Рони срещу Арнолд

Прескочи до:

27.06.08
08:45

Здравейте. Преди няколко дни гледах едно видео Рони с/у Арнолд и ми стано интересно къде бихте поставили Арнолд сред съвремените културисти. Ето и видеото: http://www.youtube.com/watch?v=1k0cYPjlz6U
Лично аз сматам че Шварцнегър има страхотна горна част и убийствена талия, но краката му са доста по-слаби. Така че аз лично бих го постовил след първите пет (след Кътлър, Мартинес, Уолф, Хийт, Джаксън). Какво е вашето мнение?

Да сравняваме двама съсезатели от две различни епохи на културизма не е редно.

27.06.08
08:54

Лично мнение - извън топ 10 на сегашните атлети.

27.06.08
11:44

казано от Георги Гайдов на 27.06.08, 08:54:

Да сравняваме двама съсезатели от две различни епохи на културизма не е редно.

+1
Въпреки това, като цяло - в сравнение със сегашните бих го поставил една идея по-близо до адекватна визия.

27.06.08
11:51

5-10 място

BusyMan

27.06.08
11:51

Според мен Арнолд няма ..естетика.Тези гърди огромни...тези маймунски ръце.Аз обичам,когато гледам нечия физика,тя да е красива,симетрична...като от комикс. :) Ей наскоро за пръв път видях Кевин Леврон....супер е,незнам колко маса има,но няма значение.

А по темата...културизмът отдавна не е същият.

27.06.08
12:02

нз как ги сравнявате тия работи като това са си 30-40 години разлика всичко се е променило от тогава вече има много по-качествени добавки стероиди и тн

BusyMan

27.06.08
12:08

И като оставим и добавките и стероидите тогава са тренирали по коренно различен начин.

FZ

27.06.08
12:16

Бат Арни е №1 !

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 27.06.08 12:16.

27.06.08
12:20

ако се яви някой с такова тяло на олимпия няма шанс за никакво място ! Колкото и симетричен да е.

27.06.08
12:23

Новият, все “по-добър” зоб води до 2 неща - 1) промени в тренировъчните методики, често не положителни и 2) все по-сериозно насилване на границите на добрия вкус. Проблем въпреки това да се сравняват аз поне не виждам. Проблем при сравнението представляват промените в самите критерии за спорта. Просто не е ясно по кои критерии ще се сравняват - по сегашните (оценяват се мутанти), по тези от времето на Арнолд (далеч по-близки до някаква естетика) или дори тези от по-ранни етапи от развитието на спорта (когато дори за миг не се съмняваш, че пред теб стоят човешки същества). Няма еднозначен критерий, следователно не може да има и сравнение.

27.06.08
12:29

Ами то най-добрия винаги ще си остане натуралният бодибилдинг но и арнолд и рони са вземали химии но телата им са доста различни,а също и килограмите рони сигурно вече има 130кг а арнолд 110 незнам дьли има.

Като видя Арнолд и като видя Рони първото за което се сещам е колко са напреднали фармацевтичните науки.Тогава не е имало това което е имало сега.Имало е но не е имало това което сега.Това е разликата между двамата.Иначе и двамата тренират яко тренират тежко отдадени са на спорта на 100% хранят се по сходен начин, същественната разлика в килограмите им и визиите им се крие в развитието на хранителните добавки.

27.06.08
19:05

Добре бе да му се невиди кое ви е толкова сложно?! Защо да не можете да съпоставите двама атлети?! Поставяш единия до другия и гледаш! Тук не става дума да сравняваме методиките на трениране и зоба, който са ползвали. Говорим за това, ако Арнолд се състезаваше сега и си е на същата фигура, която е имал тогава - е, очевидно, че няма да получи и квота за олимпията!

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 27.06.08 19:06.

27.06.08
19:36

казано от Стоянчо на 27.06.08, 19:05:

Добре бе да му се невиди кое ви е толкова сложно?! Защо да не можете да съпоставите двама атлети?! Поставяш единия до другия и гледаш! Тук не става дума да сравняваме методиките на трениране и зоба, който са ползвали. Говорим за това, ако Арнолд се състезаваше сега и си е на същата фигура, която е имал тогава - е, очевидно, че няма да получи и квота за олимпията!

С тези “пилешки кълки” неговите :)
П.П. Не ги харесвам и двамцата.

28.06.08
16:59

Не може да става и дума за сравнение между двамата сега. В момента Арнолд не би се класирал в топ 10.

28.06.08
17:42

Първо, естествено..

07.07.08
10:56

Арнолд може да не е бил по-голям от Рони в момента, но тялото му ми харесва 2 пъти повече.

казано от FZKTWGS на 27.06.08, 12:16:

Бат Арни е №1 !

x2

07.07.08
15:05

Да сте виждали на което и да било списание топ на най-великите културисти и Арни да не оглавява класацията? В световен мащаб хората са се произнесли—- Арнолд Шварценегер- Най-великият културист на всички времена!

казано от dan4o93 на 07.07.08, 15:05:

Да сте виждали на което и да било списание топ на най-великите културисти и Арни да не оглавява класацията? В световен мащаб хората са се произнесли—- Арнолд Шварценегер- Най-великият културист на всички времена!

Обаче не забравяй, че е важен критерия за подобна класация, като емблематична фигура е номер едно, но като културист (както ти казваш) е далеч от петицата.

07.07.08
15:29

Новата генерация говеда на соматотропин изобщо не ми допада..

07.07.08
20:05

Каквото и да говорим ако са един до друг Рони ще го отнесе.Въпреки че много харесвам Арни, реалноста е друга.
За времето си Арнолд е бил безпорен номер 1 ,но всичко се развива .

08.07.08
08:44

По принцип според мен критерия за оценяване , освен огромното количество ММ трябва да е и все пак наличието на естетика . Ако сравняваме само размерите , Маркус Рул би трябвало да взима олимпиите постоянно ... или направо хайде някой като Грег Валентино да спечели ... Арнолд винаги е бил хармонично развит , естетическите норми при него винаги са били спазени ... Според мен и конкурентно способен на Колман и е номер 1 билдър на ВСИЧКИ времена .

08.07.08
18:53

Има отговор на въпроса в снимки. Хората са си поиграли и са направили виртуално сравнявяне:
http://ironage.us/virtual/index.html
Всеки може да види и сравни размерите. А те се постигат лесно, като се увеличат снимките според ръста.
Арни е 188см., Рони 180см.(макар да ми се струва, че послъгва със сантим/два).
Аз си поиграх и отпечатах няколко плаката в естествен ръст на печелилите Олимпия-та. Единия плакат изглежда така:
http://media.snimka.bg/0051/006357502-big.jpg
2,10метра височина на 6 метра дължина.
Висят във фитнеса за мотивация на трениращите.
Лично за мен Арни е номер едно на всички времена.
Ако трябваше да се явява на състезание сега, щеше да излезе много по-масивен, според сегашните критерии. Човека е губил доста маса за сметка на естетиката.

08.07.08
19:09

Подяволите ... Винаги съм знаел , че Дориан е огромен , но от този материал за пръв път осъзнавам точно колко е чудовищен ...

В каквото и да го упрекваме Арнолд той си остава легенда.

09.07.08
06:31

Харесвам телата от типа на Флекс,Шон Рей и Леврон
но
Арнолд ис нумеро уно :)

09.07.08
10:53

Митак в първия линк наистина може да направим сравнение. Добре е направено. Вижте на страница 7-ма Рони какво животно е

09.07.08
20:58

За мен истината е една страница напред - в 6-та. А именно тази снимка:
http://ironage.us/virtual/arnie-ronnie.jpg
Много ясно се виждат модните течения преди 30 годин и сега:
Арни е с подчертано “Y”, а Рони с подчертана “X” - форма.
На мен лично първата ми харесва повече. Явно не само на мен. Краката са си крака, но над 80см. вече ми се струват прекаленно много. За мъж.

10.07.08
05:51

Тея бутове на Рон са ми в повече и на мен
Арни е красив :)

http://www.arnoldnumerouno.com/images/stories/arnold_front.JPG

Мнението беше редактирано от karlo на 10.07.08 05:53.

head_hunter

10.07.08
06:53

На мен анкетата ми звучи като риторичен въпрос - естествено Арнолд.
Днешния културизъм прилича повече на извращение с човешката природа.
Рони няма какво да го коментирам - просто не ми харесва.

п.п. За мен Арнолд винаги е бил №1

Мнението беше редактирано от head_hunter на 10.07.08 06:55.

Тина Търнър или Преслава, бате  :cheese:  :cheese:  :cheese:

10.07.08
08:53

За слушане или за гледане?  :lol:

Ами на, там е въпроса :) :) :)
Сравняваме несравними школи, цели и години развитие.

Хах и на мен ми звучи като реторичен въпрос :lol: Много ясно,че Рони е най-добрия културист на всички времена!Иначе от такова сравнение няма смисъл,Арнолд не би станал и шампиом на БГ в сегашното време.Може да е много популярен и преуспял но най-добрия културист е Рони!

10.07.08
09:28

казано от PumpedFreak на 10.07.08, 09:23:

Хах и на мен ми звучи като реторичен въпрос :lol: Много ясно,че Рони е най-добрия културист на всички времена!Иначе от такова сравнение няма смисъл,Арнолд не би станал и шампиом на БГ в сегашното време.Може да е много популярен и преуспял но най-добрия културист е Рони!

И аз съм на това мнение. Все си мисля, че някой хора толкова си обичат Арнолд, че не могат трезво да преценят и отговорят на въпроса къде биха класирали СЪДИИТЕ Шварценегер сега. Повечето пристрастно отговарят, че Арни е номер 1, защото на тях им е по-симпатична мускулатурата му. Абстрахирайте се от това и кажете къде според вас ще се класира Арнолд в днешно време, а не къде вие бихте го класирали.

10.07.08
09:35

Според мен въпросът “На кое място бихте поставили Арнолд ако участва на Олимпия?”, поставен по този начин, може да се тълкува като “Ако бяхте от съдиите, как бихте го класирали?” ;) . Затова и има толкова много такива отговори.
Как биха го класирали хората, които наистина са съдии и оценяват по разни критерии за извратеност (повече извратеност = повече точки) е различен от зададения въпрос. Както пък и едно време надали Колман е щял да спечели каквото и да е, защото малко от малко се е гледала и естетика все пак. По сегашните критерии ще спечели по-големия, по критериите от времето на Арнолд ще спечели по-естетически изглеждащия, а по критериите от няколко десетилетия преди Арнолд няма да спечели нито един от двамата (тогава, доколкото си спомням, са се искали и атлетически качества, не само визия или обем ;) )

Точно така, няма по какво да ги сравните. Рони беше във върховите години на културизма след Дориан, Арни създаваше културизма. Рони е директно световно известен, Арни тръгна от Америка.
Арни беше строител на културизма във всички аспекти. Рони е просто продукт.
Рони е много по - голям от Арни и изискванията на съдиите са различни, позинга е различен, всичко е различно.
Без да говорим ,че и категориите са много рзлични, само дето сега няма категории.

Така че въпроса е малко “кой ше земе наградите на телевизия Планета - Преслава или Тина Търнър”.
Ми тя ги обра Преслава.
Ама това не я прави по - добрият музикант.

10.07.08
10:10

Напълно подкрепям G33K и DЗВЕР. Няма място за сравнение между двамата. Арнолд е човека, който популяризира спорта и се бори срещу всички, които отричат културизма (а те са били доста). Рони е шампион в момент, когато културизма се е превърнал в комерсиален спорт издигащ в култ рекламата на добавки, къде  разрешени, къде не чак толкова.То и затова толкова са се променили и критериите за добър културист. Арнолд е трябвало освен маса и релеф да има естетически вид и съразмерност. Докато сега, кой е най-добрия - Рони. Защо? Защото е най-голям. Браво, евала на човека за усилията, потта и хилядите тонове преместени железа, но ... някак си не ми седи в челният списък.

Мнението беше редактирано от Bumer на 10.07.08 10:12.

10.07.08
10:39

казано от PumpedFreak на 10.07.08, 09:23:

на мен пък ми е по - интересно какво щеше да стане ако се бяха срещнали на Олимпия г-н Йеитс и г-н Кулман което си беше реално възможно. Колкото до Арнолд, самия аз лично може да съм пристрастен защото в последните години Арни прилича на нищо подобно и освен всичко има доста информация за връзката му със сатанистки култове, но това е без значение, смятам , че за годините в които е печелил има доста добри момчета като Серджо Олива и Ли Хени, просто мнение! Иначе спор няма Рони Колман е Б-Р-У-Т-А-Л-Е-Н полицай! Аз лично съм почитател на Дориан Йеитс обаче !

Мнението беше редактирано от ognem на 10.07.08 11:03.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1