комплексна величина - не зависи само от това колко тежа , пази боже от такъв тип самочувствие .
Имам високи критерии за външния вид , но учудващо слаба воля .
И да по моите критерии тялото ми е всичко друго , но не и прекрасно .
Това не значи , че ходя забила нос в земята , но и не бих ходила гледайки в облаците и полюшвайки паласки .
Просто продължавам да се опитвам и това е .

За дрехите - нали знаеш - “имал , дал”  !
А те могат да са ми само стимул - ето заради прословутия костюм съм 4 ти ден на протеини и днес панталона леко се беше поотпуснал в бедрата .  :coolsmile: 

И не се самоизтезавам , да се пооплачеш във форумът не е драма , то си е правило .

Айде стига толкова разяснения , че най - мразим да се обяснявам .
Убедена съм , че има нещо мъжко в мен на тази тема .

08.08.08
17:20

И все пак, Марчела, конкретната цена на костюма ти не ни интересува особено - звучи “малко” снобско........доста от нас също притежават скъпи дрехи и вещи, но не го споменават уж случайно, както и да е, само безобидна вметка.Да не ми се разсърдиш:)

08.08.08
17:27

казано от Ива Павлина на 08.08.08, 17:20:

И все пак, Марчела, конкретната цена на костюма ти не ни интересува особено - звучи “малко” снобско........доста от нас също притежават скъпи дрехи и вещи, но не го споменават уж случайно, както и да е, само безобидна вметка.Да не ми се разсърдиш:)

Никак не се сърдя , но наистина само се поусмихнах  на този коментар .
Отбелязването на цената / айде пак ще обяснявам и наистина спирам , че взе да ми действа на апетита / значи , че за мен е сериозна , не че е по междудругото , от там е стимул , от там е - полза .  :-)
И ок , не бих посмяла втори път да спомена думата пари - каква мръсна дума .
Тук ли четох или в друг форум тема -” Каква кола карате” ?!!
Ааа да май тук беше .

08.08.08
17:38

Тук беше, да.....не помня някой да е споменавал цени. А и темата е ясна и конкретна: “Каква кола карате?”, тоест съвсем точно зададена ,а и не мисля, че коректният отговорът е нещо от сорта на “червена”......а за себе си - нямам собствена кола:)Поздрави и не е лошо човек да си създава стимул и мотив - същото е като да си купиш клубна карта за скъп фитнес - салон: елементът на набутването с пари си е доста мотивиращ и дисциплиниращ откъдето и да го погледнеш:)

08.08.08
17:40

Радвам се , че схвана моят мотив .
Аз определено не съм никак материална , просто обичам красиви неща .
Все това повтарям на мъжете .  :-P

08.08.08
17:46

Хитруша, ама сладка:)

08.08.08
20:06

хах :) Извинявай ако съм те обидила с нещо , наистина не беше това целта :)
Просто с такова впечатление останах...и се опиитах да дам съвет.

Успех

Мнението беше редактирано от тайна. на 08.08.08 20:08.

09.08.08
12:11

Много ми е интересно как се отразява на кожата тва сваляне.
Снимай се гола и прати снимки, става ли?

Поздрави!

09.08.08
12:51

казано от gravitycou на 09.08.08, 12:11:

ха ха ха  тва  кърти  .. евала бате

15.08.08
22:30

казано от Wrestling_pro на 09.08.08, 12:51:

казано от gravitycou на 09.08.08, 12:11:

ха ха ха  тва  кърти  .. евала бате

Ауу , че злобно .
Е намерихте се двамката  . :lol:

Ако намекваш , че съм заприличала на шар пей , далеч си .
Всичко е до ген , пиене на много вода , мазане с кремчета , масажи и естествено спорт , който напоследък пропускам .
Ще си те отбележа в списъка обаче на първите , които ще видят снимки по бански , пък ако толкова се уплашиш ще ти леем куршум , кво да се прави  .  :coolgrin:

16.08.08
07:41

Марчела, здравей!
Не им се връзвай на момчетата, кажи как върви работата с костюма ;-)

MU

16.08.08
13:43

кво ще кажеш за това като калорен бележник www.calorienbalans.com

17.08.08
07:39

казано от Winnie на 16.08.08, 07:41:

Марчела, здравей!
Не им се връзвай на момчетата, кажи как върви работата с костюма ;-)

;-) Никак не се връзвам аз , забавлявам се .

Как вървят нещата ли - хапвам си на закуска бонус препечен на скара с домат и сиренце , на обяд някое мляко , салатка или нещо от сорта , вечерям с месце и голяма салата .
Последната седмица свалям всеки ден по някое грамче .
Доволна съм .

Не си давам зор с диетата , броя калории само .

Основната ми грешка е липсата на спорт , но и това ще поправя .
Работата ми е много натоварена и вечер съм изтощена , никак не ми се спортува .
Може да спортувам събота и неделя и още два дни от седмицата .

Ще докладвам скоро . :)

30.08.08
08:34

готова ли си със снимчиците, Марчела?
просто искам да се убедя в силата на спорта и правилното хранене, нищо друго :-)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1