27.06.08
08:45
Здравейте. Преди няколко дни гледах едно видео Рони с/у Арнолд и ми стано интересно къде бихте поставили Арнолд сред съвремените културисти. Ето и видеото: http://www.youtube.com/watch?v=1k0cYPjlz6U
Лично аз сматам че Шварцнегър има страхотна горна част и убийствена талия, но краката му са доста по-слаби. Така че аз лично бих го постовил след първите пет (след Кътлър, Мартинес, Уолф, Хийт, Джаксън). Какво е вашето мнение?
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
27.06.08
08:54
Да сравняваме двама съсезатели от две различни епохи на културизма не е редно.
казано от Георги Гайдов на 27.06.08, 08:54:
Да сравняваме двама съсезатели от две различни епохи на културизма не е редно.
+1
Въпреки това, като цяло - в сравнение със сегашните бих го поставил една идея по-близо до адекватна визия.
27.06.08
11:51
Според мен Арнолд няма ..естетика.Тези гърди огромни...тези маймунски ръце.Аз обичам,когато гледам нечия физика,тя да е красива,симетрична...като от комикс. :) Ей наскоро за пръв път видях Кевин Леврон....супер е,незнам колко маса има,но няма значение.
А по темата...културизмът отдавна не е същият.
нз как ги сравнявате тия работи като това са си 30-40 години разлика всичко се е променило от тогава вече има много по-качествени добавки стероиди и тн
27.06.08
12:08
И като оставим и добавките и стероидите тогава са тренирали по коренно различен начин.
27.06.08
12:16
Бат Арни е №1 !
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 27.06.08 12:16.
ако се яви някой с такова тяло на олимпия няма шанс за никакво място ! Колкото и симетричен да е.
Новият, все “по-добър” зоб води до 2 неща - 1) промени в тренировъчните методики, често не положителни и 2) все по-сериозно насилване на границите на добрия вкус. Проблем въпреки това да се сравняват аз поне не виждам. Проблем при сравнението представляват промените в самите критерии за спорта. Просто не е ясно по кои критерии ще се сравняват - по сегашните (оценяват се мутанти), по тези от времето на Арнолд (далеч по-близки до някаква естетика) или дори тези от по-ранни етапи от развитието на спорта (когато дори за миг не се съмняваш, че пред теб стоят човешки същества). Няма еднозначен критерий, следователно не може да има и сравнение.
Ами то най-добрия винаги ще си остане натуралният бодибилдинг но и арнолд и рони са вземали химии но телата им са доста различни,а също и килограмите рони сигурно вече има 130кг а арнолд 110 незнам дьли има.
27.06.08
17:28
Като видя Арнолд и като видя Рони първото за което се сещам е колко са напреднали фармацевтичните науки.Тогава не е имало това което е имало сега.Имало е но не е имало това което сега.Това е разликата между двамата.Иначе и двамата тренират яко тренират тежко отдадени са на спорта на 100% хранят се по сходен начин, същественната разлика в килограмите им и визиите им се крие в развитието на хранителните добавки.
Добре бе да му се невиди кое ви е толкова сложно?! Защо да не можете да съпоставите двама атлети?! Поставяш единия до другия и гледаш! Тук не става дума да сравняваме методиките на трениране и зоба, който са ползвали. Говорим за това, ако Арнолд се състезаваше сега и си е на същата фигура, която е имал тогава - е, очевидно, че няма да получи и квота за олимпията!
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 27.06.08 19:06.
казано от Стоянчо на 27.06.08, 19:05:
Добре бе да му се невиди кое ви е толкова сложно?! Защо да не можете да съпоставите двама атлети?! Поставяш единия до другия и гледаш! Тук не става дума да сравняваме методиките на трениране и зоба, който са ползвали. Говорим за това, ако Арнолд се състезаваше сега и си е на същата фигура, която е имал тогава - е, очевидно, че няма да получи и квота за олимпията!
С тези “пилешки кълки” неговите :)
П.П. Не ги харесвам и двамцата.
28.06.08
16:59
Не може да става и дума за сравнение между двамата сега. В момента Арнолд не би се класирал в топ 10.
28.06.08
17:42
Първо, естествено..
Арнолд може да не е бил по-голям от Рони в момента, но тялото му ми харесва 2 пъти повече.
07.07.08
11:23
казано от FZKTWGS на 27.06.08, 12:16:
Бат Арни е №1 !
x2
Да сте виждали на което и да било списание топ на най-великите културисти и Арни да не оглавява класацията? В световен мащаб хората са се произнесли—- Арнолд Шварценегер- Най-великият културист на всички времена!
07.07.08
15:09
казано от dan4o93 на 07.07.08, 15:05:
Да сте виждали на което и да било списание топ на най-великите културисти и Арни да не оглавява класацията? В световен мащаб хората са се произнесли—- Арнолд Шварценегер- Най-великият културист на всички времена!
Обаче не забравяй, че е важен критерия за подобна класация, като емблематична фигура е номер едно, но като културист (както ти казваш) е далеч от петицата.
Каквото и да говорим ако са един до друг Рони ще го отнесе.Въпреки че много харесвам Арни, реалноста е друга.
За времето си Арнолд е бил безпорен номер 1 ,но всичко се развива .
08.07.08
08:44
По принцип според мен критерия за оценяване , освен огромното количество ММ трябва да е и все пак наличието на естетика . Ако сравняваме само размерите , Маркус Рул би трябвало да взима олимпиите постоянно ... или направо хайде някой като Грег Валентино да спечели ... Арнолд винаги е бил хармонично развит , естетическите норми при него винаги са били спазени ... Според мен и конкурентно способен на Колман и е номер 1 билдър на ВСИЧКИ времена .
Има отговор на въпроса в снимки. Хората са си поиграли и са направили виртуално сравнявяне:
http://ironage.us/virtual/index.html
Всеки може да види и сравни размерите. А те се постигат лесно, като се увеличат снимките според ръста.
Арни е 188см., Рони 180см.(макар да ми се струва, че послъгва със сантим/два).
Аз си поиграх и отпечатах няколко плаката в естествен ръст на печелилите Олимпия-та. Единия плакат изглежда така:
http://media.snimka.bg/0051/006357502-big.jpg
2,10метра височина на 6 метра дължина.
Висят във фитнеса за мотивация на трениращите.
Лично за мен Арни е номер едно на всички времена.
Ако трябваше да се явява на състезание сега, щеше да излезе много по-масивен, според сегашните критерии. Човека е губил доста маса за сметка на естетиката.
08.07.08
19:09
Подяволите ... Винаги съм знаел , че Дориан е огромен , но от този материал за пръв път осъзнавам точно колко е чудовищен ...
09.07.08
05:40
В каквото и да го упрекваме Арнолд той си остава легенда.
Митак в първия линк наистина може да направим сравнение. Добре е направено. Вижте на страница 7-ма Рони какво животно е
За мен истината е една страница напред - в 6-та. А именно тази снимка:
http://ironage.us/virtual/arnie-ronnie.jpg
Много ясно се виждат модните течения преди 30 годин и сега:
Арни е с подчертано “Y”, а Рони с подчертана “X” - форма.
На мен лично първата ми харесва повече. Явно не само на мен. Краката са си крака, но над 80см. вече ми се струват прекаленно много. За мъж.
Тея бутове на Рон са ми в повече и на мен
Арни е красив :)
http://www.arnoldnumerouno.com/images/stories/arnold_front.JPG
Мнението беше редактирано от karlo на 10.07.08 05:53.
10.07.08
06:53
На мен анкетата ми звучи като риторичен въпрос - естествено Арнолд.
Днешния културизъм прилича повече на извращение с човешката природа.
Рони няма какво да го коментирам - просто не ми харесва.
п.п. За мен Арнолд винаги е бил №1
Мнението беше редактирано от head_hunter на 10.07.08 06:55.
10.07.08
08:17
Тина Търнър или Преслава, бате :cheese: :cheese: :cheese:
10.07.08
09:07
Ами на, там е въпроса :) :) :)
Сравняваме несравними школи, цели и години развитие.
10.07.08
09:23
Хах и на мен ми звучи като реторичен въпрос :lol: Много ясно,че Рони е най-добрия културист на всички времена!Иначе от такова сравнение няма смисъл,Арнолд не би станал и шампиом на БГ в сегашното време.Може да е много популярен и преуспял но най-добрия културист е Рони!
казано от PumpedFreak на 10.07.08, 09:23:
Хах и на мен ми звучи като реторичен въпрос :lol: Много ясно,че Рони е най-добрия културист на всички времена!Иначе от такова сравнение няма смисъл,Арнолд не би станал и шампиом на БГ в сегашното време.Може да е много популярен и преуспял но най-добрия културист е Рони!
И аз съм на това мнение. Все си мисля, че някой хора толкова си обичат Арнолд, че не могат трезво да преценят и отговорят на въпроса къде биха класирали СЪДИИТЕ Шварценегер сега. Повечето пристрастно отговарят, че Арни е номер 1, защото на тях им е по-симпатична мускулатурата му. Абстрахирайте се от това и кажете къде според вас ще се класира Арнолд в днешно време, а не къде вие бихте го класирали.
Според мен въпросът “На кое място бихте поставили Арнолд ако участва на Олимпия?”, поставен по този начин, може да се тълкува като “Ако бяхте от съдиите, как бихте го класирали?” ;) . Затова и има толкова много такива отговори.
Как биха го класирали хората, които наистина са съдии и оценяват по разни критерии за извратеност (повече извратеност = повече точки) е различен от зададения въпрос. Както пък и едно време надали Колман е щял да спечели каквото и да е, защото малко от малко се е гледала и естетика все пак. По сегашните критерии ще спечели по-големия, по критериите от времето на Арнолд ще спечели по-естетически изглеждащия, а по критериите от няколко десетилетия преди Арнолд няма да спечели нито един от двамата (тогава, доколкото си спомням, са се искали и атлетически качества, не само визия или обем ;) )
10.07.08
09:51
Точно така, няма по какво да ги сравните. Рони беше във върховите години на културизма след Дориан, Арни създаваше културизма. Рони е директно световно известен, Арни тръгна от Америка.
Арни беше строител на културизма във всички аспекти. Рони е просто продукт.
Рони е много по - голям от Арни и изискванията на съдиите са различни, позинга е различен, всичко е различно.
Без да говорим ,че и категориите са много рзлични, само дето сега няма категории.
Така че въпроса е малко “кой ше земе наградите на телевизия Планета - Преслава или Тина Търнър”.
Ми тя ги обра Преслава.
Ама това не я прави по - добрият музикант.
Напълно подкрепям G33K и DЗВЕР. Няма място за сравнение между двамата. Арнолд е човека, който популяризира спорта и се бори срещу всички, които отричат културизма (а те са били доста). Рони е шампион в момент, когато културизма се е превърнал в комерсиален спорт издигащ в култ рекламата на добавки, къде разрешени, къде не чак толкова.То и затова толкова са се променили и критериите за добър културист. Арнолд е трябвало освен маса и релеф да има естетически вид и съразмерност. Докато сега, кой е най-добрия - Рони. Защо? Защото е най-голям. Браво, евала на човека за усилията, потта и хилядите тонове преместени железа, но ... някак си не ми седи в челният списък.
Мнението беше редактирано от Bumer на 10.07.08 10:12.
казано от PumpedFreak на 10.07.08, 09:23:
на мен пък ми е по - интересно какво щеше да стане ако се бяха срещнали на Олимпия г-н Йеитс и г-н Кулман което си беше реално възможно. Колкото до Арнолд, самия аз лично може да съм пристрастен защото в последните години Арни прилича на нищо подобно и освен всичко има доста информация за връзката му със сатанистки култове, но това е без значение, смятам , че за годините в които е печелил има доста добри момчета като Серджо Олива и Ли Хени, просто мнение! Иначе спор няма Рони Колман е Б-Р-У-Т-А-Л-Е-Н полицай! Аз лично съм почитател на Дориан Йеитс обаче !
Мнението беше редактирано от ognem на 10.07.08 11:03.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече